Shade Posted June 29, 2006 Share Posted June 29, 2006 Забива ли ви input-a от клавиатура/ тачпад, ако си задържите ръката малко по-дълго върху пада без да искате (примерно докато пишете нещо? (Windows XP SP2) Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted June 29, 2006 Share Posted June 29, 2006 Забива ли ви input-a от клавиатура/ тачпад, ако си задържите ръката малко по-дълго върху пада без да искате (примерно докато пишете нещо? (Windows XP SP2) не можах да те разбера - при мен без да искам понякога натискам тъчпада докато пиша ими се сменя активния прозорец Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted June 30, 2006 Share Posted June 30, 2006 Ами, понякога като пиша без да се усетя си слагам дланта върху тачпада. И ако я задържа повечко време (30+ секунди), и чак след това се усетя да я махна, нито клавиатурата, нито тачпадът работят после. Долу индикаторът за натиск върху тачпада си показва постоянно натискът, който е оказвала дланта ми. Ако съм вързал USB-мишка си работи, както и Win като цяло. За да се оправи, иска студен рестарт, защото, ако се е получила такава ситуация, при Shut Down Windows забива. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted June 30, 2006 Share Posted June 30, 2006 Може ли да получа някакво мнение за това? Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted July 1, 2006 Share Posted July 1, 2006 Може ли да получа някакво мнение за това? Ако не държиш на марката HP има доста по евтини вариянти - с по добри параметри!!!! Celeron 1.5GHz; 512MB; 80GB; DVD-RW; wireless; 2 год гаранция - под 1500 лв Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted July 1, 2006 Share Posted July 1, 2006 ebasi cenite na laptopite v bg. Psychosis, toq laptop e dosta slab i skup. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jino_69 Posted July 1, 2006 Share Posted July 1, 2006 Имайте предвид че обявените параметри на лаптопите не отговарят като производителност на еквивалентите им от стационарен компютър (а работата на батерия съвсем променя нещата). Топлината е фактор който сериозно влияе на производителността. От казаното до тук излиза че е по добре да си изберете як лаптоп още повече че надстройката на такъв компютър е сложна и скъпа работа. Цените намаляват защото се предлагат евтини и непроизводителни модели. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted July 2, 2006 Share Posted July 2, 2006 Ако искаш реплеисмънт-а на десктоп-а да бъде качествен ще трябва да кихнеш доста стабилно, над 2000$. Пич, цените не намаляват защото се предлагали евтини и непризводителни модели...самия факт че е евтин говори че не е от наи-бързите...Конкуренцията е основен фактор...всеки производител има евтини, има и скъпи ноутбуци. Колкото до цените и това което се предлага в веригите текнополис и тек. маркет...мога да кажа само ХАХХАХАХАХ, абсолютни балъци, нямат никакъв избор а цените им хич не са в час. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EndOfAllHope^ Posted July 9, 2006 Share Posted July 9, 2006 Имам си тук един проблем... но ще давам направо... имам един поне за мен страннен проблем с записвачката ми. Проблема е следният... имам 2 cd/rw-та които са от 2 / 12 скорост... записвачката ми подържа 4, 10, 16, 24... та почвам аз да си пиша rw-тата на 10-та скорост защото ми дава само 4/10 и по едно време спира... и на двата диска прави една и съща мизерия. Първо бях с Roxio Easy Cd/Dvd Creator там като станеше този номер дори не изписваше какво подяволите става. Смених с Nero 6.6.1.4. там пак така пише пише на си спре, но поне ми пише нещо от сорта "EndTrack"... почудих се от какво може да е. Преди последния преинстал можех да си пиша нормално. Програмата смених, реших че е от дисковете... пробвах с друг. Пак същото. Носих ги на един приятел той ги врътна на 12-та без проблем... шашнах се. Преинсталнах операционната система. Пробвах отново, пак и пак същия проблем. Реших да жертвам един Verbatim и го пуснах на 16-та записа се без проблем, 2-ри, 3-ти... всичките се записват но са на 16-та скорост... Някой може ли да помогне някак, защото на мене ми се изчерпаха идеите!!! писачкаа ми е HL-DT-ST RW/DVD GCC-4243N машината ми е COMPAG Presario M2000 Надявам се някой да успее да помогне! Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja Posted July 10, 2006 Share Posted July 10, 2006 Имам си тук един проблем... но ще давам направо... имам един поне за мен страннен проблем с записвачката ми. Проблема е следният... имам 2 cd/rw-та които са от 2 / 12 скорост... записвачката ми подържа 4, 10, 16, 24... та почвам аз да си пиша rw-тата на 10-та скорост защото ми дава само 4/10 и по едно време спира... и на двата диска прави една и съща мизерия. Първо бях с Roxio Easy Cd/Dvd Creator там като станеше този номер дори не изписваше какво подяволите става. Смених с Nero 6.6.1.4. там пак така пише пише на си спре, но поне ми пише нещо от сорта "EndTrack"... почудих се от какво може да е. Преди последния преинстал можех да си пиша нормално. Програмата смених, реших че е от дисковете... пробвах с друг. Пак същото. Носих ги на един приятел той ги врътна на 12-та без проблем... шашнах се. Преинсталнах операционната система. Пробвах отново, пак и пак същия проблем. Реших да жертвам един Verbatim и го пуснах на 16-та записа се без проблем, 2-ри, 3-ти... всичките се записват но са на 16-та скорост... Някой може ли да помогне някак, защото на мене ми се изчерпаха идеите!!! писачкаа ми е HL-DT-ST RW/DVD GCC-4243N машината ми е COMPAG Presario M2000 Надявам се някой да успее да помогне! ако писачките не са нови или иначе казано са замърсени, провери в сайта на производителя за firmware update на устройствата. Не отдавна поправих едно HP със сидиром, който не се отваряше при натискане на бутона. Ако отстраниш техническа повреда, търси флаш за писачките. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted July 18, 2006 Share Posted July 18, 2006 Заграва ли ви много адаптера? Моя направо е парещ.... Лаптопа ми е DELL и адаптера респективно също. Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted July 18, 2006 Share Posted July 18, 2006 Заграва ли ви много адаптера?Моя направо е парещ.... Лаптопа ми е DELL и адаптера респективно също. да и моя е така - нормално е Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted July 26, 2006 Share Posted July 26, 2006 Така, реших да минавам на лаптоп като основен компютър, та ще съм ви благодарен ако ми препоръчате нещо за о/о 1000$ dollara(без ддс). Доста лаптопи прегледах но не мога да си харесам нищо. Днес в метро мернах HP nx7400 za 1450 лева(без ддс), с Core duo, но ми се вижда прекалено евтин за да е истина, в смисъл че и всичките му други компоненти бяха добре Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted July 26, 2006 Share Posted July 26, 2006 Така, реших да минавам на лаптоп като основен компютър, та ще съм ви благодарен ако ми препоръчате нещо за о/о 1000$ dollara(без ддс). Доста лаптопи прегледах но не мога да си харесам нищо. Днес в метро мернах HP nx7400 za 1450 лева(без ддс), с Core duo, но ми се вижда прекалено евтин за да е истина, в смисъл че и всичките му други компоненти бяха добре това core duo от тази промоция не е истинския процесор - нещо като Pentum 4 511 работещи на по ниски честоти и по малко кеш - ти си прецени Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted July 26, 2006 Share Posted July 26, 2006 Как препоръчвате да го зареждам в колата.Чрез зарядно към запалката или през инвертер ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted July 29, 2006 Share Posted July 29, 2006 Инвертер Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro123 Posted August 5, 2006 Share Posted August 5, 2006 a nqkoi ste spomene li koi marki imat mejdunarodna garanziq,ponege mi se vurti v glavata nesto,4e nqkoi nqmat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenix Posted August 5, 2006 Share Posted August 5, 2006 Interesuva me koe e po-dobre da se vzeme wireless prez usb ili pcmca za laptop , 4e malko mi lipsva Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted August 6, 2006 Share Posted August 6, 2006 Аз имам следния проблем. Значи : Пускам си WiFi-а който ми е вграден в DELL-а и се опитвам да направя връзка