lada_1500 Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 hah, еи много прост народ има в българия и за тва сме и на тоя хал де.Кон с капаци ама железни капаци ,ти му казваш то си знае неговото.За тези които са с по-отворен мироглед да ми видят подписа ,ако нещо ги интересува с радост ще помогна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 ov3rm4n, ти си сляп... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Не - аз виждам по-далеч от носа си и се опитвам да разсъждавам за по-дълъг период от утре... Може да ти е кофти, но това което горе съм написал е така и го знаете, че е така. Тарикатейте си на дребничко, мрънкайте си, че друг ви е виновен и длъжен, и се молете Господ да ви пази, щото иначе лошо. За мен не се бой - аз не се тревожа когато стане дума за плащане... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Сляп си, защото не виждаш, че политиците не ги е грижа за хората, а от тях зависи всичко в тая държава. А ти се осигурявай на пълната си заплата и им пълни гушите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Работно време е, и? Завиждаш ми за работата ли? Завиждай, завиждай... Но ако само това е което имаш да отговориш- язък ти за барута, защото до нападки на лична основа обикновено се прибягва когато се изчерпят обективните доводи в подкрепа на тезата... ентелегентен се правиш - ще разбереш какво ти казвам, като помислиш малко - в извън работно време, щото в работно ако мислиш, ще ти резнат заплатката, пък тя нали е малка...А иначе сега и аз да питам като някои по-горе - БЕ ВИЕ ТЪПИ ЛИ СТЕ ИЛИ ДА?? Това питам тия дето се гордеят със себе си, защото се осигурявали на 1/3 и на 2/3 и на 5/6 от заплатата си, вместо на цялата и се имат за герои поради това... Знаете ли как се нарича това? Синдром Андрешко се нарича... Андрешковци сте всичките и такива ще си умрете за съжаление... Пъцкате си на дребничко от тук от там, тарикатеете и си мислите, че така прекарвате някой друг, ама накрая все на вас ви е отзад. После естествено мрънкате и плачкате и си търсите кой ви е виновен... ама не ви стига акъл да се сетите, че сами си го нахаквате, щото така сте свикнали на дребничко да живуркате, на дребничко да мислите... с такова мислене - такъв живот. Не дай боже, на никого не го пожелавам, но ако ви се случи да ви сполети бедата и опрете до болници и лекари, когато ви кажат, че трябва да си купите марличките, бинтовете, иглите, системите и всичко, защото в болницата няма - не псувайте държавата отново!! Ударете си шамар сами. Парите които ще дадете тогава за медикаменти и консумативи са точно парите които сте си спестили, когато сте крили заплатата си и не сте си внасяли осигуровките. В природата нищо не се разминава, андрешковци, запомнете го - пестите на дребничко, после ще ви се наложи да се бъркате на едричко. И никой няма да ви е виновен за това. И не само в този случай. Но нали сте ентелегентни - не може да ви се дава акъл, вие сте умни, силни и красиви, и най-важното - тарикати сте, бе! Тарикати. Никой не може да ви мине. Тук сте прави с едно уточнение - никой не може да ви мине така както сами можете да се минете. Ай със здраве, че здраве ще ви е нужно иначе дупе да ви е яко - ще изкарате спестеното от осигуровки, че и отгоре и ще наплатите за тарикатлъка... Аз като един играч на дребно се чувствам по някакъв начин длъжна да отговоря именно на тези думи... Можеш да ми викаш Андрешита, ако искаш, щото съм дребно рибоче и лапам всякаква стръв. А ти, Овърмане, като си голям играч, я вземи ме светни и ми дай неква алтернатива. Кажи ми какво да направя, ако трябва да изкарвам всеки месец по педесетина лева от джоба си и в същото време да плащам лекарствата на майка ми, щото тя не може да живее без тях и защото държавата нищо не й осегурява. Няма да стигам до баба ми и дядо ми. Те не се числят. Нека си кажа-аз не съм герой и нямам амбиции да съм такъв. И именно като една типична Андрешита няма да се тупам в гърдите и да вия:"Осигуряват ме на цялата ми заплата". Аз съм си едно дребно рибоче, една Андрешита-нищо повече. Ама, че системата куца-к`во ма боли! Колкото и да не искам...За кокошка няма прошка.... Източват от държавата ни милиони и никой не си мърда пръста, а ти ще ми говориш за колективна отговорност. Правилно каза, да не се налага да се стига до болница.... Ами, какво да ти кажа-стигало се е. Никога няма да забравя думите на медицинските работници, когато линейката спря пред болницата:"Пари имате ли?". Никога няма да забравя как консумативите, купени от нас изчезваха и как ни гледаха всеки път в ръцете. Това не е единичен случай. За съжаление съм се нагледала и напатила от намесата на държавата не само в здравеопазването... Нека съм си една шибана Андрешита! Поне зная, че мога да разчитам все пак на някого-т.е. на себе си, защото, ако опира до държавата.... Не дай си Боже да разчиташ на държавата за подкрепа... Овърмане, наистина не ти го пожелавам! Кафка ряпа да яде... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Стига с този прехвален живот в чужбина. Взимай 2000-3000 евро на месец, плащай наем за 1000, плащай такса за телевизор, радио и всякакви други джиджавки, викай си майстор да ти смени изгорелия бушон и т.н., пък нека тогава видим какво ще остане. Няма да е кой знае колко много. Вярно, ще можеш да си вземеш колица на изплащане, можеш да успееш и къщичка да забиеш, но пак ще си съдираш задника от бачкане. Като не ви харесва в България-прав ви път. Е по-добре е казваш да работиш продавачка на центъра от 10:00-20:00 пон-събота, да се подпираш цял ден, кафета, цигари, клюки, БАй Брадара ко станало, кой кого наебал, що на Жеко снощи ме му станал и тн. И това за 250-300лв на месец. Светът е широк, невиждам защо трябва да остане крушата под дървото, като имаш възможност като млад да пообиколиш света, защо не и да останеш някъде където ти харесва повече от предишното място да живееш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Е изпревариха ме, пак поради тази причина която споменах и по-горе. Ама някой хора го взеха за лична нападка. Ми аз ли тръбя че си скъзвам гъза от бачкане? И не, не ти завиждам за работата, ако не си разбрал. Харесвам си работата, лошото е че едни такива 'нахъсани' кат тебе и разказаха играта. С едно гаражче, едно компютърче и ще се борим с конкуренцията. Ама тя пусто излезна корава и кво да напраим - сваляме цените че да можем да се продаваме. Аман !!! И друго, не ми знаеш заплатата за да правиш коментари, може и по-голяма да е от твоята и то в българска фирма. Сигурно и ти работиш за българска фирма а? Или по скоро outsourcing с тва плаващо работно време, я го пробвай на българския пазар тоз бизнес. Я ми дайте един който да работи в пловдивска фирма и да взема 1000лв? Манталитета ни е такъв. Godfather-a що се махна? Да не би е е вземал 200лв тук? Ама неще и да чуе да се върне нали /по стари данни/. ov3rm4n - не, нищо лично, до преди 1 година и аз бях като теб, е вече не съм. Скоро мисля и ти ще ме последваш. Точно за тия болници, не един и двама познавам които се осигуряват и са си плащали за лекарства, материали и квот се сетиш. А бай 'мурджо' кара фрий щото е социално слаб и щото държавата го толерира. Ти виждал ли си сградите на НАП, здравната каса и ред други структурки? Ей там ни отиват осигуровките пич и в новите им коли. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 Естественно е неудачниците да вземат превес в дискусията. Все пак са 80% от обществото ни. Не случайно всички политически призиви, са насочени към тяхното съсловие. Още Карл Маркс е намерил извънредно успешно решение за победата и разпространяването на идеите на комунизма: участие на угнетените, неудачниците, малко имащите в борбата на комунистите против буржоазния строй: "Аз се обръщам към пролетариата, тоест към угнетените, и към тези идеалисти, които са готови да отдадат живота си за своята идея, но не към преуспяващите, защото те са доволни от всеки порядък и даже в най-лошите условия, при всеки обществен строй и няма защо да се обръщат към промишлениците и търговците..." И тъй като угнетените са заинтересувани в победата на комунизма заради собственото си благо, т.е. от егоистически съображения, то приели веднага дадения път, и идеите на комунизма се разпространили сред малко имащите А тъй като неудачниците са болшинство, то не е удивително, че комунизмът е обхванал вече една трета от земното кълбо. Любо, аутсорсинга не е задължително свързан с кодиране (писане на програми). Българското име на аутсорсинга е "производство на ишлеме" Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 Любо, аутсорсинга не е задължително свързан с кодиране (писане на програми). Българското име на аутсорсинга е "производство на ишлеме" [/color][/font][/size] По-добре на турски отколкото на английски така ли, защото Ишлеме е турска дума, патриоте. Неудачниците може да са 80%, но глупците може би са 19% които се заблуждават че работят срещу нещо в някаква антисоциална държава, в която на първо място са интересите на етническите партии, на второ място обслужване на общественото (международното) мнение и желание. Има и 1% които са луди и незнаят за какво става въпрос, но те са безобидни поради наличието на доста психиатрични заведения. juji с предишния си пост показа в писмен вид какъв е манталитета на българина, т.е. нищо да не правиш, а да взимаш много пари за малко време без никакви усилия, немисля че твоя или на бай благой патриота който иска да "остане" в кръчма България е по-различен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rattlebrain Posted April 14, 2006 Author Share Posted April 14, 2006 Естественно е неудачниците да вземат превес в дискусията. Все пак са 80% от обществото ни. Не случайно всички политически призиви, са насочени към тяхното съсловие. Още Карл Маркс е намерил извънредно успешно решение за победата и разпространяването на идеите на комунизма: участие на угнетените, неудачниците, малко имащите в борбата на комунистите против буржоазния строй: "Аз се обръщам към пролетариата, тоест към угнетените, и към тези идеалисти, които са готови да отдадат живота си за своята идея, но не към преуспяващите, защото те са доволни от всеки порядък и даже в най-лошите условия, при всеки обществен строй и няма защо да се обръщат към промишлениците и търговците..." И тъй като угнетените са заинтересувани в победата на комунизма заради собственото си благо, т.е. от егоистически съображения, то приели веднага дадения път, и идеите на комунизма се разпространили сред малко имащите А тъй като неудачниците са болшинство, то не е удивително, че комунизмът е обхванал вече една трета от земното кълбо. Любо, аутсорсинга не е задължително свързан с кодиране (писане на програми). Българското име на аутсорсинга е "производство на ишлеме" Ти, господине, си шибан идиот. Сигурно като малък са те чукали в училищните тоалетни, а? Следващия протест ще е на 1ви май. Повечето от вас, между другото, въобще поинтересуваха ли се какво пише за протестите на сайта и срещу какво са въобще? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 Ти, господине, си шибан идиот. Сигурно като малък са те чукали в училищните тоалетни, а?Следващия протест ще е на 1ви май. Повечето от вас, между другото, въобще поинтересуваха ли се какво пише за протестите на сайта и срещу какво са въобще? Не, но и като голям не са. А цитата по горе е от "Капитал" (не вестника, книга някаква беше ) По реакцията ти съдя, че 100% си се причислил към онези 80% Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 Ще го кажа максимално опростено, дано е достатъчно опростено да го схванете... 1. Не се плащат (реални) осигуровки (данъци) => 2. Няма пари за здравно (социално) осигуряване => 3а. На мама не й стига пенсията за лекарства + 3б. В бониците трябва да плащам за всичко => 4. Не ми стига заплатата да покрия разходите => 5. Укривам реалния й размер, за да си спестя парите за социално (здравно) осигуряване (реално - за да ги дам пак за лекарства или на мама) => 1. Не се плащат (реални) осигуровки (данъци) => 2. Няма пари за здравно (социално) осигуряване => 3а. 3б. 4. 5. . . . till the end of the world... Въпроса сега е - къде може да се прекъсне тоя порочен цикъл? На протест пред НДК?! Айде да ви видя - нали сте толкова умни, ентелегентни и по- и най- и тарикати - кажете какъв е изхода от това?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 И, можеш да сметнеш на 650лв. примерна заплата колко са удръжките, аз ще ти кажа, 118лв. остават ти 532лв. което не много над, минимума който съм посочил. А сега се огледай из Пловдив и ми кажи колко са хората които взимат заплати над 650лв. заплатите са масово 200-350лв. максимум 400-500лв. Не знам какво точно работиш, предполагам нещо в ИТ сферата, добре а другите специалисти какво да правят бе да мрът ли к'во. Аз защо ли видях различни цифри в заплатата на майка ми. За сефте я питах за цифри и останах меко казано ПОТРЕСЕН. Ще го кажа максимално опростено, дано е достатъчно опростено да го схванете... 1. Не се плащат (реални) осигуровки (данъци) => 2. Няма пари за здравно (социално) осигуряване => 3а. На мама не й стига пенсията за лекарства + 3б. В бониците трябва да плащам за всичко => 4. Не ми стига заплатата да покрия разходите => 5. Укривам реалния й размер, за да си спестя парите за социално (здравно) осигуряване (реално - за да ги дам пак за лекарства или на мама) => 1. Не се плащат (реални) осигуровки (данъци) => 2. Няма пари за здравно (социално) осигуряване => 3а. 3б. 4. 5. . . . till the end of the world... Въпроса сега е - къде може да се прекъсне тоя порочен цикъл? На протест пред НДК?! Айде да ви видя - нали сте толкова умни, ентелегентни и по- и най- и тарикати - кажете какъв е изхода от това?! Аз с ръка на сърцето казвам че ако мога да укривам данъци ще го правя и то с най-голям кеф. И не го казвам това за да дразня теб или който и да било. Всичко тръгна от горе споменатите цифри. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 Rattlebrain, между другото неудачниците, които те гледат не плащат за образованието ти, благодарение на такива шибани идиоти дето си плащат данъците. Ако бяхме повече, щеше да учиш в по красиво, по уредено училище. баба ти и тя взима мизерната си пенсия благодарение на такива шибани идиоти алтруисти. Ако не бяхме само десетина процента, пенсията на баба ти нямаше да е шибана, а щеше да ходи на круизи с другите баби. И т.н... И ако някой модератор те е наказъл за обидата, моля да му се отмени наказанието. Той си е достатъчно наказан явно по дефоулт По-добре на турски отколкото на английски така ли, защото Ишлеме е турска дума, патриоте. На теб отдавна съм ти казал, че плиткото ти мислене не възприема иронията като изразно средство. В изречението Българското име на аутсорсинга е "производство на ишлеме" едва ли някой не знае, че "ишлеме" е турска дума (е може и да има някой, като теб, дето се радва като научи значението на някоя нова думичка, също като истински американец ). Логично е използването на израза "Българското име" да е употребено с някаква друга задна цел (особено имайки предвид аналния произход на думата "ишлеме") Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 Аз защо ли видях различни цифри в заплатата на майка ми. За сефте я питах за цифри и останах меко казано ПОТРЕСЕН.