ShitHappen Posted March 20, 2006 Share Posted March 20, 2006 Искам да вземе нова звукова карта към която ще свържа усилвателя и системка 2.1 , сега съм с вградената на EPOX-а с чип на Realtek , дали ще е 5.1 или 7.1 ми е все тая . Говорим за цена до 70-80 лв , може и втора ръка .. Дайте някоя препоръка какво да си взема , игри не ме интересуват , взимам я за слушане на музика! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 20, 2006 Share Posted March 20, 2006 Ами предпоалгам, че всеки би се сетил да препоръча Creative Audigy 2 или нещо такова, последно преди няколко месеца в JAR гледах, че струват около 80-90 лв. За около 30$ можеш да си вземеш Creative Live 24 bit! без да усетиш разлика в качеството на звука спрямо Audigy, като разбира се втората има повече възможности, разни хардуерно реализирани хави.. Зависи, ако имаш high-end звукова апаратура, усилватели, нещо по-качествено.. Аз съм с Creative Live, звука е перфектен за мен, шум практически няма, вече ти си решаваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaq34 Posted March 20, 2006 Share Posted March 20, 2006 Vtora ryka trudno se namirat tezi karti. Se prodadyha dve tuk v foruma i tova vednaga koeto oznachava che se mnogo tyrseni. Kupi si nova shtoto mnogo trudno shte namerish vtora upotreba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted March 21, 2006 Share Posted March 21, 2006 AUDIGY 4 /BULK 60.00 62.00 63.50 MOST Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rubbish Posted July 8, 2007 Share Posted July 8, 2007 Препоръчайте ми карта с отличен звук при музиката. Цена не знам можеби около 100-200лв Това дали е 7+1, 2+1 няма значение само искам супер звук за музика За сега най-добре ми се вижда Creative X-FI Xtreme Music Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 8, 2007 Share Posted July 8, 2007 Препоръчайте ми карта с отличен звук при музиката. Цена не знам можеби около 100-200лв Това дали е 7+1, 2+1 няма значение само искам супер звук за музика "Отличен звук" е относително понятие, различно за всеки и май е по-добре да се замени с "много добър". Ако ще ползваш картата само за слушане на музика, би могъл да минеш на вариант полу-професионална карта от рода на M-Audio или EMU. Ако обаче искаш и гейминг, филми и бързи хардуерно вградени SFX, най-добре се ориентирай към Creative - от новата им серия имат доста добри попадения, а дори и някои модели Audigy2(4) се справят доста добре с качеството на звука. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rubbish Posted July 9, 2007 Share Posted July 9, 2007 Тази ми допада Като цена и качество Заслужава ли си? Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted July 9, 2007 Share Posted July 9, 2007 За музика - M-Audio За игри - Creative Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rubbish Posted July 9, 2007 Share Posted July 9, 2007 То от м-аудио тази става понеже имам една 5.1 5.1 Революшън Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 9, 2007 Share Posted July 9, 2007 Тази ми допада Като цена и качествоЗаслужава ли си? Мисля, че да...всъщност...за да чуеш разликата при плейването на оригинален WAV между нея и някоя от полупрофесионалните карти ти трябва наистина много качествена озвучителна система, а дори и добре обработено акустически помещение (и пак не е сигурно дали ще я чуеш )....а при положение, че масовото слушане се състои предимно от МР3-ки...сам разбираш какво искам да кажа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rubbish Posted July 9, 2007 Share Posted July 9, 2007 Значи като си взимам ще взема този модел на м-аудиото, дано креатива xtreme music не се сърди /в смисъл да не съм сбъркал при покупката/ А къде продават такива карти м-аудио ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 9, 2007 Share Posted July 9, 2007 Значи като си взимам ще взема този модел на м-аудиото, дано креатива xtreme music не се сърди /в смисъл да не съм сбъркал при покупката/ А къде продават такива карти м-аудио ? Ако си геймър обаче....после да не се жалваш, че фреймовете ти на еди коя си игра били по-малко, отколкото ти се иска и т.н. Картите на Криейтив дават една много добра универсалност във всички положения - слушане на музика, гледане на филми и най-вече игрите, докато "другите" карти, за които говорим са проектирани най-вече с оглед качествен звук и дори професионално занимание на потребителя със звука....но пак ти казвам, че за скъпа (и специална) карта се иска качествено озвучаване....сам разбираш, че ако си купиш Порше със сигурност няма да му наливаш 86 октанов бензин...макар, че такъв вече не се произвежда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 9, 2007 Share Posted July 9, 2007 В момента съм с Creative Live! 24 bit 5.1. Ще усетя ли разлика в положителен смисъл ако си взема Creative X-Fi Xtreme Music? Т.е. като качество на звука? А някакви допълнителни възможности, като хардуерни разни хави (EQ, ефекти и т.н.) ? Мерси предварително, Midex Забравих да кажа, че слушам предимно MP3, и то със слушалки, и 20-30% от времето с уредба 2х100. Тук никой не говори за оборудвано студио с техника за $$$$ , но все пак дори шанса да има подобрение да е малък, дали е нулев?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted July 10, 2007 Share Posted July 10, 2007 аз съм с Xi-Fi Xtreme Music, но все още няма свястни драйвъри за Виста Звука изчезва когато си иска и се появява със силно пращене. Пробвал съм и преинстал и не помага Старите им драйвъри пък изкарваха пращящ звук. Дано си оправят драйвърите, защото картата си е добра Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilb Posted July 10, 2007 Share Posted July 10, 2007 Я кажете мнението си за тази карта - евтинка е, но все пак е за домашна употреба .инфо Ако имате други предложения за нова - давайте, но на приблизителна цена 20-30 лв. ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted July 10, 2007 Share Posted July 10, 2007 Я кажете мнението си за тази карта - евтинка е, но все пак е за домашна употреба .инфоАко имате други предложения за нова - давайте, но на приблизителна цена 20-30 лв. ! Повечето карти на С-Медия са боклуци съмнявам се нещо да се е променило. Аз имах една дето по дефалт си пищеше. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 10, 2007 Share Posted July 10, 2007 @Botev1912, в този случай си държиш едно 'резервно' ХР докато пуснат драйвери за Вистата. @vasilb, с 2 думи - ще върши работа (както всяка аудио карта), но лично аз не бих се изкушавал от тези "8 канала", а бих си взел пак за същата цена, някой модел Live! (4..5..6 канала). @tedy, има и още един фактор, за който не споменах досега - субективният. Хората чуват различно - някои са с доста прецизен слух, други - с не толкова, а съм срещал хора, които не могат да направят разликата "тонполутон" . А и да не забравяме, че с възрастта чуваемостта във високия спектър спада. На всичкото отгоре не знам какви са ти слушалките, колоните....а разликата между тях в различните класове е огромна. Въпреки, че картата ти е от последната серия Live!, може да се каже че X-Fi Xtreme Music се явява ниво...ниво и половина над нея. И въпреки всичко....заради субективния фактор и липсата на информация за апаратурата ти, няма как да ти кажа дали ще чуеш разлика в саунда между двете карти. И като капак на всичко има още един немаловажен фактор - самонавивката. Когато знаеш, че си си купил нещо качествено и скъпо, започваш да "чуваш" разлики в полза на скъпото - не се шегувам, това явление си съществува реално в живота...тъй като имам доста контакти с хора в музикалната област съм имал съм възможност много пъти да се сблъскам с него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted July 10, 2007 Share Posted July 10, 2007 Когато знаеш, че си си купил нещо качествено и скъпо, започваш да "чуваш" разлики в полза на скъпото - не се шегувам, това явление си съществува реално в живота... консумативното съзнание, мамата си е ***ло и според мен тези неща с чуваемостта са чисто субективни, освен ако професионално не се занимаваш "със звуци" Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted July 20, 2007 Share Posted July 20, 2007 Я кажете мнението си за тази карта - евтинка е, но все пак е за домашна употреба .инфоАко имате други предложения за нова - давайте, но на приблизителна цена 20-30 лв. ! Ако питаш мен 3-4 C-Мedia карти ги разкарвах до у нас и обратно в магазина понеже нз защо но решава някакси да заключи или заеме ли IRQ-то на лан картата ми и ОС-то увисва. Не знам как се получаваше тоя номер, но от тогава ги намразих. Преди време си взех от Мироман Creative Live! и нямам никакви грижи дори Vista-та си намери някакси драйвери и си вървят на 6. Creative найстина са екстра за игри и мп3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.