DrEvil Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 Златни медалисти А лично мен отдавна вече не ме вълнува покупката на собствено жилище и кола. За това и не се напъвам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 Добре, защо по дяволите, след като тук е толкова гадно и мизерно си още в България? Герой ли си или мазохист? Или и ти си от нас, мизерниците? Кеф ти Европа, кеф ти САЩ. Там сметки на правят на бензина. Аааа, ама те там май спазват и законите от време на време и си плащат данъците. Може би там са преодолели фазата, в която из главите на работниците витае идеята "ми че като мога да не пълня държавните гуши и да скатавам някое друго евро/долар, що да не" и са преминали към "така се гради държава и общество, когато си кажа, ще плащам колкото се иска от мен и лека полека и други решат да си плащат, пък накрая току виж...край на сметките за бензина" И о, чудо! Те имат държава, а ние имаме сбирщина от тарикати, дето САКЪН, как ще се излъжат да спазват закона...то това си е.. тъпо. Е, ако това да си плащаш дължимото е тъпо, тогава горд съм, че съм тъп. Абе, нещо не мога да разбера ти ТЪП ли си или на такъв се правиш, щото не ти изнася да разбереш какво ти се пише. Тук държавата те принуждава да си укриваш доходите и да не се осигуряваш на пълната си заплата, щото заплатите са мизерниииии, и ако се осигуряваш на пълната заплата ще мизерстваш, там хората си спазват законите защото .......трябва ли да ти обяснявам що. Като изключим това, че се осигурявам на по-малка заплата от колкото получавам, си плащам всички останали данъци такси и........ама още веднъж да попитам на мен кой ще ми плати за потрошената ходова част на колата М? Нямам против да се осигурявам на колкото работя ако като цяло заплатите в БГ станат достатъчно високи, че след като си платиш осигуровките да ти остават достатъчно пари да не МИЗЕРСТВАШ а да живееш що годе НОРМАЛНО. Ще кажеш за някои нормално е много относително, ами нормално за мен е, да не мислиш месечните задължителни разходи, да не мислиш разходите за кола (не луксозна) и най вече да можеш да си позволиш да си купиш такава НОВА. А в момента повечето Българи които работят на заплата ОЦЕЛЯВАТ (казвам ПОВЕЧЕТО не ВСИЧКИ) защото извинявай ама ако ми кажеш, че по-малко от 500лв. са достатъчни за само човек да живее нормално, иди се гръмни някъде. В Бългяария съм все още, защото независимо от всичко си обичам страната, защото все пак имам работа която харесвам, имам си апартамент, имам си приятели, а и отдавна, като че ли ми минаха мераците за заминаване, което пък не значи, че някой ден няма да ме хванат щурите. Там не се казва 'укриване' на данъциа, а спестяване на такива :-)Щото ако укриеш - бият през ръцете ама много. buyu викаш съвестни били - ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА бе!!! Със сила и медийно промиване на мозъци са стигнали до там. При нас не са ни натиснали власт имащите, за това става 'далаверка' още. Щото не им е в интереса да се оправим, няма да има/може да се краде. И аз мога да кажа че съм над средното ниво на заплати, но не мога и най-вече не искам да си купя жилище. Може да съм тъп, може да съм глупав ама тия изкуствено надути от разни далавераджии, цени не искам да ги плащам за супер некачествено строителство. За тия бесни цифри които стигнаха имотите какво получаваме? Ми кибритена кутийка с живот преди основен ремонт 2-3-5 години. Хайде ДрЕвил - с твоята заплата какви разходи покриваш? Квартира? Жена, деца? С нормална заплата в Европа ще си позволиш къща, разликата е огромна. Аз себе си не мога да издържам с таз заплата камо ли други разходи да ми се отворят. И друго, що не работиш за българска фирма кат си толкоз сербез? Щото ще ти дадат преко сили 500лв. и кат поискаш да си тръгнеш ще ти отворят вратата даже! Щото манталитета ни е такъв - "Той ще дойде друг!". Ще дойде ама друг път, те вече си тръгнаха повечето кадърни. И още нещо - на никой ли не му прави впечатление нивото на напрежение в страната? Особенно в Пловдив. Разходете се малко по улиците, вижте движението, това нормално ли е според вас? Динамичен бил живота - глупости, в Лондон