harmonika Posted March 7, 2006 Share Posted March 7, 2006 Знам , че тук ще получа доста компетенти отговори за това по същество: Не играя игри и никога не съм си инсталирал. С разни по тежки графични приложения почти не работя за това нямам големи претенции за ВК,и може и да е вградена. Процесора държа да е по-бързичък , само че не знам колко кеш памет да има. Дали ще е АМД или Интел - ами мисля , че АМД са по-стабилни, но вие си дайте мнение по въпроса. Саунда задължително трябва да е 5.1 ,за да мога да сложа колонки и да стане хоме театър и предполагам , че пак може да е вградена. Харда 160гб ми се струва нормално и 1гб рам. Също и двд-писачка ДЛ...и като гледам това е.. Естествено с захранване кутия и флопи. И както е казал Мечо Пух:"колкото повече-толкова повече", тук максимата е точно обратната...колкото по-малко-толкова по-малко Благодаря за мненията предварително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
drugariaBrigadiR Posted March 7, 2006 Share Posted March 7, 2006 виж аз какво си купих преди 2 месеца: cpu: AMD Sempron 2800+ 64 bit BOX 256 casch mainboard: Asus K8N с 7,1 sound hdd: 160 Gb maxtor 8 mb cesch case: 350 W Ram: 512 mb DDR 400 тия неща ми струваха 510 лв., от стария кампютур взех флопито, двд-то, записвачката, видеото Geforce MX400 64mb TV out и така стана що годе добра машина , която може да се използва за доста неща проблема е обаче, че сега трябва да купувам 7,1 канални тонколони, за да си направя яко домашно кино Link to comment Share on other sites More sharing options...
FENA Posted March 8, 2006 Share Posted March 8, 2006 Щом няма да се играят игри,според мен заложи 100% на интелски процесор,не го казвам само защото съм им фен.АМД бият интел може би само в тази част-игрите,така,че един Целерон-Д на 3,06гхз няма да е никак зле според мен. Оттам нататъка другото е по-лесно,защото като гледам,се двоумиш най-много какъв да е процесора. Успех в покупката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
harmonika Posted March 8, 2006 Author Share Posted March 8, 2006 виж аз какво си купих преди 2 месеца: cpu: AMD Sempron 2800+ 64 bit BOX 256 casch mainboard: Asus K8N с 7,1 sound hdd: 160 Gb maxtor 8 mb cesch case: 350 W Ram: 512 mb DDR 400 проблема е обаче, че сега трябва да купувам 7,1 канални тонколони, за да си направя яко домашно кино Изглежда добре , само че 256кеш ми се струва малко на процесора.А пък с тея 7.1 ще има да разпъваш кабели...аз сега с 5.1 ми е неприятно и си мисля някви уайрлес да взема пък камо ли 7.1 А и рама512 ми се вижда малко. В момента съм с 256 и много се зъдъхва машинката, за това си мисля , че под 1гб няма да правя компромис. Щом няма да се играят игри,според мен заложи 100% на интелски процесор,не го казвам само защото съм им фен.АМД бият интел може би само в тази част-игрите,така,че един Целерон-Д на 3,06гхз няма да е никак зле според мен. Оттам нататъка другото е по-лесно,защото като гледам,се двоумиш най-много какъв да е процесора. Успех в покупката. Да ти кажа не е само процесора нещото ,при което се двуумя. Много се чуда дали да взема вградено видео или да има отделна ВК. Или ако взема вградено дали да има и слот за допълнителна карта, че както се казва- не се знае знае ли се!След време може да ми се прииграе някоя игра и да искам да сложа по-здрава ВК и затова е хубаво да има слот. Благодаря на писалите до тук. Очаквам предложения с конкретни модели и цени. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted March 8, 2006 Share Posted March 8, 2006 Asrock K8NF4G-SATAII 60$ AMD Athlon64 3000+ s.754 512kb cache BOX 130$ 2x512MB Super Talent 90$ GeForce 6100 Integrated 160GB Seagate SATAII 90$ Creative SoundBlaster Live! 24-bit 30$ /с вградените звукови карти звука е по-гаден/ DVD-RW Nec 50$ Floppy 10$ Fortron 350W 35$ Case 20$ ___________________________ Total:izliza kam 820lv kato mogat da se spestqt 10$ ot ram-a, 5$ ot zahranvaneto i proca da bade Sempron 2800+ 64bit i da spesti6 30$.No kato iska6 po-barz proc Athlon e re6enieto vapreki 4e semrpona e barz i to dosta Link to comment Share on other sites More sharing options...
