Getzata Posted March 14, 2006 Share Posted March 14, 2006 Значи направих си две баскаси с едни говорители пайнери , сложих ги в кутии (уж магнитното поле намаля) , а като ги пусна и картината на монитора почва да подскача - на 2 метра са ми колоните от компа. А като ги одалеча максимално - 3 метра - монитора почва да трепти , и след 10 мин , цветовете се прцакват , а аз трябва да спирам музиката Може ли да се избегне това , или напрао да си търся TFT Монитор (или и тои има тези проблеми ? ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted March 14, 2006 Share Posted March 14, 2006 Значи направих си две баскаси с едни говорители пайнери , сложих ги в кутии (уж магнитното поле намаля) , а като ги пусна и картината на монитора почва да подскача - на 2 метра са ми колоните от компа. А като ги одалеча максимално - 3 метра - монитора почва да трепти , и след 10 мин , цветовете се прцакват , а аз трябва да спирам музиката Може ли да се избегне това , или напрао да си търся TFT Монитор (или и тои има тези проблеми ? ) Ми пробвай да увеличиш херцовете на монитора.... може и да се оправи. Поне да са над 70 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted March 14, 2006 Author Share Posted March 14, 2006 85 са си нормално - повече неможе Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted March 14, 2006 Share Posted March 14, 2006 Ех, Геца, за да ти намалее магнитното поле кутиите трябва да са от желязо! Ами мога само да те посъветвам да си смениш говорителите, друго спасение няма за съжаление! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted March 14, 2006 Author Share Posted March 14, 2006 Ех, Геца, за да ти намалее магнитното поле кутиите трябва да са от желязо! Ами мога само да те посъветвам да си смениш говорителите, друго спасение няма за съжаление! Е да са от желязо - ще свират като кофа А за да сменя говорителите - тря да зема някой етини китайски боклуци(дето толкова и свират) , май по евтино и по-добре ще стане да смена монитора с TFT - при него нали го няма този проблем ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted March 14, 2006 Share Posted March 14, 2006 Щом ще ти е по-евтино.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted March 14, 2006 Share Posted March 14, 2006 (nerazbiram osobeno , no) nemoje li pri4inata da e v kabelite do kolonite!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted March 14, 2006 Share Posted March 14, 2006 Няма ли някакво фолио, с което да изолираш колоните? Link to comment Share on other sites More sharing options...
midas Posted March 14, 2006 Share Posted March 14, 2006 купи си по-дълги кабели за колоните и ги сложи в другия край на стаята Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted March 14, 2006 Author Share Posted March 14, 2006 купи си по-дълги кабели за колоните и ги сложи в другия край на стаята Направил съм го , ама макс е на 3 метра от ПЦ-то (толкова ми е стаята) и като усиля малко над 200вт. почва да подскача и да си сменя цветовете. Няма ли някакво фолио, с което да изолираш колоните? Няма как да ги изолирам (тя е една каса с два говоритела) , тва фолио ако е алуминиево , първо ще ми трябва над 2кв. , второ ще стане с много грозен вид и другото което е тва фолио ще дрънчи сигурно от вибрациите че няма да може да се трае. (nerazbiram osobeno , no) nemoje li pri4inata da e v kabelite do kolonite!? не 100% не е от тях , изобщо не пречат кабелите - та по тях си тече 50хз. сигнал - както си е и в мрежата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted March 14, 2006 Share Posted March 14, 2006 Ха-ха. Големи симпатяги сте всички. Сега, ако монитора ти е с апертура (като на Sony Trinitron), много вероятно е да трепти, защото апертурите са чувствителни на вибрации. Само предполагам - може и да не ти е такъв монитора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted March 14, 2006 Author Share Posted March 14, 2006 То да ти кажа не е от вибрациите май , а от магнитното поле което излъчва говорителя . Иначе монитора ми е LG Flatron F700B . Няма отърване от тея мощтни магнити Link to comment Share on other sites More sharing options...
GUI Posted March 15, 2006 Share Posted March 15, 2006 Отвреме навреме давай на монитора Degauss, Размагнитване, или там както ти е написано. Помага. Дори понякога повече от самото включване и изключване Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted March 15, 2006 Author Share Posted March 15, 2006 Отвреме навреме давай на монитора Degauss, Размагнитване, или там както ти е написано. Помага. Дори понякога повече от самото включване и изключване Да помага , но вече започнаха някой части да не си оправят цветовете - като долния десен ъгъл. Трябва да спра колоните за няколко часа , да дам на 30пъти Degauss итогава се оправя. При TFT-тата няма да има такива проблеми - нали ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GUI Posted March 15, 2006 Share Posted March 15, 2006 При ТФТ-тата съм чувал, че няма. ТО ТОВА НЕ Е ПРИЧИНА да си купиш ТФТ гълъбарник. Иначе и моят стар монитор трептеше долу вдясно, впоследствие осъзнах, че точно там стоеше тонколоната ми... С една дума - точно по този начин си довърших монитора... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted March 15, 2006 Author Share Posted March 15, 2006 При ТФТ-тата съм чувал, че няма. ТО ТОВА НЕ Е ПРИЧИНА да си купиш ТФТ гълъбарник.Иначе и моят стар монитор трептеше долу вдясно, впоследствие осъзнах, че точно там стоеше тонколоната ми... С една дума - точно по този начин си довърших монитора... Абе не ги разбирам много тея монитори , ама на GSM-a ми що нищо не му става , и той май е тфт . Него съм го слагал на магнита - и нищо му няма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.