Triti Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Πρеди да ми свият четеца успях да прочета две много интересни книжленца, които искам да коментирам тук. Сигурно сте ги чели, но аз пак да ги представя по начин, който смятам, че заслужават. Едната е "Мосад" от 1990г. на Виктор Островски. В която зачитаме следното: Война се печели с измама, гласи девизът на израелската тайна служба „Мосад".Още по-кратко: „Ние сме най-добрите"… Почти няма световна сензация, в която те да не са набъркани. От перфектни екзекуции до невероятни „ужилвания" за милиони. И всичко това само с 1200 души щат, включително секретарките и чистачките. Най-тежкото проклятие в „Мосад": „Дано прочета за теб във вестника!" Е, Виктор Островски, бившият катса (оперативен офицер) го направи. И потресе читателите в целия свят. Втората е "История на парите" от 1998г. на Джак Уедърфорд; от която умишлено не искам да цитирам нищо. Но пък тази книга ми разби още един мит - този, че финикийските знаци на практика са ливийски знаци. А парите, като физическа стойност, самите финикийци най-много не одобрявали. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Първата съм я чел, хубава е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zweti_lettera Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 Купих си онзи ден и вече чета с удоволствие "Разкази за особняците и малките хора" на Иво Андрич. От една страна ме привлече заглавието, а от друга – информацията на задната корица, че след като печели Нобелова награда през 1961 г., Андрич дарява сумата от наградата на библиотечния фонд на Босна и Херцеговина. Мислех си колко ли хора биха го направили. Колко по-примамливо изглежда да си я задържи човек и да си осигури някоя благинка за себе си. Безкрайно се възхищавам на такива хора-идеалисти. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 Иво Андрич е добър. Препоръчвам ти горещо цялото му творчество. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zweti_lettera Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 След Андрич съм си приготвила една книга на Миленко Ергович. (На този човек отвътре ми идва да му произнасям фамилията Йергович, но на корицата е само с Е.) След това ще се върна пак към Андрич, но е важно и преводът да е добър, та докато избера какво и що голямо мислене отмятам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 (edited) Аз като по-прост подкарах на Том Кланси поредицата....но от средата "Всички страхове", както се очаква, върви много лекичко. Сега да видим с останалите книги от поредицата. Същевременно съм подкарал и на Стейнбек "На изток от рая". Малко особено четиво е, признавам, но определено ми харесва. Успяваш да припознаеш по малко от себе си, по малко от приятелите ти, включително и малко от ежедневието ти, във персонажите от книгата. @Triti - от къде си взимаше книги за четеца? Edited September 18, 2012 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Triti Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 chistacha, киндълът ми поддържаше добре само моби формат, както и някои пдф-и, ама не всички. (Не знам каква е разликата в тях, не съм се занимавала.) Общо взето от читанката насвалях, фб формат, после с Calibre ги форматирах моби формат. От няколко дни имам нов киндъл, пак 3-ка. Купих си го втора ръка, но и е същият като предишния. Пак процедирам по този начин. Разбира се, ако искаш можем направо да разменим някакви книжки? Имам доста неща. Ще ти пратя списък на лична. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 27, 2012 Share Posted September 27, 2012 В момента съм си заредил тези за четене : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted September 29, 2012 Share Posted September 29, 2012 Отново - Сборника "Човекът Вълк" от Б. Виан. Не ми влияе добре този пич! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 29, 2012 Share Posted September 29, 2012 Отново - Сборника "Човекът Вълк" от Б. Виан. Не ми влияе добре този пич! Личи си! Wolfman или Wolverine е тоя човек, да знаем от кво да се пазим.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted September 29, 2012 Share Posted September 29, 2012 Личи си! Wolfman или Wolverine е тоя човек, да знаем от кво да се пазим.... Не, вее..., безпросветник такъв. Човекът е Борис Виан, а сборникът с разкази е "Човекът Вълк"! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 29, 2012 Share Posted September 29, 2012 Не, вее..., безпросветник такъв. Човекът е Борис Виан, а сборникът с разкази е "Човекът Вълк"! Определено зле ти влияе - ха сега да видим Човекът вълк в превод що е . Баш ма @№$%@ боли за автора... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted September 29, 2012 Share Posted September 29, 2012 Определено зле ти влияе - ха сега да видим Човекът вълк в превод що е . Баш ма @№$%@ боли за автора... Ни си у ред..., ама честно! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zweti_lettera Posted September 30, 2012 Share Posted September 30, 2012 "Човекът вълк" ми попадна в ръцете преди доста години и въпреки изминалото време едно изречение все още ми стои забито в главата. Беше краят на един от разказите. След сума ти извращения след пътниците в едно купе. Единият пътник казваше в заключение: "Не съм от най-приказливите, нали?" А пак от същия сборник ли беше разказът, в който един беше настъпал мина и знаеше, че като си вдигне крака ще умре и си седеше там и си разсъждаваше? Сюжетите му са, мека казано, потресаващи. (Но в добрия смисъл, разбира се.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted September 30, 2012 Share Posted September 30, 2012 Отново - Сборника "Човекът Вълк" от Б. Виан. Не ми влияе добре този пич! Борис Виан е велик, сигурно си чел (но ако не си), прочети и "Ще плюя на вашите гробове". Уникална книга с огромно въздействие. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted October 2, 2012 Share Posted October 2, 2012 (edited) За първи път филмът да ми хареса повече от книгата П.С. Нещо не ще да се ресайзне снимката. Edited October 2, 2012 by XMD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TODORIN777 Posted October 14, 2012 Share Posted October 14, 2012 (edited) Аз от скоро чета " Климатични войни " на Гуин Дайер ,книгата е на актуална тематика за времето в което живеем. Екология, геополитика и военни стратегии. Доста четена е в САЩ и Канада, чете се повече от студенти и хора занимаващи се с наука. От скоро е в БГ. Edited October 14, 2012 by TODORIN777 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Хайнлайн - "Корпорация "Магия" и "Уолдо" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 "Сага за разлома на войната" на Реймънд Фийст.Доста интересно фентъзи Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 Реймънд Фийст няма лоша книга. Уникален е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted April 8, 2013 Share Posted April 8, 2013 Наследникът от Калкута Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted April 8, 2013 Share Posted April 8, 2013 Наследникът от Калкута Преди много години, може би 25-30, моя дядо (лека му пръст), ме караше да чета тази книга на глас пред огледалото, за да се науча да говоря и чета правилно и изразително. Това е един от най-добрите съвети който съм получавал през живота си и още съм му благодарен за това. Иначе съм на 5-книга от поредицата "Зона 51" на Робърт Дохърти. За любителите на фантастиката, горещо препоръчвам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted April 8, 2013 Share Posted April 8, 2013 Аз мисля да започвам сега "Спусъкът" на Артър Кларк Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted April 9, 2013 Share Posted April 9, 2013 Мъглявината Андромеда. Мохо. Книга първа от Halo. Тези са за последните три седмици. И тв'а след много бой с жената за е-четеца. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts