Grimjaur Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Ричард Марчинко - "Стратегия за успех".... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artilerist Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Вечната Амбър. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivo_ Posted January 29, 2009 Share Posted January 29, 2009 Под игото Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 29, 2009 Share Posted January 29, 2009 Аз пък пак препрочитам Колелото на времето. Че докато излезе следваща от поредицата за Малазнската империя.... Тази седмица ги минах първите 2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 (edited) "Черният обелиск" Ремарк. Страхотно! Литературен оргазъм! Edited January 30, 2009 by Antares Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 Глинени крака на Прачет. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deftur Posted February 23, 2009 Share Posted February 23, 2009 Рей Бредбъри - "451 градуса по Фаренхайт" за втори път Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted February 23, 2009 Share Posted February 23, 2009 Карл Май "Съкровището в сребърното езеро". Чета я за n-ти път и пак ми е интересна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
didaaa Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 БГ кръстника на Георги Стоев. Не останах особено очарована...много е пресилено всичко в цялата поредица... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 Presileno na tebe ti se vijda Dano vse taka da ti se vijda i zanapred Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
didaaa Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 Presileno na tebe ti se vijda Dano vse taka da ti se vijda i zanapred може и да е така не знам чак толкова много на тая тема....просто за мен Георги Стоев си е предал прекалена важност... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bio Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 снощи прочетох Дзифт. На обложката пише "черен роман", а самата тя е червена ?!? ... за пореден път останах много разочарован от съвременната българска проза, ако въобще съществува подобно понятие. много слаба и изстъркана история, много слабо повествование пълно с глупави кръчмарски сказания ... написана е малко като пиеска. преди 2-3 седмици се опитах да гледам и самия филм, след 20-ата минута до спрях. днес се надявам да намеря сили и нерви да го свърша. определено за мен книгата не представляваше никакъв интерес. много .. ама много жалко. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 "Сърца за изтръгване" - Борис Виан Тежичко ми дойде, явно и годинките не са ми достатъчно за него. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RiMy_SuN Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 (edited) ..... Пробвай с "Безкрайна нощ" на Мартин Ралчевски, давала надежда за българската съвременна литература Досега дори едно умерено мнение не съм чула/прочела за въпросната книга, чакам да си завърша Стайнбек вълната, та да я започна. Edited February 26, 2009 by RiMy_SuN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bio Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 (edited) "Сърца за изтръгване" - Борис ВианТежичко ми дойде, явно и годинките не са ми достатъчно за него. прочети Ще избием всички грозници ... 100% ще ти хареса. Пробвай с "Безкрайна нощ" на Мартин Ралчевски, давала надежда за българската съвременна литература Досега дори едно умерено мнение не съм чула/прочела за въпросната книга, чакам да си завърша Стайнбек вълната, та да я започна. благодаря за препоръката, ще я имам впредвид при следващата ми визита в "Иван Вазов". За Стайнбек не искам да коментирам ... все пак е американски класик. "Улица Консервна" ми харесва, макар да не си я спомням ... но "На изток от Рая" е ебати блювоча. лично мнение !!! Edited February 26, 2009 by bio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 предвид Благодаря за препоръката. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 ... за пореден път останах много разочарован от съвременната българска проза, ако въобще съществува подобно понятие. Прочети Милен Русков. Първия му роман. Втория май не е на нивото му. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 "Ножове - технология на изработката". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 Хм скоро препрочетох Последен Патрул че мн ме кефи Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bio Posted March 5, 2009 Share Posted March 5, 2009 Брет Истън Елис "Правилата на привличането" - много ми хареса. Не го бях чувал въобще и нямах понятие, че голяма част от книгите му са филмирани. За голямо съжаление екранизацията по-този роман е доста слаба и все пак искам да пръсна гъза на Shannyn Sossamon "Никой никога няма да опознае никого. Просто трябва да се научим да се понасяме. Никога няма да разбереш кой съм" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RiMy_SuN Posted March 7, 2009 Share Posted March 7, 2009 (edited) Пробвай с "Безкрайна нощ" на Мартин Ралчевски, давала надежда за българската съвременна литература Досега дори едно умерено мнение не съм чула/прочела за въпросната книга, чакам да си завърша Стайнбек вълната, та да я започна. Явно хората имат огромна нужда от надежда, вяра...ей такива положителни неща, с които да се "срещат". Иначе не мога да разбера какво толкова може да харесат в тази книга. Пълна е с клишета, има и интересни факти (малко), които не бях срещала преди, но е невероятно наивна. И определено не в положителния смисъл. Посланието е хубаво, идеите са хубави...ама много недоразвито ми е като сюжет. В момента чета (и) "Писма до мъртвия брат" на Димо Райков. Не бях срещала нищо негово, докато не срещнах него самия в една книжарница. Книгата ми харесва, мисля да прочета и по-новите му в близкото бъдеще. Edited March 7, 2009 by RiMy_SuN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 7, 2009 Share Posted March 7, 2009 "1001 усмивки" - хумористичен сборник. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3Mag Posted March 7, 2009 Share Posted March 7, 2009 "Любовта трае три години" - Фредерик Бегбеде Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 7, 2009 Share Posted March 7, 2009 избягвайте книги на български автори издадени от Сиела, Труп и сие... Моите наблюдения са, че в момента единствено авторите и книгите издадени от Жанет 45 са стойностни и си струва да се прочетат... Да не говорим за преводни книги издадени от Сиела - мисля да направя една подборка от некадърни преводи. Трябва да им забранят да издават чужди автори докато не се научат да плащат на истински преводачи за истински преводи. Трагични са. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted March 7, 2009 Share Posted March 7, 2009 А така. Да ги дават на мен Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts