LaN Posted March 20, 2006 Share Posted March 20, 2006 Значи на един комп става нещо което н разбирам честно казано как да оправя - при стартиране BIOS се тръгва да се зарежда , и стига до момента когато изписва : Primary Master и Primary Slave . За Primary Master е зададено HDD-то ,а за второто : DVD-то. Обаче...... изписва primary HDD error и естествено не успява след това да зареди от ДВД-то.Като бръкна в БИОС-а, и реша да променя настройките на boot device - не ми изкарва никъде HDD - се едно го няма (тоест не разпознава че такова съществува) . Някой да има идея как се оправя това? БИОС проблем ли е ,нещо да не се налага да се флашва и тъй нататък ? Казаха ми ,че и преди на компа е ставало такова нещо , но един познат просто му е преинсталирал Win-a и нещата тръгнали ОК за 2 месеца. Изведнъж работата пак станала такава - сегашното положение което описах. Дайте някаква идея че съм зациклил вече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaq34 Posted March 20, 2006 Share Posted March 20, 2006 Kak mu preinstaliral Win-a kato ne razpoznava harda ? Probvai da pusnesh kompa bez ram (izkarai rama ot slotovete), neka da zapochne da puska signali. Sled tova sloji rama i bi trqbvalo da trygne sichko. Pone az sym opravql neshtata na nakoi kompove taka. Drugo: harda probvan li e na drugo mqsto dali raboti, da ne si e**l maikata? Ili pak v kraina smetka flashni biosa. Ako i s tova ne stava ne znam natatak, neka da kaje nqkoi neshto drugo koeto moje da se seti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted March 21, 2006 Share Posted March 21, 2006 Първо понамести кабелите на диска и двд-то и виж джъмперите дали са правилно поставени на CS или Master/Slave Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted March 21, 2006 Share Posted March 21, 2006 на мен пък ми мяза на проблем със SATA диск и VIA чипсет Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted March 21, 2006 Share Posted March 21, 2006 Бая още ще гадаем и дъното какво е и диска А в повечето БИОС-и първо задаваш ХДД драйвс и после буут ордер-а Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted March 21, 2006 Author Share Posted March 21, 2006 Понеже напредъкът не беше голям по проблема (да не кажа никакъв , имам предвид от моя страна ) , върнах компа на приятелчето да си го носи в сервиза Heller12a- ти май си най-близо до проблема Харда наистина е SATA и чипсета е VIA ,но това за мен честно казано не говори нищо (имам предвид проблема ) . Би ли казал нещо повечко по въпроса моля ? Да не възникват конфликти при тия конфигураций ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 ... Да не възникват конфликти при тия конфигураций ? да, определено не е най добрия избор за конфигурация и може да ви се наложи да си блъскате главата с нея друга доказано проблемна конфигурация е AMD с VIA чипсет и FX видео карта въобще аз поне бегам от VIA. алтернатива за евтина конфигурация далеч по-стабилна и по-малко проблемна е с чипсет SIS иначе за стабилна работа се се доказали две конфигурации: Intel с Intel AMD с nForce всичко останало е компромис Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 има и друга нестабилна конфигурация. АМД с нфорс 3 и 6ххх видео карта (AGP). Нещата са много зле, забивания в 3Д, грешки в игрите без оправия Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted March 24, 2006 Share Posted March 24, 2006 има и друга нестабилна конфигурация. АМД с нфорс 3 и 6ххх видео карта (AGP). Нещата са много зле, забивания в 3Д, грешки в игрите без оправия това за всички nforce 3 ли важи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted March 24, 2006 Share Posted March 24, 2006 това за всички nforce 3 ли важи? незнам, но доста хора се оплакват от такава комбинация Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.