Jump to content
BulForum.com

Атака

ShitHappen

Recommended Posts

Е, предполагам, че няма нужда да ти отговарям точно на този въпрос...

Защо да няма нужда? Примерно ще гласуваш за "Атака" и после, когато дойде национализацията ще се чудиш как и защо всичко се е превърнало в огромна клоака. Подкрепяш уж тази кауза, а не си даваш сметка кави могат да бъдат последствията.

Свидният ни парламент един свестен закон за конфискацията на недоказано имущество не успя да спретне като хората, а представи си какво ще е с национализацията на вече приватизирани предприятия. Наясно ли си изобщо до какво ще доведе това? Да приемем, че наистина национализират предприятията, които са взети по мафиотски начин и с големи рушвети. Помниш ли колко време отне тази приватизация и колко време беше нужно да се задвижи механизмът на работа в тях? Нищо нека пак приемем, че всичко ще си дойде на мястото в рамките на един месец-национализация, нова приватизация, нагаждане към новия процес на работа, стандарти и т.н. Приемайки този твърде утопичен вариант, не може да не се проявивим като антиутописти и просто да попитаме: а в кого всъщност ще отидат тези предприятия и кой ще реши точно при кого? Да перефразирам ли? Кой ще си открие нови сметки в някоя швейцарска банка? Така по-добре ли звучи? И за какво ще е цялата тази работа? О, да, за да спечели държавата? Какво? А дали изобщо ще спечели? За съжаление опитът показва, че в повечето случаи на приватизация държавата губи, защото задкулисните игри са прекалено големи и това не е характерно само за България...

А, ако тези предприятия не бъдат приватизирани отново?

• Replies 149
  • Created
  • Last Reply

Tazi partia mi e nai smeshna.Po princip sledia parlamentarniat kontrol vseki petuk i vinagi iskazvaniata na ataka sa perfektno oprovergani.I nai chesto deistvat impulsivno v zalata i se nalaga predcedatelqt da im kazva "Kolega **** tova e v razrez s politikata na parlametna" Mnogo chesto govorqt taka bez da sa razuchili za kvo stava vapros.

Ne sam fen na volencho no sum siguren che rechite mu sa mnogo patriotichni chak razplakvashti /tva seriozno/ no ot tva koeto sum slushal neshtata sediat taka:

Ataka reshava che neshto triabva da se promeni...i obiknoveno sa pravi NO stava iasno che posledici ot tazi promiana shte ima za nas shte ima po kusno....tva momchenche volencho rulira :)

Мен ако питате трябва да събират тълпите и да са спре достъпа към парламента като 97 година ;)

и всички да се ликвидират вътре :devil вече няма за кога влезнем ли в ЕС майка да ни жална :excl:

Някои ши кажат ше има насилие,жертви.....еми драги без тези фактори не виждам светлина в тунела

Хаха.

Аз като гледам всички страни, които са влезнали в ЕС от зле по-зле се развиват. Направо жална им майка. Зат'ва нашите студенти цяло лято ходят на евтини екскурзии из бедните членки на ЕС, а техните студенти идват в милата ни рòдина да берат ягоди на къра (в най-добрия случай), за да могат да изкарат студената зима без парно като се върнат по родните си места.

А бе къде сме тръгнали и ние да се присъединяваме към най-изпадналата икономическа организация в света. Дай по-добре да си национализираме всичко наново. :punk

ПП: Поздравявам всички безразсъдни пишлемета, които се кефят на Атака само, защото сега така е модерно. ;)

Хаха.

Аз като гледам всички страни, които са влезнали в ЕС от зле по-зле се развиват. Направо жална им майка. Зат'ва нашите студенти цяло лято ходят на евтини екскурзии из бедните членки на ЕС, а техните студенти идват в милата ни рòдина да берат ягоди на къра (в най-добрия случай), за да могат да изкарат студената зима без парно като се върнат по родните си места.