с друг компютър но след като избера всичко както му си е реда след избора на мрежа ( примерно си създавам workgroup - MS ) давам на татъка избирам - Set Up Network manualy не чрез USB Flash и като дам NEXT ми дава винаги error - windows can't configure a network ( или нещо такова ) като барникам насам натам , променям една настройка която е - Let's windows manage your network, ми дава грешка на същото място но с друг текст а именно - да видя даден artical в сайта на Microsoft , след като го прегледам , не намирам нищо което да не съм направил.... На един приятел неговия BENQ си прави мрежата и не му дава горе споменатите грешки. Дайте едно рамо защото ме нерви много яко. ААА забравих да ви кажа че сум пробвал много пъти и се connect-вам без проблем в различни Access Points и т.н. Но не мога да свържа тези два компютъра и това е : ( :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja Posted August 6, 2006 Share Posted August 6, 2006 ААА забравих да ви кажа че сум пробвал много пъти и се connect-вам без проблем в различни Access Points и т.н.Но не мога да свържа тези два компютъра и това е : ( :( Може Wifi-та ви да работят в различни стандарти и да се несъвместими. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted August 7, 2006 Share Posted August 7, 2006 ама то въобще не иска да направи мрежа .... преди да е почнало да търси... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 Въпросът ми е от къде да намеря 1гб рам за Amilo L 6825, защото с 256 рам е много бавен.. В гоогле пише, че рамът е 184pin PC2700 DDR DIMM. В Жар гледам има 200 pin DDR.. та въпросът ми е някой, ако може да ми помогне да си намеря 1ГБ да си купя от някъде в Пловдив . Ще има ли проблем ако остане и 256 плочка рам.. лаптопър поддържа до 2гб и има 2 слота за рам. Мисля, че ще се справя да си го сложа сам.. макар, че не съм отварял лаптоп до ся но имам опит с десктоп pc-та. Благодаря на всички, които ще драснат един ред. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 Въпросът ми е от къде да намеря 1гб рам за Amilo L 6825, защото с 256 рам е много бавен.. В гоогле пише, че рамът е 184pin PC2700 DDR DIMM. В Жар гледам има 200 pin DDR.. та въпросът ми е някой, ако може да ми помогне да си намеря 1ГБ да си купя от някъде в Пловдив . Ще има ли проблем ако остане и 256 плочка рам.. лаптопър поддържа до 2гб и има 2 слота за рам. Мисля, че ще се справя да си го сложа сам.. макар, че не съм отварял лаптоп до ся но имам опит с десктоп pc-та. Благодаря на всички, които ще драснат един ред. кой модел е лаптипа ти Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 Въпросът ми е от къде да намеря 1гб рам за Amilo L 6825, защото с 256 рам е много бавен.. В гоогле пише, че рамът е 184pin PC2700 DDR DIMM. В Жар гледам има 200 pin DDR.. та въпросът ми е някой, ако може да ми помогне да си намеря 1ГБ да си купя от някъде в Пловдив . Ще има ли проблем ако остане и 256 плочка рам.. лаптопър поддържа до 2гб и има 2 слота за рам. Мисля, че ще се справя да си го сложа сам.. макар, че не съм отварял лаптоп до ся но имам опит с десктоп pc-та. Благодаря на всички, които ще драснат един ред. Ето ти няколко реда от мене. Що се отнася дали да си оставиш 256 мегабайтовата плочка - по-добре недей. Както при всеки компютър, бил той настолен или лаптоп, е добре (даже задължително) паметта да бъде една и съща (от един производител, че даже и една и съща партида). Това не значи, че при определени обстоятелства няма да тръгне, но за постигане на стабилност на системата е хубаво да останеш с гигабайта, който ще купуваш.....а и тия 256 Мb над него няма много да ги усетиш като екстра...Ако не намериш памет до няколко дена, подсети ме с един РМ да видим какво може да се направи по въпроса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 Благодаря. Въпросът ми е, че по сайтовете пише, че рама е 184 pin DDR SDRAM и явно този 200 pin няма да стане.. Къде мога да проверя за такъв 184pin.. Също и батерията му е прецакана.. не държи и една секунда.. Не мога ли да го занеса някъде да ми сложат рама и нова батерия? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.