Jump to content
BulForum.com

Ползване на интернет през GSM

CyberHill

Recommended Posts

Та търсих такава тема , но не намерих , имаше по едно време една такава на @ov3rm4n , но тя беше май в buy/sell. Takа че ....

Значи първо казвам впечатления , моите проби от вчера. С Motorola V3 се вързах през GSM>data на номер 0871000 и кво да ви кажа.... я скороста беше към 1-2кб/с ,я не.

Това на ВиваТел. Същия вид връзка при другите оператори с каква скорост е?

Също искам да попитам (защотото аз не успях да се свържа през GPRS ) каква е скороста и има ли някаква осезаема разлика при конекция през GPRS ?

Някой ако си е играл и има впечатления , моля да каже :)

Значи като цяло впечатлението ми е,че Вивател си нямат хал-хабер как да си поддържат тази услуга!Мтел и Глобул е почти едно и също,като може би на Мтел е мааааалко по-бърза връзката!

Значи като цяло впечатлението ми е,че Вивател си нямат хал-хабер как да си поддържат тази услуга!Мтел и Глобул е почти едно и също,като може би на Мтел е мааааалко по-бърза връзката!

Говорим за GSM to Data ( май така се води ) нали ? И колко е бърза? 3кб вдига ли?

Щото на мен www.abv.bg ми го отваряше точно 3мин :)

Естествено, че има разлика. GPRS ползвам откакто го пуснаха MTel, но само за браузване и за лийвтаима на формулата :) Спрени са ми картинките, анимации и тем подобни шарении, щото GPRS се плаща на трафик, а не на време както е на 1000. Не мога да ти кажа колко е скороста. Би трябвало да е около 52-53 Kbps, s V3 - EDGE можеш да ползваш май и се вдига до към 212Кбпс, но това само MTel

Ахъмз - аз бях пускал подобна тема, не знам къде :)

От тогава доста вода изтече и се наблюдава следното:

Аз ползвам M-OFFICE карта - това си е сим карта с номер, но само и единствено за пренос на данни, не става за обаждания. Скоростите при нея са:

EDGE - до 256 kbps

GPRS - до 64 kbps

CSD - 9.6 kbps

Скоростта на връзката зависи и от апарата - от това какъв клас GPRS e. Повече инфо за различните класове и как се отразяват на трансфера -> http://www.gsmworld.com/technology/gprs/class.shtml

Аз използвам Siemens M50 със вграден модем от следния клас:

Class 8:

One Slot Up, Four Slots Down

8-12Kbps Send - 32-40Kbps Receive

Използва се като бекъп на основния бекъп :) поради което до момента е използван един или два пъти само - и поне до мен не са достигнали лоши отзиви за скоростта - явно върши работа доволно.

Значи за GPRS се въвеждат следните настройки в PC-то , така ли?

мтел

Toва значи ,че скороста при клас 10 на GPRS ще е около up 1.5kb/s / down 5kb/s

Mи ако Мтел го поддържат това пак бива , не е 1кб/с :)

• 3 months later...

А къде трябва да ги въведа тези настройки?

При телефоните по ред на бързина на връзкара нареждаме:

UP/Down

CSD 9.6-14 kbps 9.6-14 kbps

GPRS 14 kbps 28-64 kbps

HSCSD 28 kbps 28 kbps (но може и да е по-бавно от GPRS)

EGDE 48 kbps

UMTS (3G) 384 kbps

WLAN

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...