А бе къде сме тръгнали и ние да се присъединяваме към най-изпадналата икономическа организация в света. Дай по-добре да си национализираме всичко наново. :punk

ПП: Поздравявам всички безразсъдни пишлемета, които се кефят на Атака само, защото сега така е модерно. ;)

Евала, имало и хора който мислят като мен :woot

- Хайл Баба Яга!

Повечето от вас май изобщо не си дават сметка какво ще означава национализирането дори само на едно предприятие в България, независимо по какъв начен е било то приватизирано.

Също така явно изобщо не си задавате въпроса защо Болен иска да национализира предприятия, а не просто само да вкара зад решетките евентуалните виновници?

Опитайте се поне малко да помислите върху този елементарен казус.

За тези сделки които визира Болен като мафиотски си има съд и съответен ред за преразглеждането и ревизирането им. Ако не му харесва съда - да направи реформа там. Но той по принцип си е неориентиран. Иска му се национализация, защото добре се вързва на пи-ар кампанииката му - нали се сещаш - националист-национализация... Само че, българите помнят една национализация - и нищо добро от нея. Сега ще правим втори опит :)

Aко изобщо се опита да направи национализация, знаете ли колко врагове от високо ниво ще си навлече. Колко ли живот му давате тогава. Аз му давам до 5 минути след като е излезнал от тях в деня, в който е първия ден от започването на национализацията. Или дори и по-рано. В деня, в който трябва да се гласува. :) Така че мислите ли че на него не му е мил живота. Той нека си приказва сега, ама като дойде време когато трябва да управлява ще разбере, че от времето на Хитлер доста са се променили нещата и няма да може да направи всяка глупост, която е намислил. Ама знам ли го колко е луд. Щом върви напълно по стъпките на Хитлер, може към края на мандата си да готви самоубийство в провалените опити да направи трета световна война.

Малко черен хумор. :bgrin:

За тези сделки които визира Болен като мафиотски си има съд и съответен ред за преразглеждането и ревизирането им. Ако не му харесва съда - да направи реформа там. Но той по принцип си е неориентиран. Иска му се национализация, защото добре се вързва на пи-ар кампанииката му - нали се сещаш - националист-национализация... Само че, българите помнят една национализация - и нищо добро от нея. Сега ще правим втори опит :)

Точно така, всичко е заради кампанията. Защо си мислите, че ще национализира предприятията само с по едно посочване. За всичко си има ред и той със сигурност ще мине по него, няма начин иначе.

Няма да се намесвам в тази дискусия, зщото мога да я коментирам смислено с около 15% от поствалите, но искам да ви покажа до какво водят прекалените неща:

Докато си окачвам пастърмите одеве на терасата чувам викове откъм у-ще "Паисий Хилендарски" - точно пред блока ми е.

Заслушвам се аз, заглеждам се и какво да видя: прозорците на една класна стая отворени и разни хлапаци се навесили отгоре и реват един през друг: "Ей мангал!!", "Циганин мръсен!!", "Майка ти ** ***!!", "Вън от България!!" и разбира се чинела "ТОЙ ВОЛЕН ЩЕ ВИ ОПРАВИ!!"

Поглеждам надолу и виждам един опърпан, не толкова мургав човечец, който злополучно ровеше в кофата под прозореца на стаята...

Това е абсолютно реална ситуация отпреди 10-на минути. Оставям на уважаемата аудитория да си направи изводи какво предизвикват нечии действия и абсурдни призиви ДОРИ и в невръстната младеж, която не знае къде се намира. Утре някой от тия тарикати ще пие 2-3 бири и ще разбие на някое цигане главата в чест на Волен примерно и после 25-30 години ще виси из килиите...

Това е абсолютно реална ситуация отпреди 10-на минути. Оставям на уважаемата аудитория да си направи изводи какво предизвикват нечии действия и абсурдни призиви ДОРИ и в невръстната младеж, която не знае къде се намира. Утре някой от тия тарикати ще пие 2-3 бири и ще разбие на някое цигане главата в чест на Волен примерно и после 25-30 години ще виси из килиите...