Аз с ръка на сърцето казвам че ако мога да укривам данъци ще го правя и то с най-голям кеф. И не го казвам това за да дразня теб или който и да било. Всичко тръгна от горе споменатите цифри. Това с цифтрите нещо не го рабрах, ако може да се поизясниш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 ...дето се радва като научи значението на някоя нова думичка, също като истински американец ). Логично е използването на израза "Българското име" да е употребено с някаква друга задна цел (особено имайки предвид аналния произход на думата "ишлеме") Е незнам дали съм като иснтински американец, но ти цял живот ще си останеш твърдоглав, "здравомислещ" балкански субект, на 100км от Анадоския произход на думата "ишлеме", който ще живее сред сбирщина от етнически тъмни етноси, псувайки всичко, и вживяващ се в ролята на "учения чичко", даващ съвети на подрастващото поколение откъде им идвали парите на децата, за да учат в училище, разбираш ли. Колкото по темата, разбира се че една смотана държава ще вдига данъците, акцизи, цени, патенти с големи % и доста често, след като е на колене пред ЕС, без никакъв производствен сектор. Икономическото и социалното благополучие на една страна идва от балансът между внос и износ. От десетилетия България има отрицателен баланс, а с влизането в ЕС, вносът на западни стоки, ще вдигне цените, освен за "изравняване" на стандартите, и нулевото производство което страната ни може да предлжи, ще зарадва още повече "слепците" като drevil. Писнало ми е от ежедневни спекулации с въпроса ЕС, но след колко ли години в България може да има една минимална заплата от 5.05 паунда на час като в Англия примерно, с повишение с 25p на всеки 3 месеца? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 Работно време е, и? Завиждаш ми за работата ли? Завиждай, завиждай... Но ако само това е което имаш да отговориш- язък ти за барута, защото до нападки на лична основа обикновено се прибягва когато се изчерпят обективните доводи в подкрепа на тезата... ентелегентен се правиш - ще разбереш какво ти казвам, като помислиш малко - в извън работно време, щото в работно ако мислиш, ще ти резнат заплатката, пък тя нали е малка...А иначе сега и аз да питам като някои по-горе - БЕ ВИЕ ТЪПИ ЛИ СТЕ ИЛИ ДА?? Това питам тия дето се гордеят със себе си, защото се осигурявали на 1/3 и на 2/3 и на 5/6 от заплатата си, вместо на цялата и се имат за герои поради това... Знаете ли как се нарича това? Синдром Андрешко се нарича... Андрешковци сте всичките и такива ще си умрете за съжаление... Пъцкате си на дребничко от тук от там, тарикатеете и си мислите, че така прекарвате някой друг, ама накрая все на вас ви е отзад. После естествено мрънкате и плачкате и си търсите кой ви е виновен... ама не ви стига акъл да се сетите, че сами си го нахаквате, щото така сте свикнали на дребничко да живуркате, на дребничко да мислите... с такова мислене - такъв живот. Не дай боже, на никого не го пожелавам, но ако ви се случи да ви сполети бедата и опрете до болници и лекари, когато ви кажат, че трябва да си купите марличките, бинтовете, иглите, системите и всичко, защото в болницата няма - не псувайте държавата отново!! Ударете си шамар сами. Парите които ще дадете тогава за медикаменти и консумативи са точно парите които сте си спестили, когато сте крили заплатата си и не сте си внасяли осигуровките. В природата нищо не се разминава, андрешковци, запомнете го - пестите на дребничко, после ще ви се наложи да се бъркате на едричко. И никой няма да ви е виновен за това. И не само в този случай. Но нали сте ентелегентни - не може да ви се дава акъл, вие сте умни, силни и красиви, и най-важното - тарикати сте, бе! Тарикати. Никой не може да ви мине. Тук сте прави с едно уточнение - никой не може да ви мине така както сами можете да се минете. Ай със здраве, че здраве