xXx Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 Старая се да следя темата тъй като май само аз и пазу сме единствените,които са се наели с това по някакъв начин да изкажат и гледната точка на непълнолетните(той всъщност вече е пълнолетен ама пак сме на един акъл ) .Та!Има две гледни точки,които си противоречат: 1-Не е хубаво да се продава алкохол на непълнолетни и не е хубаво да се пускат по барове и заведения 2-Обаче пък от друга страна не е хубаво и да се ограничават напълно,защото точно в тази възраст 16/17 години започва да ти се ходи по барове и по кафета. Просто трябва да се намери средата!И за намирането на тази среда са отговорни именно родителите!Примерно аз ходя и по барове,и по кафета,и биричка пийваме чат пат(лятото...ся кфи бирички ),но никога не прекалявам и майка ми винаги знае къде съм и с кой съм.Така е и с всички от моята компания. Обаче идва другия проблем,че ние сме някаф малак процент от цялата "общност" на непълнолетни.Трябва като седнеш да пиеш-да пиеш с мярка,а не да се озовеш в токсикология!Като излезнеш на бар-да пийнеш една биричка,да потанцуваш и да се прибереш,а не да почнеш да се отваряш на първия срещнат и да се мислиш за непобедим Така седят нещата от моя гледна точка!И все пак...статистически погледнато 80% от младото поколение в България е напълно затъпяло и деградирало-не се учудвайте от това,което виждате по улиците Напротив и за годинки проверяват също Колкото до изискването на ЛК от органите на реда, нея не може да им изискате, но служебна легитимация ВИНАГИ изисквайте.Независимо за какво и как сте спрени от тях. Давам следния пример,за да докажа какви лайнари са българските полицаи!Миналото лято,часа е ~9.Аз и още двама приятели си вървим по улицата и до нас спира патрулка.От нея излиза дебел старшина и казва:Документи за проверка.Другите две момчета спекоха и веднага си дадоха ЛК,но аз попитах каква е причината да ми ги иска и ако може да се идентифицира по някакъв начин.При което полицая ми отговаря(с тон аха аха да ми лепне една палка през муцуната) -Що?Некаф проблем ли има???! .... след този отговор просто нямаше как да не си дам ЛК.А да не говорим че патрулката беше една съмнителна...в надписа ПОЛИЦИЯ полвината букви липсваха Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 Е ние може да сме на тоя акъл .. ма на мен ми беше интересно да хода по дискотеки кат бях на 16 и пак мерака ми не беше кой знае колко голям . Другото което не обичам е да се разкарвам безцелно пеша , както и да запивам по пейка партитата . Ся верно , всеки с интересите си . Вярно е че малките, лачени п*тки се натискат да влязат в баровете с цел изнасилване + заплащане от някой батко , както и дрисльовците повечето отиват за да се "направят и раздадат" , ама има и такива като мен дето не обичат много да се шматкат . Щото тва за мен не е релаксация , да седиш буден до 6 сутринта в някъв задимен бар Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 Това си е до манталитет на човека или в случея възпитание от родителя (защото повечето деца още не са си изградили представа кое точно е редно), пък и забелязвам, че все повече това нещо се забравя. Много от родителите обвиняват който и да е, обаче не и тях самите. Защото децата им у тях се държат мило и кротко, а на вън пият, както всичко останало, пълен набор от всякакви нередни неща. Мога да взема телефона и да заснема как децата от четвърти клас ходят като "рамбовци" и отиват в някоя близка дискотека да разделат по една бира. Нищожна гледка просто. Сега като се удря по джоба и се води, че ще е стриктен закона дано да се оправят нещата. Аз когато ходих на дискотека го правих със сестра ми или брат ми, ем с тях и тяхната компания купон ставаше, пък не се притеснявах от проверки. Това е положението, мен ме държаха под контрол през повечето време. П.П. Трябва малко строго да се отнася закона към тези неща и ако не стане пак да се увеличат наказанията за да ги спазва някой изобщо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXx Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 Е ние може да сме на тоя акъл .. ма на мен ми беше интересно да хода по дискотеки кат бях на 16 и пак мерака ми не беше кой знае колко голям . Другото което не обичам е да се разкарвам безцелно пеша , както и да запивам по пейка партитата . Ся верно , всеки с интересите си . Вярно е че малките, лачени п*тки се натискат да влязат в баровете с цел изнасилване + заплащане от някой батко , както и дрисльовците повечето отиват за да се "направят и раздадат" , ама има и такива като мен дето не обичат много да се шматкат . Щото тва за мен не е релаксация , да седиш буден до 6 сутринта в някъв задимен бар Аз говоря принципно не специално за баровете...не всеки обича да ходи по дискотеки .Иначе и аз не обичам безцелното шляене пеша и кибика по пейки...предпочитам да закибича в някое кафе Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 Честно казано, за контрола - мен още ме спират и ми искат лична карта....Така че, контрол си има...Ама не където трябва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 ЛК могат да ви поискат винаги.Ваше задължение е да си я носите.Тяхно задължение е да са в ПЪЛНА униформа спрямо случая при който ви спират( има разлика за с автомобил и за пеша ) и да се легитимират БЕЗ дори да сте го изискали Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 Аз до сега само един път съм случвал на проверка, докато бях в едно заведение и десйтвително те дойдоха и сами се представиха"аз съм еди кой си" и представи документ Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXx Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 Мда по принцип се представят...така го изисква закона.Grimjaur-е лични карти искат!И то вече на доста места.Но никакъв не е проблема да влезнеш с чужда лична карта или с фалшива студентска книжка .Просто фалшиви документи толкова лесно можеш да си изкараш,че не е истина...то затова толкова лапета влизат по баровете... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 Мда по принцип се представят...така го изисква закона.Grimjaur-е лични карти искат!И то вече на доста места.Но никакъв не е проблема да влезнеш с чужда лична карта или с фалшива студентска книжка .Просто фалшиви документи толкова лесно можеш да си изкараш,че не е истина...то затова толкова лапета влизат по баровете... Ела влез с мен в Занзибар с чужда Л.К Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 Че кой ще иска да ходи там? Последния път бях на 5 джака и един джеймисън и пак ми беше много тъпо там.ДЖ-я е отврат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 Ами лапетии ще са по дискотеките щото няма пенсионери кат' мен да тръгнат да подскачат на дансинга я Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 Че кой ще иска да ходи там?Последния път бях на 5 джака и един джеймисън и пак ми беше много тъпо там.ДЖ-я е отврат. и аз без чалга не вирея. тва ретро и други алабализми........не мога грам да се раздам Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXx Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 djadomraz-е ... добре го каза .И в крайна сметка съгласихте ли се,че не е правилно така да ограничавате младите люде?Както обичам да казвам аз-важното е да има джангър Edit:М...вие пък сте едни!Аз още от малък съм закърмен с INXS и НЛО...сигурно за това съм такава музикална курва .Как е да се разцепваш еднакво на Eminem,Камелия и Tiesto Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 За вечерния час още не искам да говоря, да порасне моя малко да взема да се притеснявам къде ходи и ще споделя Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Като стане на 15-16 и нагоре знам къде ще е , ти вероятно също се досещаш , но ако не се ... няма да ти кажа , нека да е изненада , като ти дигне телефона начумерено и ти заяви че го сваляш от еди коя си , щото рингтона на баща му му е секнал ерекцията Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Много зле ако толкова лесно му секва... щото аз съм говорел по телефона докато съм бил "отгоре" без да ми е пречило нещо (леко се задъхах всъщност но твърдях че катеря стълби) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Много зле ако толкова лесно му секва... щото аз съм говорел по телефона докато съм бил "отгоре" без да ми е пречило нещо (леко се задъхах всъщност но твърдях че катеря стълби) Абе ако звъненето е придружено с тропане по вратата на детската - секва до такава степен все едно нищо не се е случило реакциите по обличането , укриването на доказателствата и мадамата евентуално са нещо от сорта на 2 fast 2 furious , а ако си на чужд терен да изчезнеш за 60 секунди , даже ще ти се вижда много , особено ако "хостърката" е по-притеснителна и живее на 1вия етаж .. а и номера със стълбите няма да мине ... само може би тоя със покоряването на венерения хълм Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Бъркаш ситуацията с боя Едно е да сте някъде и да звънне телефона друго е да мърсувате в съседната стая... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXx Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Бъркаш ситуацията с боя Едно е да сте някъде и да звънне телефона друго е да мърсувате в съседната стая... Съвсем различно е дядо ти да ти се обади,за да те пита имаш ли диск с Уиндоус и дали ще може да го занесеш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.