Mockingbird Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 Аз още се мъча с Колелото на времето.Вчера сгънах третата част и започнах номер четири...Тоя човек как е писал, голямо разтягане е направил... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 (edited) Мхъм чак се е олял. Добре,че на Брандън Сандарсън книгите не са му чак такива локуми. Пътя на кралете за сега е много добра.Следващата част ще излезне до края на годината това е трейлъра на Марсианеца Ридли Скот ще се постарае Edited September 23, 2015 by kotora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 По принцип рядко чета книги, но по препоръка на gado, започнах The Long Walk на Stephen King преди няколко месеца. Завчера я завърших. Книгата беше интересна, но нещо не ме впечатли чак толкова. Можеби защото я четох през големи интервали, а не за 2-3 дни. И края нещо не го разбрах. В крайна сметка е жив и полудял от всичките емоции или мъртъв от умора? Сега започнах The Hitchhiker's Guide To The Galaxy. Изданието с 5-те книги в него. Прочетох само първа глава от първа книга, и всичките му там уводи и предговори, но е много приятно и много забавно четиво. Ще взема да понаваксам с книгите ми се струва... И така или иначе съм се разписал: http://www.openingthebook.com/whichbook/ сайт за препоръки на книги по ваши критерии. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 Разходката се чете на един път! А пътеводителят... Личното ми мнение е, че тази сборната е много окастрена и е по-добре да се прочетат отделните издания, едно по едно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 По принцип рядко чета книги, но по препоръка на gado, започнах The Long Walk на Stephen King преди няколко месеца. Завчера я завърших. Книгата беше интересна, но нещо не ме впечатли чак толкова. Можеби защото я четох през големи интервали, а не за 2-3 дни. И края нещо не го разбрах. В крайна сметка е жив и полудял от всичките емоции или мъртъв от умора? Сега започнах The Hitchhiker's Guide To The Galaxy. Изданието с 5-те книги в него. Прочетох само първа глава от първа книга, и всичките му там уводи и предговори, но е много приятно и много забавно четиво. Ще взема да понаваксам с книгите ми се струва... И така или иначе съм се разписал: http://www.openingthebook.com/whichbook/ сайт за препоръки на книги по ваши критерии. На мен "разходката" ми е много любима книга. Понякога когато правя нещо трудно или много изморително се сещам за тази книга и се поставям на мястото на героя. Т.е. докъде могат да издържа човешките възможности. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 Дмитрий Глуховски има нова книга. "Бъдеще" https://www.orangecenter.bg/badeshte.html Май май другата седмица ще ида да си я купя Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 Не е нова. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 Е ок аз сега я видях Утре като ида до мола ще си я купя Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 Звучи интересно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 Вчера я взех и прочетох 120 страници Този Автор има склонноста да пише по-философски. Някои глави са само разсъждения на главния герой. Иначе за сега на мен ми харесва много. На моменти е доста брутална. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 През ред ли ги четеш или просто имаш много свободно време? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 Глуховски се чете на един дъх. Дори в оригинал. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 120 страници се четат средно за 3 до 5 часа... поне с моето темпо на четене... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 Това имах предвид - 4-5 часа в рамките на 1 ден да отделя само за четене, значи би трябвало да имам достатъчно свободно време за губене. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 Или да си се зачел и да пропуснеш спането примерно... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 (edited) Четох от 22 до към 12:30 И след това просто почнаха да ми се затавярят очите. Танасе тва е ясно и Пътя на кралете се чете на един дъх. Edited November 5, 2015 by kotora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 10, 2015 Share Posted November 10, 2015 Прочетох я. 4 от 5. На моменти беше доста трудна за чете с тези размишления на главния герой. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted February 19, 2016 Share Posted February 19, 2016 Погледнете на James Rollins- Sigma Force доста е приятна за четене тази поредица. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 (edited) Левиатан се пробужда на Джеймс С.А.Кори Има още 3 преведени книги от поредицата. Подходящи за харесващите твърдата фантастика на Кларк, Нивън, Лем и другите големи пишещи научна фантастика от средата и края на 20 век, макар че в описанието на издателството жанра е фентъзи, а в послеписа на първата книга самия автор я определя като космическа опера.. Edited March 6, 2016 by wolf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Погледнете на James Rollins- Sigma Force доста е приятна за четене тази поредица. Аз от неговите книги бях чел Окото Господно и доста ми хареса Ако искаш може да хвърлиш един поглед. Иначе снощи свърших първия том на Фондацията от Айзък Азимов. Много добра книга Скоро смятам да почвам и втория Аз чета вечер вместо да ходя по кафета примерно или както каза Дядо Мраз намалявам спането, за да имам време за четене Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted May 17, 2016 Share Posted May 17, 2016 Взех си Метро 2035 и първа, и втора част на Последните Оцелели. Малко Апокалиптична вълна Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted November 28, 2016 Share Posted November 28, 2016 Приключих и с втория том на Фондацията + поредицата Роботите + още 2 книжки на Азимов. Доста ми хареса и незнам с какво да продължа Колебая се дали да не прочета някоя друга книга на Стивън Кинг (чел съм само два пъти Мъртва зона) или да започна поредицата - Малазанска книга на мъртвите (някой ми я беше препоръчал). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rargirov Posted November 28, 2016 Share Posted November 28, 2016 Прочети "То" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 28, 2016 Share Posted November 28, 2016 (edited) Stasio, прочети "Хиперион" на Дан Симънс Трудно ми е, ама много трудно да преценя за себе си кое е по-велико - "Фондацията" или "Хиперион" Edited November 28, 2016 by Antares Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 Stasio, прочети "Хиперион" на Дан Симънс Трудно ми е, ама много трудно да преценя за себе си кое е по-велико - "Фондацията" или "Хиперион" Заинтригува ме До края на годината сигурно ще я почна и като я прочета ще споделя впечатлението си Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts