Jump to content
BulForum.com

Tursq IrDA ili data kabel za S25 C35

Recommended Posts

abe hora, ia obiasnete na nevejia kakvo e tova "IrDA kabel"??

Kak hem e IrDA, hem e kabel... za kakvo sluji i kak se izpolzva?

otvorete mi o4ite.

ir220l.jpg

Ami to si e IrDA, no v bakaliqta ( magazinite za GSM ) mu vikat Infrared kabel.

mandirimuniak za 10 leva kakvo si vze Data kabel ili IrDA ?

10x... A vav Conrad Electronic probva li? Po-princip tam ima vsi4ko i e v pati po-evtino ot kadeto i da bilo... Dori mnogo og "bakaliite" ot tam zarejdat i posle prodavat na vas... Conrad Electronic e na ul.Pobeda - v kooperaciata s/u spirkata na hotel St.Peterbourg.... uspeh.

Minalata sedmica hodih do conrad za da si kupq IrDA transiver i poznai - gledaha me kato iztrebitel!!! A v www.conrad.de go ima!

Q kajete kade drugade ima seriozen magazin za electronika?

:punk

Конрад могат да ти поръчат от Австрия всичко което фигурира в каталога им... Глупости говоря - не "могат" - длъжни са - щом им го поискаш. Иначе сбогом на табелата "Конрад" над вратата на магазина им - просто бъди малко нагъл с тях и им припомни какви им са задълженията като представители на Конрад....

dlujni ama na kakwa cena !!! prodpolagam imash poslednia katalog deto go razdawaha na panaira ? gledam wutre ima A4tech mishka podobna na moiata, dori malko po-star model, struwa 68 CHF !!!! Plus towa tazi cena mai su umnojawa po 1.2 i po oshte neznam si kolko dokato poluchish krainata... a puk az sum ia kupil za 37 lv. po-nowia model mishka.

cenite pri katalojnata turgowia sa skupi dokolkoto znam az

inache ima wsichko, wodni ohlajdania, peltieta, Arctic Silver pasta deto mnogo hora kazwat che ne mojelo da se kupi w BG, ama w kataloga na Conrad ia ima, znachi bi triabwalo da moje da se porucha

Така е, но тук не става дума за каталожна търговия - каталожна търговия е ако ти си го поръчаш с талона от каталога, или онлайн от сайта....

• 5 months later...

имам един въпрос(по-скоро искам да се затвърдят убежденията ми).пешак съм в тези неща :lol:

това тук доколкото разбирам означава, че на pc-то си имам infrared device ->

Snap6.gif

и за да мога да го използвам ми трябва infrared cable(този, който е показал azsum).

това ли е всичко, което трябва да притежавам за да направя прехвърляне на данни GSM-to-PC,поддържащ IrDA и обратно? и само един "пиниз" ли са тези кабели(от прочетеното някъде останах с впечатлението,че има и за control, и за trаnsfer) или са няколко?

благодаря предварително.

имам един въпрос(по-скоро искам да се затвърдят убежденията ми).пешак съм в тези неща  :lol:

това тук доколкото разбирам означава, че на pc-то си имам infrared device ->

и за да мога да го използвам ми трябва infrared cable(този, който е показал azsum).

това ли е всичко, което трябва да притежавам за да направя прехвърляне на данни GSM-to-PC,поддържащ IrDA и обратно? и само един "пиниз" ли са тези кабели(от прочетеното някъде останах с впечатлението,че има и за control, и за trаnsfer) или са няколко?

благодаря предварително.

Ти си го имаш! Нищо няма да купуваш! Само намери къде точно ти е изведен- вероятно е скрит под тъмночервен филтър(прозорче)! :) След това насочваш нещото срещу прозорчето и си готов! За laptop ли говорим?

Само намери къде точно ти е изведен- вероятно е скрит под тъмночервен филтър(прозорче)!  След това насочваш нещото срещу прозорчето и си готов! За laptop ли говорим?

не, не е лаптоп. отначало и аз си мислих, че не му трябва нищо, но в последствие като прочетох тук-там разбрах, че ще да е инфраред кабел(или през usb, или през seriel). никъде по кутията няма такава джаджа, за която ти говориш.

samkijot, има 2 вида IrDA-та :

1. такива на които приемо-предавателя е на кабел който се връзва към COM порта на компютъра

2. такива които се вързват към специален конектор на дъното (ако имаш такъв), подобен на конекторите за допълнителни USB портове, за вградено аудио и т.н. трябва да погледнеш книжката на дъното по-внимателно.

В твоя случай май става дума за т. 2, но не е задължително. Аз съм виждал на един компютър, след като му закачих IrDA на COM порт и му инсталирах драйвер някакъв, после като махнах IrDA-то, то си седеше в списъка на устройствата защото драйвера си беше инсталиран и долу до часовника ми седеше иконката на infrared-а.

2. такива които се вързват към специален конектор на дъното (ако имаш такъв), подобен на конекторите за допълнителни USB портове, за вградено аудио и т.н. трябва да погледнеш книжката на дъното по-внимателно.

True....

Дъното ми е 6 годишно (Tekram P6B40-A4X), но има такъв IrDA конектор на самото него. Едно хубаво ново дъно би трябвало да има същото - иначе няма да ме накарат да си дам парите за ново, дето ще е по-ограничено от старото...

IrDA.png

4. Infrared (IR) Connector: UART2 can also be used for the optional Infrared

Module, enabling wireless communication capability. A supplied bracket with a

single customized cable connects directly to the infrared pin-header on the

mainboard.

Какво ти е дъното?!

Какво ти е дъното?!

K7S8X - тук можеш да го видиш.

сега отворих ръководството(казах ви,че съм пешак) и намерих:

Infrared module connector (IR1) ....

ако е т'ва значи не ми трябва кабел през usb или com, нали? или ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...