Jump to content
BulForum.com

Windows Vista build 5308

Recommended Posts

Здравейте на всички които в момента четете тази тема. В тази тема искам да разгърна въпроса за новата операционна система на Майкрософт, а именно Widnows Vista!!! През месец февруари излезе и новия билд на системата (който аз все още не съм тествал, но тази седмица и това ще стане), който увещава че има изменение от предния билд, добавен е най-накрая sidebar-a, вече работи дълго обещавания 16 битов bootscreen и така нататък..... Та въпросът ми е някой от вас тествал ли го е, и дали е направена крачка напред в сравнение с стария декемврийски билд. Аз лично дълго време съм тествал build 5270 и мога да споделя мнения, ако някой го интересува.....пишете...... :D

5308 е по-добре от предишните, но пак е доста бъгава и яде ресурси (особено памет) на поразия... За сравнение - WinXP с работещ MSN messenger и Luna interface харчи около 120 MB, Vista само на desktop харчи почти 460+ и то без дори да съм с Aero (новият интерфейс). Последният пък не тръгва на по-старите видеокарти (от GeForce FX надолу - забрави за Aero), както и половината други промени в интерфейса като новия Alt+Tab browsing, Flip 3D, повечето анимиран интерфейс и т.н. Вградени са WMP 11 и IE 7, както и прословутия taskbar, но нито едно от трите не си струва засега - WMP е абсурдно тежък за плейър, макар че ми хареса структурата му, IE няма да го коментирам, копираха всичко от Opera/Firefox, само не и скоростта на отваряне, а taskbar-ът не е нищо специално - Yahoo Gadgets са дори по-функционални и мисля харчат по-малко ресурси. Изобщо бетата е направена просто да я качиш, да я разгледаш, да видиш какво ново, но не и да я ползваш като OS. След около 4-5 месеца съм сигурен, че ще има достатъчно добре оптимизирана бета, която да се доближи поне до XP по параграф performance. И естествено, да е изчистена от настоящите бъгове. Засега просто не си струва.

@kamen

свали си Alcohol 120% и емулирай DVD-то.

evil_aculas, добре дошъл! Има някои правила за постване, които всички спазваме.

Имам няколко линка за теб - запознай се с тях:

http://www.evrocom.info/invision/index.php...topic=2383&st=0

http://www.evrocom.info/invision/index.php?act=Search&f=5

В този раздел има вече няколко теми за Виста - разните й билдове... Ако си мислите, че ще пускате тема отделна за всеки билд - не сте познали... Бил може да вади билдове, бети и гами до второ пришествие. Изберете си една от вече съществуващите теми за Виста (най-пълната и дългата примерно) и си обсъждайте в нея новите билдове и бети.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...