Antares Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 "Голото Слънце". И продължавам с "Роботите на Зората". Решил съм да изчета пред-"Фондационните" книги на Азимов Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 "Роботите на Зората"... Азимов е велик! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Малко ми е мъчен на мен. Трудно ми върви четенето. Иначе аз още се мъча с "Колелото на времето". Вчера довърших 9-та книга. Интересна ми е, но пусто големи локуми е разтягал тоя човек. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 "Роботите на Зората"... Азимов е велик! Азимов е велик, но не точно в серията за роботите. Ако искаш истинския Азимов без комерсионализъм и с цялото му човеколюбие прочети Немезида (ако не си я чел все още). И весела нова година Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 (edited) Чел съм я много отдавна. Даваш добра идея какво да си припомня Весела! Edited December 31, 2016 by Antares Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 Малко ми е мъчен на мен. Трудно ми върви четенето. Иначе аз още се мъча с "Колелото на времето". Вчера довърших 9-та книга. Интересна ми е, но пусто големи локуми е разтягал тоя човек. За сметка на това финала е малко претупан, но да речем, че си почти стигнал интересното Абе карай докрай, че иначе не е правилно да издържиш 9 книги и да не знаеш как свършва купона Според мене лично финала е мега тъп ама ... кой ме пита мене Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 Хах, ще го видим скоро. С това темпо на четене, ще е напролет вероятно. Само 5 книги ми остават. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 (edited) Това са моите последни закупени и прочетени попълнения. Щурмът на рептилите е с доста интересен сюжет, засягащ миналото на земята ни. А Своенравното хлапе си е пародия, навяваща малко настроението на Пътеводителя и Star Trek. Edited January 1, 2017 by charmock Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 "Роботите на Зората"... Азимов е велик! Няма второ мнение Аз ги изчетох и бях много впечатлен Прочетох ги буквално на един дъх Сега си взех Хиперион (по твой съвет) и до края на месеца смятам да ги започвам В момента чета Джеймс Ролинс - Карта от кости и доста ми допада . Също така прочетох и една коледна книга Дядо Прас (Тери Прачет) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Току що приключих последната книга от поредицата за Dirk Pitt на Clive Cussler. 24 книги една след друга. Отне ми няколко месеца да ги прочета, но... чак ме е яд, че приключиха. Сега ще се насоча към другите негови поредици. Чел съм книги от тях и са отлични. Поставил съм си за цел да прочета всичко издадено от него. С моята скорост на четене до края на тази година би трябвало да се справя с останалите 44 книги . Горещо препоръчвам неговите творби. Вече няколко човека зарибих с тях. Специално заради неговите книги си купих нов Киндъл... edit: Всъщност не си купих нов Киндъл, подарък ми е от TED. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted March 27, 2017 Share Posted March 27, 2017 "Границата" на Робърт МакКамън. Горещо препоръчвам на хората харесващи по-твърдата фантастика. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 27, 2017 Share Posted March 27, 2017 Какво се има предвид "твърда" фантастика? Наистина не знам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted March 27, 2017 Share Posted March 27, 2017 Ами повече действия, извънземни, битки, хорор и т.н.. В смисъл не като "Контакт" например. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 Том 10 от Колелото на времето...много скука....локуми и детайлни описания...почти никакво движение. Дано следващите са по-интересни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted May 26, 2017 Share Posted May 26, 2017 Пътя на Кралете и Елантрис нещо повече ме грабнаха от последните 3-4 книги на Колелото. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted May 26, 2017 Share Posted May 26, 2017 (edited) Захапал съм я, ще я довърша...не остана, още 2-3 хиляди странички...само... Edited May 26, 2017 by magdanoz4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 26, 2017 Share Posted May 26, 2017 Имаше период, в който се замислях за тая серия. Май ме разубедихте :] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted May 26, 2017 Share Posted May 26, 2017 Ами като цяло е зарибяваща, но според мен поне 5 от книгите са излишни...(от 10 до сега)...,а имам още 3 да прочета... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted May 26, 2017 Share Posted May 26, 2017 Ами като цяло е зарибяваща, но според мен поне 5 от книгите са излишни...(от 10 до сега)...,а имам още 3 да прочета... Хапсолютно. Интересното като цяло предстои но предполагам ако се замислиш би трябвало да стоплиш накъде вървят нещата. Последните 3 май бяха писани от Сандерсън и си струват. Пропускай скапаните описания на неща дето вече ги знаеш и карай нататък Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted May 27, 2017 Share Posted May 27, 2017 Дааа, това е супер изнервящо. Едни и същи неща описани по хиляда пъти във всяка книга. Много добре знам как изглежда Камъка и Тар Валон, и Кемлин, и облеклото в детайли (с везмо, с дантела, без дантела, коприна обшита с кожи, баси по едно време реших, че съм на модно ревю) на целия свят. Но все пак историята е интересна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted August 6, 2017 Share Posted August 6, 2017 Хипериона ми върви много трудно Докато го чета прочетох 2 книги на Джеймс Ролинс от поредицата Сигма , Майстора и маргарита (много добра и забавна книжка) и Кучешко сърце на Михаил Булгаков. В момента се чудя дали да не започна Тъмната кула на Стивън Кинг. Някой може ли да даде някакво мнение за поредицата ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolev83 Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 На Стивън Кинг - Търси се. Част от много добра трилогия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 Не съм се похвалил, но най-накрая. Прочетох я. Малко със смесени чувства съм, но като цяло ми хареса. Не бих я повторил. Колелото на времето е поредицата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 Току-що приключих Blowing up Russia by Alexander Litvinenko & Yuri Felshtinsky. Уникална книга, разбира се стриктно забранена и недостъпна в Русия, за тоталното овладяване на държавата от КГБ, представяща тонове суха фактология от самия извор - човек минал през най-важния отдел в системата и в края на краищата заплатил с живота си изнасянето на въпросната информация. Основно материалите се отнасят за периода в края на 1999, когато в Русия се извършват серия от атентати с взривяване на жилищни сгради (и един ключов неуспешен такъв в Рязан, който изважда много неща на светло), свързани с инициирането на втората война в Чечня и възхода на В.Путин. Книгата се чете бавно и тежко, защото просто е лавина от фактология, а не художествен екшън. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 29, 2017 Share Posted December 29, 2017 "Петата Купа",Дан СимънсНе бях чел нищо друго на този автор, освен "Хиперион", които обожавам и тази книга определено ме учуди Приятна и странна Имах нужда да почна да чета отново Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts