Jump to content
BulForum.com

Цените се вдигат...

Rattlebrain

Recommended Posts

И те моля да не обиждаш всички, които останахме в България. Също така и да не оприличаваш България на цигански катун. Не съди за останалите българи по себе си.

Съдя по твоите изказвания. Това че работиш за 700-800лв ли му викаш реализация? Единствено можеш да се радваш че не работиш хамалин или сервитьор. С тези пари можеш ли да си купиш апартамент да го обзавадеш, автмобил, да гледаш семейство едновременно? Като изключим 30 годишните кредити, друго яче не виждам как.

• Replies 142
  • Created
  • Last Reply

ThE_UfO по цял свят недвижимо имущество се купува с ипотека - тоест на кредит (е освен в Третия Свят - там си купуваш колиба за една ръчна количка кокосови орехи или три каруци банани, но подозирам това е защото още са на разменна търговия). Колите също се взимат на лизингов договор, защото така е по-изгодно - нормално е в този договор да има клауза задължаваща компанията да ти предложи по-нов модел (когато излезе) на преференциални условия, което е далавера за теб. Така че - ако това ти е критерия, то цял свят са цигани, защото живеят на кредити... Само ти си чист ариец и ги разбираш тия работи... Освен ако не си марсианец и при вас на Марс нещата стоят по друг начин.

Реализация му викам на това, че работя това което ми доставя удоволствие да работя, за пари, които ми осигуряват висок стандарт - т.е. имам възможност да не се лишавам от нищо, при това в родината ми, където ми е добре. Ти на какво му викаш реализация?!

Истината е, че се работи за повече пари, когато работиш и носиш поне тройно повече на работодателя. Ако си само надъхно студентче с голи знания на гол гъз - първо се доказваш и после питаш дали ще ти дадът 500-600 лева. За целта първо трябва да опиташ да преживееш един месец без "социални помощи" от мама.

И кредитите са хубаво нещо. Купуваш сега преди да са се вдигнали цените. Нали това беше заглавието на темата ;)

Относно личния ти въпрос към мен. Отговора е не. Цялото си недвижимо и движимо имущество спечелих от лотарията :bgrin:

Можещите и образовани хора би трябвало да могат да се реализират на пазара на труда (казвам "би трябвало",защото винаги има вишисти,които карат таксита).До тук добре,но какво му остава на обикновения човек със средно специално образование,на фона на предстоящите увеличения на цените на тока(3-4 блок на АЕЦ),парното (ако не се разберем с Руснаците за газта),цените(преминаването към еврото) и като цяло очертаващата се криза на родния пазар(предприятия,които не отговарят на ЕС критериите и конкуренцията ще фалират).Всички тези хора ще излязат на улицата,за да протестират и ще изискват по-цоциална политика от управляващите.В Гърция също е така-там всяка година има масови стачки.Така че аз не виждам нищо нередно в това хората да изискват по-високи заплати на фона на покачващите се цени.

Това с по-цоциалната политика много ми хареса... много точно го определи.

Вие май не схващате, че за да се разпределят ресурсите по-цоциално, както искате, трябва да има ресурси... а за да има ресурси - трябва да се работи. Кое да преразпределя по-цоциално държавата? Това дето го няма ли?! Нали трябва да се натрупат тия ресурси? Ще се натрупат мушмули обаче, докато има "безработни", които всъщност работят и цоцат съвсем цоциално от цоциалната политика на държавата, без да внасят в общото и стотинка... както и "безработни" със стаж като такива, не за друго, а защото просто не им се работи и им е по-лесно да карат със цоциалните 160 лева месечно на гърба на останалите... и разни други тарикати, дето са намерили на баницата мекото - как да цоцат от цоциалните без да се потят и да внасят своя дял... Аз пак да попитам - защо не излезете да протестирате срещу тях?! Защо?

ThE_UfO по цял свят недвижимо имущество се купува с ипотека - тоест на кредит (е освен в Третия Свят - там си купуваш колиба за една ръчна количка кокосови орехи или три каруци банани, но подозирам това е защото още са на разменна търговия). Колите също се взимат на лизингов договор, защото така е по-изгодно - нормално е в този договор да има клауза задължаваща компанията да ти предложи по-нов модел (когато излезе) на преференциални условия, което е далавера за теб. Така че - ако това ти е критерия, то цял свят са цигани, защото живеят на кредити... Само ти си чист ариец и ги разбираш тия работи... Освен ако не си марсианец и при вас на Марс нещата стоят по друг начин.

Реализация му викам на това, че работя това което ми доставя удоволствие да работя, за пари, които ми осигуряват висок стандарт - т.е. имам възможност да не се лишавам от нищо, при това в родината ми, където ми е добре. Ти на какво му викаш реализация?!

Ако излезеш малко да пообиколиш света, може и само Европа, като се върнеш в България сам ще разбереш че на фона на това което си видял тук нещата са: "купуваш колиба за една ръчна количка кокосови орехи или три...", а именно третия свят. Ти с банановите републики ли ще се сравняваш? Защото е много лесно да се сравняваш с нещо което е под тебе. Като видиш хората с какво и за какво живеят, къде ходят и какво могат да правят, за разлика от гетото нарече но България, сам ше разбереш че Bulgarian Dream - апартамент с килим в хола, секция на стената и кола в гаража (къща на село и градина с домати - за по-назадналите) е една поскомунистическа мечта заложена в българина с поколения напред. Успех!

НЛО-то, ти нали знаеш, че с приказаки по богат не се става. Освен ако не си Слави Трифонов да четеш това дето сценаристите са ти го написали. Сценарист обаче с труд и акъл се става B)

Къде ще се вдигате ве ? От столовете ли ? Нали се вдигнахте преди 16-17 години . :angry1

Гласът наистина ще си остане глас в пустиня .

Ама не се притеснявайте ще влезнем в ЕС и всичко ще се оправи :D след влизането всички ще сме ей така :punk :punk :punk

Айде да се дигнем малко и да поработим, пък после да протестираме. Защото не знам подобните на ThE_UfO индивиди къде живеят, но по мой наблюдения в България има много кадърни, трудещи се и съответно успели и реализирани хора. Да се вдигат онези дето по цял ден се чудят кога ще дойде датата за вземането на социална помощ, защото видиш ли едно време бай Тошо е плащал да си пиеш кафето зад бюрото.

ThE_UfO, а хората като теб не ми е ясно какво още правят в България. Като е цигания махни се и отиди в белия свят. На някои си ни харесва тук и смятаме, че положението ако не е добро сега, то поне ще се оправи. Типично българска черта, да мрънкаме. Отиди, удари един протест и после бегом да те няма и да се белееш сред белите Европейци за 5000 евро на месец.

Абе Овърман, кво мрънкаш, че няма хора, които да работят бе? Гледай кво става нагоре. Всички работите. Тук още не съм видял да има някой на социални помощи, но на теб май ти е много лесно да се оправдаваш с тях. Все говориш, във "Вие", само дето още не мога да разбера, кои са тия "Вие". Честно да ти кажа, аз един човек не познавам, който да е на помощи. В повечето случеи дори е коренно от това, което казваш - познатите ми бачкат по на 2-3 места та пушек се вдига. После ми говори за социални помощи. По-голямата част от населението, което получава тия помощи са циганите.

И друго, теб те кефи да работиш, това което работиш. Мен ме кефи да работя учител примерно. Обаче за 250лв да ти поверят толкова много деца, които ти да учиш на нещо, а те от своя страна да ти се качват на главата не си е работа. Ей за тва говорим, че искаме справедливо възнаграждение за труда си.

buyu, УФО-то си е много прав даже. Лошото е, че гледате много отвисоко, та не можете да видити в действителност, какво става....

Runner - хубаво прочети за какво говоря... На колко от тия "2-3 места" твоите приятели работят на нормален трудов договор и внасят данъци и осигуровки - тия данъци са заплатата на учителя, ако не знаеш?!? И колко от тия приятели освен, че работят на 2-3 места, са регистрирани и в бюрото като безработни?! Ето за такива говоря - те "изяждат" заплатата на учителя - вместо да му даде на него държавата още 250 лева, тя ги дава на такива "социално слаби" - и не ми намесвай циганите, все бързате да се избършете с някой друг, вместо да проумеете за какво ви се говори...

Ми качете се и вие на високо да поогледате от тука ситуацията. Аз познавам хора, които получават над 1000 на месец, но осигуровки се плащат на 300лв. Пак добре, че не е на минимална заплата.. и все пак укрива стабилно нашият човек. Докато има тарикатлък по всички нива в държавата такова ще е положението. Колкото до учителската професия..хвани се в частно училище/школа. Там плащат по-добре, ама май искат и да си по-кадърен от онези безполезия в държавните училища.

УФО, Рънър, също така няма да е лошо да разберете, че изглежда реалността в България се възприема и по не до там песимистично страдалчески начин и всъщност ИМА успели хора. Ако не сте сред тях, моля.. протестирайте. Имате причина. Ако пък сте сред тях, що не станете мощни дарители или поне социални работници, по-полезно ще е от кибик пред НДК.

buyu, преди 60 години беше дадено началото на един такъв експиримент, в който неуспелите протестираха и принудиха успелите да поделят благинките си с тях. Ако целта е същата, идете пред Кремъл да протестирате. Ако там някой ви изтрае и 5 минути

Айде бе хора. Не се стискайте. Дайте да дадем на социално слабите.

Добре, аз се осигурявам на около 2.5 пъти по-ниски доходи от тези, които получавам. Някой може ли да ми обясни ползата от това да не го правя. Ако искам мога да се осигурявам на пълната си заплата, но така в случая получавам разликата от данъците, пенсионните осигуровки, здравните осигуровни, която съвсем не е малка. Защо не го правя:

- за да не дам още пари на обръча от фирми на Доган или някой друг

- за да не дам още пари на пенсионния фонд, определено ако човек сам си заделя парите за пенсия ще получи повече

- за да не давам още пари на здравната каса

- като цяло - за да не давам повече пари на някой, който ще ги преразпредели изцяло в моя вреда, а и не само в моя вреда.

Ей сега ще дойде Овърман и ще ти обясни ползата. Само дето той въобще не се замисля, че ако няма контрол от власт имащите, тия пари не само, че няма да отидат по предназначение, ами и ще влезнат в нечий депутатски джоб. Както и става всъщност.

Ами точно за това говорим цяла тема. Ама има няколко човека тук, според които всичко е перфектно и ако не укриваме данъци и немамим - всички ще са щастливи и доволни...

buyu, преди 60 години беше дадено началото на един такъв експиримент, в който неуспелите протестираха и принудиха успелите да поделят благинките си с тях. Ако целта е същата, идете пред Кремъл да протестирате. Ако там някой ви изтрае и 5 минути

Айде бе хора. Не се стискайте. Дайте да дадем на социално слабите.

В момента децата на "неуспелите" са успелите!

:) От както свят светува най-сигурният начин да се сдобиеш с нещо е да го вземеш, от който има, а не от който няма.

Не може да ми дойде Пенчо, дето едва се е научил да смята и да пише в училище и е отебал тотално всичко още в 9-ти клас, а в главата му са само тъпите рапърски простотии на Мишо Шамара, и да го вземат на работа за 500 лева - какво ще даде Пенчо срещу тия пари на фирмата?! Ще седи и ще излъчва сексапил сигурно, щото друго не може... Ще му връчат прахосмукачката, и то след две седмици обучение как да оперира с нея, и ще му плащат там 150-200 лева колкото да не е без нищо, а тоя разход ще си го пишат като благотворителност.

Ми извинявай, ама ти 500лв. за висока заплата ли ги имаш, или по точно пари ли са 500лв. Бачкам здраво бачкал съм и по 48ч. Е досега съм успял да я докарам до 650лв. заплата + извънредните за които си оставям здравето едва ли не. Ама добре, че има и частно та да изкарваме месеца някак си. Вярно е изплащам разни кредити ама.......Не ме убеждавай, че 500-600лв. са добра заплата която може да ти стигне да живееш нормално, да не говорим пък ако и семейство издържаш. Не сме в нормална държава и това е.

Разбира се, че трябва да има и ще има. Само че не схващаш основното - основното е, че на учителите им плаща държавата. А тя освен тях издържа и стотици безработни. И за да ги издържа - взима и от моите пари и от парите на учителите... Следиш ли ми мисълта? Ще има по-високи пари за учители, когато има по-малко разходи за безработни и подобни... А бачкаторите и сега взимат добри пари - виж колко взима един бояджия или файансаджия, да не говорим за автотенекеджии, автобояджии и монтьори... Не мисля, че са зле...

Мисля обаче, че тези, които работят без трудов договор по собствено желание, за да могат да взимат и социални (има много такива, към 10-15% от всичките безработни) ти бъркат в джоба и ти свалят заплатата... Защо не протестираме срещу такива тарикати?! Напротив - възхищават им се хората - ейй, тарикатско, много хитро се уредил, бравос... Като добавим към тях и тези, които работят официално на половин работен ден, за да плащат по-ниски осигуровки, а всъщност си взимат нормална заплата... Те също цоцат от твоите и моите пари.... И те са много хитри. И те ти свалят заплатата - защото са готови да се наемат на по-ниска заплата, но да е без договор или на "половин" договор - пред такъв и теб, доста работодатели ще предпочетат него, в резултат - ти си принуден да "свалиш" заплатата за която си готов да работиш, за да можеш изобщо да работиш...

