Jump to content
BulForum.com

Проблем с 2 GSM-а

Recommended Posts

Имам два телефона, които се изключват сами от време на време. Двата са различна марка. Каква е възможността да е от батерията? Телефоните са си старички вече, но още вършат работа и нямам намерение да ги сменям. Ако е от батерията, ще им сменя само нея. За сега не ми се носят на сервиз. Ще се радвам някой да сподели мнение, особено ако се е сблъсквал с този проблем.

Все пак сподели какви са апаратите. На първо четене се сещам за 2 причини:

1. Лош контакт с батерията

2. Прецакан софтуер

И в двата случая проблема не е серизиозен ;)

Може и просто да им е дошло времето.Имах един Siemens c35i,който след 4 години употреба започна да прави същите мизерии,което се оказа нормално за модела при продължително ползване.И сега си работи,но дори с нова батерия си се изключва когато си поиска.Почисти пластинките,с които прави контакт батерията,ако и това не помогне-бягай в сервиз,за да видят дали не е от софтура или просто им е дошло времето на телефоните

Относно гореспоменатия Siemens и аз имах същия, правеше ми същите проблеми. Един ден се заиграх с чука щото ми писна, е после се наложи да си взема нов телефон. Човече не си пробвай нервите по-добре си вземи нов телефон :D

• 2 weeks later...
Аз имах подобен проблем с Нокиа 3510. Ама се изключваше само при студено време.

Същия проблем с Алкател. Реши се със смяна на батерията :)

При по студено време батерията си "губи" капацитета, и като е изхабена вече хич я няма

@Runner много вероятно е да е от батерията. Ако имаш познат с същия тел. пробвай неговата

Сега вече разбрах в общи линии, какъв е проблема. Батерията пада на 3тия ден някъде, но индикатора за батерията не е в ред, показва, че е почти пълна и въпреки това изключва. Това от батерията ли е или е от софтуера?

Сега вече разбрах в общи линии, какъв е проблема. Батерията пада на 3тия ден някъде, но индикатора за батерията не е в ред, показва, че е почти пълна и въпреки това изключва. Това от батерията ли е или е от софтуера?

Оригиналната батерия ли е

а как установи, че батерията пада на 3-тия ден

Честно да ти кажа винаги съм се чудил как определят оставащия капацитет на литиевойонна батерия с толкова прости средства :) Така е направен софтуера - някакви измислени приблизителни стойности показват.

Може и просто да им е дошло времето.Имах един Siemens c35i,който след 4 години употреба започна да прави същите мизерии,което се оказа нормално за модела при продължително ползване.И сега си работи,но дори с нова батерия си се изключва когато си поиска.Почисти пластинките,с които прави контакт батерията,ако и това не помогне-бягай в сервиз,за да видят дали не е от софтура или просто им е дошло времето на телефоните

Е, че те сименсите по начало са кофти телефони..

Аз съм с ц62, и ми прави супер проблеми, примерно телефона ми е включен, човека до мене ми звъни и му казва, че е е изключен, а в тва време аз получавам смс.

И като го водих на доктор ми казаха, че единствената оправия за него е оригиналния панел, както и ме 'светнаха', че 'сичките сименси били за вторични суровини :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...