Абсурдни сравнения правиш Рапторе, все едно, ако го нямаше Волен, хлапетата нямаше да реват такива работи! Едно време живях в Тракия и познавах едни дето се събираха специално да бият мангалите, а това беше още по комунистическо време, Волен тогава го нямаше и БТВ нямаше, а тия работи не ги пишеха по вестниците.

Проблемът не ви е Волен, проблемът е другъде, но както е типично за масите, търсите го не там, където е. Волен е единствено израз на тия проблеми. И по-лошо може да бъде. А според мен Волен никога няма да спечели 51%, за да си изпълни заканите, които аз всъщност не съм чувал никога от неговата уста. Всички тия работи до сега ги чувам само преразказани. Ако вие сте ги чували и знаете запис - кажете ми, моля!

Абсурдни сравнения правиш Рапторе, все едно, ако го нямаше Волен, хлапетата нямаше да реват такива работи! Едно време живях в Тракия и познавах едни дето се събираха специално да бият мангалите, а това беше още по комунистическо време, Волен тогава го нямаше и БТВ нямаше, а тия работи не ги пишеха по вестниците.

Проблемът не ви е Волен, проблемът е другъде, но както е типично за масите, търсите го не там, където е. Волен е единствено израз на тия проблеми. И по-лошо може да бъде. А според мен Волен никога няма да спечели 51%, за да си изпълни заканите, които аз всъщност не съм чувал никога от неговата уста. Всички тия работи до сега ги чувам само преразказани. Ако вие сте ги чували и знаете запис - кажете ми, моля!

Откъде накъде сравняваш тези случки от комунизма с днешната ситуация можеш ли да ми обясниш???

Да - вярно е че имаше такива групички, но това не помня да е завършвало с убийство например - повечето бяха стойки.

Проблемът е точно Волен, който макар и интелигентен човек, не мога а възприема като ми стои пред Александър Невски и ми развява юмрук и/или шапка (всички знаят кой правеше така). Вече виждам опиянение в очите му от това че най-отчаяните и най-низвергнатите са се събрали под знамената му. Те не са никак малко, а и сред тях попадат и онези, на които така им е по-лесно. Както в едно друго време едни други хора се наредиха под едни други знамена и национализираха имуществото на "капиталистите" - защото така е по-лесно, защо да се мъчим да се развиваме и да прогресираме, като можем да ги смъкнем долу при нас и да заграбим всичко наготово - толкова лесно и НЕтрудоемко е.

Факт е че Волен Сидеров се възползва умело от гнева на изоставените пенсионери, безработни, безимотни, бедни и т.н. Факт е и че го прави умело - казва на всеослушание това, което българина казава само по масите, когато се напие - долу турците, долу циганите, мамка им мръсна. Хубаво е да има някой, който да го казва това. Защото докато българите дюдюкат, псуват и нищо не правят, управниците им станаха турски подлоги - за власт и пари, давайки по този начин огромна власт и сила на Догановата клика (много сте сбъркали ако си мислите че Доган сам еднолично командва турския парад). Сега турци изкупуват чернозема ни за по 150лв/дка, които след година-две ще подминат 500 евро/дка - само един светъл пример от многото.

Не му се сърдя на Волен Сидеров и на тези около него, които ние не ги познаваме, ама аз лично като ги гледам много лошо впечатление ми правят ... меко казано. Колкото глупости чух на тоя митинг скоро на едно място не бях чувал. Напълно заличиха ефекта от малкото разумни и стилни неща, които бяха казани - поне аз така мисля.

В заключение моето лично мнение е че партията АТАКА е повече опасно, отколкото полезно явление (за съжаление)

А за теб приятел ако трябва и записи ще изнамерим - макар че щом не си чул идеите и плановете на момчетата от АТАКА явно не знаеш нищо за тях или пък си им обърнал внимание чак след като шокираха народа по изборно време

Абсолютна глупост , не си губете времето да обсъждате тоя нацис!

Това че говори неща за да разгневи УЖ народа е от ден до пладне , а и едно мнение много ми хареса наскоро - ' Как можете да подкрепяте човек който не казва нищо градивно'

Бахти и глупака , спекулира с хорското нещастие и отчаяност!!!