harmonika Posted March 8, 2006 Author Share Posted March 8, 2006 Asrock K8NF4G-SATAII 60$AMD Athlon64 3000+ s.754 512kb cache BOX 130$ 2x512MB Super Talent 90$ GeForce 6100 Integrated 160GB Seagate SATAII 90$ Creative SoundBlaster Live! 24-bit 30$ /с вградените звукови карти звука е по-гаден/ DVD-RW Nec 50$ Floppy 10$ Fortron 350W 35$ Case 20$ ___________________________ Total:izliza kam 820lv kato mogat da se spestqt 10$ ot ram-a, 5$ ot zahranvaneto i proca da bade Sempron 2800+ 64bit i da spesti6 30$.No kato iska6 po-barz proc Athlon e re6enieto vapreki 4e semrpona e barz i to dosta Ами предложението ти не е лошо , но не ми се дават 820лв при условие , че ще го ползвам само за брауз и чат пат някой филм. Все пак мисля да си купя и едно тфт и едни колони и то къде ще му излезе края... Писачката мисля, че ЛГ е не е по-лоша , а е по-евтина. Захранването знам , че е добре да е марково и мисля да не правя компромис. Но няма да ми направи толкова голямо впечатление това , че звука ще е толкова по-зле с вградена СК. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted March 8, 2006 Share Posted March 8, 2006 ASRock 775TWINS HDTV 67$ Celeron D-335J 2.8GHz TRAY, LGA775 64$ Някъв Вентилатор 6-7$ 2х512 ДДР2 около 88$ Хард Хитачи или Сийгейт С-ата 2 Захранване някой 300В фортрон ти е достатъчен. Тука ще минеш най-тънко пък и си заслужава,защото вграденото видео дава много красив образ,има ТВ-аут,и HDTV звука е Азалия аудио който го има при скъпите решения за Интел и класи над вградения по дъната за АМД(с някой малки изключения) А това Селеронче се клоква добре и ако ти се занимава може да постигнеш без голям проблем 3.5-3.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted March 8, 2006 Share Posted March 8, 2006 Щом няма да се играят игри,според мен заложи 100% на интелски процесор,не го казвам само защото съм им фен.АМД бият интел може би само в тази част-игрите,така,че един Целерон-Д на 3,06гхз няма да е никак зле според мен. Не съм съгласен, AMD бият Intel в цените. Ако имаш по-малък бюджет взимай AMD - Sempron или Athlon. По-добрия вариант е атлона. Хубавите конфигурации с добрите интелски процесори са доста по-скъпо удоволствие, а за твойте нужди определено не ти и трябват. Факт е, че за малко пари не си заслужава да се прави конфигурация с Интелски процесор Моя съвет все пак да вземеш някаква, макар и слаба видео карта! А колкото до това да вземеш звукова карта за $30 - няма никакъв смисъл и вградената ще ти върши работа! Link to comment Share on other sites More sharing options...
harmonika Posted March 8, 2006 Author Share Posted March 8, 2006 Моя съвет все пак да вземеш някаква, макар и слаба видео карта! А колкото до това да вземеш звукова карта за $30 - няма никакъв смисъл и вградената ще ти върши работа! А какъв е довода ти да взема ВК, която не е вградена? Питам те защото ми се струваше по-удачно в моя случай да взема вградена и да имаслот на дъното за евентуален ъпгрейт, защото последния път когато играх игра беше преди 3 год.Затова ми се струва нуеместно да давам пари за ВК. Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted March 8, 2006 Share Posted March 8, 2006 А какъв е довода ти да взема ВК, която не е вградена?Питам те защото ми се струваше по-удачно в моя случай да взема вградена и да имаслот на дъното за евентуален ъпгрейт, защото последния път когато играх игра беше преди 3 год.Затова ми се струва нуеместно да давам пари за ВК. E няма шанс да вземеш дъно без слот за видео карта Видео картата не е само за игри. Вградената видео карта ще ти яде от рама и така ще се намали производителността на компютъра. Можеш да вземеш някаква евтина AGP видео карта, която щом не играеш на игри ще ти върши работа дълго време. Примерно за около $35-40 можеш да вземеш GF5200 (тази видео карта е за хора с твойте нужди, за игри е много зле). За ъпгрейд обаче е по-добре да вземеш дъно с PCI-E, но PCI-E видео карта ще вдигне доста цената. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hEka Posted March 9, 2006 Share Posted March 9, 2006 мне просто да сложи дъно с чипсет на асус и ще има вградена карта много по добра от 5200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted March 9, 2006 Share Posted March 9, 2006 мне просто да сложи дъно с чипсет на асус и ще има вградена карта много по добра от 5200 и кой е тоя чипсет на асус ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.