Lame_0ne Posted February 1, 2006 Share Posted February 1, 2006 Всичко това е чудесно, но не ми помага и не отговаря на въпроса ми: Ще помогне ли някой ? lame, липсва много често в кодеците на mplayer, но едва ли е от кодека. След инсталацията направи ли xorgconfig, пробвай с плеъри като xine(gxine), noatun и виж и при тях ли е така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlado Posted February 10, 2006 Share Posted February 10, 2006 ами на мен понеже не иска да ми работи мплеър и си превминах изцяло на Ксине мноооооооо е добро! Мпейъра остана на Виндовса и сега ве4е не слагам кодеци на виндовса ами с мплеъра гледам. иначе под Супер Сузе не ми се включва Мплеъра въобще само му се поакзва иконката все едно ще се включи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iso14496 Posted March 12, 2006 Share Posted March 12, 2006 Всичко това е чудесно, но не ми помага и не отговаря на въпроса ми: Ще помогне ли някой ? Не си си настрил драйвера на видео картата в /etc/X11/xorg.conf. Понеже не казваш каква ти е видео картата няма как да ти кажем какво да напишеш. Иначе в Slackware най-лесно настройка се прави с xorgsetup За ati има една врътка, трябва да се допише нещо в конфигурационния файл защото драйвера резервира overlay-а за OpenGL. Когато всичко ти е настроено `xvinfo` трабва да покаже около два екрана с кодове. @Romel Страшно съм изненадан че gl ти върви по-бързо от xv. При мен е с около 4 пъти по-бавен, главно защото не поддържа хардуерна YUV->RGB и това се прави от софтуера. Опитите ми за използване на хардуерен YUV GL се провалиха с гръм и трясък (само 1 метод даде цвят и то объркан). А аз съм с последните драйвери на NVidia, които по-принцип са най-добрите GL драйвери за линукс (тъжно но истина). За твое сведение xv overlay поддържа контраст, яркост, цветови тон и насищане. Това в допълнение към хардуерното YUV->RGB преобразуване и промяна размера на картината. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romel Posted May 1, 2006 Share Posted May 1, 2006 не знам на какво се дължи тогава при мене , само че когато съм на xv при мене издава следното съобщение : Movie-Aspect is undefined - no prescaling applied. VO: [xv] 640x352 => 640x352 Planar YV12 [zoom] Video attribute 'contrast' is not supported by selected vo & vd. 0 0 Video attribute 'brightness' is not supported by selected vo & vd. 0 Video attribute 'brightness' is not supported by selected vo & vd. 0 Video attribute 'hue' is not supported by selected vo & vd. 1.1% 0 0 Video attribute 'hue' is not supported by selected vo & vd. 1.1% 0 0 а когато използвам gl i gl2 - нямам никакви проблеми м/у другото : А бе я кажете ( пак ) защо не мога да си пусна нормални субтитри с gui ? На мене не ми трябват такива неща ама не мога да накарам жената да се занимава с команден ред...... заначи иначе е супер ама пусна ли gui субтитрите излизат като чертички и тук там някоя цифра... сменях сума ти кодирания , разни ти там .ttf и какво ли още не ... не ебава ! темата е "old" малко , ама сега я прегледах пак .... iso14496 посипвам си главата с пепел за бързината обаче.... когато понатоваря малко машината наистина само на xv НЕ ми дава съобщението : а бе много ти е бавна машината ве ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dafo Posted May 1, 2006 Share Posted May 1, 2006 не знам на какво се дължи тогава при мене , само че когато съм на xv при мене издава следното съобщение :Movie-Aspect is undefined - no prescaling applied. VO: [xv] 640x352 => 640x352 Planar YV12 [zoom] Video attribute 'contrast' is not supported by selected vo & vd. 0 0 Video attribute 'brightness' is not supported by selected vo & vd. 0 Video attribute 'brightness' is not supported by selected vo & vd. 0 Video attribute 'hue' is not supported by selected vo & vd. 1.1% 0 0 Video attribute 'hue' is not supported by selected vo & vd. 1.1% 0 0 Задай параметри pp=eq или pp=eq2 в ~.mplayer/config файла , така ще ти работят горните неща. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exo Posted December 10, 2006 Share Posted December 10, 2006 Здравейте, Едно проблемче имам с MPlayer-a - не ми пуска аудиото на QuickTime (mov) файлове - дава грешка: Cannot find codec for audio format 0x706C6351 Имам libquicktime, win32 all (и другите де) кодеците, но пак не става. Пробвах да инстална и други плеари като xine, vlc totem, но и те не го пускат звука на QuickTime-а (картина има). Дали ми липсва някой кодек или какво ? btw: малко вероятно, но имам малки подозрения в самия файл (mov) който се опитвам да пусна, дали ще е възможно някой да даде линк към читав такъв файл (който при него върви с MPlayer или друг), за да се уверя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iso14496 Posted December 16, 2006 Share Posted December 16, 2006 Здравейте,Едно проблемче имам с MPlayer-a - не ми пуска аудиото на QuickTime (mov) файлове - дава грешка: Cannot find codec for audio format 0x706C6351 Имам libquicktime, win32 all (и другите де) кодеците, но пак не става. Пробвах да инстална и други плеари като xine, vlc totem, но и те не го пускат звука на QuickTime-а (картина има). Дали ми липсва някой кодек или какво ? btw: малко вероятно, но имам малки подозрения в самия файл (mov) който се опитвам да пусна, дали ще е възможно някой да даде линк към читав такъв файл (който при него върви с MPlayer или друг), за да се уверя. FourCC: "Qclp" driver qtaudio dll QuickTime.qts Първо, libquicktime е напълно безполезна за MPlayer, той не я ползва изобщо. Всички native QT кодеци са в ffmpeg/lavc. Win32 binary кодеците не се казват така (libнещо.си) Не си сложил правилния пакет с win32 (essential или full) на правилното място или нямаш поддръжка за него. Binary кодеците се слагат преди конфигурацията и компилацията на mplayer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.