да не е по-малко динамичен, ама хората се уважават един друг, правят се компромиси, за това ще получаваме инфаркти на по 40 години. Майната му на парите, нервите никой не може да ни ги спести. И последно, часовника верен ли е тука? Че някой 'работещи' хора май през работно време пишат по форума а? Аз явно съм от най-работните кат не мога даже пощата да си проверя през работно време. К'во пък се дуеш ти бе, надути били цените на жилищата, не са надути, ами са ниски доходите на хораааатааааа, за останалото си прав. Кажи кога ще те набия на Ънриала, пък за пиене да не говорим , че от Атанасов ден май с теб не сме се засичали заедно по кръчмите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 Добре бе, аз как се осигурявам на реалната си заплата и въпреки това ми остава достатъчно - бая над тия 500 дето ти си определил за минимум?! А? Май става и така, нали? Дрънкате ми тука дивотии - ако се осигурявал на реалната какво щяло да му остане... ако не сте наясно как се изчисляват и плащат осигуровки и данъци върху заплатите ви - питайте. Ако не сте наясно и какво е брутна и какво нетна заплата - изяснете си и тогава се обаждайте. Кой щял да ти плати потрошената ходова част на колата ти? Ми който е виновен за потрошаването й - има застрахователи, има и съд. Ако не ти е известно - хората успешно водят дела и прибират пари от общината и от КАТ за потрошени в дупки коли. Но то и за това се иска малко да се напънеш, нали? Да се пораздвижиш по съдилища, адвокати и прочие... Пък пустия мързел... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 Добре бе, аз как се осигурявам на реалната си заплата и въпреки това ми остава достатъчно - бая над тия 500 дето ти си определил за минимум?! А? Май става и така, нали? Дрънкате ми тука дивотии - ако се осигурявал на реалната какво щяло да му остане... ако не сте наясно как се изчисляват и плащат осигуровки и данъци върху заплатите ви - питайте. Ако не сте наясно и какво е брутна и какво нетна заплата - изяснете си и тогава се обаждайте. Кой щял да ти плати потрошената ходова част на колата ти? Ми който е виновен за потрошаването й - има застрахователи, има и съд. Ако не ти е известно - хората успешно водят дела и прибират пари от общината и от КАТ за потрошени в дупки коли. Но то и за това се иска малко да се напънеш, нали? Да се пораздвижиш по съдилища, адвокати и прочие... Пък пустия мързел... искам да ми цитираш точни номера на заведени и спечелени дела. искам и да знам дали в някакъв протокол на КАТ някога някак си е записано, че колата е строшена заради "лоши пътни условия", а не от "несъобразена скорост". има ли такъв термин "дупка" в правилника за движение и може ли той да е причината за увредата? хайде като си толкоз юридически грамотен и начетен, моля те да посочиш конкретни дела и прецеденти, подкрепящи тезата ти. ама ако ще сме сериозни не ми давай линкове към онлайн-вестници или други видове "парцали" (този термин за пресата не беше ли твой, овърмане?). онтопик: заплатите са си ниски. все още сме най-ефтината работна ръка на балканите и все още ги няма прословутите големи западни инвеститори? що така?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 Добре бе, аз как се осигурявам на реалната си заплата и въпреки това ми остава достатъчно - бая над тия 500 дето ти си определил за минимум?! А? Май става и така, нали? Дрънкате ми тука дивотии - ако се осигурявал на реалната какво щяло да му остане... ако не сте наясно как се изчисляват и плащат осигуровки и данъци върху заплатите ви - питайте. Ако не сте наясно и какво е брутна и какво нетна заплата - изяснете си и тогава се обаждайте. Кой щял да ти плати потрошената ходова част на колата ти? Ми който е виновен за потрошаването й - има застрахователи, има и съд. Ако не ти е известно - хората успешно водят дела и прибират пари от общината и от КАТ за потрошени в дупки коли. Но то и за това се иска малко да се напънеш, нали? Да се пораздвижиш по съдилища, адвокати и прочие... Пък пустия мързел... И към теб същия въпросв ТИ НА ТЪП ЛИ СЕ ПРАВИШ ИЛИ СИ ТЪП. Щото съм останал с впечатлението, че не си. Дивотиите ги дрънкаш ти, едно