А после - айде да протестираме, че ни са малки заплатите...

Шъ цоцат, как няма да цоцат щото като взимаш например 200лв. и се чудиш как да изкараш месеца и 30лв. които трябва да ти вземат за осигуряване ти се виждат ужасно много, ако меже и на 0 да се осигуряват .....така ше е докато заплатите в БГ станат що годе нормални а не мезерни. Никой не иска да работи за милиони, но хората искат да работят за толкова, че да не се притесняват колко им бил тока, и дали ще изкарт месеца и не днес да реши някой, че няма да иде до някой приятел на гости щот' той живеел на другия край на градът и бензина ще му е 3лв. И аз цоцам взимам 650 и се осигурявам на 200лв. щото нали се сещаш колко ще трябва да давам когато се осигуря на реалните пари които взимам. Не обвинявам държавата, че осигуровките са високи, обвинявам я като цяло, че заплатите са ниски. Нямам против когато средните зплати станат по 2000лв. нямам против да ми удържат да речем 300лв. за осигуровки. Ама така до момента в който нещата поне малко от малко станат по-нормални ще цоцам и ще ги мъкна. Щото и мен ме мъкне държавата, я ми обясни кой ще ми плати за разбитата ми кола от скапаните ни пътища, след като съм си платил и данъка на колата и всичко което трябва да се плаща и винетка годишна и........е па виж пътищата ни каква мизерия са. Вярно е нещата не може да се оправят като с магическа пръчка, но това както всички твърдят не е основно работа на народа и на хора като теб и мен, а работа на политиците и икономистите които ни упраляват. Апатията и нежеланието да се работят масово хората е следствие на некадърна политика. Да факт е, че в чужбина българите работят, работя и то по много, работят защото има подходящите условия и мотивация. Тук тия неща липсват. Незнам с ккво се занимаваш, но казваш работа се намира, ама не всички са компютърни специалисти гении, не всички са и като мен (работата ми също е достатъчно квалифицирана) тия като учители (както някой се изрази) хамали, продавачи, и т.н. к'во да мрът ли бе? Само виж на повечето администратори по интернет залите какви мезерни пари им плащат (вярно, че някои толкова са и администратори де, ама за 200лв. къф да вземеш. Е ако съдим по критериите в нашия град 400-500-600 е що годе добра заплата (като цяло са си нищо пари) Но човек що годе квалифициран би трябвало да започва работа на минимум 400-450лв. Да ще ида и ще предпочета да не се осигурявам на цялата си заплата, пък такива защитници на закона като теб могат само да си гледат работата.

Айде да се дигнем малко и да поработим, пък после да протестираме. Защото не знам подобните на ThE_UfO индивиди къде живеят, но по мой наблюдения в България има много кадърни, трудещи се и съответно успели и реализирани хора. Да се вдигат онези дето по цял ден се чудят кога ще дойде датата за вземането на социална помощ, защото видиш ли едно време бай Тошо е плащал да си пиеш кафето зад бюрото.

ThE_UfO, а хората като теб не ми е ясно какво още правят в България. Като е цигания махни се и отиди в белия свят. На някои си ни харесва тук и смятаме, че положението ако не е добро сега, то поне ще се оправи. Типично българска черта, да мрънкаме. Отиди, удари един протест и после бегом да те няма и да се белееш сред белите Европейци за 5000 евро на месец.

Ти пък какво искаш, аз работя, работа която харесвам, парите като за Пловдив са горе-долу адекватни, един вид може да се каже, че съм доволен. Ама, че си е цигания в БГ, ми цигания си е, гето и мизерници сме си, не може да се скъсваш от бачкане и да си правиш сметка за бензина например, бе мизерия е.

