petko_2004 Posted January 26, 2007 Share Posted January 26, 2007 Ми скоростта на вятъра по принцип се измерва в км. в час или метри в секунда... Какво "WTF" Ти в килобайти в секунда ли очакваше да напише Можеш ли да си представиш какво ще ти се случи вън ако те духне вятар със скорост 150км/ч ? Аз не мога и не искам да разбирам Иначе за нет-а 2 години бях на ЕК на Д+ и от 1 година съм на ГГбит и съм два пъти по доволен може в момента да вдигнаха с 2 кинта месечната такса но пък и скоростите дигнаха ... Ето ТУК 1 пример ... Локалния си е както обикновенно 300/300 И аз съм доволен от подобренията ,ама да си го поддържат такъв нета ,а не в 30% от времето да е супер зле и само локали...Иначе нз къде живее @Ботев1912 ,но в Бг имаше Ураган на име "Киро" , за който казваха по новините ,че надхвърлял 100 км/час Айде пак тука ще пиша да не превръщаме темата в чат: Съгласен съм с тебе ама той го каза така тоя вятър се едно всеки ден духат ветрове със скорост 150км/ч а то рядко се случва да достигат уникални скорости от около 100км/ч ... (Явно живее в БГ щом се хвали с нет-а си в тази тема ... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
NRG_God Posted January 26, 2007 Share Posted January 26, 2007 Можеш ли да си представиш какво ще ти се случи вън ако те духне вятар със скорост 150км/ч ? Аз не мога и не искам да разбирам Иначе за нет-а 2 години бях на ЕК на Д+ и от 1 година съм на ГГбит и съм два пъти по доволен може в момента да вдигнаха с 2 кинта месечната такса но пък и скоростите дигнаха ... Ето ТУК 1 пример ... Локалния си е както обикновенно 300/300 И аз съм доволен от подобренията ,ама да си го поддържат такъв нета ,а не в 30% от времето да е супер зле и само локали... Иначе нз къде живее @Ботев1912 ,но в Бг имаше Ураган на име "Киро" , за който казваха по новините ,че надхвърлял 100 км/час Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted January 26, 2007 Share Posted January 26, 2007 Не съм в БГ, имаше буря и по радиото казаха, че вятъра е бил около 100 мили в час. Имаше паднали дървета и много хора останаха без ток. Но това си е буря, не торнадо. Тук няма торнадота Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted January 26, 2007 Share Posted January 26, 2007 Не знам коя е най-добрата, но аз си поръчах вече 35 лева на Гаров. СБОГОМ Евроком, най-хубавото нещо тук е форума.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
petko_2004 Posted January 26, 2007 Share Posted January 26, 2007 Не съм в БГ, имаше буря и по радиото казаха, че вятъра е бил около 100 мили в час. Имаше паднали дървета и много хора останаха без ток. Но това си е буря, не торнадо. Тук няма торнадота И ти ми говориш за инет ? Земи са стегни малко без ток нет ... не бива стряскаш така хората с тея ветрове по 150км/ч ... ае със здраве си ползваш хубавия нет и дано няма такива бури че не нет ами други неща ще ни запотрябват Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted January 26, 2007 Share Posted January 26, 2007 Аз имах и ток и нет доста време, след което тока спря. А интернета е доста по-стабилен от тока, защото кабелите са под земята, докато на тока висят отгоре и кабелите са се скъсали от вятъра. Но темата е друга за интернета в Пловдив. Просто дадох едно сравнение Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 29, 2007 Share Posted January 29, 2007 тогава що като намалиш uploada на 22 и не бъгва яла да видиш как забива даже и без да свалям нищо в момента ми зарежда само форума, имам си и скайп, ама друго не зарежда Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vartkes Posted January 29, 2007 Share Posted January 29, 2007 А някой да знае дали онлайн мачовете си вървят нормално на тази тарифа? Понеже аз смятам предимно за това да го използвам Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted January 29, 2007 Share Posted January 29, 2007 А някой да знае дали онлайн мачовете си вървят нормално на тази тарифа? Понеже аз смятам предимно за това да го използвам ако мача е между по известни отбори тогава има повече юзъри и ти стига към 30к връзка ако са от премиершип примерно може и на 150к да не тръгне Link to comment Share on other sites More sharing options...
magare Posted January 29, 2007 Share Posted January 29, 2007 Интересувам се някой да е пробвал кабелния интернет на cabletel.bg Имат някакви оферти за трипъл плей, т.е. кабелна+интернет/384/+телефон за 39,90 с договор за 1 год. и кабелна+интернет/512/ за 33,90 без договор. Кабелната им я знам, в момента например имат Диемите, но нищо не знам за качеството на интернета и не познавам никой, който го е ползвал. За момента в Пловдив услугата се предлага само в Тракия и част от Съдийския квартал. Ще бъда благодарен на всеки за информацията Link to comment Share on other sites More sharing options...
iVAAN Posted January 29, 2007 Share Posted January 29, 2007 Някой случайно да е чувал нещо за интернета на DCC? Какви скорости предлагат за какви пари, имат ли локални сървъри и т.н.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted January 29, 2007 Share Posted January 29, 2007 Eто рекламната брошурка. За локал до колкото знам ползват локала на Лангейм. За кабелната чувам добри отзиви, но нета им още е много бавен, даже и за 25 лв.тарифата. За да не се объркате, левите скорости са за локал, а десните за международен. За БГ мисля че беше някъде по средата. Но за тези, които все разправят, че предпочитат да им е стабилен нета, за тях е добра алтернатива. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitakka Posted January 29, 2007 Share Posted January 29, 2007 Абе всичко е относително както казаха другите.Аз съм на евроком на евтинярската.Избивам си парите за шибания модем.Хич не ми се сменя и разправя с други доставчици.Скоростта е прилична и най-важното за мен е че е евтино и СТАБИЛНО.Връзката е постоянна.Модема е много умна машинка, докато ланките са много по-уязвими, чат пат се скапват.Един мой приятел беше на гигабит и беше намерил начин да краде връзката на некъв с IP от неговата серия или както там се казва.Та пердашеше си човека с двойна скорост.Примерно ако бех на мястото на ограбения щях да полудея.После му ебаха мамата де та и той седя без нет, ама не от гигабит а че си правеше сървъри на мулето и му забиваха връзката с тонове пакети,чак IP-то си смени та да го остават на мира.ДОС атака се казвало, така се борели с пиратството Чудя им се на тия деца дето като им кажеш че ще гледат директно филмчета от локалната кочинка и примират от кеф.За какво ми е връзка дето и 5 % от нея не мога да използвам.Ама имал "100 мегабита за дома и офиса", че такава връзка е скъпа а не можеш да я ползваш както трябва.Ще свалиш днеска едно филмче за 2 минути а през останалото време връзката си седи ей така за престиж, пък ти се кефи че имаш бърз нет и давай 150 кинта за тоя дето духа.С две думи човек трябва да плаща за това което ползва а не за това което получава макар че не го е искал.На това му се вика инженерно-стойностен метод.Не че има връзка ама скъсах си задника за тоя изпит и трябва някъде да покажа колко много съм научил.Работа на доставчиците е да направят достатъчно тарифи за да задоволят всеки вкус.Хубавото е че като цяло скоростите и качеството постепенно се увеличават.Не беше отдавна времето на телефонните модеми когато да се вържеш на 4КБ беше рядко щастие, а на аналоговите телефони трябваше и с дуплекса да водиш войни.Скоро пуснах моя модем просто така да си спомня кво беше, свирукането и пращенето на модема ми навяха смесени чуства.Как трепетно очакваш да се вържеш.Когато не стане ти идва да строшиш шибания модем, но когато стане и гуглето зареди началната страница приятни топли вълни се разливат по тялото и тръпнеш като млада булка в първа брачна нощ ) После пускаш и добрия стар мирк и почваш с asl,pls,pic и си викаш брех в ква ера живеем, какво е чудо да си говориш с Пенка от Габрово и да се лъжете един друг като дърти цигани.Но връзките станаха стабилни и всичко под 50КБ изобщо не се брои, вече не плащаме на час, не плащаме на МБ(в пазарджик май още имат някаква тарифа дето всеки МБ над 2ГБ се плаща по 10 стинки абсурд нали??) Пускаме щайгата и нета вече тече, без хакарески настройки и вуду магии.Вече не ползваме архаичния мирк а модерния скайп.Всъщност май мирк още се ползва, но мен ми е минала възрастта и ми е адски досадно да си пиша с хора дето не познавам.От чат файда никаква.И от моя пост също ама обичам макар и рядко като пиша постове да са дълги и философски като българска попръжня.сега ще си сейвна поста че ако нещо се прецака ще пукна от яд.Айде аз се наговорих и ще ви пожелая лека нощ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
a4ko Posted January 29, 2007 Share Posted January 29, 2007 Еххххх,такова чудо не бях вижадал.По-сериозно словестно разстройство,ей богу,не бях очаквал,че мога да видя.Да изпишеш толкова много неща,без да кажеш нищо си е изкуство.!Евала..без грам ирония,сарказъм или дребнаво заяждане го казвам.А тази фраза-"Хубавото е че като цяло скоростите и качеството постепенно се увеличават"....ще си я сложа на desktop-a. П.С Сетих се,че с оглед на логиката на преждепишештия...ми то и на километража на колата ми пише 260км/ч....но за какво са ми като са разрешени 50 в града?...викам всички коли да вдигат максимум 130...толкова е таванът, и то на магистрала.Защо телевизорът ми има 200 канала,като ЕК ми предлага 53-54(нз точно колко са).Още примери-бол,но е безсмислено да ги давам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohm Posted January 30, 2007 Share Posted January 30, 2007 БТК ADSL, 2 Mbps - 31 лева с ДДС, но и с 2-годишен договор. Като гледам по-добро от това май няма и от гледна точка на скорост, и от гледна точка на стабилност, и НАЙ-вече от гледна точка на съпорт... edit: То за съпорт при другите и особено при Евросмях и Гигадръв е грехота да се говори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted January 30, 2007 Share Posted January 30, 2007 БТК ADSL, 2 Mbps - 31 лева с ДДС, но и с 2-годишен договор. Като гледам по-добро от това май няма и от гледна точка на скорост, и от гледна точка на стабилност, и НАЙ-вече от гледна точка на съпорт... edit: То за съпорт при другите и особено при Евросмях и Гигадръв е грехота да се говори. то хубава връзка,но само доунлоуд и то са връзваш за 2 годинки...докато ни предложат някъде висок ъплоуд на сносна цена ще съм си на евроком.квото и да се говори просто на тоя етап нямат конкуренция в пловдив Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted January 30, 2007 Share Posted January 30, 2007 Хубавото е че като цяло скоростите и качеството постепенно се увеличават.Не беше отдавна времето на телефонните модеми когато да се вържеш на 4КБ беше рядко щастие, а на аналоговите телефони трябваше и с дуплекса да водиш войни. то при сегашната скорост дето получавам от гигабит за 28 лв(1.5К) телефонния модем ми се вижда добра алтернатива само дето е скъпичко но пък скороста е по добра Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 30, 2007 Share Posted January 30, 2007 то хубава връзка,но само доунлоуд и то са връзваш за 2 годинки...докато ни предложат някъде висок ъплоуд на сносна цена ще съм си на евроком.квото и да се говори просто на тоя етап нямат конкуренция в пловдив е евроком по-висок ъплоад ли ти предлагат от бтк? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 30, 2007 Share Posted January 30, 2007 е евроком по-висок ъплоад ли ти предлагат от бтк? Е 256кбит-а, дето ги предлагат БТК, ъплоуд ли е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 30, 2007 Share Posted January 30, 2007 Е 256кбит-а, дето ги предлагат БТК, ъплоуд ли е? разбрал си ме погрешно аз не казвам, че на бтк ъплоада е нещо, а отблелязвам, че и евроком не предлагат кой знае какво. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krasetyyy Posted January 30, 2007 Share Posted January 30, 2007 абе я кажете нещо по-добро от ГГБИТ 20 кинта дето да не е повече от 20 кинта Аз съм на ГГБИТ аз мога да ти снимам как дърпам от дата или от друг бг сайт с 95к...ама мога и с 9.5к Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ Mighty K Posted January 30, 2007 Share Posted January 30, 2007 Момчета и момичета... Имам огромна нужда от вашата помощ и вашия опит! Понеже всички знаем, че Евроком-а вече се скапа тотално и вероятно скоро ще фалира ми се иска да го сменя този доставчик най-накрая. 5-6 години им бях верен клиент но вече стига толкова! Молбата ми е да ми препоръчате някой свестен интернет доставчик. Нямам претенции дали ще е сателитен интернет или ще е радио интернет, само да не е LAN. Изискванията са ми да имам поне 150 килобайта международен даунлоуд трафик който да е ГАРАНТИРАН! А не примерно сутринта да седна и да свалям със 200 а вечерта с 10 килобайта! Мога да отделя до 60 лева горе долу на месец. Също така много държа да не прекъсва защото в момента бронзовата ми тарифа на Евроком ми спира поне 5 пъти дневно и чесно казано откачам! Благодаря предварително на всички отзовали се! Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 30, 2007 Share Posted January 30, 2007 Е 256кбит-а, дето ги предлагат БТК, ъплоуд ли е? ами бтк май не се интересува от кварталните келеши, които искат висок upload, за да могат да си връщат бързо изтегленото двд от даден тракер. в софия upload-a е висок, щото трасетата са "гъз-ту-гъз", ама ако трябва да връща на тракер, който се намира в китай и няма нито един bg peer там, интересно каква ще му е скоростта на upload-а. освен това, просто не мога да се сетя за какво ще се ползва той от един обикновен user, освен да си поддържа собствен http server, но явно и това не вълнува бтк. .... а каналите не са симетрични доколкото ми е известно и не би представлявало голям проблем up-a да е равен на down-a. просто въпрос на преценка от страна на мениджърските екипи. едни могат да си го позволят, но не виждат смисъл. други карат с това, което имат (могат) и аз искам кат' един квартален келеш да си дърпам и връщам свалените двд-та, ама нЕма БТК ADSL, 2 Mbps - 31 лева с ДДС, но и с 2-годишен договор. Като гледам по-добро от това май няма и от гледна точка на скорост, и от гледна точка на стабилност, и НАЙ-вече от гледна точка на съпорт... edit: То за съпорт при другите и особено при Евросмях и Гигадръв е грехота да се говори. това е за 38. за 31 е 1mbps Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mechka Posted January 30, 2007 Share Posted January 30, 2007 Аз съм на ГГБИТ 36 лв. -ми добре е... интернционал 190 Kb bg 190 Kb local 700 Kb Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ Mighty K Posted January 30, 2007 Share Posted January 30, 2007 Това гарантирани скорости ли са или е от типа "днеска толкова утре на половина"? Получаваме ли реално статично IP или не? БТК-то нямат ли някоя по-добра тарифа за 60-тина лева и най-важното стабилен ли им е нета, прекъсва ли често? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.