pe6o_ma6inata Posted March 15, 2006 Share Posted March 15, 2006 на баща ми на компютара и C:\ и D:\ са FAT32 и не дава дасе сложат фаилове на 3гб което много затрудняжа слагането на игри(големи игри) под iso. формат как мога да махна тая глупост и жаобще мога ли Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted March 15, 2006 Share Posted March 15, 2006 Щом е ISO формат, ползвай виртуално СД. Например Daemon tools. Link to comment Share on other sites More sharing options...
**ASTERIX**_89 Posted March 15, 2006 Share Posted March 15, 2006 С Partition Magic. С тая програмка до колкото знам кожеш да правиш всякакви манипулации на пратишаните. Можеш да триеш да разделяш и изобщо каквото се сетиш. Би трябвало с нея да можеш да промениш файловата система. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 15, 2006 Share Posted March 15, 2006 Ако беше ползвал сърча, щеше да намериш че Windows си има програма за целта: convert, поразгледай я. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 15, 2006 Share Posted March 15, 2006 Максималният размер на файл под Fat32 не беше ли 4 Gb? Всъщност няма значение - ако става дума за XP (2000,NT) минаваш на NTFS независимо дали с windows-кия конвертор или Partition Magic и си решаваш проблема. @tedy, забравих да ти честитя UPS-а. Link to comment Share on other sites More sharing options...
russsi Posted March 16, 2006 Share Posted March 16, 2006 Аз имам Fat32 и NTFS и долоклото си спомням на Fat32 могат да се пускат файлове с размер 3gb. Файлът не трябва да надвишава 4gb. Погледни тази тема тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted March 16, 2006 Share Posted March 16, 2006 Леле мале като видях първите два поста и за малко да се самоубия с клавиатурата. :ph34r: Накратко казано: конвертирай файловата система в NTFS. С повечето програми това става без загуба на информацията, но за уиндоуския конвертор не знам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted March 16, 2006 Share Posted March 16, 2006 Ей няма се научите да не ръсите тъпи идеи Освен тези две мнения: Ако беше ползвал сърча, щеше да намериш че Windows си има програма за целта: convert, поразгледай я. Максималният размер на файл под Fat32 не беше ли 4 Gb? Всъщност няма значение - ако става дума за XP (2000,NT) минаваш на NTFS независимо дали с windows-кия конвертор ...... и си решаваш проблема. @tedy, забравих да ти честитя UPS-а. останалите можеше да си спестите заблуждаващите коментари Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted March 16, 2006 Share Posted March 16, 2006 само да добавя че NTFS е по-бърз на големи дялове благодарение на файловото индексиране да ползваш FAT на дял по-голям от 5Г си е престъпление и загуба на време (изключвам го ако се ползва DOS, 3.1, 95, 98, МЕ (които няма смисъл да слагаш ако имаш поне 128МБ РАМ - 2000; 256МБ РАМ - ХР; и двете вървят перфектно на 350МХз процесори ако имат необходимата памет) Link to comment Share on other sites More sharing options...
savamane Posted March 16, 2006 Share Posted March 16, 2006 Абе xfs също е учудващо бърза заради агерсивното си кеширане, ама не ства дума за това нали?Човека попита защо не може да слага файл по-голям от 3GB на дял под ФАТ.Беше му отговорено още в първите мнения.Трябва ли да има още 10-15 поста спам за да е темата "както трябва"?Тук да не би да дават шоколадче милка и левел в някой irc канал над някакво число постове, че всички ви е хванала музата да пишете ненужни глупости. П.П.Наблягам на думата ненужни, защото на всеки му се случва да изръси глупост. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted March 16, 2006 Share Posted March 16, 2006 ...Трябва ли да има още 10-15 поста спам за да е темата "както трябва"?Тук да не би да дават шоколадче милка и левел в някой irc канал над някакво число постове, че всички ви е хванала музата да пишете ненужни глупости. П.П.Наблягам на думата ненужни, защото на всеки му се случва да изръси глупост. ми значи ти печелиш две шоколадчета, щото си направил два поста съдържащи забележка в две последователни теми точно след мен, като дори не даваш никаква информация която би могла да бъде полезна по какъвто и да е начин или ако трябва да се изразя по друг начин: по голям спам от тоя горен пост нема Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlado Posted March 19, 2006 Share Posted March 19, 2006 ами аз си мисля, че имам 50!!! Гб дял на Фат 32!!! и един от 15 гб на фат 32 и де да знам нямам проблеми.С Фат съм тъй като моа да си пиша в/у него и на ХР ина Линукс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 19, 2006 Share Posted March 19, 2006 Конвертирането на дял от FAT32 към NTFS посредством Partition Magic 8 изисква ли форматиране на дяла? Моля да говорят хора които са сигурни, да не стане белята и после да има оправдания Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 20, 2006 Share Posted March 20, 2006 Ами като искаш надеждна информация и се опасяваш, че тук няма да получиш такава - Партишън Меджик си идва с помощна документация... чети. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 20, 2006 Share Posted March 20, 2006 ами аз си мисля, че имам 50!!! Гб дял на Фат 32!!! и един от 15 гб на фат 32 и де да знам нямам проблеми.С Фат съм тъй като моа да си пиша в/у него и на ХР ина Линукс. За да не остане някой с грешно впечатление - какво като имаш 50 ГБ дял на FAT32 ? FAT32 може да поддържа и 2.2 TB дял като граница, но това не виждам каква връзка има с проблема с 4 ГБ-овия лимит за размер на файл. Partition Magic 8, както и продуктите на Acronis, че и convert.exe, преобразуват дяла без загуба на данни, и както каза ov3rm4n, четете документацията, дори и след 10 минутно търсене в Google, ще намерите отговори, за които тук евентуално бихте чакали с часове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonRamon Posted March 20, 2006 Share Posted March 20, 2006 NTFS файловата система е препоръчителна заради преимуществата и в пройзводителността и сигурността, но и защото разчита файлове със размер много по-голям от 4 GB. Ако искаш да преминеш на NTFS а) Отвори командния промпт RUN-> cmd и въведи: Convert C: /FS:NTFS б) След като натиснеш Enter ще бъдеш попитан за потвърждение, дай YES в) Натисни отново yes и enter за незабавен растарт След известно време на конвертиране ще имаш вече NTFS базиран хадр диск. Времето за конвертиране зависи силно от мощността на процесора и големината на дяла от хард диска. Това е критичен процес и всяко прекъсване, в следствие на грешка или пък спиране на тока може да бъде фатално за всички данни, затова те съветвам преди да пристъпиш към конвертиране на файловата система, първо дефрагментирай и провери диска за грешки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 20, 2006 Share Posted March 20, 2006 Ами като искаш надеждна информация и се опасяваш, че тук няма да получиш такава - Партишън Меджик си идва с помощна документация... чети. Проверил съм и не пише нищо за форматиране при конвертиране. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted March 20, 2006 Share Posted March 20, 2006 Проверил съм и не пише нищо за форматиране при конвертиране. Всъщност самия процес си е (пре)форматиране. Друг е въпроса, че това понятие е доста криворазбрано. Форматирането НЕ Е изтриване на информация! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.