Zingam Posted March 9, 2006 Share Posted March 9, 2006 но телекенезата е факт Кога ще ми демонстрираш, как става Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorji_s Posted March 9, 2006 Share Posted March 9, 2006 ха, тези странни експерименти, за които тръби Ladyblue ги гледах в поредния наркомански филм, казва се Лондон, само че там ставаше въпрос за 2 кофи с ориз, на едната и говорили някви мили неща, а пък другата я псували и след месец втората кофа била развалена, а оризът в първата си бил чудничък!!!! ХА ХАХ ХАХАХ Може би Ladyblue твърди , че ако хората не си говорим изобщо всички ще са здрави и ще живеят FOREVER Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wish|Master Posted March 9, 2006 Share Posted March 9, 2006 Смисъл от тая тема като гледам няма... квото и да кажем и квото и да си говорим винаги ще има по някой тъ*** който ще каже "олеее това са глупости и който ги пише е глупав идиот". Направо ти убиват сякво желание .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted March 10, 2006 Share Posted March 10, 2006 Много любопитна темичка, ама нищо повече от това. С положителното мислене и настроение съм съгласен. Даже и с крайностите му, според които, когато ти го набутват е по-добре да ти е кеф, щото така или иначе нищо не можеш да направиш. Ама тези работи с растенията и водата май ми идват в повече. Аз, като човек изучил доста химии и физики, не мога да си представя водата да си промени структурата от мисъл, приказка, музика или каквото и да е друго въздействие! Работата отива или към термоядрен синтез, или към Нобелова награда. А пък, дали ще напсуваш някого цветно, или ще пожелаеш цветя и пеперуди на близките му до девето коляно, едва ли би променило отношението ти към него. А и си мисля, че и той ще те разбре "правилно", ако избереш втория вариант на изказване на позиция, т.е. ще долови иронията. Всички знаем какво означава, ако Стоичков изпрати мнага поздрави на майка ти, въпреки, че в тези думи няма нищо обидно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mila Posted March 10, 2006 Share Posted March 10, 2006 Много любопитна темичка, ама нищо повече от това.С положителното мислене и настроение съм съгласен. Даже и с крайностите му, според които, когато ти го набутват е по-добре да ти е кеф, щото така или иначе нищо не можеш да направиш. Ама тези работи с растенията и водата май ми идват в повече. Аз, като човек изучил доста химии и физики, не мога да си представя водата да си промени структурата от мисъл, приказка, музика или каквото и да е друго въздействие! Работата отива или към термоядрен синтез, или към Нобелова награда. Тука нещата опират до една нематериалистична гледна точка, според която не само всяко наше действие, но и мисъл, най-вече емоция не отминават безследно, а влияят върху околната среда, опростенчески казано. Не знам кой раздава Нобеловите награди, но разбирачите твърдят, че част от квантовата физика (или механика, както я нарича Уикипедия) е доказала влиянието на наблюдението върху поведението на частиците, какво остава за по-силни влияния от едно наблюдение, което би трябвало да бъде безпристрастно. Аз не съм специалист като тебе, но съм убедена в това - не защото много разбирам от физика и химия, а защото в живота си имам достатъчно факти, които са ме убедили, че информация се предава не само по широко известните пътища, които ползваме всички ежедневно, а и по други начини. Изобщо не се опитвам да те убедя, че съм права. Всеки си има натрупан опит и изгражда мисленето си според него - или е материалист, или не е и няма лошо в този избор. Не е зле да си държим очите отворени, обаче - доста научни открития са направени от глупаци, които са повярвали, че някоя "общоизвестна" истина може би не е вярна, за изумление на всички останали умни и ерудирани хора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted March 10, 2006 Share Posted March 10, 2006 ...за изумление на всички останали умни и ерудирани хора. ... към които явно не спадам, защото не разбрах половината думи в поста ти Едит: сега го прочетох пак и разбрах за какво става дума. Ама не се ли отклонявате малко от темата? Всъщност не, прави сте, то тази тема няма тема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted March 11, 2006 Share Posted March 11, 2006 Смисъл от тая тема като гледам няма... квото и да кажем и квото и да си говорим винаги ще има по някой тъ*** който ще каже "олеее това са глупости и който ги пише е глупав идиот". Направо ти убиват сякво желание .... мдааааа,тъпаци,кво да ги правиш тааа,за мен лично на цялото тва "научно" проучване му куца приложението в истинския живот. учителите,които отнасят по стабилна доза псувни всеки ден(добре де,седмица да кажем) не са тръгнали да измират на по 40 години,а пък от друга страна всякъв род мюфтии,равини,попове и прочее си умират кат' пичове на по 70 години(колкото си е нормално)а не по на 150,колкото се опитва да изкара средната продължителност на живота това "научно изследване",ако прекарваме денят си в молитви и благословии. ам(и/а)н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LadyBlue Posted March 16, 2006 Author Share Posted March 16, 2006 Една историйка /нечия/ Неотдавна, на летището дочух баща и дъщеря да си говорят, преди да се разделят завинаги. Нейния полет беше обявен и приканваха пътниците към самолета. Стоейки близо до входната врата, тя каза: “Татко, съвместния ни живот беше повече от достатъчно. Обичта ти е всичко, от което имах нужда. Желая и на теб достатъчно, татко”. Целунаха се за довиждане и тя тръгна. Той се приближи до прозореца, до който бях седнала и аз. Видях че той искаше и имаше нужда да поплаче. Опитах се да не го безпокоя, но той ме покани като ме попита: – Казвал ли си довиждане на някой, знаейки че е завинаги? – Да, казвала съм. И с това нахлуха спомените за времето, когато изразих моята любов и признателност към баща си и това което беше направил за мен. Съзнавайки че дните му са преброени, направих всичко възможно да му кажа лице в лице, колко много той значи за мен. Така че знаех какво изживяваше човека, с когото говорех. – Извини ме, но по какъв случай е това сбогуване? – попитах аз. – Стар съм, а тя живее много далече. Има да премина през някои предизвикателства, и съзнавам, че всъщност следващото й идване ще е за погребението ми – отговори той. – Докато се сбогувахте, дочух, че каза “Желая ти достатъчно”. Мога ли да попитам, какво означава това? Той се усмихна. – Това е пожелание, което се е предавало с поколенията. Родителите ми го казваха на всеки. Мъжът замълча, погледна нагоре, като че ли се опитваше да си спомни подробности и се усмихна още повече. – Когато си казахме “Желая ти достатъчно”, ние пожелахме на другия достатъчно хубави неща в живота, които да му помагат. – Той се обърна към мен, и продължи като че ли рецитираше нещо: Желая ти достатъчно слънце, за да запазиш мирогледа си светъл! Желая ти достатъчно дъжд, за да оцениш слънцето още повече! Желая ти достатъчно щастие, за да запазиш духа си жив! Желая ти достатъчно болка, че и най-малките радости в живота да изглеждат много по-големи! Желая ти достатъчно да получиш, за да задоволиш желанията си! Желая ти достатъчно да загубиш, за да оцениш това което имаш! Желая ти достатъчно “Здравей!”, за да ти даде сили за последното “Довиждане!” Той се просълзи .. и се отдалечи. Казват, че “е нужна минута да намериш специален човек, час – за да можеш да го оцениш, ден – да го обикнеш, и цял живот – да го забравиш”. Желая ви ДОСТАТЪЧНО!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.