Exploit Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 Големи спорове и драми...Пффф....Абе в свяка лъжа се крие и по малко истина!Не искам да зимам страна!За сега ще го приема като спам,но ако се случи ще действам как тряя! Link to comment Share on other sites More sharing options...
garga Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 информацията ти е стара и невярна. в момента е възможно декодиране на GSM трансмисии в почти реално време от настолен компютър (е не от всеки, а от сериозни гуру-та) и то с любителска техника. първия по-сериозен пробив в кодировката бе обявен през 1998 година от израелски студенти, но се отнасяше до чисто математическите алгоритми. иначе че предупреждението си е спамче, такова си е. ако някой иска да говори на твоя сметка изобщо няма нужда от съгласието ти. нещо съм на кеф да разправям (както почти винаги де). първо за "декодирането" на gsm. самото декодиране не би позволило да се проведе разговор за сметка на друг, а просто да се чуе това което се говори. за да се направи разговор за чужда сметка трябва да се "излъже" при процеса на оторизация. двете са напълно различни като необходима техника и алгоритми. ползват се т.н. А алгоритми (а3-autentication и а5-encryption). и двата са стари и вече ненадеждни. Kc (over-the-air) кода е 64bit ключ, а Ki, RAND и SRES са 128 (ползваните за оторизация (или аутентикация както е модерно да се казва). Ki (128 битовия ключ в SIM) не се предава по въздуха, а само Kc (а8 - за key generation), които е производна на Ki и RAND(произволен ключ изпратен от базовата станция), но това е друга тема. така че и да натискате и да не натискате клавиши трудно ще говорите за чужда сметка. Относно натискането на клавиши.. 90#, *67, и прочее (мисля се наричат вертикални сервизни кодове). няколко неща - първо съм сигурен че не са много хората които са се замисляли какво правят # и * на телефоните, защо ги няма на телефоните с шайба (аз ги помня тези, за вас незнам). не са там само да не оставят 0-лата сама на реда :-). някой предполагам знаят че натискането на клавиш на телефона генерира 2 тона, и че има общо 8 тона които се ползват или по-точно са стандартизирани (697 Hz, 770 Hz, 852 Hz, 941 Hz, 1209 Hz, 1336 Hz, 1477 Hz и 1633 Hz - има си причина да са такива странни числа) или 16 възможни комбинации. т.н. dual-tone multi-frequency или DTMF или tone dialing или touch tone била измислена към края на 50-те и началото на 60-те на миналия век. та 16 комбинации - 0,1-9, *, #, A, B, C и D. да, имало и букви, които отпаднали (почти от всякъде), но * и # се запазили и останали да се ползват за служебни цели. какви - ми например както дори и btc ни е показало в указателя, да настроим разни работи на линията като пренасочвания, изчакващи повиквания и много други. между другото всички знаем че ако наберем един номер от gsm като сложим *67# пред него ще се активира caller id block. (дали не беше *67* или #67*). както и да е, натискането на определена клавишна комбинация с * и # в нея по време на разговор може да накара оборудването на някоя остаряла телефонна станция (но не в България - тука ако е старо е руско преправено немско => работи надеждно :-0) да направи нещо глупаво, но вероятността е минимална, защото вече никъде не се ползва in-band сигнализация. и със сигурност не е по gsm стандарта. между другото *90 е Call Forwarding Busy Line - което е наистина един от малкото начини да се говори за чужда сметка. ама кво ли обяснявам - имаше едни панасоник факсове /телефонни секретари с вградено в тях управление на пренасочванията, които можеха да се управляват по телефона и паролата им беше фабрично 1234 :-). ехх, бяха години.... но никога няма да се върнат, а ми липсват. играйте си сега ще стане късно като разберете че е късно :-) та тва са глупости. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 Абе някой да е получил "телефонно обаждане от хора, които твърдят, че са инженери от поддръжката на мобилната мрежа"? Това се отнася най-вече за шараните. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 Vij kvo pi4, ti moje i da misli6 za mu6muli, no pomisli 4e ima hora deto 4etat i po-oficialni pisma ot nqkoi institucii. Moje i da ima hora s pove4e informaciq ot teb. Za vi4ki 4etq6ti - takova pismo ima, a za modera - kogato nqma6 neobhodimata informaciq ne se izhvarlqi kato ............. Ми добре де- просто извади "официалното" писмо от бТК и ще решим спора... Толкова е лесно. Не ми повтаряй само - има, има... Да го видим И не се опитвай да си придаваш тежест - четял по-официални писма от някои институции... Това можеш да го използваш за придаване на тежест пред участниците в тоя форум, чието ЕГН започва с 90 и нагоре... Случайно работя на такова място и работата ми е такава, че точно с бТК и другите телекомуникационни фирми си общувам по няколко пъти в седмицата. И като казвам "общувам" нямам предвид общуване с лелката на касата им или с чичкото на телефона им за поддръжка... бТК специално имат назначен човек, чието единствено задължение е именно да общува с фирмата в която работя. Така че - с такива фасони не можеш да ме впечатлиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TiToget Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 Ми добре де- просто извади "официалното" писмо от бТК и ще решим спора... Толкова е лесно. Не ми повтаряй само - има, има... Да го видим И не се опитвай да си придаваш тежест - четял по-официални писма от някои институции... Това можеш да го използваш за придаване на тежест пред участниците в тоя форум, чието ЕГН започва с 90 и нагоре... Случайно работя на такова място и работата ми е такава, че точно с бТК и другите телекомуникационни фирми си общувам по няколко пъти в седмицата. И като казвам "общувам" нямам предвид общуване с лелката на касата им или с чичкото на телефона им за поддръжка... бТК специално имат назначен човек, чието единствено задължение е именно да общува с фирмата в която работя. Така че - с такива фасони не можеш да ме впечатлиш. Мисля си само че ако идеш в централния офис на Globul(или M-tel или w/e) както аз направих, ще останеш малко неприятно изненадан от тва което ще ти кажат... ама кат са замисля те кво знаят?! най-вероятно и те са подвластни на нечия манипулация... не че нещо изобщо на този свят е в състояние да повлияе на самочувствието ти на всезнаещ...ама....аз да кажа.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 И защо ми е да ходя до центъра на Мтел/Globul/Whatever?! http://www.mtel.bg/mobiltel/press.php? http://www.globul.bg/bg/news.list.html http://www.vivatel.bg/bg/news.php http://www.btc.bg/bg/news.php Странно... Никъде никакво предупреждение към клиентите. Нищичко... Странно... Според вас няма да сложат съобщение на сайтовете си, а ще действат като спамери - през имейл, при това безразборно изпращан - дали си им клиент или не, няма значение - земи тоя спам... Тъпо. Да не говорим, за опцията която им е най- под ръка - да ти изпратят SMS. Неее... що да ти пращат SMS? Виж ако е реклама на Дядо Прас - ще ти пратят SMS, ама за такова нещо как не. И сега още веднъж за неразбралите. Откриите разликите: If you get a phone call on your mobile from a Cellnet or Vodafone Engineer, telling you that they are doing a check on your Mobile Phone and that you have to press #90 or 09#. END THE CALL IMMEDIATELY This is a company who are executing a Fraud, they have developed and are using a device that once you have pressed #90/09#, will give them access to your SIM CARD details and allow to sell this information, so calls can be made at your expense. Това е спамчето пускано през далечната 1999 година... А това долу е "официалния" имейл от "достоверните" източници: If you receive a phone call on your mobile phone from any person, saying that, he or she is a company engineer, or telling you that they're checking your mobile line and you have to press #90 or #09 or any other number - end this call immediately without pressing any numbers. There is a fraud company using a device that once you press #90 or #09 they can access your SIM card and make calls at your expense. Разлики?! Да бе. Да влязат мармотите... Разбирам ви, че ви е неприятно да ви направят на лапнишарани, но какво да се прави... вързали сте се. Случва се. Но да упорствате... е това вече е диагноза. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TiToget Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 Виж сега...хубаво е че се опитваш да мислиш...ама когато много по информирани източници от ваша милост твърдят че това нещо съществува(хората работещи в главния офис на глобъл)... нещо ми подсказва че не "упорстващите" са за диагноза... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 Виж сега...хубаво е че се опитваш да мислиш...ама когато много по информирани източници от ваша милост твърдят че това нещо съществува(хората работещи в главния офис на глобъл)... нещо ми подсказва че не "упорстващите" са за диагноза... хигиенист? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 Добре... чакай да ти се обадят и да те помолят да натиснеш #90 Аз повече нямам какво да добавя. Очевидно искаш да бъдеш излъган - в такъв случай никой не може да ти помогне. Така и не видях хората от главния офис на Глобул да твърдят такова нещо на мястото където му е мястото да го потвърдят - на официалния си сайт. Или сега ще ми кажеш, че ти не ми говориш за главния офис на Глобул тук в България, ами за главния главен офис на Космоте в Гърция? До там ли отиде да попиташ? Но аз така и не видях "официалното" писмо за което бълнувате тука, защо ли?! Защото май всички сте получили "предупреждението" от познати и приятелчета Колко мъка има по тоя свят... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TiToget Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 хигиенист? в смисъл? Е тва е щом не го има в сайта значи не съществува...оная дето ме излъга според мен трябва да е набия...много по голяма е вероятността да са пропуснали да го напишат(или да не са искали по дадени причини)отколкото да ми дават недостоверно инфо... Колко мъка има по тоя свят... е за тва поне си прав... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 Добре... чакай да ти се обадят и да те помолят да натиснеш #90 Аз повече нямам какво да добавя. Очевидно искаш да бъдеш излъган - в такъв случай никой не може да ти помогне. Така и не видях хората от главния офис на Глобул да твърдят такова нещо на мястото където му е мястото да го потвърдят - на официалния си сайт. Или сега ще ми кажеш, че ти не ми говориш за главния офис на Глобул тук в България, ами за главния главен офис на Космоте в Гърция? До там ли отиде да попиташ? ) Но аз така и не видях "официалното" писмо за което бълнувате тука, защо ли?! Защото май всички сте получили "предупреждението" от познати и приятелчета Колко мъка има по тоя свят... Е ти сериозно ли мислиш, че Глобул ще признаят, че някви пешлигари им се ебават с цялата система и мамят клиентите на поразия?! Тва все едно да признаеш, че си видял няква монета на пътя и като си се навел да я вземеш някой манаф те е изтаковал... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 Хигиенист - в смисъл работещи в главния офис на Глобул. Във въпросния ден, също получих мейла от няколко сериозни инстутуции, в това число няколко фирми, две банки и министерство. От тогава досега седя и си мисля, това официални предупреждения ли бяха или просто познатите ми си заслужиха предупреждението, че ако получа още един такъв мейл от тях (при това с изредени всички адреси на получатели) ще ми влязат в спам листата. Това е вариация тип "албански червей". Разчитайки на наивноста кара потребителите сами да флуудват нета. Дали ако получите мейл със следния текст: В мрежата върлува страшен и неизличим вирус, който не може да бъде засечен от нито една антивирусна програма и спрян от нито един файъруол. Препратете това съобщение на всичките си приятели, след което форматирайте диска и преинсталирайте чиста система. Ще изпълните всичко докрай? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TiToget Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 Хигиенист - в смисъл работещи в главния офис на Глобул. не знам как се наричат но да-хорта работещи в главния офис на Глобул. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 ВНИМАНИЕ!! Колеги, току що се връщам от видеоконференция в която взеха участие собствениците на Мтел, Глобул, Космоте, бТК, Вивател, Ориндж, Водафон, АТиТ и Джордж Буш Младши. Конференцията беше свикана от разтревожения Джордж - според достоверни източници на ЦРУ, ФБР, Националната Агенция за Сигурност, МВР и КГБ, екип от evil учени, ръкодовени от Декстър и финансирани от АлКайда и МОСАД, са разработили устройство, с което постигат следния ефект - обаждат се на мобилния телефон на жертвата, представят се за инженери по поддръжката на НАСА, които тестват сателитен канал за връзка и го молят да натисне следната клавишна комбинация на клавиатурата на мобилния си телефон: #9**#11*&%777#96#007%^25 след което мобилния телефон се самовзривява и отнася главата на нищо не подозиращата жертва!! Представителите на Мтел, Глобул, Космоте, бТК, Вивател, Ориндж, Водафон, АТиТ потвърдиха информацията и съобщиха, че вече получават известия за взривени кратуни на техни клиенти, но отказаха да излязат с официално съобщение за пресата поради вътрешно корпоративни причини. Като чу това, Джордж Младши тутакси изключи мобилния си телефон и приключи участието си във видеоконференцията! Поради което не можа да чуе още по обезпокоителната новина - оказва се, че не е необходимо жертвата да натиска никаква комбинация - достатъчно е само да отговори на повикването и бУІУІУІУМ главата му става на кайма!! Представителите на Мтел, Глобул, Космоте, бТК, Вивател, Ориндж, Водафон, АТиТ единодушно препоръчват да изключите мобилните си апарати докато не уБпеят да локализират настоящото местоположение на Осама бин Ладен, който лично се обаждал, за да взривява жертвите, и не го неутрализират със специално разработения от обединените им отдели за развойна дейност скокандриращ нухел и тракторизиращ инджикипляктор за перефондация на костинбрирани дажамандулейки! Моля препартете това съобщение до всичките си познати и близки, преди Осама да им е звъннал и да ги е взривил!! Ремембър - изключете мобилните си телефони и ги закопайте на два метра под земята, като излеете поне метър и дваесе бетон отгоре им! Очаквайте скоро новини за развитието на инцидента от достоверни източници!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TiToget Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 Колко мъка има по тоя свят... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 DrEvil, чувал ли си вица за Албанския Вирус? Получаваш имейл от достоверен източник в който пише: Здравейте! АЗ съм първият албански вирус! Моля изпратете ме на всички контакти в адресната си книга, след което форматирайте харддиска си, ако обичате! Благодаря за вниманието! Не дай си боже някой сега да го копне тоя виц и да почне да го разпраща - представям си колко "разбирачи" ще си форматират хардовете TiToget - това е виц, да не вземеш сега да си форматираш харда, ей! мухахахахахахахахахахаха Link to comment Share on other sites More sharing options...
K_Pax Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 ВНИМАНИЕ!! Колеги, току що се връщам от видеоконференция в която взеха участие собствениците на Мтел, Глобул, Космоте, бТК, Вивател, Ориндж, Водафон, АТиТ и Джордж Буш Младши. Конференцията беше свикана от разтревожения Джордж - според достоверни източници на ЦРУ, ФБР, Националната Агенция за Сигурност, МВР и КГБ, екип от evil учени, ръкодовени от Декстър и финансирани от АлКайда и МОСАД, са разработили устройство, с което постигат следния ефект - обаждат се на мобилния телефон на жертвата, представят се за инженери по поддръжката на НАСА, които тестват сателитен канал за връзка и го молят да натисне следната клавишна комбинация на клавиатурата на мобилния си телефон: #9**#11*&%777#96#007%^25 след което мобилния телефон се самовзривява и отнася главата на нищо не подозиращата жертва!! Представителите на Мтел, Глобул, Космоте, бТК, Вивател, Ориндж, Водафон, АТиТ потвърдиха информацията и съобщиха, че вече получават известия за взривени кратуни на техни клиенти, но отказаха да излязат с официално съобщение за пресата поради вътрешно корпоративни причини. Като чу това, Джордж Младши тутакси изключи мобилния си телефон и приключи участието си във видеоконференцията! Поради което не можа да чуе още по обезпокоителната новина - оказва се, че не е необходимо жертвата да натиска никаква комбинация - достатъчно е само да отговори на повикването и бУІУІУІУМ главата му става на кайма!! Представителите на Мтел, Глобул, Космоте, бТК, Вивател, Ориндж, Водафон, АТиТ единодушно препоръчват да изключите мобилните си апарати докато не успеят да локализират настоящото местоположение на Осама бин Ладен, който лично се обаждал, за да взривява жертвите, и не го неутрализират със специално разработения от обединените им отдели за развойна дейност скокандриращ нухел и тракторизиращ инджикипляктор за перефондация на костинбрирани дажамандулейки! Моля препартете това съобщение до всичките си познати и близки, преди Осама да им е звъннал и да ги е взривил!! Ремембър - изключете мобилните си телефони и ги закопайте на два метра под земята, като излеете поне метър и дваесе бетон отгоре им! Очаквайте скоро новини за развитието на инцидента от достоверни източници!! DrEvil, чувал ли си вица за Албанския Вирус? Получаваш имейл от достоверен източник в който пише: Здравейте! АЗ съм първият албански вирус! Моля изпратете ме на всички контакти в адресната си книга, след което форматирайте харддиска си, ако обичате! Благодаря за вниманието! Не дай си боже някой сега да го копне тоя виц и да почне да го разпраща - представям си колко "разбирачи" ще си форматират хардовете ) TiToget - това е виц, да не вземеш сега да си форматираш харда, ей! мухахахахахахахахахахаха Аз не се заяждам,но няма как да не те попитам!На колко години си?Според мен още нямаш 16!!!Не може човек да защитава своят теза по този начин!Аз не виждам аргумент!Човека ти казва какво са му казали в офиса на Глобул и ти...Почваш да говориш за някаква конференция м/у теб Буш и там който беше!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 Ми скъпи ми не-заяждащ се - ако беше си направил труда да прочетеш цялата тема и всички мои постове в нея, щеше да придобиеш представа кой представя реални аргументи и кой просто повтаря във всеки пост -- казахамивофисанаглобул, получихофициалнописмо (което така и не виждаме, сигурно защото го има)... При това положение - с какво моя пост по-горе за видеконференцията с Джордж Буш е по-недостоверен от твърденията на TiToget?! Казвам ти и аз - току що говорих с Джордж Буш и представителите на Мтел, Глобул, Космоте, бТК, Вивател, Ориндж, Водафон, АТиТ... Защо не ми вярваш на същото основание на което вярваш на него - и двамата казваме разни работи... За годините да не говорим... според мен ясно може да се прецени кой на колко е. Но ще ти дам джокер - умножи предположението си по две. Link to comment Share on other sites More sharing options...
K_Pax Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 Ми скъпи ми не-заяждащ се - ако беше си направил труда да прочетеш цялата тема и всички мои постове в нея, щеше да придобиеш представа кой представя реални аргументи и кой просто повтаря във всеки пост -- казахамивофисанаглобул, получихофициалнописмо (което така и не виждаме, сигурно защото го има)... Добре!Бъди така добър да ми изложиш аргументите си,моля! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 Бъди така добър да ги прочетеш - вече съм ги изложил няколко пъти. Според мен е редно някакси преди да се изкажеш в дадена тема да се запознаеш с това което са казали хората... Върни се в началото на темата и чети. Link to comment Share on other sites More sharing options...
K_Pax Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 Бъди така добър да ги прочетеш - вече съм ги изложил няколко пъти. Според мен е редно някакси преди да се изкажеш в дадена тема да се запознаеш с това което са казали хората... Върни се в началото на темата и чети. Прочетох темата 2 пъти...ти нямаш аргументи!Имаш теза!Нали знаеш каква е разликата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 Така ли?! Изненадан съм... Я ми обясни къде е разликата между аргумент и теза. После ми покажи моята теза и тезата на другата страна. След което ми покажи аргументите на другата страна. Аз явно не разбирам, помогни ми, моля, да си изясня понятията "аргумент" и "теза", та да мога да представя аргументи и аз, щом досега само тези съм представял... Link to comment Share on other sites More sharing options...
K_Pax Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 Аз явно не разбирам Ами значи само ще четеш без да изказваш компетентни мнения Добре. но все пак. няма ли да ми обясниш? искам и аз да мога аргументи да давам... Само с искане не става Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 Добре. но все пак. няма ли да ми обясниш? искам и аз да мога аргументи да давам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 Това май че е теза Това е откровен спам. Не ви ли направи впечатление как некадърно е преведен английския текст на български? Това, че си го получил от доверен човек (пък бил той и работещ в банка) не гарантира, че е автентично. Спама и разните chain-letters използват точно тая хватка за разпространяване и всички им се хващат именно защото видиш ли "идва от доверен познат"... А това би трябвало да са аргументи: Не вярвате? Проверете сами: http://cluestick.me.uk/hoax/hash90.htm http://www.all-lies.com/legends/crime/dial90.shtml Кажете ми сега не се ли чувствате малко глупаво? Колко пъти трябва да ви изпързалят по един и същи начин, за да се научите да не се вързвате. То не бяха сини цветенца в айсикю то не бяха какви ли не дивотии - и всеки път се вързват хората. На ваше място бих предупредил всичките си "доверени познати" да не ми препращат никакви такива "доброжелателни" предупреждения, ако не искат да попаднат в shit-list-а ми... Две в едно Обаче ламера си е ламер. На 3-ти гледах едно предаване по бТВ за измамниците. Та една лелка сподели, че са застанали на входа на една фирма - измамници по гурбета (предлагащи работа в чужбина) и са обяснявали на всеки, който искал да влезе във фирмата, че са измамници и т.н., аргументирано с факти - свидетели и документи, въпреки това обаче повечето са влизали и са се набутвали. Тук е същата история. Българина винаги се смята за по-по-умен, а другите всички са прости. Ей доказателството в темата дето днес я отворих за кракове и сериали . В този дух подочух, че ov3rm4n е част от веригата измамници с номерата на СИМ картите и затова така защищава тезата. Това естествено е неуместна шега, ама на кого му пука т.к. тази част от абзаца няма да бъде дочетена. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.