Jump to content
BulForum.com

Съвет за ТВ тунер

Recommended Posts

Та пичове хубаво ли се гледа на тв тунер щото никога не съм имал. Гледал съм в show-roomi на някви фирми и не ми хареса особенно качеството, определено на телевизор-а е по-добро. Така ли е по-принцип?

А иначе за кви пари трябва да взема та да е поне като на ТВ качеството? Щото на старо може да се вземе ТВ за 150 лв та май не е оферта да се дадът 100лв примерно само за тунер?

Гледал съм в show-roomi на някви фирми и не ми хареса особенно качеството, определено на телевизор-а е по-добро. Така ли е по-принцип?

Да!

Да!

Не е вярно, с добър тунер и голям монитор разликата е осезаема, особено ако го гледаш отблизо (<1м).

Ако държиш на качеството си вземи външен USB тунер, вътрешните също работят чудесно, но понякога вкарват смущения. Един евтин PixelView например на една конфигурация работи много зле (образът играе, има резки и т.н.), а на друга е перфектен.

Не съм много съгласен с това, че качеството е по-лошо. Взех си Pinnacle 110i и мога да кажа, че има много повече предимства от един конвенционален телевизор. Имайки предвид факта, че телевизионния сигнал носи картина с резолюция не повече от 800Х600, няма как да очаквате супер качество, като я разпънете на 1280Х1024. С един хубав сплитер (5-2400Mhz) нещата заспиват. Вярно, няма как да се отървем от снежинките. Който иска картина без снежинки, да се ориентира към HDTV, която е все още лукс за нас.

Не е вярно, с добър тунер и голям монитор разликата е осезаема, особено ако го гледаш отблизо (<1м).

Какво значи добър? Модел? За какви пари говорим?

Ако държиш на качеството си вземи външен USB тунер, вътрешните също работят чудесно, но понякога вкарват смущения. Един евтин PixelView например на една конфигурация работи много зле (образът играе, има резки и т.н.), а на друга е перфектен.

А и друго щях да питам. Какви са минималните изисквания за машината? Товари ли?

genecatcher недей плямпа глупости моля те какво HDTV те гони? Кой точно излъчва HDTV по кабела сега?

Ati TV Wonder, Pinnacle и двете са равни по качество. Другите платки имат компромис в радиотракта - тунера. С по ниска чувсвителност е и има повече снежинки, освен това по ефтините платки са с по ниска защита от смущения по захранване и при тях са чести разни вертикални наклонени размазани и т.н черти

Точен модел не мога да ти препоръчам. Повечето тунери ползват bt878 чип, самия тунер дали ще е филипс, самсунг или къв да е там няма голямо значение. 90% от проблемите с качеството идват от чарколаците в машината и скапан софт / деинерлейсър. Аз съм с един от първите PixelView PlayTV. Този тунер на предната ми машина се държеше отвратително, половината канали бяха отвратитлени, смених си дъното и изненада - кристална картина, не можах да му се нарадвам цял месец :P Миналата седмица си смених ланката и картината взе да играе. Тези проблеми липсват при външните тунери, но те пък товарят машината доста повече.

Един вътрешен тунер в оверлей режим без деинтерлейс на картината работи иделано на P166 и товари CPU-то на ~10%.

Аз имам Pixel View и горещо препоръчвам да НЕ си купуваш такъв.

При мен лично товари защото 10мин ТВ И ВЕНТИЛАТОРИТЕ ВЪРТЯТ КАТО ЛУДИ!

Оня ден минах покрай един магазин и понеже и аз обмислям закупуването на тунер влезнах да ги разгледам. Препоръчаха ми Pixel View Pro 2 (Май беше Pixel View, не съм много сигурен) и Asus, на който не разбрах модела, но ми казаха, че бил с чип, а не с тунер. Извадих го и наистина нямаше тунер, а имаше някакъв чип, който играе ролята на тунер. Момчетата и обясниха, че повече купували Pixel View, защото Asus-a имал много сложен софтуер и не всеки се оправял с него. Иначе ми казаха, че Asus ще има много по-качествена картина и ще кепчва по-добре. Някой има ли впечатления от тези 2 тунера и кой е по-добрият? Цената на Pixel View-то е 35$, а на Asus-а е 42$ и разлиакта в цената няма значение. Нека някой ако има наблюдения да си каже мнението :)

Имал съм Pixel View нети го препоръчвам бягай от тази марка тунери

За Asus нищо трудно няма препорачвам ти да си го земеш

genecatcher недей плямпа глупости моля те какво HDTV те гони? Кой точно излъчва HDTV по кабела сега?

