Jump to content
BulForum.com

PC до 1000 лв

Recommended Posts

ASUS K8N4-E /NF4/S754 72.00

AMD SEMPRON 2600+/64B/S754/BOX 78.00

1GB DDR400 A-DATA 83.50

80GB HITACHI 7K80 /SATA2 /8M 54.50

GB NX66T128D/PCI-E/6600GT 128M 145.00

PSU FORTRON ATX-300PNF /300W 24.00

NEC ND-4550A DVD+RW/-RW/16X 44.00

500 $

Като цяло една добра конфигурация без капка бъдеще :).

Аз от утре се запсявам с A64 3000+, 9NPA+, PQI 2x512 DDR400 и ASUS 7600GT, за да изкарам поне две години, като се има предвид, че дъното ще поддържа двуядрени, които от своя страна ще мога да си позволя някъде тогава :D .

Аз от утре се запсявам с A64 3000+, 9NPA+, PQI 2x512 DDR400 и ASUS 7600GT, за да изкарам поне две години, като се има предвид, че дъното ще поддържа двуядрени, които от своя страна ще мога да си позволя някъде тогава :D .

Разменил си последователността на изреченията. Поста ти ще изглежда по-добре така:

Аз от утре се запасявам с A64 3000+, 9NPA+, PQI 2x512 DDR400 и ASUS 7600GT.

;)

Тъй ли, и защо? :) Дъното си има всичко необходимо, даже взех Ultra модела, който си поддържа и SATA II. Има си s.939 ако се наложи евентуално да сложа по-бърз процесор след година да речем, има си PCI-Express 16x, така че няма да имам проблеми с новите карти, а да не говорим колко време ще ме държи тази... Ram-a винаги може да се вдигне на 2x1GB, което си е достатъчно, освен ако PC-то не се ползва с дизйнерски, аудио, видео и 3D цели :). Така че пак ще питам - защо?

Защото сокет 939 изчезва постепенно. След 1 година ще останат само новия сокет АМ2 с DDR2 и сокет 754. DDR1 същo ще изчезне в близкото бъдеще и ще се търси както SDRAM на старо

Ами предвид темповете, с които се развива индустрията, бъдеще може да се приеме за по-малко от година. Че s. 754 ще остане е ясно, но въпросът е, че в скоро време май няма да се появят читави процесори за него, а както казах след година един Х2 4800+ ще ми върши перфектна работа, а цената му ще е поне $400.

DDR и да изчезне и да не изчезне, пак си ще си е ефективна, защото ще е доста като обем.

И все пак нека не разтегляме толкова въпроса. Както се вижда казвам, че ми е необходимо за поне 2 години напред и мисля, че ще си изкарам, тъй като не съм върл геймър. Но тази конфигурация, която даде за пример... 6600GT е минало вече и определено не трябва да се препоръчва за бъдещи игри, а мисля, че човека иска точно това. Плюс това 2х512 е много по-добре, тъй като процесорите на AMD се възползват именно от двуканалния режим. Дъното си е добро за Sempron, но самите процесори не стават като се натоварят. На тестовете вадят почти еднакви резултати с A64, но в действителност се дънят в доста приложения.

Плюс това 2х512 е много по-добре, тъй като процесорите на AMD се възползват именно от двуканалния режим. Дъното си е добро за Sempron, но самите процесори не стават като се натоварят. На тестовете вадят почти еднакви резултати с A64, но в действителност се дънят в доста приложения.

на сокет 754 не знам как ще подкараш dual channel :D. Второ dual channel се усеща повече при Интел. Трето разликата в игри между А64 и Семпрон64 е малка

Кой ти говори за s. 754? :)

Плюс това 2х512 е много по-добре, тъй като процесорите на AMD се възползват именно от двуканалния режим.

Къде споменавам Intel? Казвам, че има до 30% пристраст когато е включен двуканалния режим.

Разликата си е доста голяма, особено когато става дума за тежки игри. 10-15 кадъра в повечето от случаите при еднакви индекси.

Кой ти говори за s. 754? :)

Къде споменавам Intel? Казвам, че има до 30% пристраст когато е включен двуканалния режим

ами аз говора за сокет 754 преди 3 поста написах конфигурация и ти казваш, че било по-добре с 2х512. За това го написах.

Ок, все тая, нека не флудим в темата на човека повече, а и той да вземе да каже какво е взел все пак :).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...