ще ви е нужно иначе дупе да ви е яко - ще изкарате спестеното от осигуровки, че и отгоре и ще наплатите за тарикатлъка... Е вярно си кон с капаци, ТЪП си пич. Аз НЕ СЕ ГОРДЕЯ с това, че не се осигурявам на пълната си заплата, напротив тъжно ми е, че живея в държава ккоято ме принуждава да, да се осигурявам на по-малко. АЗ НЕ ЧАКАМ, ПАРИТЕ ДА МИ ПАДНАТ НА ГОТОВО, работя здраво, работя ХУБАВА КВАЛИФИЦИРАНА работа, която МИ ХАРЕСВА, работил съм почти без прекъсване денонощно по 5 дни без да се пребирам, един от съфорумците писали по темата знаят. Работя в една от най-големите фирми в бранша, да не казвам най-голямата. НЕ МЪРЗЕЛУВАМ, не работя в офиса си и имам ВЪЗМОЖНОСТ работя частно. Аз като теб спокойно (макар и не с твоите доходи, които разбрахме всички са МНООООГО ВИСОКИ, разбрахме, че си супер къдърен и т.н.) мога да кажа "има работа бе какво се оплаквате всички, има си работа и за добри пари, който търси намира, аз как съм се уредил, що не се уредите и вие", но не го казвам защото истината е, че РАБОТА ИМА, НО в повечето случаи МИЗЕРНО ЗАПЛАТЕНА. И като цяло ЗАПЛАТИТЕ в България са МИЗЕРНИ, независимо къф си и що си. ДА ИСКАМ ДА СЕ ОСИГУРЯВАМ НА ЦЯЛАТА СИ ЗАПЛАТА, НО ЩЕ ГО НАПРАВЯ, КОГАТО ЗАПЛАТАТА МИ ДОСТИГНЕ НЯКАКВИ НОРМАЛНИ граници и ми позволява да се осигурявам на .........Когато заплатите в България станат ...........................абе какво ти обяснявам, то с радио ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 Това с цифтрите нещо не го рабрах, ако може да се поизясниш. Aми има 23 години трудов стаж. И там пишеше седемстотин и няколко лева заплата. Аз я питам това ли взимаш а тя ми каза :"погледни тук". И кво да видя една почти двойно по-малка цифра. Това не е хвалба а трагедия. Ще я питам на ново за да не стане някъв фал с тия цифри но така май беше. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 Myth, именно и аз за това говоря. Страната ще има пари не когато хората започнат да се осигуряват на пълна работна заплата, а когато страната има активен външнотърговски баланс, когато минимизира разходите за администрация (това е най-големия разход през 2004-5г), когато има ПРОИЗВОДСТВО. Не чрез фондове от ЕС, които потъват незнайно къде, а чрез бизнес, туризъм и тн. А за хората които не мързелуват продавачи в магазини, или не се подпират пред компютъра по цял ден, ами работят здраво и имат желание за това, съответно и високо заплащане, това няма да стане скоро в България... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 Ние, които работим - произвеждаме. И изнасяме. И си плащаме данъците. Вие кога ще го направите това нещо? Тази тема я приключвам, че взех да се повтарям: Естественно е неудачниците да вземат превес в дискусията. Все пак са 80% от обществото ни. Не случайно всички политически призиви, са насочени към тяхното съсловие. Още Карл Маркс енамерил извънредно успешно решение за победата и разпространяването на идеите на комунизма: участие на угнетените, неудачниците, малко имащите в борбата на комунистите против буржоазния строй:"Аз се обръщам към пролетариата, тоест към угнетените, и към тези идеалисти, които са готови да отдадат живота си за своята идея, но не към преуспяващите, защото те са доволни от всеки порядък и даже в най-лошите условия, при всеки обществен строй и няма защо да се обръщат към промишлениците и търговците..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 Aми има 23 години трудов стаж. И там пишеше седемстотин и няколко лева заплата. Аз я питам това ли взимаш а тя ми каза :"погледни тук". И кво да видя една почти двойно по-малка цифра. Това не е хвалба а трагедия. Ще я питам на ново за да не стане някъв фал с тия цифри но така май беше. Ами може и да съм сгрешил при сметките, щото реално не се осигурявам на толкова, ама би трябвало там някъде освен ако не, съм объркал тотално %-тите осигуровки. Ай ся иди му обяснявай на хората по-горе как като взимаш уж 700лв. заплата ще се осигуряваш върху тях като ти взимат половината и ти остават пари дето за НИЩОООООО не стигат, за какво си говорим изобщо. Ние, които работим - произвеждаме. И изнасяме. И си плащаме данъците. Вие кога ще го направите това нещо? Тази тема я приключвам, че взех да се повтарям: [/color][/font][/size] И ти си тъпак, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 Oт темата стана ясно, че с ov3rm4n и DrEvil спор не става. Те си знаят тяхното и винаги са прави Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 Oт темата стана ясно, че с ov3rm4n и DrEvil спор не става. Те си знаят тяхното и винаги са прави ..и почти всички останали са или мързеливи, или малоумни, или и двете Само мога да им пожелая някой ден да си свалят розовите очила Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 Ами може и да съм сгрешил при сметките, щото реално не се осигурявам на толкова, ама би трябвало там някъде освен ако не, съм объркал тотално %-тите осигуровки. Ай ся иди му обяснявай на хората по-горе как като взимаш уж 700лв. заплата ще се осигуряваш върху тях като ти взимат половината и ти остават пари дето за НИЩОООООО не стигат, за какво си говорим изобщо.И ти си тъпак, За да бъдем точни това е било в момент когато е имало някви премии и тем подобни, но и те са обложени с данъци. Иначе нормално е малко повече от 530, а зима малко по - малко от 350, годинките бачкане на едно и също място са си 23. Считайте за ква подигравка става въпрос. Няма да крия данъци ли после. Леле майкинко с най-голямо густо ще го правя само да мога. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted April 15, 2006 Share Posted April 15, 2006 По въпроса за данъците - факти: Имам много близък човек който е председател на кооперация, при заплати да речем 5000лв на месец, данъците и осигуровките върху ЦЕЛИТЕ заплати костват на кооперацията 6500лв! Във Великобритания - при 1000 лири заплата - данъка е 170. И какво предлага Българската държава срещу тези меко казано безумни данъци и какво предлага Великобритания. Има ли смисъл да ви обяснявам? Също, ако си работил в страна от ЕС дори и 1 месец и си се осигурявал, имаш право да получаваш пенсия от тази държава, която най-вероятно ще е по-висока от 'подаянията' на нашата си велика държава след 40 години стаж. Направете разликата най-сетне между държава и родина - двете не са едно и също. Имам желание /по-скоро имах/ да оправим нещата със собствените си ръце, бачкам тази работа от 12 години, и какво постигнах - съсипано здраве на 34 години, невъзможност да отида където и било извън държавата на почивка поради финансови причини и т.н. Е писна ми, честно. Вече съм съгласен да отида и да мия чинии и да не мисля как ще си платя тока в края на месеца. ov3rm4n-е кажи ми като си платя данъците върху цялата заплата, левче по левче къде ще ми отидат данъците? Аз мога да ти кажа ако искаш - 1% за пенсии, 1% за болниците, 1% за нещо там друго си и 97% в една черна дупка дето няма запълване. Нарича се лакомия. На някой ясно ли му е какво се случва с парите в Здравната каса? Ми не, дори и държавата не знае. Хайде сега ми обясни защо да си плащам данъците. Това че като си ги платим и ще се оправим е утопия на която вярвах до преди 1 година. Вече знам - България няма да се оправи докато ни управляват тъпоумни, некадърни и т.н. дребни душици. Трябваше парламента и министертски съвет да продадат на държава от ЕС, не митниците. И още нещо, теб като те спрат в нарушение плащаш ли си акта или минаваш с 10левчета? Може да не отговаряш на този въпрос. А колкото до това дали има работа - ИМА, но за квалифициран персонал, а такъв вече няма. Само ov3rm4n и DrEvil останаха Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.