си баба знае, едно си бае. Той колко бил получавал и как на него му оставали. Абе синко мамин, колко са хората които взимат по 1000-1500лв. заплати бе? Ай, че вече взех да се нервя. Много се радвам, че взимаш висока заплата, можеш бачкаш взимаш, твоя си е. Ама не всички взимат такива заплати и то не щото са мързеливи и некадърни. Хайде като си толкова, можеш да сметнеш на 650лв. примерна заплата колко са удръжките, аз ще ти кажа, 118лв. остават ти 532лв. което не много над, минимума който съм посочил. А сега се огледай из Пловдив и ми кажи колко са хората които взимат заплати над 650лв. заплатите са масово 200-350лв. максимум 400-500лв. Не знам какво точно работиш, предполагам нещо в ИТ сферата, добре а другите специалисти какво да правят бе да мрът ли к'во. Пък не ми обяснявай к'во можело и какво не можело. Много сме отворени маааааа му стара. И аз мога да почна да обяснявам на, някой продавач (висишист) например, как имало работа, и как дори работата си е добре платена, само защото аз работя, що годе добре платена работа, много ще ми е лесно. А сега ми кажи когато колата ти се рбива постепенно заради лошите пътища и вместо на 1 година да смениш някоя част, ти я сменяш на 2 месеца, съвсем хипотетично разбира се. Та как ще го докажеш това и кой ще съдиш. Ей такива ентусиасти кат' теб направо в червата ми бъркат. Така за сведение докарвам със заплата, частно и там каквото изпадне ~800-900лв. плащам около 300лв. месечно вноски по заеми, отделно сметки ток вода, GSM слава богу фирмата ми го плаща. Е искам да ти кажа, че тия пари не стигат за елементарни разноски т'ва е положението пък ти продължавай да ми обясняваш к'во можело и какво не. Това, че казавам, че не стигат, не означава, че се оплаквам от фирмата в която работя. Просто като цяло заплатите са супер мизерни това е откъдето и да го погледнеш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 искам ... . искам.... А пуканки и кола искаш ли? Ей за тоя мързел говорим - като те интересува и искаш - не чакай на готово, а се задействай. Инвеститори в Пловдив ще намериш мушмули - но Пловдив не е България, баце! Потърси по морето, потърси в Севлиево, потърси на хиляди други места - сега ще кажеш пак "искам... искам... да ми кажеш... да ми намериш..." - като искаш намери си информацията. Обаче нее - вие искате ако може да дойдат инвеститорите на крака у вас, така както сте се размазали на фотьойлчето пред телевизорчето, и да ви калесат за 8000 лева на месец да седите размазани на фотьойл в офиса им като украшение без да си мърдате пръста за нищо... Е няма да дойдат. Още сто години да чакате - няма да дойдат. Умните хора отиват при тях, не ги чакат. Останалите си търсят извинения за мързела и мрънкат и чакат някой да дойде да им подаде в ръцете големите кинти. Добри заплати има не само в ИТ сферата. Не умират от глад кадърните специалисти, спокойно, не ги мислете тях. Та така - като искаш - вземи си. Не чакай да ти дадат, щото може вместо това да ти го подадат... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 ov3rm4n - Posted Today, 14:30 - Aloo raboteshtite ;-) V 14:30 ne e li rabotno vreme? Mmmm interesnoo, mnogo rabotish, a nie shamo si cheshem ezicite. Sorry za shliokavicata ama mrazim BDS -) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 А пуканки и кола искаш ли? Ей за тоя мързел говорим - като те интересува и искаш - не чакай на готово, а се задействай. Инвеститори в Пловдив ще намериш мушмули - но Пловдив не е България, баце! Потърси по морето, потърси в Севлиево, потърси на хиляди други места - сега ще кажеш пак "искам... искам... да ми кажеш... да ми намериш..." - като искаш намери си информацията. Обаче нее - вие искате ако може да дойдат инвеститорите на крака у вас, така както сте се размазали на фотьойлчето пред телевизорчето, и да ви калесат за 8000 лева на месец да седите размазани на фотьойл в офиса им като украшение без да си мърдате пръста за нищо... Е няма да дойдат. Още сто години да чакате - няма да дойдат. Умните хора отиват при тях, не ги чакат. Останалите си търсят извинения за мързела и мрънкат и чакат някой да дойде да им подаде в ръцете