kanara Posted February 29, 2008 Share Posted February 29, 2008 Дан Браун-Шестото клеймо Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted February 29, 2008 Share Posted February 29, 2008 "С огън и меч" - Хенрих Сенкевич. Много яка книга. То е трилогия де. Ама третата книга не съм я чел още, щото сайтовете дето продават книги смучат могъщо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted February 29, 2008 Share Posted February 29, 2008 Pratchet- A Hat Full Of Sky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 "Мръсна Хаванска трилогия" - прочетох я преди няколко дни. Направо ми изпили мозъка. Дори умишлено я четох по-бавно, за да бъда с нея по-дълго време. Преди около месец пък прочетох друга книга на Гутиерес- "Кралят на Хавана". От ужасно много време не бях попадала на нещо, което чета на един дъх. Невероятно брутална книга е това. Но определено "Мръсна хаванска трилогия" ми хареса много повече. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
izzzy Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 Елизабет Костова - Историкът Някои казват, че е от шедьоврите в литературата, но на мен ми хареса. Някак си ме държеше в напрежение :ph34r: А тезата, че един от гробовете на Дракула е в България ( и то в близост до Пловдив!) направо ме уби Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted March 4, 2008 Share Posted March 4, 2008 In Search of Schrödinger's Cat: Quantum Physics and Reality Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 Nakazatelni i zagradotriadi po wreme na VSV. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harlem Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 Дан Браун - Шифърът на Леонардо а сега съм се насочил към 6-тото клеймо, но ако не се лъжа тря се четат по обратния ред Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaToNik Posted March 19, 2008 Share Posted March 19, 2008 (edited) Дан Браун - Шифърът на Леонардо а сега съм се насочил към 6-тото клеймо, но ако не се лъжа тря се четат по обратния ред Не, не са свързани. Но са страшно увлекателни и се четат на един дъх. Един съвет: първо гледай филма и после чети книгата. Обратното е разочароващо за филма А накрая иди до Рим и Париж, ще вържеш историческите обекти с ФАКТИТЕ от романите и все едно че си ги и преживял Edited March 19, 2008 by DaToNik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artilerist Posted March 19, 2008 Share Posted March 19, 2008 Артър Конан Дойл. Баскервилското Куче. Направо разбива този Шерлок... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 Пратчет-Making Money Пратчет-Going Postal, което означава че съм изчел сичко от Света на Диска и повечето работи които не са от поредицата.. А сега какво да чета? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lame_0ne Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 Артър Конан Дойл. Баскервилското Куче.Направо разбива този Шерлок... Вчера си взех книгата "The Hound of the Baskervilles" и смятам да я почвам днес. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 Аз пък...нали оня ден почина Артър Кларк...та реших да си препрочета отново Космическа-та одисея 2001. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 Аз пък...нали оня ден почина Артър Кларк...та реших да си препрочета отново Космическа-та одисея 2001. Якоо. Чел съм я три пъти поне. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 Скот Фицджералд - Нежна е нощта. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaToNik Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 Скот Фицджералд - Нежна е нощта. А настина НЕЖНА ли е нощта? С други думи отдавна се каня да я прочета, а май съм гледала и филма...преди доста време Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 (edited) Наистина хубава книга.Но не успях във всички аспекти да я осмисля, малко са ми още годинките, житейския опит и знанията.Като цяло прекрасна. Редакция:Извинямвам се за безмислието, което се бе получило.Грешката е моя. Edited April 9, 2008 by host Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 "С огън и меч" - Хенрих Сенкевич. Много яка книга. То е трилогия де. Ама третата книга не съм я чел още, щото сайтовете дето продават книги смучат могъщо. и аз я четох...като бях в 7 клас. последно четох "Нощ в Лисабон" на Ремарк. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 Айде и аз да пробвам да затапя - и аз съм я чел - в 7ми клас. Не, честно, това е книгата, която ме накара да чета литература сериозно. И все още смятам, макар и да го има сантиментът по първата любов, че това е най-добрата книга на Ремарк, която съм чел. (айде сега всички да ми се карате) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artilerist Posted March 29, 2008 Share Posted March 29, 2008 Скоро няма да можем да четем, понеже си изчетохме всичко в къщи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted March 29, 2008 Share Posted March 29, 2008 Сър Гауейн и Зеления Рицар на среден и съвременен английски. Тия хиляди разновидности на английския ще ме убият... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zweti_lettera Posted March 31, 2008 Share Posted March 31, 2008 Ами като се има предвид, че е просто сборник от вече издаваните му книги - какво остава освен оформлението да е това което да те грабне? Не че са лоши историите, но вече са четени, четени, препрочитани... и четени... някои знам на изуст вече. Това издание е просто колекционерско - илюстрациите на Тороманов, качеството на принта... За маниаци е. Но Г.Г. почва да ми ходи по нервите вече - от кога няма нищичко ново?! Колко време може да компилира и прекомпилира стари работи в нови компилации... Излага се вече. Малко му е рано за такива изпълнения, младичък е за сборници с избрани съчинения... Или да пише или да хваща къра - ексик ти и новите таланти дето така бързо се изчерпват. Вместо да ходи по разни телевизонни говорилни, да сяда на една маса с разни интелектуални хлебарки, да драска колонки по вестниците - да си седне на задника и да издаде нещо ново. Абсолютно съм съгласна за Г.Г. Нещо много отрано започна да полягва на стари лаври. Отдавна не бях чела мнение за книга, което толкова точно да повтаря мислите ми. Чак се насилих да добавя нещо от себе си... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted April 2, 2008 Share Posted April 2, 2008 Прочетох едно есе на Албер Камю - "Размисли за гилотината", много е добро!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artilerist Posted April 9, 2008 Share Posted April 9, 2008 За пореден път. Изкуплението Шоушенк. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
irinaniko Posted April 19, 2008 Share Posted April 19, 2008 (edited) The kite runner. Krasivo napisana knijka, s mnogo Tesekkür v neq. Interesno da nauchish malko poveche za peaceful Kabul i ... lubopitna sega, da vidq filma. Edited April 19, 2008 by irinaniko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts