letalis Posted September 23, 2007 Share Posted September 23, 2007 в профила ти пише, че си на 22 години.надявам се,че препрочиташ тези книги,а не ги четеш за 1-ви път,защото това е нискокачествена, долнопробна литература, която хлапетата между 11 и 13 години четат и после се насират в гащите като стане привечер.нооо въпрос на вкус и естествено на развитие.edit: говоря за Ст.Кинг.Иначе sir Arthur Conan Doyle e пич последно прочетох "Български хроники" на Стефан Цанев. p.s. don`t bother us with your shlyokaviza,please! трудно можеш да наречеш Стивън Кинг автор втора ръка все пак повечето от книгите му са с адски голям тираж!!Пък и ако кажеш че той използва слаб език или не въздейства значи или не си чел достатъчно или просто не ти харесва този тип книги!!Казвам го без лоши чувства а пък като си чел "Български хроники" можеш да прочетеш и "Балканския лъв" много много добра книга,ама съм я чел одавна и съм позабравил автора. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 23, 2007 Share Posted September 23, 2007 трудно можеш да наречеш Стивън Кинг автор втора ръка все пак повечето от книгите му са с адски голям тираж!!Пък и ако кажеш че той използва слаб език или не въздейства значи или не си чел достатъчно или. Паулу Куельо също е с голям тираж, но си остава долнопробна сапунена литература... Не можеш да съдиш за литературата по тиража... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hosta Posted September 23, 2007 Share Posted September 23, 2007 Напълно съм съгласен и аз с преждеизказалият се! Офф / Изпитвам вътрешна нужда да чета отново( след една неприлична пауза ) ,но нещо ме спира и не мога да го надмогна...не е мързела...така се чувст. за 1-ви път... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 23, 2007 Share Posted September 23, 2007 (edited) Neshto se sbygqsa tuka... Iskah da kaja che si imam mnenie i vkusove, i tova che ne sym stadna edinica i che ne sym na edno mnenie s LPFC ne me pravi slabo razvit. Edited September 23, 2007 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalis Posted September 25, 2007 Share Posted September 25, 2007 Паулу Куельо също е с голям тираж, но си остава долнопробна сапунена литература... Не можеш да съдиш за литературата по тиража... да така е но можеш да съдиш за писателя според това как се приема от хората четящи този жанр,щом повечето от тях(пак казвам любителите на този тип литература)го смятат за добър значи все пак има малка истина,но всеки е свободен да мисли и казва каквото му душа иска и каквото му е главата.Но не е желателно да се дават оценки за дадената личност или автор чак толкова категорично,заклеймяващо.Аз например и сега обичам да чета Ангел Каралийчев,Андерсен,братя Грим това прави ли ме инфантилен?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted September 25, 2007 Share Posted September 25, 2007 в профила ти пише, че си на 22 години.надявам се,че препрочиташ тези книги,а не ги четеш за 1-ви път,защото това е нискокачествена, долнопробна литература, която хлапетата между 11 и 13 години четат и после се насират в гащите като стане привечер.нооо въпрос на вкус и естествено на развитие.edit: говоря за Ст.Кинг.Иначе sir Arthur Conan Doyle e пич последно прочетох "Български хроники" на Стефан Цанев. Не знам как да го коментирам това. Стивън Кинг е изключително талантлив писател с уникален стил и невероятен познавач на човешката психика. На мен ми намирисва като да не си разбрал книгите и да ти накиселяват сега... Хрониките... са забавни... като за човек, който не е запознат с историята, а за запознатите е пълна с неточности... Но нека не започваме спор за тази книга точно, че вече имам 40% warn... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted September 25, 2007 Share Posted September 25, 2007 Не знам как да го коментирам това. Стивън Кинг е изключително талантлив писател с уникален стил и невероятен познавач на човешката психика. На мен ми намирисва като да не си разбрал книгите и да ти накиселяват сега... Стивън Кинг е изключително смешен писател на така наречената булевардна литература, създател на много филми - така наречените екранизации по булевардни романи.книгите му са на толкова ниско ниво,че не виждам какво има да им се разбира изобщо.а да говориш за Кинг и психология в едно и също изречение - е това вече е пълен смях.може би нямаш достатъчно добра база за сравнение, защото си чел само него в тази област.успехи. ако искаш пробвай и неговия побратим Дийн Кунц.хахахахаха Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted September 25, 2007 Share Posted September 25, 2007 Хора, умолявам ви, не се карайте! Кралят на ужаса е един и той се казва Хауърд Лъвкрафт! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalis Posted September 25, 2007 Share Posted September 25, 2007 Стивън Кинг е изключително смешен писател на така наречената булевардна литература, създател на много филми - така наречените екранизации по булевардни романи.книгите му са на толкова ниско ниво,че не виждам какво има да им се разбира изобщо.а да говориш за Кинг и психология в едно и също изречение - е това вече е пълен смях.може би нямаш достатъчно добра база за сравнение, защото си чел само него в тази област.успехи.ако искаш пробвай и неговия побратим Дийн Кунц.хахахахаха като това например ли :http://bmanolov.free.fr/mylib/text/2734;и все пак твърдя че говориш твърде самонадеяно и крайно това че ти не го харесваш не означава че и другите трябва да мислят като теб,все пак никой не ти пречи с мнението си иначе съвети давай колкото искаш,но не и оценки на хората повярвай ми това не го можеш!