големите кинти. Добри заплати има не само в ИТ сферата. Не умират от глад кадърните специалисти, спокойно, не ги мислете тях. Та така - като искаш - вземи си. Не чакай да ти дадат, щото може вместо това да ти го подадат... да бе, добре. видях те колко стабилно си стоиш зад думите и как наистина не обичаш голословните приказки. всеки може във форумите да разтяга локуми без нищо да казва. ти също. а аз поне си го признавам и тва си ми пише под лилавото аватарче - "дървен философ". аз каквото съм поискал си го имам. за мен не бери грижа и недей наднича в канчето на ефрейтора Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 lubo1972, много зависи от естеството на работата. Аз имам четири монитора пред мен и работя в мултитаскинг. Писането във форума ме развлича и помага за по гладко мислене и вземане на по нестандартни решения. Много полезно особено в особени случаи И стига сте ревали, че в България няма работа, няма пари... Огледайте се на улицата колко нови коли се карат. Огледайте се около улицата колко нови къщи се построиха. Или всички тези хора са крадци и мошеници. На кой свят живеете?????!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 хехе, тея хора дето карат скъпи коли са бизнесмени и мошенници. На кой свят живееш? Няма човек на заплата, който да може си купи такива коли и къщи. Истината е, че България е много зле и никога няма да се оправи Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 Истината е,че такива като теб най-вероятно никога няма да се оправят ,щото само с вайкане,охкане и прочее не става.А и щото много се кефя на отворени като теб-има ужасно много хора на заплата,които лично познавам,карат нови коли и с малко зор,след известно време ще имат завършени вилички някъде из балкана.Ама за тая цел трябва здраво бачкане Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 чудно как човек на заплата ще си купи кола за 50 000 евро или къща за 200 000. Да сигурно има такива, но в темата не се обсъждат единични хора, а държавата като цяло Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 Може бе, ако заплатата му е 5000лв... Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 Ако за теб нова и хубава кола означава автомобил със стойност 100 000/и нагоре/ лева-успех,затъваш още повече.Дори и на Запад коли с подобни цени не са за средностатистическия човечец. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 Мдам, така е, с една заплата и от кифли - Лексус, Порше, Мерцеде S class и т.н. Апартамент за 100 000 и т.н. Новото се строй щото медиите тръбят - "Има бум в продажбите", "Цените ще скочат още" и т.н. И строят, при разходи 150-200$ на квадрат да ти го продават по 500 евро..ми как няма да строят. Няма един богат който да са му 'чисти' парите но това е друга тема, тук говорим за цените. Факт - преди една година и половина 400-500лв ме устройваха прекрасно за месеца - сега 600 не стигат. Тва сигурно е защото се оправяме, мдаа. Как не се сетих по-рано. Е аз работя на един монитор и то втора употреба, никой от колегите ми не кара нова кола /изключвам служебните/ и бачкаме по над 10 часа всеки ден. Така че не ми говорете за много бачкане. И същевременно ние сваляме цените. За да може да продаваме. И кво става - работата се увеличава, парите са константа. Оправяме се дааа, едно светло е в тунела...ама свеща догаря момчета и момичета. А сме влезли в ЕС другата година а са ни духнали свещичката, и тогава ей такива като вас DrEvil, ov3rm4n ще сте първите дет ша духнат. Или ще искате корекцийка на заплатите че инак "Отивам в еди коя си фирма" :-) Нищо лично, просто си размишлявам, развличам се един вид....ама в извънработно време. velvet_underground, ти виждал ли си колко такива коли има в Солун да речем и колко в Пловдив, за тия над 100 000 говорим? Ми при нас са 10 пъти повече на глава от населението. Вие знаете ли колко Porsche Cayenne са очаквали да продадат и колко са продали всъщност дилърите? 10 макс очаквани а са продали 50!!! Брейй че богати тия българи бее.. И сичките със заплати купувани..даа кеш при тва. Едит: Ай честито последните новини - основни храни +10-15% щото на държавата се и е изпразнил джоба, както и със новите номера, новите документи и т.н. и т.н. СМЯХ тва не е държава, тва е КАТУН ! Ама наистина сами сме си виновни, досега трябваше с камъни да сме ги пребили тия!!! Ей на сърбите война преживяха и пак ще се оправят по-бързо от нас. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 Ако за теб нова и хубава кола означава автомобил със стойност 100 000/и нагоре/ лева-успех,затъваш още повече.Дори и на Запад коли с подобни цени не са за средностатистическия човечец. ти не бери грижа кой затъва и кой не. Късметлиите DrEvil и ov3rm4n, за които всичко е перфектно явно не гледат какво представлява реално държавата. Като си се уредил добре, не значи че всеки може да се уреди. Много интересно как българите в чужбина могат да работят и не се оплакват. Ми явно имат стимул за това. Аз скоро няма да съм в България така че успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 Много интересно как българите в чужбина могат да работят и не се оплакват. В едно нещо, дето не е истина, няма нищо интересно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 Не е така - в чужбина българите така бачкат, че кокалите им пукат. Всичко е въпрос на мотивация и интереси. Ако говориш само във страната ни съм съгласен че българите/поне повечето/ не искат да работят по една или друга причина /най-често естествено е свързана със заплащането/. Обаче ако става въпрос и за българите пръснати по света не съм съгласен. Като бях в Америка американците се чудеха откъде намираме сили да работим толкова часове, че искаме и още даже Както казваше едно приятелче "Тука ти дават 300лв на месец и си мислят че трябва едва ли не да им лижеш подметките от благодарност, а аз в чужбина тия пари ги правя за 1-2 дена" Разбира се не обвинявам никой - просто положението в страната ни е тежко и е нормално. Но честно казано аз бих работил тука само след като си изчерпя вариантите за чужбина. те преди мен са го написали и е абсолютна истина. Познавам доста такива хора, които не искат и да чуят вече за България Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 Парите никога не стигат, без значение колко са. Баба знае 2, знае и 200. Вярно е, че всичко си е навързано, вярно е, че работещите осигуряват заплатите на учителите, пенсионерите и всички там социални облаги. Мен ме осигуряват на 2/3 от заплатат ми. Години съм си плащала част от осигуровките сама. Полза? Позапълнила съм някоя друга супер дребна дупчица в държавния бюджет, нахранила съм някой гладуващ депутат и съм му осигурила пътуване до Алпите с любовницата му. Съгласна съм, че всичко е навързано, но не аз определям правилата. Това, което мога да определя е дали да изкарвам от джоба си суми, за народното благо. Повече няма да го правя. Поне не на този етап. Най-малкото заради това, че всички държавни институции се гаврят по безумен начин с обществото. Все едно всички тези институции ми казват в очите:"Хайде, паплач, плати си и това, щото неа пари!". Какви ли не безумства измислят, за да цоцат. Друг е въпросът от кого цоцат... Стига с този прехвален живот в чужбина. Взимай 2000-3000 евро на месец, плащай наем за 1000, плащай такса за телевизор, радио и всякакви други джиджавки, викай си майстор да ти смени изгорелия бушон и т.н., пък нека тогава видим какво ще остане. Няма да е кой знае колко много. Вярно, ще можеш да си вземеш колица на изплащане, можеш да успееш и къщичка да забиеш, но пак ще си съдираш задника от бачкане. Като не ви харесва в България-прав ви път. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 те преди мен са го написали и е абсолютна истина. Познавам доста такива хора, които не искат и да чуят вече за България И като са го написали преди теб...край...азбучна истина. И аз познавам много хора, които не искат да се връщат тук или такива, които искат, но на втория ден тук вече го чувстват като грешка. Но почти (основна дума в изречението...да й се обърне внимание) не познавам българи в чужбина, които да не се оплакват супер много. Все нещо не е по техния вкус. И тук и навън сме същите. Там е още по-смешно, щото плюят по държава, която им е дала съответните възможности и която за нищо не им е длъжна. Тук е нещо подобно, имайки предвид отношението към така наречената "държава", но айде да речем, че тук по има шанс да имаме право да изискваме... И все пак въпросът не е в друго, а в отношението. Щото до преди няколко години хляб нямахме, а сега си говорим, че едва ли не признаваме коли само над 50,000...че и в евро го гледаме. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 Аз сега като се замислих, не познавам човек, който се оплаква от живота навън. Дори е страшно, като се огледам около мен и виждам, как приятелите ми един по един изчезват да живеят навън, кой се уредил със зелена карта, кой нелегално, но се махат и не смятат да се връщат. Една част пък вече не знам, за кой път отиват на бригада, я в Англия, я в САЩ. И по-голямата част от тях казват, че при първа възможност повече няма да се върнат тук. После ми говорете глупусти... Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 Абе защо сравнявате 2-3 месеца на бригада с работа,която трябва да ти дава право на нормален живот?Хубаво е да идеш,да изкараш някой лев,но ако някой ми каже,че цял живот ще бачка работа,която има по бригадите и няма да мрънка....Като е толкова розов тоя живот навън-ми що не заминете всички бе?Щото май не е толкова розов Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 Ами защото на мен семейството и приятелите са ми по-скъпи и искам да съм с тях просто. Аз лично можеше отдавна да съм изчезнал да живея в Чикаго, но не поисках тогава. Сега мога и на друго място да отида, но пак не искам. Не е свързано с работата, защото това е най-малкото, което може да ме изплаши. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 ov3rm4n - Posted Today, 14:30 - Aloo raboteshtite ;-) V 14:30 ne e li rabotno vreme? Mmmm interesnoo, mnogo rabotish, a nie shamo si cheshem ezicite. Sorry za shliokavicata ama mrazim BDS -) Работно време е, и? Завиждаш ми за работата ли? Завиждай, завиждай... Но ако само това е което имаш да отговориш- язък ти за барута, защото до нападки на лична основа обикновено се прибягва когато се изчерпят обективните доводи в подкрепа на тезата... ентелегентен се правиш - ще разбереш какво ти казвам, като помислиш малко - в извън работно време, щото в работно ако мислиш, ще ти резнат заплатката, пък тя нали е малка... А иначе сега и аз да питам като някои по-горе - БЕ ВИЕ ТЪПИ ЛИ СТЕ ИЛИ ДА?? Това питам тия дето се гордеят със себе си, защото се осигурявали на 1/3 и на 2/3 и на 5/6 от заплатата си, вместо на цялата и се имат за герои поради това... Знаете ли как се нарича това? Синдром Андрешко се нарича... Андрешковци сте всичките и такива ще си умрете за съжаление... Пъцкате си на дребничко от тук от там, тарикатеете и си мислите, че така прекарвате някой друг, ама накрая все на вас ви е отзад. После естествено мрънкате и плачкате и си търсите кой ви е виновен... ама не ви стига акъл да се сетите, че сами си го нахаквате, щото така сте свикнали на дребничко да живуркате, на дребничко да мислите... с такова мислене - такъв живот. Не дай боже, на никого не го пожелавам, но ако ви се случи да ви сполети бедата и опрете до болници и лекари, когато ви кажат, че трябва да си купите марличките, бинтовете, иглите, системите и всичко, защото в болницата няма - не псувайте държавата отново!! Ударете си шамар сами. Парите които ще дадете тогава за медикаменти и консумативи са точно парите които сте си спестили, когато сте крили заплатата си и не сте си внасяли осигуровките. В природата нищо не се разминава, андрешковци, запомнете го - пестите на дребничко, после ще ви се наложи да се бъркате на едричко. И никой няма да ви е виновен за това. И не само в този случай. Но нали сте ентелегентни - не може да ви се дава акъл, вие сте умни, силни и красиви, и най-важното - тарикати сте, бе! Тарикати. Никой не може да ви мине. Тук сте прави с едно уточнение - никой не може да ви мине така както сами можете да се минете. Ай със здраве, че здраве ще ви е нужно иначе дупе да ви е яко - ще изкарате спестеното от осигуровки, че и отгоре и ще наплатите за тарикатлъка... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.