LadyBlue Posted March 2, 2006 Share Posted March 2, 2006 Днес ме подсетиха за нещо забавно : за една постановка"вечеря за глупаци" в нея всеки от високопоставените гости трябваше да покани по един глупак за да забавлява с простодушието си останалите. Разбира се глупаците не бяха посветени в идеята... " И ми стана интересно кого бих поканила аз , любопитно е какъв е стандарта за глупост на различните хора . Струва ми се ,че ще се получи доста интересно . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Mi az shte pokania Ico Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 абрашев,как кой... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Една моя колежка, която обяви, че 10 на степен 22-ра е половината от 10 на степен 44-та... И понеже едното е средното количество молекули погълнати при вдишване, а другото целя въздух в атмосферата... накара хората да дишат на смени... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lestat Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Една моя колежка, която обяви, че 10 на степен 22-ра е половината от 10 на степен 44-та... И понеже едното е средното количество молекули погълнати при вдишване, а другото целя въздух в атмосферата... накара хората да дишат на смени... Аз бих поканил ... един пич от мойто даскало. Ето и цитата: " Слизам си по стълбите, лампата загасва и аз мигам. Обаче понеже е тъмно и забравих да си отворя очите. Някой светнал лампата, а аз си вървя със затворени очи и ... паднах " Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LadyBlue Posted March 3, 2006 Author Share Posted March 3, 2006 Аз бих си поканила бат Славчо Трифонов Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moon Light Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Една дванадесетокласничка,която се подиграваше на студент от ПУ-то,че не знае какво е глагол,а самата беше убедена,че има часова разлика от Пловдив до София... Ми то има! Е не е час, но пак са няколко минути (8 ако не бъркам). Е тя мислеше,че е час и половина Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Една дванадесетокласничка,която се подиграваше на студент от ПУ-то,че не знае какво е глагол,а самата беше убедена,че има часова разлика от Пловдив до София... Ми то има! Е не е час, но пак са няколко минути (8 ако не бъркам). Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Една от стария клас спореше с госпожата по български, че "майка" е сказуемо Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Каква точно е целта тук? Да поканиш глупак, който да те ядосва или да се забавляваш с глупостта му(т.е. да му се надсмиваш)? Една мъничка забележка: Никой не може да олицетвори глупостта. Олицетворението не се отнася за живи същества. Камъкът може да олицетворява примерно тъгата, но когато става въпрос за "някой", говорим за символ-някой, който символизира глупостта. И в двата случая не бих поканила никого. Имам приятели, които са толкова искрени в глупостта си, че не може да не ги заобичаш. Истински, добрички, но глуповати. Винаги ми е било приятно в тяхно присъствие и никога не съм ги подценявала. Винаги ще се намери някой по-умен от вас, някой, който знае много повече от вас...за това и си мисля, че такива класификации са крайно неадекватни. Още по-малко, че няма мерило. В една ситуация човек може да постъпи мъдро, а в друга да подмине в глупостта си и най-големия глупак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Аз бих си поканила бат Славчо Трифонов Link to comment Share on other sites More sharing options...
LSS Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Къци една моя даскалка беше казала, че спрягаме по цял час глагола "страница" Link to comment Share on other sites More sharing options...
warp Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Волен Сидеров Link to comment Share on other sites More sharing options...
RiMy_SuN Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Тъй Неграмотността, предполагам, не е символ на глупост Иначе примери безброй, рядкост са хората, които не са символ на глупостта, имам предвид не неинформираността, а онази тъпота, която можеш да откриеш в първите думи на даден човек, който пък си има самочувствието на нещо велико и недостижимо Иначе конкретен пример - съученичка на майка ми с висше образование влиза в хола, вижда на стената репродукция на "Слънчогледи" на Ван Гог, след което възкликва: "Я, каква хубава картина, майка ти или баща ти ли са я рисували?", след това вижда огромната библиотека, пълна с енциклопедии - "Ау, колко големи книги...какви са?" Иначе спокойно, глупостта може да се лекува ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Бих поканил едно момче от класа, глупостта която каза е в подписа ми... Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Произволна чалгарка - Гергана, Петрана, Аналия, Азис, Десислава, Месислава, която и да е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Който и да хванем от управляващите ще свърши работа ... (ама то да бяха само те ... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Произволна чалгарка - Гергана, Петрана, Аналия, Азис, Десислава, Месислава, която и да е. Подкрепям те напълно ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Тъй Иначе конкретен пример - съученичка на майка ми с висше образование влиза в хола, вижда на стената репродукция на "Слънчогледи" на Ван Гог, след което възкликва: "Я, каква хубава картина, майка ти или баща ти ли са я рисували?" щом е репродукция не виждам какво пречи майка ти или баща ти да са я рисували?!? в този ред на мисли глупак е всеки,който използва непознати за него думи и подценява околните без да оценява себе си както трябва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 щом е репродукция не виждам какво пречи майка ти или баща ти да са я рисували?!? Батка...репродукция...не копие...репродукция... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Батка...репродукция...не копие...репродукция... е? репродукция известно ли ти е какво значи?GeorgiK,батка,нали превеждаш от английски...sorry за off-a,но той не е съвсем off,защото нали темата е за глупаците Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Не е номерът в превода. Терминът копие означава действителна картина, която е почти точно копие и е рисувана от друг. Репродукцията е възможно най-точната снимка на съответната картина. Сега разбираш ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Не е номерът в превода. Терминът копие означава действителна картина, която е почти точно копие и е рисувана от друг. Репродукцията е възможно най-точната снимка на съответната картина. Сега разбираш ли? позволи ми да разбирам малко повече от теб в тази област.единствено в нея,де.репродукцията не е снимка,репродукцията е копие на картина,може да е точно копие,може и да има известни промени.може да се направи както от самия автор,така и от всеки пожелал това.дефакто копие и репродукция са почти пълни синоними в изобразителното изкуство.и ако трябва да сме точно,то даже репродукцията е по-свободен стил от копието,а не както ти твърдиш.мдам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Приемам, че проблемата е в мен и аз си правя криви изводи, но никога не бях чувал подобно определение. А това, което аз казах, не съм го измислил, а го знам от майка ми и сестра ми, които са художници. Говорил съм, а и съм дружка с много художници и всички ползват тия термини по тоя начин. И все пак...може и аз да съм нещо недоразбрал и да е така. В крайна сметка няма толкова значение. А пък ти можеш да знаеш повече от мен, в която и да е област...просто си харесай една и ти е в кърпа вързана... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.