break Posted March 14, 2006 Share Posted March 14, 2006 Знам че е малко смешно заглавието, ама си е точно така. Някой знае ли от къде се спира звука на мишката. Като си включа тонколоните малко по-силно и при всяко движение на мишката се чува. Понякога наистина много ме изнервя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted March 14, 2006 Share Posted March 14, 2006 Знам че е малко смешно заглавието, ама си е точно така. Някой знае ли от къде се спира звука на мишката. Като си включа тонколоните малко по-силно и при всяко движение на мишката се чува. Понякога наистина много ме изнервя. Аз имах почти същия проблем . Оказа се че това са смущения които идваха в моя случай от тонколоните които бяха свързани в USB-то ( говоря за захранването ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaiLo_ Posted March 14, 2006 Share Posted March 14, 2006 Знам че е малко смешно заглавието, ама си е точно така. Някой знае ли от къде се спира звука на мишката. Като си включа тонколоните малко по-силно и при всяко движение на мишката се чува. Понякога наистина много ме изнервя. От Volume control (долу в дясно) има сектори на които пише "Aux" и "Line in" (не си спомням точно кое беше ... ама е едно от тези със сигурност ) само им даваш да са на mute и се оправя ... поне при мен от там беше проблема Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted March 14, 2006 Share Posted March 14, 2006 Ако си с безжична мишка значи просто трябва да си преместиш колконките малко по-далече от нея. Получава се понякога същият ефект, както когато говориш по GSM например... Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted March 14, 2006 Author Share Posted March 14, 2006 От Volume control (долу в дясно) има сектори на които пише "Aux" и "Line in" (не си спомням точно кое беше ... ама е едно от тези със сигурност ) само им даваш да са на mute и се оправя ... поне при мен от там беше проблемаДа мерси много. От Volume Control беше. На Line in. Иначе за информация... мишката ми не е безжична, но когато си взема ще го имам предвид. Мерси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dinko Posted March 16, 2006 Share Posted March 16, 2006 Знам че е малко смешно заглавието, ама си е точно така. Някой знае ли от къде се спира звука на мишката. Като си включа тонколоните малко по-силно и при всяко движение на мишката се чува. Понякога наистина много ме изнервя. Благодаря ти за тази тема.Имах същия проблем точно до преди да я прочета .Този проблем ми е от 3 години.Смених колоните и тои не изчезна сменях и драиверите и вече се бях примирил ,а то се оказа от CD RLAYER трябвало е само да сложа отметката и готово. Блаженна тишина. Човек се учи докато е жив. Link to comment Share on other sites More sharing options...
harmonika Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 А имате ли други идеи как да се премахне това изнервящо скърцане , защото въпреки че мютнах и лайн ин и ЦД плейър , пак ми църка тая мишка. Чуда се дали не е от колоните вече. Дори като мютнах всички пак църка. Сънувам кошмари вече с тва църкане! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 Някой би ли бил така добър да ми обясни какво представлява това така дразнещо и често срещано църкане, за да знам ако ми се случи (а може да го има и в момента). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 Може би бъркам,но давам лично мнение. Аз съм изключил всички звуци от : Control Panel>Sound And Audio Device>Sounds и изключвам всички звуци.Иначе като гледам филм все нещо свири,скърца и ми прекъсва филма.Но по-вероятно е да се е получило някакво смущение.Местиш местата на тонколоните,смени порта на мишката.Ако не става смени мишката,тонколоните или компютъра... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 Ако не става смени мишката,тонколоните или компютъра... Ето на това му викам решение! Звукът излиза от колконките дори когато си ги мютнал - значи не е софтуерен, а хардуерен (ми толкоз разбирам Пробвай наистина да разместиш малко мишката/колоните така че да са възможно по-далеч едни от други... Друго не се сещам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted March 30, 2006 Author Share Posted March 30, 2006 Вчера се усетих от къде реално ми е дошъл проблема. Всъщност, при последната преинсталация съм забравил в Control Panel/Sound Effect Menager/Speaker Configuration да отметна, че съм с 5+1 тонколони. А по default то си е на 2. А когато е така се получава и това църкане на мишката при мен. Иначе когато си ми е на 6 канала, няма нужда да поставям отметка на Mute на Line in, защото тогава няма проблеми. Някой би ли бил така добър да ми обясни какво представлява това така дразнещо и често срещано църкане, за да знам ако ми се случи (а може да го има и в момента).Представлява нещо като тих шум, като от електрическа искра, когато си мърдаш мишката. Или ако си преминавал близо около стълбовете, през които протича високо напрежение. Нещо подобно е. Едно такова гъделичкащо и дразнещо мозъка, ако се слуша продължително време. Увеличи си тонколоните, може и при теб да има, просто да не си го чул. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted March 31, 2006 Share Posted March 31, 2006 И при мен го има като скролвам страница Link to comment Share on other sites More sharing options...
harmonika Posted March 31, 2006 Share Posted March 31, 2006 Отвратително е! Човърках се доста по саунд настройките , мютвам ги, сменям саунд конфитурацията и пак църка. А като нги изключа естествено никакъв звук. Мишката ми не е безжична и не вярвам да има някво смущение в херците... И най-вече лявата ми колонка го издава тоя звук, а е по-далече от мишката. Не знам дали се лекува това църкане или трябва да почна някаква терапия... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomolino Posted May 20, 2006 Share Posted May 20, 2006 pri men be6e ot "pc speaker" slojih mu otmetkata i gadnia zvuk iz4ezna! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.