Jump to content
BulForum.com

Fat32 Големи Фаилове

Recommended Posts

на баща ми на компютара и C:\ и D:\ са FAT32 и не дава дасе сложат фаилове на 3гб което много затрудняжа слагането на игри(големи игри) под iso. формат как мога да махна тая глупост и жаобще мога ли :blink: :confused :angry1 :angry:

С Partition Magic. С тая програмка до колкото знам кожеш да правиш всякакви манипулации на пратишаните. Можеш да триеш да разделяш и изобщо каквото се сетиш. Би трябвало с нея да можеш да промениш файловата система.

Максималният размер на файл под Fat32 не беше ли 4 Gb? Всъщност няма значение - ако става дума за XP (2000,NT) минаваш на NTFS независимо дали с windows-кия конвертор или Partition Magic и си решаваш проблема. :)

@tedy, забравих да ти честитя UPS-а. :P

Аз имам Fat32 и NTFS и долоклото си спомням на Fat32 могат да се пускат файлове с размер 3gb. Файлът не трябва да надвишава 4gb. Погледни тази тема тук.

Леле мале като видях първите два поста и за малко да се самоубия с клавиатурата. :ph34r:

Накратко казано: конвертирай файловата система в NTFS. С повечето програми това става без загуба на информацията, но за уиндоуския конвертор не знам.

Ей няма се научите да не ръсите тъпи идеи :bgrin:

Освен тези две мнения:

Ако беше ползвал сърча, щеше да намериш че Windows си има програма за целта: convert, поразгледай я.

Максималният размер на файл под Fat32 не беше ли 4 Gb? Всъщност няма значение - ако става дума за XP (2000,NT) минаваш на NTFS независимо дали с windows-кия конвертор ...... и си решаваш проблема. :)

@tedy, забравих да ти честитя UPS-а. :P

останалите можеше да си спестите заблуждаващите коментари

само да добавя че NTFS е по-бърз на големи дялове благодарение на файловото индексиране B)

да ползваш FAT на дял по-голям от 5Г си е престъпление и загуба на време (изключвам го ако се ползва DOS, 3.1, 95, 98, МЕ (които няма смисъл да слагаш ако имаш поне 128МБ РАМ - 2000; 256МБ РАМ - ХР; и двете вървят перфектно на 350МХз процесори ако имат необходимата памет)

Абе xfs също е учудващо бърза заради агерсивното си кеширане, ама не ства дума за това нали?Човека попита защо не може да слага файл по-голям от 3GB на дял под ФАТ.Беше му отговорено още в първите мнения.Трябва ли да има още 10-15 поста спам за да е темата "както трябва"?Тук да не би да дават шоколадче милка и левел в някой irc канал над някакво число постове, че всички ви е хванала музата да пишете ненужни глупости. ;)

П.П.Наблягам на думата ненужни, защото на всеки му се случва да изръси глупост.

...Трябва ли да има още 10-15 поста спам за да е темата "както трябва"?Тук да не би да дават шоколадче милка и левел в някой irc канал над някакво число постове, че всички ви е хванала музата да пишете ненужни глупости. ;)

П.П.Наблягам на думата ненужни, защото на всеки му се случва да изръси глупост.

ми значи ти печелиш две шоколадчета, щото си направил два поста съдържащи забележка в две последователни теми точно след мен, като дори не даваш никаква информация която би могла да бъде полезна по какъвто и да е начин или ако трябва да се изразя по друг начин: по голям спам от тоя горен пост нема

ами аз си мисля, че имам 50!!! Гб дял на Фат 32!!! и един от 15 гб на фат 32 и де да знам нямам проблеми.С Фат съм тъй като моа да си пиша в/у него и на ХР ина Линукс.

Конвертирането на дял от FAT32 към NTFS посредством Partition Magic 8 изисква ли форматиране на дяла? Моля да говорят хора които са сигурни, да не стане белята и после да има оправдания :)

Ами като искаш надеждна информация и се опасяваш, че тук няма да получиш такава - Партишън Меджик си идва с помощна документация... чети.

ами аз си мисля, че имам 50!!! Гб дял на Фат 32!!! и един от 15 гб на фат 32 и де да знам нямам проблеми.С Фат съм тъй като моа да си пиша в/у него и на ХР ина Линукс.

За да не остане някой с грешно впечатление - какво като имаш 50 ГБ дял на FAT32 ?

FAT32 може да поддържа и 2.2 TB дял като граница, но това не виждам каква връзка има с проблема с 4 ГБ-овия лимит за размер на файл.

Partition Magic 8, както и продуктите на Acronis, че и convert.exe, преобразуват дяла без загуба на данни, и както каза ov3rm4n, четете документацията, дори и след 10 минутно търсене в Google, ще намерите отговори, за които тук евентуално бихте чакали с часове.

NTFS файловата система е препоръчителна заради преимуществата и в пройзводителността и сигурността, но и защото разчита файлове със размер много по-голям от 4 GB.

Ако искаш да преминеш на NTFS

а) Отвори командния промпт RUN-> cmd и въведи: Convert C: /FS:NTFS

б) След като натиснеш Enter ще бъдеш попитан за потвърждение, дай YES

в) Натисни отново yes и enter за незабавен растарт

След известно време на конвертиране ще имаш вече NTFS базиран хадр диск. Времето за конвертиране зависи силно от мощността на процесора и големината на дяла от хард диска. Това е критичен процес и всяко прекъсване, в следствие на грешка или пък спиране на тока може да бъде фатално за всички данни, затова те съветвам преди да пристъпиш към конвертиране на файловата система, първо дефрагментирай и провери диска за грешки.

Ами като искаш надеждна информация и се опасяваш, че тук няма да получиш такава - Партишън Меджик си идва с помощна документация... чети.

Проверил съм и не пише нищо за форматиране при конвертиране.

Проверил съм и не пише нищо за форматиране при конвертиране.

Всъщност самия процес си е (пре)форматиране. Друг е въпроса, че това понятие е доста криворазбрано. Форматирането НЕ Е изтриване на информация!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...