disagi Posted March 8, 2006 Share Posted March 8, 2006 Много ме навиват да пробвам летене на делтапланер (като пътник, естествено..). Много ми е интересно какво е усещането и за какво трябва да се подготвя психически преди това.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoo Posted March 11, 2006 Share Posted March 11, 2006 ДА,разбира се...няма какво толкова да се подготвяш...слагаш памперса и си готов Най-лошото,което може да ти се случи е да се зарибиш яко,а това си е доста скъпо удоволствие. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted March 13, 2006 Share Posted March 13, 2006 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted March 23, 2006 Share Posted March 23, 2006 ДА,разбира се...няма какво толкова да се подготвяш...слагаш памперса и си готов Най-лошото,което може да ти се случи е да се зарибиш яко,а това си е доста скъпо удоволствие. В интерес на истината не е. Скок с парашут, дори бънджи скок е по-скъп. Ако имаш собствен планер -> отиваш на Сопотския лифт 3-4лв качването и се мяташ Без пари, спрямо други екстремни спортове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asd Posted March 24, 2006 Share Posted March 24, 2006 В интерес на истината не е. Скок с парашут, дори бънджи скок е по-скъп. Ако имаш собствен планер -> отиваш на Сопотския лифт 3-4лв качването и се мяташ Без пари, спрямо други екстремни спортове. Мда.Да не говорим,че има и път до мястото,от което се фърлят пичовете.Така че ако те свиди да дааш 4кинта фащаш някой пикап или джип дет е за нагоре и ща метнат Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoo Posted March 24, 2006 Share Posted March 24, 2006 В интерес на истината не е. Скок с парашут, дори бънджи скок е по-скъп. Ако имаш собствен планер -> отиваш на Сопотския лифт 3-4лв качването и се мяташ Без пари, спрямо други екстремни спортове. И колко тогава струва един делтапланер( па и парапланер,ако щете?)А парашута си е съвсем отделно,доста често извън цената,но пък е задължителен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GHOST Posted March 24, 2006 Share Posted March 24, 2006 В интерес на истината не е. Скок с парашут, дори бънджи скок е по-скъп. Ако имаш собствен планер -> отиваш на Сопотския лифт 3-4лв качването и се мяташ Без пари, спрямо други екстремни спортове. Приятел, ти май говориш за парапланер, а пича пита за делта, което си е малко по-различно, ама както и да е. Иначе disagi, въобще не се замисляй - GO! Това си е донякъде болест, един вид наркомания - винаги ти се иска да го направиш отново и отново. Усещането от всяко екстремно преживяване е несравнимо с нищо друго и оставя собствена следа в съзнанието ти завинаги. Link to comment Share on other sites More sharing options...
game_overss Posted March 24, 2006 Share Posted March 24, 2006 Много ме навиват да пробвам летене на делтапланер (като пътник, естествено..). Много ми е интересно какво е усещането и за какво трябва да се подготвя психически преди това.. ей тука има много интересни и реалистични истории по темата http://www.skynomad.com/bg/index_bg.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 В интерес на истината не е. Скок с парашут, дори бънджи скок е по-скъп. Ако имаш собствен планер -> отиваш на Сопотския лифт 3-4лв качването и се мяташ Без пари, спрямо други екстремни спортове. Има ли някакви изисквания при скок с парашут? Къде организират скокове за любители и за каква сума приблизително става дума? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolioeng Posted April 27, 2006 Share Posted April 27, 2006 Ами изискванията са да си в добро здраве и да имаш парички Ето ти няколко адреса и телефона: 1.SKYNOMAD клуб по парапланеризъм (0888) 37 09 37 курсове за начинаещи и напреднали · полети с двуместен парапланер 2. Есприт спортен клуб-парашутизъм намира се в Кючука Link to comment Share on other sites More sharing options...
malena Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 Тук летят, возят и обучават с делтапланер. www.deltaclub.bg Аз летях тандем и съм много доволна. Следващия ми полет ще е на пролет- чакам да се разелени, ще е много красиво! Така че определено съм с двете ръце ЗА HD видео на тандемният ми полет с делта Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 Моя Съвет е вземи да направиш няколко Тандемни полета около Сопот с парапланер(струва ми се че делтапланера не ти дава достатъчно свобода на действие), за да се зарибиш тотално (като мен). След това изкарай един курс - около 2 седмици и струва под 0.5-1к лева. После вземи и второ ниво - да ти обяснят как да се справяш в турболенция - ще отнеме още около седмица. След това вземи почети книги - препоръчвам ти тази - The Art of Paragliding - http://www.amazon.com/Art-Paragliding-Dennis-Pagen/dp/0936310146 - всъщност първо нея си я поръчай нея, преди да се захващаш. И чак след това можеш да почнеш да мислиш какво да купуваш - общо взето ако искаш всичко да ти е ново - задели едно 6-7к лева за екипировка (насочи се към марки като UP и Advance) и кефа ще е неописуем Може да вземеш и нещо втора ръка (обикновено в големите клубове по парапланиризъм продават екипировка втора-ръка) - в такъв случай всичко ще ти струва около 3-4к лева. По-нататък може да си вземеш и парамотор. Тогава ще можеш да използваш крилото и в абсолютно тихо време. Гледам, че някой казва, че това бил скъп спорт - аз категорично не мисля така. Спортът е евтин ако сравним гледките и усещането, което ще изживееш . Както ти казаха - скачането с бънджи е значително по-скъпо удоволствие Относно клубовете - мисля, че в Пловдив също има някакъв клуб или поне някакви момчета, които ходят да скачат заедно над с. Марково. Може да се свържеш с тях Link to comment Share on other sites More sharing options...
malena Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 И за ремонт на колата да попиташ, пак ще се намери кой да отговори за парапланеризъм Летяла съм и на пара и на делта. Различни са определено като усещане, позата в полет, скороста, чуството за сигурност. Делтапланеризмът си е екзотика и пролета почвам обучение и аз. Само беше проблем, докато намеря точните хора. На различни места преди това по телефона ми казваха, че няма проблем да ме научат да летя на делта, а като отида почват да ме убеждават да летя на парапланер. Предпочетох да се информирам добре преди да започна. Вече са ми са ми ясни нещата, така че точно с мен номера не мина. Всъщност много се радвам, че има питане за делтапланер изобщо, тъй като това е изключение. Темата е за делтапланеризъм и е полезно да има информация в нея за делтапланеризъм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.