Jump to content
BulForum.com

Най добрата интернет тарифа в Пловдив

duhh

Recommended Posts

• Replies 139
  • Created
  • Last Reply
риПке...чакаме ти сега публичното извинение,дет много знаеш да говориш :)

Иначе по темата...гигабит удовлетворяват изцяло потребностите ми и то на най-ниската тарифа

Не смятам, че съм разговарял с теб, за да ти се извинявам. Това осъзнаваш ли го?

@Ботев1912 Извинявам се. Прав си. Грешно беше да мисля. Фактите говорят сами за себе си. Евроком загива...

Явно скоро Евроком ще се лишат от полувината си абонати които са на кабелен интернет.
Предполагам, че когато хората започнат да сменят доставчика си, от ЕК ще се сетят да увеличат скоростите :)

Psihara^^, наистина на ггбит тарифата за 18лв хващат 40к външен. преди като бях на Д+ се ядях с един приятел, че външния на ггбит е много шит. сега съм на Д и той се яде с мен, че за 18 кинта получава по-добър нет от мен, ама още 1-2 месеца и аз минавам на ггбит :punk

Ами не бързай.Още мрежата на ГГБИТ не е напълно стабилна за тия скорости и в по натовареното време скоростта понякога пада бая .Апък и евроком наистина ще вземат да увеличат скоростите.Но пък за 18лв 40к външен е супер.

Предполагам, че когато хората започнат да сменят доставчика си, от ЕК ще се сетят да увеличат скоростите :)

Ще отидат в Гигабит ли? :) ЕК реагират единствено на БТК. Смешно е да се твърди, че Визио или Лаггейм или който и да е друг от техната черга е някакъв интернет доставчик. Достатъчно е пък да идете да се разходите в Смирненски и ако имате късмет да не се обесите на някой провиснал ланкейбъл :) Не им знам кой пък им е там ландоставчик ама е смешно :) Вижте кой изпълнява предписанията за полагане на кабели и оптики и ще ви стане ясно кои са интернет доставчици в Пловдив. Да не споменаваме думата съпорт.

Истината, е че трябва да се чете между редовете!

Имал съм "щастието" да ползвам повечето пловдивски доставчици и мога да кажа нещо по въпроса.

Цифри, цифри, бла, бла, дрън та пляс.....ама дали е така?

Визио: работят със поддоставчици и колкото да им е добър нета, като ти го докарва някой кръгъл идиот, какво от това?? Един месец и се отказах... :sick

ЛанГейм: преди време нямаха равни по некъдърност, но до колкото чувам имат ГОЛЯМО подобрение и много екстри. Ползвах ги, когато ограничаваха какво ли не и ги изтраях също 1 м.

ГигаБит: ползвам ги сега, не са кой знае какво. Международният и БГ канала са слети и достигат мах. 40 кБ/с, до като на ЛанГейм са разделени (поне така знам от потребител), което е доста по-добре. Събота, неделя и вечер филмите лагват. Техниците са много мързеливи и ако не се обадиш 15 пъти, те включват след 1 м. Съпорта не е на ниво.

БТК: Съпорта е млади каки и студенти, които нищо не знаят. НЯМА реално IP!! Самият модем има, но той е като рутер и РСто получава вътрешно IP, а е вкл. директно към него?

Евроком: Разнообразие на тарифи, високите тарифи (на бизнес съм) отговарят на 90% от това, за което плащаш. Техици са идвали и в неделя в нас!!! Съпорта е 24/7 и винаги сме се разбирали някак си. Малко са наглички като фирма....ама кво да се прави B)....

Заключение: за дом нужди или ЛанГейм или ЕК, а за бизнес ЕК - Бизнес.

Ама си забравил да споменеш нещо доста важно - парички. И аз ако имах пари щях да си цъкам на И+ и нямаше да мисля за някви смешковци като визио и т.н. Освен това, коя е тая "бизнес"???

Ама си забравил да споменеш нещо доста важно - парички. И аз ако имах пари щях да си цъкам на И+ и нямаше да мисля за някви смешковци като визио и т.н. Освен това, коя е тая "бизнес"???

Бронзовата тарифа. 1024kbps от всякъде.

Видях офертата която всички хвалят на Visio за 42 лева. Имам един question. Защо долните 2 тарифи са по-скъпи, при положение, че като цифри са по-ниски, а "екстрите" са същите? Защото тази за 42 лева е споделена между 30 човека примерно.

/офф

Може би не е удачно да давам линк към Софийски провайдър , но от това по-добро не съм виждал. Понеже ще си прекарвам нет другата седмица в Сф и доста дълго търсих и по-добро от това не видях.

Знам , че в Пловдив нещата стоят по друг начин , но ....все пак има доста да ги гониме...

True True....

Мегалан са си пичове:) В Сф и аз съм на тях, поне там разбирам какво е нет :) :)

Кома или нетовете в ПЛД има още бая пасти да изядът докато стигнат на това ниво...

не само пасти ми цели торти можем да ядем:

Възможност за реален IP адрес: да

Реален адрес през PPPOE връзка - 10лв за година

Реален статичен IP адрес - 20лв за година

и какво мамка му значи абревиатурата PPPOE :excl: (сигур е нещо като термина на визио SSA - Same Switch Access)

Ми и аз да си кажа скромното мнение :)

Бях на ЕК и въртях тарифите главно от Д на Д+ и обратно. Единствено външния е ОК и стабилноста , всичко друго е зле ;)

Сега съм на Гигабит , външния е в гъза много! Иначе локалния и пееринга е супер за 18лв :)

Просто пак опираме кой за какво ползва интернета.... така че не правете заключения и сравнения , за неща които се направени за различна целева група.

Лангейм преди бяха ЛОМ , сега разбирам че са се очовечили , но нямам лични впечатления.

/офф

не само пасти ми цели торти можем да ядем:

Възможност за реален IP адрес: да

Реален адрес през PPPOE връзка - 10лв за година

Реален статичен IP адрес - 20лв за година

и какво мамка му значи абревиатурата PPPOE :excl: (сигур е нещо като термина на визио SSA - Same Switch Access)

PPPOE = peer to peer over ethernet т.е. трябва да се конектваш като през телефонния модем с юзърнейм и парола.

На megalan тарифата им стана такава преди 2-3 седмици, а и е почти невъзможно да се вдигне над 70% от написаните скорости. На всичкото отгоре TTL-а им е нагласен на едно, което прави рутирането възможно само с използване на висш пилотаж или скъпи рутери (нещо неприемливо от етична гледна точка според мен), а и това влошава изключително много връзката при дори леки проблеми. Също така не знам дали сте пробвали да им кажете, че имате проблем - отговора винаги е "Връзката до вашия блок е перфектна, проверете си кабелите и суичовете, за които сте вързан". Така че и те не са чак толкова цвете за мирисане.

ЛанГейм: преди време нямаха равни по некъдърност, но до колкото чувам имат ГОЛЯМО подобрение и много екстри. Ползвах ги, когато ограничаваха какво ли не и ги изтраях също 1 м.

Заключение: за дом нужди или ЛанГейм или ЕК, а за бизнес ЕК - Бизнес.

ЛанГейм (поне от когато аз съм към тях - от октомври) са си супер доставчик. Няма да говоря за пари, защото не би трябвало, но от към скорост са супер. Единствения проблем е, че по Коледа и Нова Година нет-а е пълна скръб. Но това го има при почти всички доставчици. А може би и това, че кабелите не са под земята, което при по-силна буря води до забавяне и/или спиране на нет-а. Но след като спре, всичко си е ок ;).

На LanGame има яка тарифа - 35лв (не си спомням точно толкова ли беше) с 2мб от техния уарез, с средно 300кб/с от български трафик и с 160 външен :)

Това за мен е най-доброто. Само дето месечната такса ми идва повечко. Скоростите до колкото знам от няколко източника са 1:1

V kraina smetka kakvo izliza? Koj predlaga nai - dobro sprqmo parite?! Ako gledame samo cifri izliza 4e GiGa-ta sa > ostanalite...

Аз лично не мисля така!ЕК е най-сигурния доставчик за момента!

Видях офертата която всички хвалят на Visio за 42 лева. Имам един question. Защо долните 2 тарифи са по-скъпи, при положение, че като цифри са по-ниски, а "екстрите" са същите? Защото тази за 42 лева е споделена между 30 човека примерно.

защо И+ и Д+ са по-евтини и по-бързи от бронзова и икономична? Тва е същото. Имам такава тарифа в зала и мога да ти кажа, че скоростите почти не падат, следобяд стават малко по-малки към 80 външен и 300 БГ, но и така тарифата е супер. Сутринта и през нощта не падат под 120 и 380

Taрифата на визио от 42 лева си е супер окензана работа, едно, че съм работил там, друго, че имам съседка на същатата тарифа, и не е кой знае какво, единствената далаверна тарифа на Визио е тази от 12 лв, като говорим за локален, тъй като при всички тарифи скороста към локалния е една и съща. Само дето като в 9 часа вечерта се приберете и видите, че нямате интернет, не е хубаво да се надявате, че ще имате интернет още същата вечер :) А и като локален сървър, техния не е нищо кой знае какво.

А да.. да не забравяме и безбожно високата инсталационна такса от 72 лв, която Бат ви Жоро Визиото е определил. За филтрирането на портове няма да споменавам.

Визио --> Ташак

Ако трябва да си избирам интернет доставчик, определено Визио ще са на последно място.Просто не съм мазохист. :lol:

Това за мен е най-доброто. Само дето месечната такса ми идва повечко. Скоростите до колкото знам от няколко източника са 1:1
Попринцип да, така е, но който успее да се уреди, за него не са :bgrin:

Само да добавя ценоразписа на Cabletel, които са нови на пазара:

Можете да я видите тук

Първо много ме озадъчава "*Достъпът до Интернет е неограничен, с 30% резервираност." - искат да кажат че скоростта ще е с 30% по-малка от посоченото, в какъв смисъл резервираност?

Второ обадих се и питах за citylan-ове или локален сървър, като отговорът беше "Не" както за сега така и за в бъдеще.

Трето, както винаги говорим за битове, а не байтове...

Смятам че ще трябва да се появят още поне 2-3 фирми за да се увеличат скоростите...

Edit n: Може ли да съм толкова прост и да напиша "code" вместо "quote"?

• 2 weeks later...

мякой може ли да даде линк към страницата на langame, щото не мога да намеря, а пък искам да им разгледам офертите. благодаря предварително!

мякой може ли да даде линк към страницата на langame, щото не мога да намеря, а пък искам да им разгледам офертите. благодаря предварително!

Заповядай да си избереш преди това дни без гръмотевични бури и силен вятър, за да съобразиш дните за ползване на услугата с офертата :bgrin:

Заповядай да си избереш преди това дни без гръмотевични бури и силен вятър, за да съобразиш дните за ползване на услугата с офертата :bgrin:
Ааа, сигурен ли си ? От Нова Година имаше доста бури и силни ветрове, но аз си имам нет, без да спира ... ;), така че не говори не подготвен !

Ааа, сигурен ли си ? От Нова Година имаше доста бури и силни ветрове, но аз си имам нет, без да спира ... ;), така че не говори не подготвен !

ми всеки си приказва наизуст. И за гигабит говорят така, но и в най-големите бури си има нет. Някой път ако се случи да се прецака нещо го оправят до час-два

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...