Rattlebrain Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 8 април, 12:00, пред НДК Повече информация: Индимедия България. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 Супер, само да не си остане глас в пустиня.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 Стига с тия глупости бе. Ако беше за работа никой нямаше да иде Link to comment Share on other sites More sharing options...
Burkoff Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 Стига с тия глупости бе. Ако беше за работа никой нямаше да иде Как глупости бре ... я се замисли, Ако нямаш пари в днешно време за лекарство, умираш бре човек .. без никой да ти помогне ... !!! Ммм .. незнам на колко годинки си, нищо лично, ама да седнеш да си изкарваш сам хляба, и да бачкаш по 12 часа да видиш как се изкарват парите!!! ПОДКРЕПЯН ИНИЦИЕТИВАТА ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 Щом се налага и по 16 часа съм работил, но не за жълти стотинки. Цените не се регулират със стачки и демонстрации от този вид, но нека това някой икономист да ти го обясни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 Как глупости бре ... я се замисли, Ако нямаш пари в днешно време за лекарство, умираш бре човек .. без никой да ти помогне ... !!! Аха - и на тоя протест ще раздават пари ли?! Ако искаш да имаш пари - не става като идеш да се шмиткаш пред НДК с парцал, на който пише - "свалете цените! дайте ми повече пари!"... Куца ти логиката... И дванадесет часа работа не са кой знае колко, момко. Някои работим и повече и без почивен ден и посред нощите когато се налага... Но не за жълти стотинки. Всъщност обратна е логиката и тука - всички искат с малко работа, много пари... да има как да работиш по четири часа, ама да взимаш заплата като за 12 часа... ама няма как. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 Овернам, ти си един от малкото, в тоя форум, които явно са доволени от работата си. Това всички го разбраха вече. Ама да бачкам като теб по 12 часа, без почивен ден - няма да стане. Искам като в Германия - 8 часа работа и събота и неделя да почивам, но с парите от работата да си купя всичко, което ми е необходимо. Що да не може да стане като там, а? Не ми говори, че с протести нищо няма да стане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 Отивайте протестирайте. Ровете се по нашите кофи да намерите нещо за ядене, а ние понеже сме прости - ще работим. Пък ако ще и по 12 часа. Както е в Германия. А като си свършим проекта, ще почиваме, не задължително, както е в Германия, а щото ни е кеф Рънър, не е конкретно към теб Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 Виж, нямам нищо против, всеки може да си прави, каквото си иска. Но не може всички да са с такава работа като вас, нали? Ако всички са като вас, тежката работа, кой ще я върши? Не можеш да отречеш, че заплатите в държавния сектор са много ниско платени и с една такава заплата трудно се живее. Само като пример ще го дам - в Германия един учител взима около 4000 евро на месец. С тези пари се живее съвсем нормално там. За тук въобще няма смисъл да коментирам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rattlebrain Posted March 30, 2006 Author Share Posted March 30, 2006 ^^ *ба ти малоумното изказване, мерси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 Искам като в Германия Да, то така става. 50 години бъркай си в носа и после искам като в Германия. То пак някой ден може и да го докараме до някакво ниво, но пак бачкане се иска. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 Да, то така става. 50 години бъркай си в носа и после искам като в Германия. То пак някой ден може и да го докараме до някакво ниво, но пак бачкане се иска. бачкане че се иска - иска се. но не съм на мнение, че трябва да бачкаме по 12+ часа без почивни дни и само тогава да взимаме много пари. все пак не съм си намерил здравето на улицата! 8 часа работен ден е перфектно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 Аха - и на тоя протест ще раздават пари ли?! Ако искаш да имаш пари - не става като идеш да се шмиткаш пред НДК с парцал, на който пише - "свалете цените! дайте ми повече пари!"... Куца ти логиката... И дванадесет часа работа не са кой знае колко, момко. Някои работим и повече и без почивен ден и посред нощите когато се налага... Но не за жълти стотинки. Всъщност обратна е логиката и тука - всички искат с малко работа, много пари... да има как да работиш по четири часа, ама да взимаш заплата като за 12 часа... ама няма как. Протеста е против политиката на правителството(като почти всеки протест).Сега ако кажете,че и правителството няма нищо общо със заплащането......"куца ви логиката".Друг е въпроса дали някой ще обърне внимание. АПАТИЯТА УБИВА! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 31, 2006 Share Posted March 31, 2006 Апатия е да си пропилееш живота в глупости, джиджи-биджи и простотии, а като станеш на 30 примерно да се сетиш, че никой не иска да те наеме на свястна и добре платена работа, защото просто не ставаш за такава - нямаш нито квалификация, нито опит. И да хукнеш по митинги и протести да ревеш - ама искааам като в Германияяяя... Като искаш какво си готов да дадеш?! Какво можеш да дадеш? Това е правилната нагласа, бате, осналото е бла-бла-бла и приказки за неудачници. Вервай ми - не е трудно да си намериш добре платена работа вече. Изобщо. Има бизнес, който е готов да плаща много доволни заплати, но - забележи - готов е да плаща заплати, не социални помощи... Не може да ми дойде Пенчо, дето едва се е научил да смята и да пише в училище и е отебал тотално всичко още в 9-ти клас, а в главата му са само тъпите рапърски простотии на Мишо Шамара, и да го вземат на работа за 500 лева - какво ще даде Пенчо срещу тия пари на фирмата?! Ще седи и ще излъчва сексапил сигурно, щото друго не може... Ще му връчат прахосмукачката, и то след две седмици обучение как да оперира с нея, и ще му плащат там 150-200 лева колкото да не е без нищо, а тоя разход ще си го пишат като благотворителност. И не ми обяснявай какви са държавните заплати в Германия - в Германия, батко, след войната е лом всичко. И само здравата работа по 20 часа на ден ги е докарала до тук сега и до възможността държавата да си позволи да плаща 4000 на месец на учител. Не протестите и демонстрациите... Как искаш да плаща държавата високи заплати, куме, като тя има колосални други разходи по какви ли не линии за социално слаби - помощ за социално слаби, социални пенсии, да не говорим за наводнения - тия с наводненията ми бяха много странни, батко... Отнесла му реката къщата и той седи до колене във водата и ми разправя - ми чакаме държавата да даде нещо... Ебати. А ти защо не си застрахова къщата, бе аланкоолу?!? Щото трябва да дава на месец по пет лева ако й направи застраховка, пък той не иска да дава - той иска да взима. До кога ще седи българина и ще чака на държавата?! Нали бутнахме комунизма вече, това време свърши, дето държавата и плавителството ти беше длъжна за всичко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutCold Posted March 31, 2006 Share Posted March 31, 2006 И не ми обяснявай какви са държавните заплати в Германия - в Германия, батко, след войната е лом всичко. И само здравата работа по 20 часа на ден ги е докарала до тук сега и до възможността държавата да си позволи да плаща 4000 на месец на учител. Не протестите и демонстрациите... тука навлизате в друга тема. германия след войната (и то западна германия) се оправя не само благодарение на здравата работа, а и благодарение на милиардите от плана маршал. иначе, който иска да си протестира, ама това в България не дава резултати. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 31, 2006 Share Posted March 31, 2006 Ами парите от плана Маршал къде са вложени и кой ги е превърнал в пътища, инфраструктура и всичко останало?! Не са американците във всеки случай. Не стига само пари да ти дават - някой трябва да бачка и то здраво, защото парите сами по себе си не оправят кой знае колко положението, ако си останат просто пари. Някой от тук наясно ли е колко пари се изливат и в момента от Европа в България? Много. А знаете ли, че ние сме единствената държава, която не усвоява на 100% тези пари, че връщаме обратно пари, които ни са отпуснати като подпомагане от вън?! Защо ли? Ами защото няма кой да ги усвои и да ги превърне в стоки, услуги и блага общо казано. А няма, защото за това се иска бачкане. А българина иска да му дават пари, а той просто да си ги харчи. Но европейците не са прости. И в резултат - не усвояваме на 100% финансите дето ни отпускат - после как да ни повярват, че сме бедни?! Никак - идват, дават ни пари, ние не ги щем... Щото ни мързи, а те искат да работим срещу тия пари. Ебати наглите, а? Да ни карат да бачкаме... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted March 31, 2006 Share Posted March 31, 2006 В тази връзка да кажа, че отдавна вече не вярвам, че "шъ съ опраим". Никой не иска да работи. Скоро попаднах на фрапиращ факт, а именно - безработен получил месечната си "социална заплата" в монети (160лв.) и се възмутил до дъното на душата си: "От 87 (осемдесет и седем) месеца получавам помощи- такова чудо не е било- да ми плащат в монети". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rex Posted March 31, 2006 Share Posted March 31, 2006 В тази връзка да кажа, че отдавна вече не вярвам, че "шъ съ опраим". Никой не иска да работи. Не е така - в чужбина българите така бачкат, че кокалите им пукат. Всичко е въпрос на мотивация и интереси. Ако говориш само във страната ни съм съгласен че българите/поне повечето/ не искат да работят по една или друга причина /най-често естествено е свързана със заплащането/. Обаче ако става въпрос и за българите пръснати по света не съм съгласен. Като бях в Америка американците се чудеха откъде намираме сили да работим толкова часове, че искаме и още даже Както казваше едно приятелче "Тука ти дават 300лв на месец и си мислят че трябва едва ли не да им лижеш подметките от благодарност, а аз в чужбина тия пари ги правя за 1-2 дена" Разбира се не обвинявам никой - просто положението в страната ни е тежко и е нормално. Но честно казано аз бих работил тука само след като си изчерпя вариантите за чужбина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted March 31, 2006 Share Posted March 31, 2006 А каква е разликата след като ти плащат като в чужбина? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted March 31, 2006 Share Posted March 31, 2006 Там е работата, че не се плаща като в чужбина. ov3rm4n, аз не съм казал, че няма да работя, даже напротив, ще си скъсам задника от бачкане (както съм правил и до сега). Само че не искам да работя за без пари. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 31, 2006 Share Posted March 31, 2006 Ами намери работа за пари. Не ми казвай - няма! Щото и аз, и всичките ми познати, като потърсихме - намерихме. По нормалния начин - обяви, през интервюта и конкурси. Добре платена работа има. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted March 31, 2006 Share Posted March 31, 2006 Разбира се, че има. Но това означава ли, че не трябва да има учители и бачкатари по принцип? Или те не са хора и да се оправят? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 31, 2006 Share Posted March 31, 2006 Разбира се, че трябва да има и ще има. Само че не схващаш основното - основното е, че на учителите им плаща държавата. А тя освен тях издържа и стотици безработни. И за да ги издържа - взима и от моите пари и от парите на учителите... Следиш ли ми мисълта? Ще има по-високи пари за учители, когато има по-малко разходи за безработни и подобни... А бачкаторите и сега взимат добри пари - виж колко взима един бояджия или файансаджия, да не говорим за автотенекеджии, автобояджии и монтьори... Не мисля, че са зле... Мисля обаче, че тези, които работят без трудов договор по собствено желание, за да могат да взимат и социални (има много такива, към 10-15% от всичките безработни) ти бъркат в джоба и ти свалят заплатата... Защо не протестираме срещу такива тарикати?! Напротив - възхищават им се хората - ейй, тарикатско, много хитро се уредил, бравос... Като добавим към тях и тези, които работят официално на половин работен ден, за да плащат по-ниски осигуровки, а всъщност си взимат нормална заплата... Те също цоцат от твоите и моите пари.... И те са много хитри. И те ти свалят заплатата - защото са готови да се наемат на по-ниска заплата, но да е без договор или на "половин" договор - пред такъв и теб, доста работодатели ще предпочетат него, в резултат - ти си принуден да "свалиш" заплатата за която си готов да работиш, за да можеш изобщо да работиш... А после - айде да протестираме, че ни са малки заплатите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted March 31, 2006 Share Posted March 31, 2006 Ами ето де, все пак стигнахме до извода, че държавата е виновна... Няма закони, пък тези, които ги има почти никой не ги спазва. Ето за това ще се протестира. Ти сигурно си мислиш, че това, което казваш само ти го знаеш, а наще управници хал хабер си нямат от положението. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 31, 2006 Share Posted March 31, 2006 Ама, бате, държавата - това сме и аз и ти и всички тези "тарикати", дето ти изброих горе... ти как си я представяш държавата - като нещо отделно, дето си съществува там някъде само за себе си и няма нищо общо с нас?! Не е така. Докато ние самите се правим на "тарикати", шмекеруваме и гледаме как да минем метър - така ще е... и никаква "държава" от никъде няма да дойде да ни оправи положението. Пък вие ходете си протестирайте против държавата... После измислете пак някой начин да я изпързаляте държавата... Само не забравяйте, че в крайна сметка пързаляйки нея, пързаляте себе си... и после пак ще ходите да протестирате... и така.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.