LadyBlue Posted March 12, 2006 Share Posted March 12, 2006 Как мислите порок ли е?Въпросът не е толкова прост колкото изглежда Обикновенно хората без самочувствие демонстрират непрекъснато такова. Лично аз предпочитам хора със самочувстие пред тези без. Последните са невъзможни и трудно - поносими. пс: Преди да сте се изредили да се изказвате колко тъпа е темата ви предлагам да огледате съседните теми които просто заслепяват с "умност" , "полезност" и "актуалност" ...така ,че всеки у когото се появи желание да изкаже типичното за този форум мнение нека има предвид ,че в момента в който го направи е задействал тъпомера в своя полза. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LadyBlue Posted March 12, 2006 Author Share Posted March 12, 2006 Мухахаххаххахаах! А награди ще има ли! Искам черешката ако спечеля първото място! Иначе по темата: Самочувствието не е порок, но е много жалко и смешно ако не е подплатено ако не с факти, то поне със силен дух! Какво те кара да се замислиш дали е порок? Какво ме накара ли ...ами бях в овърмановите градини и там възникна този проблем Та се замислих какво всъщност е самочувствие и кое по-точно е истинско самочувтсвие ... и дали истинското самочувствие изпитва нужда да се "доказва ", "аргументира" и т.н. както в случая и ти смяташ ..и дали ако трябва да го прави е нужно да е в някъв форум ..ей такива въпроси се пръкнаха в мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 Какво разбираш под истинско самочувствие? И колко е истинско то, ако не е подплатено? Според мен, човек трябва да има самочувстие, в умерени граници, но да не парадира с него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 по поведението на непознати за мен хора, заключавам, че правя впечатление на въздухар. сигурно съм и точно такъв за тях, но пък такива хора не могат да ме познават достатъчно, за да знаят дали пък случайно не си покривам самочувствието с факти. въпрос на първо впечатление. избрал съм това си поведения, като защитна реакция. айде сега ми обяснете колко комплексарски (любимия ми епитет!) постъпвам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 За мен самочувствие е антоним на скромност, а както е казал народа "скромността е качество за хора, които нямат други качества" => Самочувствието е хубаво нещо...стига да е в граници разбира се Link to comment Share on other sites More sharing options...
XpucTyyy Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 Бе чудя се,що някой като чуе думата “самочувствие” и веднага отговаря с масата всеизвестни на всички ни клишета.Всъщност нещо ако се знае от всички какъв е смисъла да се споменава? Иначе самочувствието е в нормални граници ако не идва от индивида,а идва от околните му.Един вид не той да си втълпи какъв е,а признака на обратната връзка да е на лице,защото ценността на един човек е в две направления -за себе си и за групата.Ние имаме чувство за своята ценност - повечето се харесваме такива, каквито сме.Ти(ти бе идиоте,дет четеш ) сигурно също се харесваш,но това не върши работа на мен и на всички останали.За да си ценен за мен и всички останали,трябва да има един стойностен и базиран на факти модел,според който да бъдеш преценяван.Без тоя модел си оставаш харесван само от себе си… Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murder Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 Самочувствието не е порок,когато се демонстрира с който и където трябва или по просто казано, не е нужно да се правиш на някакъв си пред хора,които знаят и могат нещо повече от теб и от ,които можеш да научиш нещо повече .Това че имам голямо самочувствие например,съвсем не означава,че не уважавам останалите хора.Просто има и такива,на които не е нужно да обръщаш внимание. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LadyBlue Posted March 13, 2006 Author Share Posted March 13, 2006 А според мен всяка демонстрация на такова е признак за липсата му /то и за много други неща е признак де/ Много често обаче други качества се приемат за прекалено самочувствие и иди ,че се обяснвай , че не така. ..особенно на хора болезнено - чувствителни на тая тема или пък такива без чувство за хумор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 А според мен всяка демонстрация на такова е признак за липсата му /то и за много други неща е признак де/ Не всяка демонстрация LadyBlue на самочувствие е признак на липсата му.Например в бизнеса ми,на стоката,която предлагам,ако не демонстрираш самочувствие,че знаеш и можеш да правиш това,което предлагаш по добре от всички останали си просто загинал.Мисля че добре ме разбираш Link to comment Share on other sites More sharing options...
LadyBlue Posted March 13, 2006 Author Share Posted March 13, 2006 това не е ли професионализъм и знание относно това което предлагаш ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 А самочувствието не е ли знание за това, което предлагаш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hEka Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 Кво предлагаш Самочувствието е начин да се справяш в различни ситуации. То е помощник... естествено всичко трябва да е в граници и с мерки щото иначе ставаш въздух под налягане или ако нямаш самочувствие колкото си комплексиран ставаш три пъти повече... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 И как работи тоя "начин за справяне"? В какво се изразява? В знание/вяра/увереност в собствените възможности? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 Аз съм фен на самочувствието! Но то трябва да бъде в определени степени в зависимост от притежателя му(неговите качества). Хората без самочувствие са скучни и понякога комплексирани. Тук не става въпрос за голото самочувствие, което не се крепи на нищо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unikal4e Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 За мен самочувствие е антоним на скромност, а както е казал народа "скромността е качество за хора, които нямат други качества" Напълно несъгласен съм с това "народно казване". Даже незнам кой народ го е казал. Ти тук говориш за перчене <-> скромност, а не за самочувствие. За мен самочувствието е задължително понякога. Ако човек вярва в себе си, може да направи много, ама много неща! От друга страна самочувствието не идва от никъде, трябва да е подкрепено от постижения, колкото и незначителни да са, за да се появи. Не виждам защо да е порок това да вярваш в себе си, още повече ако имаш причина да вярваш в себе си... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 Самочувствието е като свръхзвуков самолет, колкото по-високо летиш, толкова от по-високо ще паднеш (ако му свърши горивото). Edit (допълнение): Без значение, колко високо летиш, космосът никога няма да го стигнеш (само с едно самочувствие и със свръхзвуков самолет). Link to comment Share on other sites More sharing options...
hEka Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 И как работи тоя "начин за справяне"? В какво се изразява? В знание/вяра/увереност в собствените възможности? Сам си отговаряш, а аз само щете допълня - в собствения ти характер, в това как ти възприемаш света около себе си, в чувството за самосъхранение Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 това не е ли професионализъм и знание относно това което предлагаш ? Да точно така е професионализъм и знание и имам самочувствие,че го мога само аз Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 Сам си отговаряш, а аз само щете допълня - в собствения ти характер, в това как ти възприемаш света около себе си, в чувството за самосъхранение С една дума си съгласен с мен, но не и с израза ми...а той беше може би наистина неуместен, но исках да свържа с предишните неща... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GUI Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 Порок е. Пример: админ/модер - "Кой съм аз?! Мен ще слушате." Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_anton Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 аве майна кви ги пъскате такива теми все ве много ясно че е субективно дали е или не е не може да има точен отговор на тоя въпрос както и на подобни на него Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 това не е ли професионализъм и знание относно това което предлагаш ? Ами да ти кажа не е точно така. Някой може да е голям професионалист и да е подплатен с голям арсенал от знания, но това не му дава гаранции, че една бизнес среща ще е успешна. Тук вече има нужда от самочувствие, което е задължително за тези среди. Самочувствието е хубаво нещо, стига да се излага на показ само, когато е необходимо. Когато човек не е уверн в себе си, не може да покаже реалните си възможности във всяка една сфера от живота. Друг елементарен пример-отиваш на интервю. Ако не си уверен в себе си и съответно не можеш да го покажеш на човека отсреща, колко ли време ще си търсиш работа... Има и още нещо-за да те уважават, трябва да се уважаваш. Уважавайте се и не се давайте на никого! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mostt_wantted Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 Tva koeto znam za samo4uvstivieto v polojitelniqt smisal na dumata...e 4e..mnogo samo4usvie nikoga ne e v pove4e...lo6o e kogato go nqma :)/esetveno predi da go ima samo4uvstvieto ili prosto da sa6testvuva v polojitelniqt smisal na dumata parvo trqbva da ima edna dobre izgradena moralna i otgovorna sistema :)Trqbva da sa6testvuvat 4ove4nost,otstap4ivos,sastradanie,samojertvenost,otgovornost...sled tova kolkoto iskate samo4uvstvie imaite i to nqma da vi pre4i :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 Темата е много спорна почти всеки вика по-одбре да имаш самочуствие ,да ама да е покрито това самочуствие не да си мислиш ,че си красив/а а всъщност като застанеш пред огледалото то да се пука.Невиждам нищо хубаво в самочустието,защото според мен от него следва и високомерието,с което се гледа на другите Е да до някаде е добре да го имаш но да е в някакви граници и норми и да знаеш до каде са тези граници Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted March 14, 2006 Share Posted March 14, 2006 По мое мнение хората със самочувствие са по-успели във всяко едно отношение от тези без. Все пак си мисля, че има разлика между това да си самодоволен и да имаш самочувствие... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.