Jump to content
BulForum.com

Честит Рожден Ден, cheese

pyroman

Recommended Posts

Жив и здрав да си! Чувствай се поздравен, макар да ми е секнало вдъхновението откъм поздрави нещо... :)

И наздраве! Ама да не се напиете като талпи... :P

честит рожден ден и от мен!

нещо в твой стил...

True Cuba Libre [Истинска Куба Либре]

Съставки:

50 мл. бял ром

фреш от 1/ 2 лимон (зелен е по-добре)

кока-кола

4-5 кубчета лед

Инструкции:

Съставките се наливат директно в чашата върху леда и се сервира веднага. Перфектното разхлаждащо питие за лятото!!!

Чаша: висока , казабланка

Наздраве!

Честит рожден ден,cheese!Пожелавам ти здраве,щастие и дълголетие.Продължавай да споделяш с нас рецепти за разни вкусотии :D

Наздраве!

Благодаря за хубавите пожелания !!!

За да остана верен на себе си - ето ви от мен, като благодарност, поредната готварска рецепта !

Солена торта !

Мерки и теглилки няма, защото всичко се слага на око.

Значи - правят се тънки блатове от картофено тесто. Това става като се сварят картофи, смачкат се на пюре, разстелят се върху лист целофан и се оставят в хладилник за час-два-три, за да се втвърдят (относително).

Слага се в голяма чиния първия блат, след това се намазва (блатът) с руска салата. После се слага втори блат, върху който се реди смачкана с вилица риба от консерва (само недейте да слагате риба в доматен сок, мирише гадно като комбинация с другите неща, направо все едно че тортата е вече веднъж ядена), след това още един блат, върху него хайвер с майонеза, друг блат, кисели краставички, друг блат и накълцана на ситно пушена риба, и така, докато ви свършат блатовете и гарнитурите. Най-накрая цялата торта се оставя в хладилника за два-три часа да се стегне, и непосредствено преди сервиране се намазва с майонеза и се украсява с каквото ви скимне, аз слагам отгоре шпроти и краставички. Поредността на плънките зависи от личните ви желания, както ви скимне, така ги редувайте :-)

Твърде добре върви с ароматна водка, например кориандрова, перцовка или люта ловджийска.

Ако искате рецепта за гореспоменатите водки, ще ви обадя  :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...