Jump to content
BulForum.com

Дайте предложение за конфигурация

Recommended Posts

Знам , че тук ще получа доста компетенти отговори за това по същество:

Не играя игри и никога не съм си инсталирал. С разни по тежки графични приложения почти не работя за това нямам големи претенции за ВК,и може и да е вградена. Процесора държа да е по-бързичък , само че не знам колко кеш памет да има. Дали ще е АМД или Интел - ами мисля , че АМД са по-стабилни, но вие си дайте мнение по въпроса.

Саунда задължително трябва да е 5.1 ,за да мога да сложа колонки и да стане хоме театър и предполагам , че пак може да е вградена.

Харда 160гб ми се струва нормално и 1гб рам.

Също и двд-писачка ДЛ...и като гледам това е..

Естествено с захранване кутия и флопи.

И както е казал Мечо Пух:"колкото повече-толкова повече", тук максимата е точно обратната...колкото по-малко-толкова по-малко B) B)

Благодаря за мненията предварително!

виж аз какво си купих преди 2 месеца:

cpu: AMD Sempron 2800+ 64 bit BOX 256 casch

mainboard: Asus K8N с 7,1 sound

hdd: 160 Gb maxtor 8 mb cesch

case: 350 W

Ram: 512 mb DDR 400

тия неща ми струваха 510 лв., от стария кампютур взех флопито, двд-то, записвачката, видеото Geforce MX400 64mb TV out и така стана що годе добра машина :) , която може да се използва за доста неща

проблема е обаче, че сега трябва да купувам 7,1 канални тонколони, за да си направя яко домашно кино :)

Щом няма да се играят игри,според мен заложи 100% на интелски процесор,не го казвам само защото съм им фен.АМД бият интел може би само в тази част-игрите,така,че един Целерон-Д на 3,06гхз няма да е никак зле според мен. :) Оттам нататъка другото е по-лесно,защото като гледам,се двоумиш най-много какъв да е процесора. :) Успех в покупката. B)

виж аз какво си купих преди 2 месеца:

cpu: AMD Sempron 2800+ 64 bit BOX 256 casch

mainboard: Asus K8N с 7,1 sound

hdd: 160 Gb maxtor 8 mb cesch

case: 350 W

Ram: 512 mb DDR 400

проблема е обаче, че сега трябва да купувам 7,1 канални тонколони, за да си направя яко домашно кино :)

Изглежда добре , само че 256кеш ми се струва малко на процесора.А пък с тея 7.1 ще има да разпъваш кабели...аз сега с 5.1 ми е неприятно и си мисля някви уайрлес да взема пък камо ли 7.1

А и рама512 ми се вижда малко. В момента съм с 256 и много се зъдъхва машинката, за това си мисля , че под 1гб няма да правя компромис.

Щом няма да се играят игри,според мен заложи 100% на интелски процесор,не го казвам само защото съм им фен.АМД бият интел може би само в тази част-игрите,така,че един Целерон-Д на 3,06гхз няма да е никак зле според мен. :) Оттам нататъка другото е по-лесно,защото като гледам,се двоумиш най-много какъв да е процесора. :) Успех в покупката. B)

Да ти кажа не е само процесора нещото ,при което се двуумя. Много се чуда дали да взема вградено видео или да има отделна ВК. Или ако взема вградено дали да има и слот за допълнителна карта, че както се казва- не се знае знае ли се!След време може да ми се прииграе някоя игра и да искам да сложа по-здрава ВК и затова е хубаво да има слот.

Благодаря на писалите до тук.

Очаквам предложения с конкретни модели и цени.

Asrock K8NF4G-SATAII 60$

AMD Athlon64 3000+ s.754 512kb cache BOX 130$

2x512MB Super Talent 90$

GeForce 6100 Integrated

160GB Seagate SATAII 90$

Creative SoundBlaster Live! 24-bit 30$ /с вградените звукови карти звука е по-гаден/

DVD-RW Nec 50$

Floppy 10$

Fortron 350W 35$

Case 20$

Total:izliza kam 820lv kato mogat da se spestqt 10$ ot ram-a, 5$ ot zahranvaneto i proca da bade Sempron 2800+ 64bit i da spesti6 30$.No kato iska6 po-barz proc Athlon e re6enieto vapreki 4e semrpona e barz i to dosta

Asrock K8NF4G-SATAII 60$

AMD Athlon64 3000+ s.754 512kb cache BOX 130$

2x512MB Super Talent 90$

GeForce 6100 Integrated

160GB Seagate SATAII 90$

Creative SoundBlaster Live! 24-bit 30$ /с вградените звукови карти звука е по-гаден/

DVD-RW Nec 50$

Floppy 10$

Fortron 350W 35$

Case 20$

Total:izliza kam 820lv kato mogat da se spestqt 10$ ot ram-a, 5$ ot zahranvaneto i proca da bade Sempron 2800+ 64bit i da spesti6 30$.No kato iska6 po-barz proc Athlon e re6enieto vapreki 4e semrpona e barz i to dosta

Ами предложението ти не е лошо , но не ми се дават 820лв при условие , че ще го ползвам само за брауз и чат пат някой филм. Все пак мисля да си купя и едно тфт и едни колони и то къде ще му излезе края...

Писачката мисля, че ЛГ е не е по-лоша , а е по-евтина. Захранването знам , че е добре да е марково и мисля да не правя компромис. Но няма да ми направи толкова голямо впечатление това , че звука ще е толкова по-зле с вградена СК.

ASRock 775TWINS HDTV 67$

Celeron D-335J 2.8GHz TRAY, LGA775 64$

Някъв Вентилатор 6-7$

2х512 ДДР2 около 88$

Хард Хитачи или Сийгейт С-ата 2

Захранване някой 300В фортрон ти е достатъчен.

Тука ще минеш най-тънко пък и си заслужава,защото вграденото видео дава много красив образ,има ТВ-аут,и HDTV

звука е Азалия аудио който го има при скъпите решения за Интел и класи над вградения по дъната за АМД(с някой малки изключения)

А това Селеронче се клоква добре и ако ти се занимава може да постигнеш без голям проблем 3.5-3.6 :)

Щом няма да се играят игри,според мен заложи 100% на интелски процесор,не го казвам само защото съм им фен.АМД бият интел може би само в тази част-игрите,така,че един Целерон-Д на 3,06гхз няма да е никак зле според мен. :)

Не съм съгласен, AMD бият Intel в цените. Ако имаш по-малък бюджет взимай AMD - Sempron или Athlon. По-добрия вариант е атлона. Хубавите конфигурации с добрите интелски процесори са доста по-скъпо удоволствие, а за твойте нужди определено не ти и трябват. Факт е, че за малко пари не си заслужава да се прави конфигурация с Интелски процесор :)

Моя съвет все пак да вземеш някаква, макар и слаба видео карта! А колкото до това да вземеш звукова карта за $30 - няма никакъв смисъл и вградената ще ти върши работа!

Моя съвет все пак да вземеш някаква, макар и слаба видео карта! А колкото до това да вземеш звукова карта за $30 - няма никакъв смисъл и вградената ще ти върши работа!

А какъв е довода ти да взема ВК, която не е вградена?

Питам те защото ми се струваше по-удачно в моя случай да взема вградена и да имаслот на дъното за евентуален ъпгрейт, защото последния път когато играх игра беше преди 3 год.Затова ми се струва нуеместно да давам пари за ВК.

А какъв е довода ти да взема ВК, която не е вградена?

Питам те защото ми се струваше по-удачно в моя случай да взема вградена и да имаслот на дъното за евентуален ъпгрейт, защото последния път когато играх игра беше преди 3 год.Затова ми се струва нуеместно да давам пари за ВК.

E няма шанс да вземеш дъно без слот за видео карта :D

Видео картата не е само за игри. Вградената видео карта ще ти яде от рама и така ще се намали производителността на компютъра.

Можеш да вземеш някаква евтина AGP видео карта, която щом не играеш на игри ще ти върши работа дълго време. Примерно за около $35-40 можеш да вземеш GF5200 (тази видео карта е за хора с твойте нужди, за игри е много зле).

За ъпгрейд обаче е по-добре да вземеш дъно с PCI-E, но PCI-E видео карта ще вдигне доста цената.

мне просто да сложи дъно с чипсет на асус и ще има вградена карта много по добра от 5200 :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...