evil_aculas Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 Здравейте на всички които в момента четете тази тема. В тази тема искам да разгърна въпроса за новата операционна система на Майкрософт, а именно Widnows Vista!!! През месец февруари излезе и новия билд на системата (който аз все още не съм тествал, но тази седмица и това ще стане), който увещава че има изменение от предния билд, добавен е най-накрая sidebar-a, вече работи дълго обещавания 16 битов bootscreen и така нататък..... Та въпросът ми е някой от вас тествал ли го е, и дали е направена крачка напред в сравнение с стария декемврийски билд. Аз лично дълго време съм тествал build 5270 и мога да споделя мнения, ако някой го интересува.....пишете...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 Men me interesuva moje li da se instalira ako nqmam DVD disk ??? Nqkude da e razdeleno na po 700MB ili nqkaksi pri boot na sistemata da poso4a toq image ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flameblind Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 5308 е по-добре от предишните, но пак е доста бъгава и яде ресурси (особено памет) на поразия... За сравнение - WinXP с работещ MSN messenger и Luna interface харчи около 120 MB, Vista само на desktop харчи почти 460+ и то без дори да съм с Aero (новият интерфейс). Последният пък не тръгва на по-старите видеокарти (от GeForce FX надолу - забрави за Aero), както и половината други промени в интерфейса като новия Alt+Tab browsing, Flip 3D, повечето анимиран интерфейс и т.н. Вградени са WMP 11 и IE 7, както и прословутия taskbar, но нито едно от трите не си струва засега - WMP е абсурдно тежък за плейър, макар че ми хареса структурата му, IE няма да го коментирам, копираха всичко от Opera/Firefox, само не и скоростта на отваряне, а taskbar-ът не е нищо специално - Yahoo Gadgets са дори по-функционални и мисля харчат по-малко ресурси. Изобщо бетата е направена просто да я качиш, да я разгледаш, да видиш какво ново, но не и да я ползваш като OS. След около 4-5 месеца съм сигурен, че ще има достатъчно добре оптимизирана бета, която да се доближи поне до XP по параграф performance. И естествено, да е изчистена от настоящите бъгове. Засега просто не си струва. @kamen свали си Alcohol 120% и емулирай DVD-то. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 evil_aculas, добре дошъл! Има някои правила за постване, които всички спазваме. Имам няколко линка за теб - запознай се с тях: http://www.evrocom.info/invision/index.php...topic=2383&st=0 http://www.evrocom.info/invision/index.php?act=Search&f=5 В този раздел има вече няколко теми за Виста - разните й билдове... Ако си мислите, че ще пускате тема отделна за всеки билд - не сте познали... Бил може да вади билдове, бети и гами до второ пришествие. Изберете си една от вече съществуващите теми за Виста (най-пълната и дългата примерно) и си обсъждайте в нея новите билдове и бети. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.