Добре, аз се осигурявам на около 2.5 пъти по-ниски доходи от тези, които получавам. Някой може ли да ми обясни ползата от това да не го правя. Ако искам мога да се осигурявам на пълната си заплата, но така в случая получавам разликата от данъците, пенсионните осигуровки, здравните осигуровни, която съвсем не е малка. Защо не го правя:

- за да не дам още пари на обръча от фирми на Доган или някой друг

- за да не дам още пари на пенсионния фонд, определено ако човек сам си заделя парите за пенсия ще получи повече

- за да не давам още пари на здравната каса

- като цяло - за да не давам повече пари на някой, който ще ги преразпредели изцяло в моя вреда, а и не само в моя вреда.

Предполагам повечето от нас могат да се осигуряват на пълна заплата, но някой трябва да ни накара да поискаме да го правим ;) Сега от какъв зор да си давам 1/4 и повече от заплатата на вятъра...

Ти пък какво искаш, аз работя, работа която харесвам, парите като за Пловдив са горе-долу адекватни, един вид може да се каже, че съм доволен. Ама, че си е цигания в БГ, ми цигания си е, гето и мизерници сме си, не може да се скъсваш от бачкане и да си правиш сметка за бензина например, бе мизерия е.

Добре, защо по дяволите, след като тук е толкова гадно и мизерно си още в България? Герой ли си или мазохист? Или и ти си от нас, мизерниците? Кеф ти Европа, кеф ти САЩ. Там сметки на правят на бензина. Аааа, ама те там май спазват и законите от време на време и си плащат данъците. Може би там са преодолели фазата, в която из главите на работниците витае идеята "ми че като мога да не пълня държавните гуши и да скатавам някое друго евро/долар, що да не" и са преминали към "така се гради държава и общество, когато си кажа, ще плащам колкото се иска от мен и лека полека и други решат да си плащат, пък накрая току виж...край на сметките за бензина" И о, чудо! Те имат държава, а ние имаме сбирщина от тарикати, дето САКЪН, как ще се излъжат да спазват закона...то това си е.. тъпо. Е, ако това да си плащаш дължимото е тъпо, тогава горд съм, че съм тъп.

Хахахахахахаха, искаш да кажеш, че навън никой не укрива данъци ли бе?!?! Хахахахахаха...

Там не се казва 'укриване' на данъциа, а спестяване на такива :-)

Щото ако укриеш - бият през ръцете ама много.

buyu викаш съвестни били - ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА бе!!! Със сила и медийно промиване на мозъци са стигнали до там. При нас не са ни натиснали власт имащите, за това става 'далаверка' още. Щото не им е в интереса да се оправим, няма да има/може да се краде.

И аз мога да кажа че съм над средното ниво на заплати, но не мога и най-вече не искам да си купя жилище. Може да съм тъп, може да съм глупав ама тия изкуствено надути от разни далавераджии, цени не искам да ги плащам за супер некачествено строителство. За тия бесни цифри които стигнаха имотите какво получаваме? Ми кибритена кутийка с живот преди основен ремонт 2-3-5 години. Хайде ДрЕвил - с твоята заплата какви разходи покриваш? Квартира? Жена, деца? С нормална заплата в Европа ще си позволиш къща, разликата е огромна.

Аз себе си не мога да издържам с таз заплата камо ли други разходи да ми се отворят.

И друго, що не работиш за българска фирма кат си толкоз сербез? Щото ще ти дадат преко сили 500лв. и кат поискаш да си тръгнеш ще ти отворят вратата даже! Щото манталитета ни е такъв - "Той ще дойде друг!". Ще дойде ама друг път, те вече си тръгнаха повечето кадърни.

И още нещо - на никой ли не му прави впечатление нивото на напрежение в страната? Особенно в Пловдив. Разходете се малко по улиците, вижте движението, това нормално ли е според вас? Динамичен бил живота - глупости, в Лондон да не е по-малко динамичен, ама хората се уважават един друг, правят се компромиси, за това ще получаваме инфаркти на по 40 години.

Майната му на парите, нервите никой не може да ни ги спести.

И последно, часовника верен ли е тука? Че някой 'работещи' хора май през работно време пишат по форума а? Аз явно съм от най-работните кат не мога даже пощата да си проверя през работно време.

Хахахахахахаха, искаш да кажеш, че навън никой не укрива данъци ли бе?!?! Хахахахахаха...

LoLaton... укриват, но едва ли 90% от населението, какъвто е процента при нас.

lubo1972, последно в "западните" страни хубаво ли е лошо ли е? Промит ли искаш да си или не ти се иска? Като гледам ти се иска, за да можеш да си купиш жилище. Пак питам, след като тук е такава мизерия, защо все още се мъчите в родината ни? Герои или мазохисти?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...