Никъде не съм спонал, че се излъчва HDTV. Дадох го за пример само, като един от еталоните за качествена телевизия. Но е на път и това да стане.

Имайки предвид факта, че телевизионния сигнал носи картина с резолюция не повече от 800Х600, няма как да очаквате супер качество, като я разпънете на 1280Х1024.

Всъщност резолюцията на ТВ сигнал система PAL/SECAM е точно 768х576.

Аз имам Asus 7134 и съм доволен

И аз го препоръчвам точно тоя модел наскоро го купих за един познат и е също адски доволен ... вървеше за около 75-80 лева ако не се бъркам

В НИКАКЪВ случай PixelView - тва е ба*и куцото пиле ... от 7 години дизайна и чиповете не са мръднали поне с мъничко към усъвършенстване ... кво повече да си говорим PixelView = тунер на 7 години на цената на нов :sick

Оня ден минах покрай един магазин и понеже и аз обмислям закупуването на тунер влезнах да ги разгледам. Препоръчаха ми Pixel View Pro 2 (Май беше Pixel View, не съм много сигурен) и Asus, на който не разбрах модела, но ми казаха, че бил с чип, а не с тунер. Извадих го и наистина нямаше тунер, а имаше някакъв чип, който играе ролята на тунер. Момчетата и обясниха, че повече купували Pixel View, защото Asus-a имал много сложен софтуер и не всеки се оправял с него. Иначе ми казаха, че Asus ще има много по-качествена картина и ще кепчва по-добре. Някой има ли впечатления от тези 2 тунера и кой е по-добрият? Цената на Pixel View-то е 35$, а на Asus-а е 42$ и разлиакта в цената няма значение. Нека някой ако има наблюдения да си каже мнението :)

по принцип този АСУС е с 7135 чип и се води силиконов тунер... не е лош, но казват че просто е по притенциозен към силата на сигнала (иска по-силен сигнал), а относно софтуера... има си много алтернативни програми...

за пиксел вю-то немога нищо да кажа... всичко зависи от това какъв е самия чип...

един от най-хубавите тунери се смята АСУС 7134 (дето си е с истински тунер), за съжаление го няма в производство :cry

Като си говорим за тунери ТОВА за мен е номер 1 за парите си. Theatrix 550 на Ати - нищо общо с другите.

6974638_640.jpg

След него бих наредил AverMedia и Pinacle, в този ред, но все пак много зависи и от конкретния модел.

• 1 year later...

имам един въпрос. преди няколко дни си взех едно тунерче и не съм много сигурен дали да взема сплитер или тап за целта. в момента конфигурацията на мрежата в апартамента е следната - един "главен" сплитер, който изглежда така. TAP-овете водят към два телевизора, а OUT-a продължава към втория сплитер, който пък изглежда така - тап-а е към модема, а out-a е към телевизора. сега искам да сменя втория, за да мога да ползвам и тунера. какво ми препоръчвате да взема?

гледам тук, че има разнообразие ....

По моето скромно мнение, един като първия би трябвало да свърши работа.

По темата, към момента кой е най-качествения и стабилен (и откъм драйвери) тунер за до макс. 150 лв?

по принцип този АСУС е с 7135 чип и се води силиконов тунер... не е лош, но казват че просто е по притенциозен към силата на сигнала (иска по-силен сигнал), а относно софтуера... има си много алтернативни програми...

за пиксел вю-то немога нищо да кажа... всичко зависи от това какъв е самия чип...

един от най-хубавите тунери се смята АСУС 7134 (дето си е с истински тунер), за съжаление го няма в производство :cry

На Асус-а има различни модели има и с чипове на филипс SAA7133,SAA7134, SAA7135.

Аз лично съм със SAA7135HL чип (имам го от поне 2 години) и съм много доволен от качеството.

Немисля обаче, че са чак толкова чувствителни към сигнала.

Имах телевизор (нов) който даваше по-лоша картина при слаб сигнал (при положение, че използваната антена е една и съща и не е променяно местоположението й) - еми асусчето изкара по-добра картина.

Сега на кабелната нямам никакви оплаквания - качеството е перфектно.

И още нещо относно софта : оригиналния за нищо не става, а на другите ми се губят някои програми (обаче под Линукс хващам всичко). :punk

Следвайки примера на samkijot, и аз имам подобен въпрос.

Искам да разклоня и да свържа още един ТВ към жицата.

Главния ЕК кабел идва в сплитер 3-ка с 1 вход и два OUT-a. единия Аут отива в главния ТВ, другия в модема. Тва е.

Дал ще е по-добре да купя един сплитер 4-ка с 3 изхода, по един за ТВ-тата, и за модема, или да взема още един 3-ка, да го включа след изхода за ТВ-то на първия и да разклоня за втория, или?

Още нещо, кви са тия сплитери на които вместо OUT, пише TAP, знам че е тапа няква, и ми обясниха, че на нея сигнала затихвал, но какъв е смисъла и дали е по-добре с TAP за разклонение за ТВ или с обикновени два OUT-a.

Като знам какви боклуци се продават по магазините, дали да търся по-скъпи сплитери или всеки от тия дето продават ще стане?

Благодаря предварително на отзовалите се.

Като знам какви боклуци се продават по магазините, дали да търся по-скъпи сплитери или всеки от тия дето продават ще стане?

Благодаря предварително на отзовалите се.

моят съвет относно това е - не си взимай от жълтите (май са турски). не струват. аз вчера си купих един тап-сплитер от викиват (до моста на герджика в мараша). ей така изглежда (мисля, че са немски):

BZT-4way-1.jpg

само дето е 3-ка - 2-tap и 1-out

3 лв. е 3-ката, 4.50 - 4-ката

btw ходил съм до електроинвест, до конрад, кузмов електроникс, квазер .... - ниъкде нямаше от хубавите сплитери (сивите - kst, flomatic, bzt). само във викиват имаше bzt

Мерси, аз вчера от викиват взех 20 метра коаксиална жица за други цели (за компонентен тв-аут), но пак оттам и сплитер ще се взима, и дебел кабел за спалнята.

И все пак каква е разликата дали е TAP или OUT?

За нашите разклонения кое е по-добре, някой запознат?

Моето сплитерче е 4ка 1х Вход и 3х Изход Тунерчето си бачка доволно без смущения ( Асус 7135 - Soft. iuVCR + iuFF (codec за конвертиране в реално време)) ...

И както сме зачекнали ТВ тунерите ми е интересно кой каква програма ползва? И имате ли идея за програма, която за всички канали да ползва PAL B/G, а само за Канал1 и bTV да може да се сетне на PAL D/K, понеже имам проблем със звука на въпросните две програми и от кабеларката ми казаха, че е заради това, че са кодирани по различен начин и трябва ръчно да настроя на ПАЛ Д/К и ще се оправи. При всички ли е така или само моя кабелар не може да си прекодира два скапани канала ?

С тунер AverMedia съм. Моделът мисля, че беше нещо от рода на "M156-а1..." с чип Phlips SAA7134HL.

П.С.: Опитах с flyTV - не стана нищо.

С Dscaler - сменям от един PAL на друг ... и после онова си седи само на една телевизия и не са сеща да я смени колкото и да му давам < или >.

С ChrisTV пък ми забива компа. Явно не се разбира с тази платка и толкоз.

С оригиналния си софт пък хептен никакъв ефект. Там при смяна на Pal-a ... се сменя за всички програми и няма по отделно за всеки канал да го сменяш.

Благодарности ако някой помогне :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...