Откъде накъде сравняваш тези случки от комунизма с днешната ситуация можеш ли да ми обясниш???

Да - вярно е че имаше такива групички, но това не помня да е завършвало с убийство например - повечето бяха стойки.

Убийството и побоят породен от Воленовите думи за сега са само в твоето въображение, докато другото си беше реалност. И без да го има Волен пак щеше да си ги има тия групички.

Между другото от началото на годината имаше няколко репортажа за убийства извършени от цигани, но до сега нито един, за хлапета убили циганин.

Проблемът е точно Волен, който макар и интелигентен човек, не мога а възприема като ми стои пред Александър Невски и ми развява юмрук и/или шапка (всички знаят кой правеше така). Вече виждам опиянение в очите му от това че най-отчаяните и най-низвергнатите са се събрали под знамената му. Те не са никак малко, а и сред тях попадат и онези, на които така им е по-лесно. Както в едно друго време едни други хора се наредиха под едни други знамена и национализираха имуществото на "капиталистите" - защото така е по-лесно, защо да се мъчим да се развиваме и да прогресираме, като можем да ги смъкнем долу при нас и да заграбим всичко наготово - толкова лесно и НЕтрудоемко е.

Сравненията на Волен с Хитлер са меко казано - нелепи! Освен това втория никой от нас не го е виждал на живо, за когото казват, че имал невероятно излъчване, нещо което според мен напълно липсва у първия.

Факт е че Волен Сидеров се възползва умело от гнева на изоставените пенсионери, безработни, безимотни, бедни и т.н.

БСП и Царят не правят така, не? А Доган с неговите избиратели?

Факт е и че го прави умело - казва на всеослушание това, което българина казава само по масите, когато се напие - долу турците, долу циганите, мамка им мръсна.

И това никой никога друг освен него не го е казвал никога, така ли? Не съм гледал въпросния митинг, може и да се е оакал човекът, но за сега тия приказки ги чувам само от други усти, но не и от неговата. Освен това той не може да отговаря за всичките си последователи особенно, когато партията му няма и една година.

И Хитлер е бил заобиколен от кариеристи, мошенници и подмазвачи, макар че самият той може би е бил доста искрен и честен човек.

Хубаво е да има някой, който да го казва това. Защото докато българите дюдюкат, псуват и нищо не правят, управниците им станаха турски подлоги - за власт и пари, давайки по този начин огромна власт и сила на Догановата клика (много сте сбъркали ако си мислите че Доган сам еднолично командва турския парад). Сега турци изкупуват чернозема ни за по 150лв/дка, които след година-две ще подминат 500 евро/дка - само един светъл пример от многото.

И затова е виновен Волен Сидеров?

А за теб приятел ако трябва и записи ще изнамерим - макар че щом не си чул идеите и плановете на момчетата от АТАКА явно не знаеш нищо за тях или пък си им обърнал внимание чак след като шокираха народа по изборно време

Когато съм гледал предаването АТАКА, макар скоро да не съм, не съм чувал расистки, нацистки, фашистки и други такива призиви от него. Около изборите го гледах доста, много факти казваше, с които бях напълно съгласен (според моите разбирания и информация), но често не бях съгласен с изводите му.

Ако имаш дай - око да види, ръка да пипне, на репортажите на БТВ не вярвам!

Както и да е - в крайна сметка нямам намерение да му ставам адвокат. Лично аз му нямам доверие, още повече, че може да опорочи националистическата идея.

Моето мнение за това, което в момента се смята за Волен и за Атака е дело на оная същата пропаганда на ония същите медии, които преди няколко години изкараха Костов като най-големия мангал и крадец и после, същите тия медии, които си мълчаха за обирджийските сделки на Н.В. и непрекъснато се опитваха да ни убедят, колко добре сме живеели и колко много икономически успехи сме пожънали и аха... аха... да надминем Ирландия.

Всичко е PR и нищо повече :lol:

И Хитлер е бил заобиколен от кариеристи, мошенници и подмазвачи, макар че самият той може би е бил доста искрен и честен човек.

..................................

Когато съм гледал предаването АТАКА, макар скоро да не съм, не съм чувал расистки, нацистки, фашистки и други такива призиви от него. Около изборите го гледах доста, много факти казваше, с които бях напълно съгласен (според моите разбирания и информация), но често не бях съгласен с изводите му.

Това преди многоточието ме кара да не водя повече полемика с теб - само искам да погледнеш малко назад и да видиш този искрен и честен човек какво причини на света

Не знам какво предаване АТАКА визираш - но когато и както да мина покрай СКАТ все виждам изглупели фанатици зад бюрата - на някои и визуално им личи.

Това преди многоточието ме кара да не водя повече полемика с теб - само искам да погледнеш малко назад и да видиш този искрен и честен човек какво причини на света

:) Да си чувал, какво значи зомби?

Това, какво е причинил Хитлер на света, няма отношение към това, какъва личност е бил, но явно не можеш да схванеш тънката разлика. Нормално е.

Хитлер избил 6 милиона евреи - изверг.

Сталин избил 30 милиона руснаци - герой!

Генерал МакКартър, който искал да обсипе света с атомни бомби и той бил герой.

Наскоро даваха един филм-интервю с Макнамара, който си каза директно: "Ако бяхме изгубили войната, щяха да ни съдят като военно-престъпници."

Вярно е, че не може да се води полемика с хора, които могат да виждат само едната страна на медала.

Да допълня списъка: Чингис Хан - за монголците герой, за китайците - убиец. Александър Велики за нас велик герой, държавник и пълководец, на изток известен като изрод и убиец. А Наполеон?

Напоследък пък често чувам от турци, че сме учили фалшива комунистическа история и това, което са ни учили за "турското робство" било комунистическа пропаганда. Знаел ли, май тях никой не ги е учил, че избиването на 1.5 милиона арменци е било лошо нещо, а че при превземането на Балканите са изклали по-голямата част от завладяните народи. Всъщност това за тях са национални герои.

Няма да се намесвам в тази дискусия, зщото мога да я коментирам смислено с около 15% от поствалите, но искам да ви покажа до какво водят прекалените неща:

Докато си окачвам пастърмите одеве на терасата чувам викове откъм у-ще "Паисий Хилендарски" - точно пред блока ми е.

Заслушвам се аз, заглеждам се и какво да видя: прозорците на една класна стая отворени и разни хлапаци се навесили отгоре и реват един през друг: "Ей мангал!!", "Циганин мръсен!!", "Майка ти ** ***!!", "Вън от България!!" и разбира се чинела "ТОЙ ВОЛЕН ЩЕ ВИ ОПРАВИ!!"

Поглеждам надолу и виждам един опърпан, не толкова мургав човечец, който злополучно ровеше в кофата под прозореца на стаята...

Тъжна картинка. Не стига че трябва да рови по кофите човека ами и децата му се подиграват.

Ама наистина не съм убеден, че точно Волен Сидеров е проблема, той просто се възползва от ситуацията и действа, като катализатор на някои обществени настроения. Все пак тея неща за национализацията са пълни глупости - както каза някой (май беше Godfather) - кой ще определя кои са тея предприятия, които са незаконно приватизирани и кои са законно приватизирани (ако има такива де). Кой нормален инвеститор ще рискува да влага пари в БГ - ми утре някой ще реши, че нещо е било незаконно и айде на баня инвеститора. Иначе съм съгласен, че е добре някои хора да отидат в затвора но не вярвам да стане - какво стана с Александър Божков - съдиха го ала бала и вече никой не говори за господин 10%, а той си живурка на спокойствие.

Абе ще видим какво ще стане, какво ще измътят наш'те умни политици

АТАКА :sick :sick :sick

Това не е национализим тяхното !!! :angry1

Използваха националния празник за да трупат електорат !!! :angry1

Това са поредните идиоти !!! :angry1

Волен = Хитлер => за лудницата !!! :laughing:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...