Jump to content
BulForum.com

Проблем със Seagate Baracuda 7200 40 gb

Recommended Posts

Значи какво се случи.

Човека както си ползва pc-то, решава да рестартира ...

При всяко зареждане, след като стигне до boot-ване, следва рестарт и т.н. без да спира. Харда се разпознава от биоса.

Закачам го като втори хард на друго PC. Също е разпознат от биос и wiondows. Захапва и това, че има 2 устройства на този хард, но достъп до тях не дава, били неформатирани..

Та, обадих се на човека от когото е купен този хард за съвет, и той каза че щом се разпознават устройствата на харда, значи проблема е софтуерен и трябва да се оправи...

Та.., с какво да го оправя, някой знае ли?

Старт от СД на инстал диска... Репейр с консола >>> fixboot

За момента проблема ми е че нямам достъп до файловете на диска след като го закача като втори хард на друг компютър, пък после ще му мисля как да го карам да boot-ва :bgrin:

едит: ако съм разбрал правилно кво прави fixboot

На мен ми даваше така, че харда не е форматиран, когато веднъж сбърках малко джъмперите и прецаках файловата система на харда така. Онзи ден пак нещо не съм гледал както трябва и Windows-а пак засече така харда като RAW DATA, но като спрях компютъра и нагласих джъмперчетата както трябва всичко си беше ОК. Виж да не е нещо от там защото и моя биос не се оплака и вика, че всичко си е наред.

Хиляди програми има в нета с кракове и без кракове. Ако има ценна информация - занеси го на някой дето си разбира от работата преди да си го омазал. Иначе избирай

ако просто искаш да си спасиш данните пробвай със Stellar Phoenix - можеш да я намериш на един небезизвестен сайт за софтуер ;)

лично аз спасих около 95% от данните от диск който чаткаше (издаваше тоя звук) и беше забил на 3% формат (така и не можах да го форматирам след като изтеглих данните) и като допълнение логическите дялове ги даваше като ънпартишънед под ХР

хинт: ако си с НТФС дай му да търси по индексирането на дяла

За възвръщане на данните не съм срещал по добра програмка от "R-studio". Веднъж форматирах по невнимание до 20%(после натиснах копчето за рестарт :) ) Въстанови ми всичката информация на 100%

Друг път по невнимание обърках пак партишаните на един колега(там бяха всичките му снимки и др за него ценни работи) и пак на 100% се въстанови. Мисля че единственото условие след грешката да не правиш абсолютно нищо преди да въстановиш с "R-studio" :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...