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted September 25, 2007 Share Posted September 25, 2007 Стивън Кинг е изключително смешен писател на така наречената булевардна литература, създател на много филми - така наречените екранизации по булевардни романи.книгите му са на толкова ниско ниво,че не виждам какво има да им се разбира изобщо.а да говориш за Кинг и психология в едно и също изречение - е това вече е пълен смях.може би нямаш достатъчно добра база за сравнение, защото си чел само него в тази област.успехи.ако искаш пробвай и неговия побратим Дийн Кунц.хахахахаха Няма да водя подобен безсмислен спор. Само ще ти цитирам профила... "Interests Абсолютно никакви. Човек без грам влечение към каквото и да било. ...празни мисли на един празен човек..." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted September 25, 2007 Share Posted September 25, 2007 Нещо против Jerome K. Jerome? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted September 25, 2007 Share Posted September 25, 2007 (edited) Нещо против Jerome K. Jerome? хахахах, знам си аз,че само ти си мой човек в тоя форум.хахаха трябва да чете, момчета и момичета! не Ст.Кинг,не Паулу не знам си кой.ама откъде да знаете вие, кой да ви каже??? хеликона е готина книжарница, влезте там някой път, но не гледайте само книгите на витрината. едит : София - само за ценители.до магазин Електрика в Капана,Народна библиотека Иван Вазов,мама ви и татко ви,ако нещо така са позакупили- също става.А пък в крайна сметка и ние с GeorgiK винаги сме готови да ви услужим с някое томче, само дето DHL-a от USA може да ви легне малко дебело,нали Гошо? Edited September 25, 2007 by LPFC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted September 27, 2007 Share Posted September 27, 2007 Ами...не е толкова много...$75 някъде... Ама то ако е толкова наложително, повечето ми книги (включително "Празни мисли на един празен човек") са ми още в Пловдив, така че... Ама от друг страна вече не давам книги на заем. Вземат, че им харесат и после ходи си ги търси. Колкото то разните Coelho-вци...хич няма и да ги коментирам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted September 27, 2007 Share Posted September 27, 2007 Mисля, че е всеизвестно, че хубавата литература депресира. В последно време или не чета, или чета неангажиращи бози, щото хубавата литература наистина ме депресира. :| Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 30, 2007 Share Posted September 30, 2007 Робърт Силвърбърг - Тайнствата на Стената - дочетох я преди ден-два. Вече съм на половината от следващата книга Трябва да се поразтършувам из книжните сергийки, че взех да оставам без непрочетени книги... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 30, 2007 Share Posted September 30, 2007 Последно четох "Черешата на един народ" от Георги Господинов.Много хубава книга.Всеки трябва да я разбере сам за себе си.Препоръчвам от същия автор "Лапидариум" и "Естествен роман". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted October 15, 2007 Share Posted October 15, 2007 Препрочитам за n-ти път 'Windows on the World'. И ме е яд, и се чувствам безсилна. Г-н Фредерик Бегбеде е едно талантливо копеле... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorkie Posted October 16, 2007 Share Posted October 16, 2007 Нещо в последно време се налага да чета само книги за AutoCAD, че искам да го понауча. Като гледам какви оферти има се очертава доста голямо развитие. Малко е кофти, защото съм седнал да го уча сам, ама май вече почвам да схващам горе-долу за какво става въпрос. Иначе аз попринцип съм фен на Агата Кристи (малко изтъркано, но все пак клишетата са клишета for a reason). Също и научна фантастика ("Пътеводител на галактическия стопаджия" style). Истината е, че все по-малко време остава за четене. Кофти, но в крайна сметка има и по-важни неща от затварянето м-у 2 корици и мисленото пренасянето от свят на свят. Все повече намалява интервала на свободното време, определено за това удоволствие. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
redmadman Posted October 16, 2007 Share Posted October 16, 2007 Хотел на Артър Хеили . Надали ще прочета друга негова книга нещо не ми допада . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Earthwalker Posted October 16, 2007 Share Posted October 16, 2007 Хотел на Артър Хеили . Надали ще прочета друга негова книга нещо не ми допада . Тази не съм я чел, но определено "Летище" и "Колела" са класика в жанра Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 17, 2007 Share Posted October 17, 2007 (edited) Айзък Азимов - Голото слънце Този човек е гений! Редакция: PROSTAKA, Стругацки са царете просто! Edited October 17, 2007 by The`ScorpioN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 17, 2007 Share Posted October 17, 2007 Dnes prikliuchih s "Ivan Kondarev"....Otnovo.Poniakoga se chudia...Kakvo im e klasicheskoto na takiva proizvedenia.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted October 17, 2007 Share Posted October 17, 2007 "Пикник край пътя" от Аркадий и Борис Стругацки Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DemoniCNinjA Posted November 5, 2007 Share Posted November 5, 2007 Kill The Shogun ot Dale Furutani stra6na rabota e taq kniga ^^ to vsu6tnost e trilogiq tova e poslednata ot 3te drugite sa Death at the Crossroads i Jade Palace Vendetta ^^ A sega 4eta purvata kniga ot klanut Otori - Zagovorut ot Lian Hurn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAIKATA Posted November 5, 2007 Share Posted November 5, 2007 Лорна Дун на Ричард Блекмор Ся почвам очерци по Български фолклор Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts