ov3rm4n Posted November 5, 2003 Share Posted November 5, 2003 Пичове, чувам, че се подготвя регистрация на Perl Mongers регионална група за Пловдив. За целта са нужни членове - има ли тук желаещи? Няма значение кой колко е навътре в материята - целта е да се създаде общност за обмяна на идеи и знания... Ако сте запалени и ползвате Perl - дайте знак! Link to comment Share on other sites More sharing options...
furiozo Posted November 5, 2003 Share Posted November 5, 2003 аз го ползвам Link to comment Share on other sites More sharing options...
s0rs Posted November 5, 2003 Share Posted November 5, 2003 значи бече сме трима Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 5, 2003 Author Share Posted November 5, 2003 Чудно! Като разбера в коя кръчма ще е първата сбирка ще свирна. Иначе групата в Пловдив ще е третата в България - има в Русе и в Габрово. За сега като гледам май русенци са най-активните - на габровци сайта е до никъде и по нищо не личи да правят нещо... Адреса на русенската група е http://rousse.pm.org/ - метнете по едно око какво правят там - идеята е горе-долу тая да стане и тук, но малко по- да се развихрим - все пак тук е Пловдив! Link to comment Share on other sites More sharing options...
space_rider Posted November 5, 2003 Share Posted November 5, 2003 az sa6to se zanimavam ot vreme na vreme, ama sam o6te mnogo zelen oba4e imam jelanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 5, 2003 Share Posted November 5, 2003 Aide pishete oshte edin entusiast Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veno Posted November 5, 2003 Share Posted November 5, 2003 me too Link to comment Share on other sites More sharing options...
TQ_ Posted November 7, 2003 Share Posted November 7, 2003 az sym absolutniq rookie v perl, polzval sum go vednuj dvaj za izpluvane na html ama imam jelanie da se obrazovam i da migriram ot php kym perl. Ne mi e mnogo qsna ideqta na na4inanieto ama po princip q suppotrvam i bih se prisuedil kum ob6nostta, stiga da obqsnite to4no za kakvo stava duma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 7, 2003 Share Posted November 7, 2003 az sym absolutniq rookie v perl, polzval sum go vednuj dvaj za izpluvane na html ama imam jelanie da se obrazovam i da migriram ot php kym perl. Ne mi e mnogo qsna ideqta na na4inanieto ama po princip q suppotrvam i bih se prisuedil kum ob6nostta, stiga da obqsnite to4no za kakvo stava duma. Iavno entusiastite stavat dosta i e vreme za edna sreshta na po bira BTW, TQ_, niama smisal da "migrirash" ot PHP kam Perl, shtoto dvete neshta varviat raka za raka i po-skoro se dopalvat v zavisimost ot nujdite i tipa na zadachite, koito triabva da izpalniavat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 7, 2003 Author Share Posted November 7, 2003 Ами идеята не мисля, че се нуждае от някакво специално обяснение... Но все пак, щом се налага... На международния сайт (www.pm.org), който се явява и мястото където групи като тази обявяват на света за съществуването си, съвсем в началото на заглавната страница с един ред е обяснено: "Perl Mongers is a loose association of international Perl User Groups."... Самото наименувание Perl Mongers в превод значи Пърл Клюкари... Т.е. - групата е място за свободно общуване със себеподобни... Взаимопомощ... Задаване на въпроси и намиране на отговори... Преливане на знание... Купон. Perl Mongers при цялата си неформалност обаче осигурява подкрепа на местните групи в организиране на разни мероприятия - примерно ще ни помогнат, ако решим да поканим у нас Рандал Шварц (или защо не Лари Уол) да ни "прелее" малко вселенска мъдрост от голямата си мъдра глава към нашите кухи лейки... В крайна сметка сами ще решим какво точно ни се прави и как ни се прави... Като не забравяме и купона, разбира се. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 10, 2003 Author Share Posted November 10, 2003 Info Update: Адресът на Perl Mongers Plovdiv вече е активиран, макар и да няма все още контент на сайта - за най-нетърпеливите линка е (както можете и да предположите): http://plovdiv.pm.org Само дето там все още е заглавната страница на www.pm.org Търсят се идейни проекти за дизайна и контента - не се помайвайте, ами помагайте! Има и пощенски списък, aдреса е: http://mail.pm.org/mailman/listinfo/plovdiv-pm Там можете да се абонирате и да получавате на своя имейл съобщенията на и до членовете на РМР групата... Ако имате идея за развитието на нещата от тук нататък - смело "бомбардирайте" имейла на администратора на пощенския списък - p.m.p<at>abv.bg - не се притеснявайте - глупави идеи не съществуват! Отворени сме за всичко! В крайна сметка ще стане такова каквото си го направим! Като за начало - търсят се хора готови да споделят тежестта при поддръжката на списъка и сайта - пишете на горния адрес, ако имате време и желание да го похабите... Мда... Ми това е за сега.... От сега нататък няма да занимавам всички тук с подробностите около РМР... Евентуално само ще оповестя когато проработи сайта пълноценно. Подробностите вече ще са на адрес http://mail.pm.org/mailman/listinfo/plovdiv-pm - aбонирайте се или следете архива редовно, за да не изпуснете нещо (примерно кога и в коя кръчма ще е "учредителното" събрание ) ~peace~ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 16, 2003 Author Share Posted November 16, 2003 testov sait : http://ppm.hit.bg/ preporaki? popravki? zabelejki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.