Exploit Posted March 12, 2006 Share Posted March 12, 2006 Търся програма дето да мога да компресна гиф формат!Да стане по малък като МБ!Ако някой знае да даде линкче или името на програмата! Не видях такава тема!Ако има дайте линк да е видя и се извинявам за тази! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 Ми по принцип гифове се редактират с GIF Movie Maker, или Easy GIF Animator, май ония големите - Corel Painter и Photoshop също можеха да ги редактират. Ама нямам идея как може да се намалят, освен да намалиш резолюцията или да резнеш някои кадри. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 Всяка малко по-сериозна програма поддържа ГИФ. Въпроса с анимираните гифове стои малко по-различно. Corel PhotoPaint ги поддържа като Мувита доста добре. Начинът да намалиш гиф основно е като му намалиш броя на цветовете в палитрата, при условие че не му бараш резолюцията. Ако при операцията се използва и dithering, може да се получат добри резултати (разбирай не много падане на качеството), като това зависи и от това какво е изобразено на картинката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exploit Posted March 13, 2006 Author Share Posted March 13, 2006 На мене като цяло проблема ми е че сам си правя аватарите!До ся съм направил само 2,но размера им е доста голям! Първия е NFS MW@4.5MB,a вротия е POP3@5.3MB!Това е доста искам да ги намаля.Ама... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 Това е доста искам да ги намаля.Ама... Какво "Ама" ..... нали ти дадохме идеи как да ги смалиш :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exploit Posted March 13, 2006 Author Share Posted March 13, 2006 Какво "Ама" ..... нали ти дадохме идеи как да ги смалиш :D Ок няма да ама-кам ЩЕ пробвам след като се наям и ще кажа дали мога да се справя ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 Adobe ImageReady (върви в пакета на фотошоп) има опция save optimized, която автоматично намалява цветовете (и прави някои други благинки впрочем, но също така може и да ти съсипе някои неща, така че карай внимателно с нея) и като цяло намалява драстично размера на картинката. А най-много се намалява като намалиш големината, естествено. Също така зависи и от използваните цветове -> колкото повече черно, толкова по-малък файл (това супер странно ми звучи, но като пробвах наистина е така ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnGeLrIpPeR Posted March 14, 2006 Share Posted March 14, 2006 Th3`Pr1s0n3r - ти си бил гоуем оптимист с тия аватари бе... 5 MB и кусур за аватар си е меко казано нахалство Тъй като .GIF вече е компресиран формат, няма много-много какво да го компресираш още... Освен да му поорежеш малко цветовете, както ти казаха... Другия вариант е да отрежеш някой-друг кадър между движенията...може да станат по-насечени, но мисля, че поне x2 можеш да намалиш обема така. А третия вариант е - не се занимавай с anim GIF ами си направи Flash аватар - маалко по-малки стават Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 14, 2006 Share Posted March 14, 2006 Точно, другия начин е да редуцираш фреймовете, прекалено мазно вървят кадрите. Да не говорим че малко по-старите машини това ще ги товари нахално много . За аватар, ако видя аватар, който е над примерно 100 КБ в размер, директно този URL отива в блаклиста на блокираните адреси . EDIT: WTF? .. Ти сериозно твоя аватар е 5 МБ в момента, че и повече, брато, ще мина и без аватара ти, blacklisted! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exploit Posted March 14, 2006 Author Share Posted March 14, 2006 Не съм те карал да го слагаш Просто питах има ли начин да го компресна Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonRamon Posted March 14, 2006 Share Posted March 14, 2006 POP3 ти го оптимизирах до размер 3.41МБ без да развалям резолюцията или да махам фреимове ако искаш даи поща да ти го пратя ако ще ти свърши работа ама ниид фор спиид не ми го отваря нещо линка не е наред свих и този аварар с който си в момента до 2.42МБ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exploit Posted March 14, 2006 Author Share Posted March 14, 2006 POP3 ти го оптимизирах до размер 3.41МБ без да развалям резолюцията или да махам фреимове ако искаш даи поща да ти го пратя ако ще ти свърши работа ама ниид фор спиид не ми го отваря нещо линка не е наред свих и този аварар с който си в момента до 2.42МБ Брав0 много тенкю...само ако може да кажеш с какво го правиш!?И да ги качиш някаде! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonRamon Posted March 14, 2006 Share Posted March 14, 2006 Ето NFS цък Ето и POP3 цък малко бавничко зарежда ама ще изчакаш. само като си ги изтеглиш ми пиши един ПМ да ги изтрия че бая място ми заемат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Colin Posted March 14, 2006 Share Posted March 14, 2006 POP - 150x120 NFS - 120x100 Е за кво ти е тая резолюция? Този форум поддържа до 100х100 май, а play-а до 96х96. Може да я намалиш резолюцията на POP-а до 100х80, и на NFS-то до 100х83 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exploit Posted March 14, 2006 Author Share Posted March 14, 2006 POP - 150x120 NFS - 120x100 Е за кво ти е тая резолюция? Този форум поддържа до 100х100 май, а play-а до 96х96. Може да я намалиш резолюцията на POP-а до 100х80, и на NFS-то до 100х83 Знам..Просто не във всички форуми има ограничения Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.