Jump to content
BulForum.com

посочете някой който според вас олицетворява глупоста

LadyBlue

Recommended Posts

Днес ме подсетиха за нещо забавно :

за една постановка"вечеря за глупаци" в нея всеки от високопоставените гости трябваше да покани по един глупак за да забавлява с простодушието си останалите. Разбира се глупаците не бяха посветени в идеята... "

И ми стана интересно кого бих поканила аз , любопитно е какъв е стандарта за глупост на различните хора . Струва ми се ,че ще се получи доста интересно .

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Една моя колежка, която обяви, че 10 на степен 22-ра е половината от 10 на степен 44-та... И понеже едното е средното количество молекули погълнати при вдишване, а другото целя въздух в атмосферата... накара хората да дишат на смени...

Една моя колежка, която обяви, че 10 на степен 22-ра е половината от 10 на степен 44-та... И понеже едното е средното количество молекули погълнати при вдишване, а другото целя въздух в атмосферата... накара хората да дишат на смени...

:blink: :woot

Аз бих поканил ... един пич от мойто даскало. Ето и цитата: " Слизам си по стълбите, лампата загасва и аз мигам. Обаче понеже е тъмно и забравих да си отворя очите. Някой светнал лампата, а аз си вървя със затворени очи и ... паднах :( "

Една дванадесетокласничка,която се подиграваше на студент от ПУ-то,че не знае какво е глагол,а самата беше убедена,че има часова разлика от Пловдив до София...

Ми то има! Е не е час, но пак са няколко минути (8 ако не бъркам).

Е тя мислеше,че е час и половина :blink:

Една дванадесетокласничка,която се подиграваше на студент от ПУ-то,че не знае какво е глагол,а самата беше убедена,че има часова разлика от Пловдив до София...

Ми то има! Е не е час, но пак са няколко минути (8 ако не бъркам).

Каква точно е целта тук? Да поканиш глупак, който да те ядосва или да се забавляваш с глупостта му(т.е. да му се надсмиваш)?

Една мъничка забележка: Никой не може да олицетвори глупостта. Олицетворението не се отнася за живи същества. Камъкът може да олицетворява примерно тъгата, но когато става въпрос за "някой", говорим за символ-някой, който символизира глупостта.

И в двата случая не бих поканила никого.

Имам приятели, които са толкова искрени в глупостта си, че не може да не ги заобичаш. Истински, добрички, но глуповати. Винаги ми е било приятно в тяхно присъствие и никога не съм ги подценявала.

Винаги ще се намери някой по-умен от вас, някой, който знае много повече от вас...за това и си мисля, че такива класификации са крайно неадекватни. Още по-малко, че няма мерило. В една ситуация човек може да постъпи мъдро, а в друга да подмине в глупостта си и най-големия глупак.

Тъй ;)

Неграмотността, предполагам, не е символ на глупост ;)

Иначе примери безброй, рядкост са хората, които не са символ на глупостта, имам предвид не неинформираността, а онази тъпота, която можеш да откриеш в първите думи на даден човек, който пък си има самочувствието на нещо велико и недостижимо :)

Иначе конкретен пример - съученичка на майка ми с висше образование влиза в хола, вижда на стената репродукция на "Слънчогледи" на Ван Гог, след което възкликва: "Я, каква хубава картина, майка ти или баща ти ли са я рисували?", след това вижда огромната библиотека, пълна с енциклопедии - "Ау, колко големи книги...какви са?"

Иначе спокойно, глупостта може да се лекува :) !

Бих поканил едно момче от класа, глупостта която каза е в подписа ми...

Произволна чалгарка - Гергана, Петрана, Аналия, Азис, Десислава, Месислава, която и да е.

Който и да хванем от управляващите ще свърши работа ... (ама то да бяха само те ... )

Тъй ;)

Иначе конкретен пример - съученичка на майка ми с висше образование влиза в хола, вижда на стената репродукция на "Слънчогледи" на Ван Гог, след което възкликва: "Я, каква хубава картина, майка ти или баща ти ли са я рисували?"

щом е репродукция не виждам какво пречи майка ти или баща ти да са я рисували?!? :huh:

в този ред на мисли глупак е всеки,който използва непознати за него думи и подценява околните без да оценява себе си както трябва.

щом е репродукция не виждам какво пречи майка ти или баща ти да са я рисували?!? :huh:

Батка...репродукция...не копие...репродукция...

Батка...репродукция...не копие...репродукция...

е? :huh: репродукция известно ли ти е какво значи?GeorgiK,батка,нали превеждаш от английски...sorry за off-a,но той не е съвсем off,защото нали темата е за глупаците :)

Не е номерът в превода. Терминът копие означава действителна картина, която е почти точно копие и е рисувана от друг. Репродукцията е възможно най-точната снимка на съответната картина. Сега разбираш ли?

Не е номерът в превода. Терминът копие означава действителна картина, която е почти точно копие и е рисувана от друг. Репродукцията е възможно най-точната снимка на съответната картина. Сега разбираш ли?

позволи ми да разбирам малко повече от теб в тази област.единствено в нея,де.репродукцията не е снимка,репродукцията е копие на картина,може да е точно копие,може и да има известни промени.може да се направи както от самия автор,така и от всеки пожелал това.дефакто копие и репродукция са почти пълни синоними в изобразителното изкуство.и ако трябва да сме точно,то даже репродукцията е по-свободен стил от копието,а не както ти твърдиш.мдам... :D

Приемам, че проблемата е в мен и аз си правя криви изводи, но никога не бях чувал подобно определение. А това, което аз казах, не съм го измислил, а го знам от майка ми и сестра ми, които са художници. Говорил съм, а и съм дружка с много художници и всички ползват тия термини по тоя начин. И все пак...може и аз да съм нещо недоразбрал и да е така. В крайна сметка няма толкова значение. А пък ти можеш да знаеш повече от мен, в която и да е област...просто си харесай една и ти е в кърпа вързана...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...