operator Posted March 12, 2006 Share Posted March 12, 2006 трябва ми някой програма за качване херцовета на монитора.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andro Posted March 12, 2006 Share Posted March 12, 2006 Ами дясно копче,properties/settings/advanced/monitor- там са херцовете по принцип.Пък херците зависят от видео картата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
predatora Posted March 12, 2006 Share Posted March 12, 2006 ако си на Нвидиа в регистрите правиш следното: trqbva da si napravish edno failche DWORD s ime NvCplDisableRefreshRatePage i stoinost 0 v regedita (start -> run -> regedit ) v HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> NVIDIA Corporation -> Global -> NVTweak sled koeto veche ti se poqvqva v nastroikite na video kartata vuprosnata tablica s koqto si fiksirash Hz na monitora za razlichnite screen resolutions edit: ina4e takyf software e refresh force. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 програма за качване херцовета на монитора.. Ми освен драйвър, друго такова нещо няма Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted March 15, 2006 Share Posted March 15, 2006 PowerStrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted March 15, 2006 Share Posted March 15, 2006 "Херцовете" на монитора са софтуерно ограничени във фърмуера на монитора заради хардуерните ограничения С две думи - не можеш да вдигнеш херците на монитора повече от позволените. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert Posted March 15, 2006 Share Posted March 15, 2006 sorry maina. Ne triabvashe da postvam. Biah napisal neshto ama se okaza che ne e tova koeto tarsish. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 15, 2006 Share Posted March 15, 2006 трябва ми някой програма за качване херцовета на монитора.. Кажи какъв ти е монитора (модел) и видеокартата ти....и ще ти кажа какво и как да направиш, за да изцедиш и последния херц от монитора (макар, че не е препоръчително да го караш на максималните му възможности). Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted March 15, 2006 Share Posted March 15, 2006 И какво значение ще имат 5-6 Херца отгоре? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted March 15, 2006 Share Posted March 15, 2006 И какво значение ще имат 5-6 Херца отгоре? Може да са и 15-20. Link to comment Share on other sites More sharing options...
savamane Posted March 16, 2006 Share Posted March 16, 2006 "Херцовете" на монитора не са като тези на процесора, т.е. тук максимата "колкото повече - толкова по-добре" не важи с пълна сила.На един 17" монитор не е добре да го слагаш над 100, даже на 85 е добре.Това покритие Луминофор(което в една друга тема разбрах, че се слага ръчно в някои сервизи ) има някаква инертност.Като зададеш refresh rate (опреснителна честота) по-восока от необходимото, точката ще бъде обстреляна с електрон (което всъщност я кара да свети) преди да е успяла да изгасне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted March 16, 2006 Share Posted March 16, 2006 Може да са и 15-20. Ела ми пусни Филипса с 15-20 над зададеното Не виждам смисъл да се мъчи нещо над 85 Хц, така или иначе не се забелязва вече трептене. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lestat Posted March 21, 2006 Share Posted March 21, 2006 Ела ми пусни Филипса с 15-20 над зададеното Не виждам смисъл да се мъчи нещо над 85 Хц, така или иначе не се забелязва вече трептене. Така е. Няма смисъл да надувате честотата на опресняване на монитора над 85Hz. Така му скъсявате значително живота, а и е над честотата на опресняване на окото. Смисъл? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 .....Като зададеш refresh rate (опреснителна честота) по-восока от необходимото, точката ще бъде обстреляна с електрон (което всъщност я кара да свети) преди да е успяла да изгасне. А не е ли в това смисъла на високите херцове - да е обстрелян преди да изгасне В противен случай се появява трептене. Оптималните херцове за даден монитор зависят от качествата на луминофора, т.е. от инертността му. Старите монитор, които се водеха interlaced, и работеха на около 40 херца (сумарно на 2х толкова), съответно бяха с различни луминофори. Сегашните монитори са с прогресивно сканиране, и това позволи луминофори с по-малка инертност. Според мен 100 Hz са достатъчни, но да казвате, че повече от 85Hz няма никакъв смисъл, не сте прави. Действително разликата между 75 и 85 е поо-осезаема от 85-100, но на мен лично ми трепти от време на време на 85 Хц като гледам. Зависи и от околна светлина и други фактори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 24, 2006 Share Posted March 24, 2006 Излишно е отново да подхващаме спора за 100-те херца....вече сме го правили много пъти. Абсолютно съм съгласен, че в случая влияят много фактори. Например големината на монитора - изобщо не е все едно дали ще пуснеш 85Hz на 14" и 24"....докато при първия ще е съвсем достатъчно, при втория изобщо не съм убеден. За паренето и сълзенето на очите след дълга работа може да не са виновни само ниските херци - проблемът може да е в лоша фокусировка, малки шрифтове и куп други неща. И не на последно място субективният фактор - за мен 85Hz са неприемлива стойност (особено след 8 часа непрекъсната работа всеки ден на 21"), докато за ххххх на неговия 17", след 3 часа джиткане на WC тези 85Hz са "върха на сладоледа". Така че относително погледнато всеки си е прав за него си. Едит: Значи по-едно време почна да ми трепери монитора, пробвах да увелича херците, но ми дава само 60хз и нищо друго, видеото ми е ГФ6600 256мб, а монитора флатрон Ф720Б по едно време спря за малко да се тресе, но после пак почна, някъкви съвети Driver preinstall... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted October 2, 2006 Share Posted October 2, 2006 Значи по-едно време почна да ми трепери монитора, пробвах да увелича херците, но ми дава само 60хз и нищо друго, видеото ми е ГФ6600 256мб, а монитора флатрон Ф720Б по едно време спря за малко да се тресе, но после пак почна, някъкви съвети Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.