zlobil Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 na4i re6il sum da si izkaram tiq dni edna VISA ELECTRON ot OBB no imam nqkoi vaprosi koito iskam da razbera ot potrebiteli a ne ot bankovite slujiteli na4i taq visa mejdunarodnata li e ili nqkva imitaciq kato oniq vmesto master card det bqxa maestro card ? toest moga li da pazaruvam ot evropeiski saitove s tazi karta , ima li ograni4enie kogato telga pari do kolkoto znam ima nqkvi det moga da tegla po 250lv ot bankomat samo i ako mi trqbva po-golqma suma trqbva da obikalqm po bankomatite kato lud su6to taka izgodni li sa usloviqta poneje ni6to ne razbiram ot tiq lixvi , mlixvi primerno na 100 kinta iztegleni kakva taksa pla6tam za uslugata ? kartata e eto taq edit : kartata ne mi trqbva za credit (toest ne iskam kreditna karta) a prosto ei taka da ne raznasqm pari postoqnno s mene i su6to taka primerno ako si vnasqm postoqnno pari4ki v bankata da mi sedqt tam toest debitna karta edit2: pra6tat li mi mese4na razpiska na adresa koito sum poso4il ? edit3: ako nqkoi znae karta koqto e po-izgodna ot taq i primerno s po-golqma lixva na parite 6te sum mu mnogo blagodaren da me svetne poneje smqtam da si preveda edna suma koqto sum si zadelil 4e ako prodaljava da sedi v mene nqma da ima o6te mnogo dulgo vreme s edna duma koq spored vas karta e nai-dobra i ot kade da si q izvada Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 малко съм изморен че чак сега се прибирам и не ми се пише много по въпроса, затова ще го дам накратко без много да се отнасям : не си взимай кредитна карта.В нашата шибана държава все още услугите на банките не са дорасли до нивото на европейските. Ще се набуташ много грозно. Има изгодни кредитни карти (щото Visa , MasterCard са кредитни по принцип - някой банки ти предлагат условия да ги ползваш като дебитни ,но в този случай ще си двойно набутан и там няма да ти го споменът това) ,но те се предлагат само на фирми.За физическо лице - няма изгодни условия.Като си решил да позлваш картата като дебитна доколкото схванах (искаш да си внасяш там парички и да си ги теглиш по някое време) ,ми вземи си направо дебитна карта от някоя банка - условията им са почти едни и същи както и лихвите които ти дават ,така че за суми до 1000 лева примерно - няма голяма разлика къде ще си откриеш такава сметка.Кредитна карта - ако не ти се налага плащане в чужбина нещо или излизане извън границите на страната - недей си взима.Мога доста да ти кажа по въпроса, но както споменах - изморено ми е в момента и засега толкоз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted March 22, 2006 Author Share Posted March 22, 2006 da de az iskam to4no debitna karta ama prosto popadnax na taq na visa i zatova postnax neq ne mi trqbva za razpla6tane izvun bg a prosto kato mqsto za skladirane na parite toest trqbva mi eto tova dokolkoto pro4etox i uspqx da razbera mai 6te otida da q izkaram ot parva investicionna banka utre , no me tormozi 1 vapros zna4i ne iskam da mi idva mese4no izvle4enie na pari4niq balans na kartata po po6tata poradi moi si pri4ini toest iskam samo az da si znam kolko pari ima v kartata , kolko pari har4a i zakvo gi har4a dali e vuzmojno da iziskam da ne mi pra6tat takuv zapis ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 da de az iskam to4no debitna karta ama prosto popadnax na taq na visa i zatova postnax neq ne mi trqbva za razpla6tane izvun bg a prosto kato mqsto za skladirane na parite щом искаш дебитна карта - моят съвет е да използваш услугите на една от 3-те посочени по-долу банки: 1.Райфайзен банк 2.ДСК 3.Булбанк редът на класацията не е непременно този, просто така ми изскочиха от главата Остналите банки просто ги забрави (няма да споменавам подробности защото току виж се окаже че форума бива посещаван от служител на някоя от не горепосочените институций ,а с глупави спорове не ми се занимава в момента ). едит : ти.......не знам къде и какво си прочел , главата и парите са си твой ,приеми съвет от по -опитните в това отношение : тоя род карти за сега ги забрави.Щом не искаш да излизаш в чужбина, да плащаш на чужд търговец или да ползваш адски неизгоден кредит : забрави всичко на което пише Visa , MasterCard или тем подобно "кредитно" име. Писна ми да пиша в тая тема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 от тея дето ги каза лан само дск стават за нещо. ако можеш си извади карта виза, а не виза електрон. на визата ще и е по скъпа поддръжката най вероятно, но ще ти я приемат навсякъде. иначе разплащания по и-нет можеш да правиш и с moneybookers, само че си зимат някъв процент за преводите потърси има такава тема във форума Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted March 22, 2006 Author Share Posted March 22, 2006 da potarsix , pro4etox q ama ne moga da re6a na koq banka da vzema si4kite si hvalqt bankata koqto polzvat , offf neznam nakraq 6te otida v parvata banka koqto vida i 6te izkaram tam to po4ti nqma razlika v cenite v raifaizena mi haresva 4e se pla6ta samo za otkrivane na smetkata no nikade ne pi6e kolko minimalno pari trqbva da ima v kartata i kolko pari e otkrivaneto na smetkata nqkoi ako znae da kaje molq , ina4e pi6e 4e izdavaneto na kartata e bezplatno i nqma taksa za godi6na podrujka koeto e dobre edit: stenli ne mi trqbva takava karta za pazaruvane , prosto ne iskam da si durja parite v mene 6toto 6te svur6at bez da gi useta edit2: abe ako moje nqkoi prosti4ko da mi kaje s kolko pari da otida utre v raifanzen da kajem za da mi izdadat takava karta ? kolko pari mi e otkrivaneto na smetkata i kolko pari trqbva da vkaram vednaga ili ne trqbva da vkarvam ? едит: за райфайзен не знам a za ДСК ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 ами и аз да си похваля моята банка освен направих си картата във експресбанк, има годишна такса от 12 лв и ми взимат по 1 лев на месец за поддръжка на картата иначе хубавото е че можеш да си проверяваш сметката по и-нет и телефона, извлечения не пращат. най-изгодно ще ти е в дск там ми се видя най-тънка хавата едит: за райфайзен не знам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 и аз имам от SG Expressbank и нямам оплаквания но щом казваш че ти е само за 'складиране на пари' мисля че няма голямо значение избери най-красивата :Р хехе Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 23, 2006 Share Posted March 23, 2006 zlobil, научи се да търсиш в тоя форум най-накрая! Хората са изписали четири страници с информация за разните карти и разните банки, но тъй като те мързи да потърсиш... се стига до тук - сигурно пак аз съм виновен и се заяждам, нали? но не и ти, дето се правиш на специален и тежък - всички могат да търсят и да пишат в стари теми, той не може - той си прави нова, щото е тежкар... айде на режим докато се научиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.