Jump to content
BulForum.com

Програма за копиране на DVD

Lord ico

Recommended Posts

Препоръчайте ми програма с която да си копирам DVD от видеотеката, чувал съм за ДВД шринк(нещо такова се казваше), но ми казаха, че с нея много се губело качество.

Не става ясно къде искаш да копираш диска. На твърдия диск или на DVD? И все пак и в двата случая става с Неро.

Никога не съм пробвал такова нещо, днес взех ДВД писачка. Знам, че първо се прави имейдж на харда маха се излишното и се мачка картината. Това се прави с програма не с Нерото, Шринка е такава програма, но ми казаха, че много разваляла картината.

Тези неща се правят, ако искаш да записваш на CD или просто искаш да постигнеш по-малък размер. За 1:1 копие ти стига да избереш Copy Disk (когато си му казал че става дума за DVD естествено) в Nero.

Прав си. Изглежда единствения път, когато ми се е налагало да копирам Видео ДВД, то е било по-малко.

Ето какво намерих по въпроса:

http://www.videohelp.com/forum/userguides/141024.php

http://www.weethet.nl/english/video_dvd2one.php

Всъщност сега прегледах сайта на Неро, пуснах търсене по въпроса и за новата (7) версия излязоха някои резултати, от които излиза, че става с нея. Мисля че тук би трябвало да е описано как става.

Из форума има доста теми за това.

По принцип става с Nero Recode, DVD shrink, Clone DVD......

Според мен видима загуба на качество няма. Според мен.

Шринка е най-елементарен, щото разбива автоматично защитата на диска.

ако се използва нерото трябва или да се свали с DVDDecripter, или да се инсталира нещо от рода на AnyDVD. - Отнема 30-45 мин

Ако особено държиш на качеството - комбинацията DVDRemake+DVDRebuilder+CinemaCraftEncoder е за теб. Отнема няколко часа, но резултата е перфектен... По принцип всички стойностни филми си ги правя така.

Успех. Ако има нещо неясно, питай, ще се постарая да ти помогна

Прав си. Изглежда единствения път, когато ми се е налагало да копирам Видео ДВД, то е било по-малко.

Ето какво намерих по въпроса:

http://www.videohelp.com/forum/userguides/141024.php

http://www.weethet.nl/english/video_dvd2one.php

Всъщност сега прегледах сайта на Неро, пуснах търсене по въпроса и за новата (7) версия излязоха някои резултати, от които излиза, че става с нея. Мисля че тук би трябвало да е описано как става.

на тези линкове има доста добри обяснения ! и аз благодаря :)

Из форума има доста теми за това.

По принцип става с Nero Recode, DVD shrink, Clone DVD......

Според мен видима загуба на качество няма. Според мен.

Шринка е най-елементарен, щото разбива автоматично защитата на диска.

ако се използва нерото трябва или да се свали с DVDDecripter, или да се инсталира нещо от рода на AnyDVD. - Отнема 30-45 мин

Ако особено държиш на качеството - комбинацията DVDRemake+DVDRebuilder+CinemaCraftEncoder е за теб. Отнема няколко часа, но резултата е перфектен... По принцип всички стойностни филми си ги правя така.

Успех. Ако има нещо неясно, питай, ще се постарая да ти помогна

Наистина ми е нужно по-подробно обяснение, защото не схващам, ползваш трите програми едновременно или една след друга. Ще си записвам само филми които са класика за мен и искам да са качествени.

Ами доста е дълго за обяснение, затова накратко:

1. свалям филма на харда в ifo mode с DVD.Decrypter.

2. Махам излишните неща - предупреждения,финалните надписи на филма, екстри, звукови пътеки и субтитри с DVD.Remake.Pro

3. прекодирам филма с DVD.Rebuilder

Rebuilder-а е настроен да работи с предварително инсталиран CCE.

за настройка на ребилдъра с CCE виж тук

Ами доста е дълго за обяснение, затова накратко:

1. свалям филма на харда в ifo mode с DVD.Decrypter.

2. Махам излишните неща - предупреждения,финалните надписи на филма, екстри, звукови пътеки и субтитри с <a href="http://www.software.co.jp:8085/DvdReMake.Pro.v.2.6.2-cracked/" target="_blank">DVD.Remake.Pro

</a>

3. прекодирам филма с DVD.Rebuilder

Rebuilder-а е настроен да работи с предварително инсталиран CCE.

за настройка на ребилдъра с CCE виж тук

Какво точно е ССЕ. Махаш и надписите ли? После с Нерото ли записваш? Ако не проблем опиши ми нещата стъпка по стъпка, по точка 1 е ясно. DVD.Rebuilder тази програма ли мачка с най- малка загуба на качество? Кое ССЕ да сваля?

ок. Ще опитам да ти обясня, ама и ти трябва да се понапънеш, щото не ми се пише цял ферман.

DVD REBUILDER е програма, която използва външен енкодер или транскодер, за да смачка филма до DVD5. Най-добрия такъв е ССЕ (Cinema Craft Encoder). Затова инсталираш и двете програми и ги настройваш. Дал съм ти линк за това в доом9.

DVD.Remake e програма за пипане по DVD. С нея могат да се махат части от филма, например финалните надписи, звук, субтитри, предупреждения за пиратство, екстри.... Най-новата версия, до която съм се докопал е DVD Remake

От сайта и www.dimadsoft.com изтегли ръководство за работа с нея, има и уроци.

След като си свалил филма на харда, използвай DVD.Remake, за да махнеш всичко, което не ти е необходимо.

Третата стъпка е да прекодираш филма, който си експортнал от DVD Remake с DVD Rebuilder.

Най-накрая записваш с каквото ти харесва - nero, copytodvd......

Най-лесния начин е CopytoDVD + AnyDVD и просто при копиране няма грешка пробвал съм го и съм доволен. Аз така си копирах Властелина на пръстените :punk

Най-лесния начин е CopytoDVD + AnyDVD и просто при копиране няма грешка пробвал съм го и съм доволен. Аз така си копирах Властелина на пръстените :punk

Дори не е най-лесния, защото се използват 2 програми, маар и едната да работи на практика невидимо за потребителя. А пък и не са безплатни - кракове трябват. :bgrin: :bgrin:

Докато шринка е нацяло freeee, сам си разбива защитата на dvd-то, има си двупасово конвертиране, може да набута и два филма на подложка, и.т.н

Въпроса бе за качественото прекодиране - а там лидер е ССЕ без всякакво съмнение, особено при ниски битрейтове.

Благодаря ще се напъна, но вмомента нямам много време. Все пак не ми обясни, ССЕ кодек ли е и кое точно да сваля от линка който си ми дал, там са 5-6 хави?

• 7 months later...

Някой може ли да ми каже програма еквивалент на DVD Shrink? Нещо се е прецакал гада и сега която и версия да инсталирам като я пусна системата почва да се влачи ужасно, монитора премигва...не знам от какво се получава, вероятно конфликт с някоя програма. Очевидно няма повече да мога да я използвам та ми трябва заместител.

• 1 month later...
Някой може ли да ми каже програма еквивалент на DVD Shrink? Нещо се е прецакал гада и сега която и версия да инсталирам като я пусна системата почва да се влачи ужасно, монитора премигва...не знам от какво се получава, вероятно конфликт с някоя програма. Очевидно няма повече да мога да я използвам та ми трябва заместител.

dvd decrypter, dvdfab decrypter

Nqkoi moje li da mi dade link za DVD shrink :)?Blagodarq predvaritelno.

ползвай google

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...