basten Posted March 25, 2006 Share Posted March 25, 2006 hehe,добре звучи,но не забравяй,че има милярд и кусур китайци,които са правили всичко Надали има нещо на този свят,което не е правено Ostava da kajesh, 4e i teb te sa te praveli Prostaka, obadi nqkvi parametri, na unikalnoto ti tvorenie, 4e mi stana interesno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted March 25, 2006 Share Posted March 25, 2006 Prostaka, obadi nqkvi parametri, na unikalnoto ti tvorenie, 4e mi stana interesno. Мога да кажа само ,че ще е 2х100W на 4 ома,което едва ли ще ти е интересно де.Бавят ме единствено платките ,за които ми казаха че ще са готови на 14 април чак за съжаление, като имаш предвид,че проекта съм си го изработил аз със Шпринта ,а има само две фирми за изработка на платки .Ше пусна специална тема със снимки,щом съм готов Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted March 25, 2006 Share Posted March 25, 2006 Мога да кажа само ,че ще е 2х100W на 4 ома,което едва ли ще ти е интересно де.Бавят ме единствено платките ,за които ми казаха че ще са готови на 14 април чак за съжаление,а има само две фирми за изработка на платки .Ше пусна специална тема със снимки,щом съм готов надявам се снимковия материал да не е само в крайние момент ми и в началните и в междинните етапи през които си минал А и аз да питам като марка за домашен усилвател кои са най-добре мисля и аз по нататак да зарежа уредбата и да си зема нещо по сериозно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted March 25, 2006 Share Posted March 25, 2006 А и аз да питам като марка за домашен усилвател кои са най-добре мисля и аз по нататак да зарежа уредбата и да си зема нещо по сериозно Като марка най доброто е правения усилвател приятелче,със подбрана схема,качествени елементи и професионално изпълнение от специалист като мен. Да си купиш усилвател от магазина е пълна набутвация,защото там си купуваш някакво име повече от колкото качество и даваш повече пари за нищо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 25, 2006 Share Posted March 25, 2006 надявам се снимковия материал да не е само в крайние момент ми и в началните и в междинните етапи през които си миналА и аз да питам като марка за домашен усилвател кои са най-добре мисля и аз по нататак да зарежа уредбата и да си зема нещо по сериозно Усилвател или ресивер? Усилватели -Technics, Pioneer, Harman Kardon Ресивер - Denon, Harman Kardon, Yamaha, Onkyo Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted April 27, 2006 Share Posted April 27, 2006 Аз съм с усилвател Pioneer 2x90W и две Jamo 100W each... Никога не съм съжалявал... Рядко ги надувам, защото за моята стая над половината звука става като в дискотека. Не само като сила, а и като качество! Така че моят съвет е 2 хубави колони и усилвател. Не гледай всички, които ти обясняват кое е най-добро. Втората ръка не е лош вариант, но дано имаш късмет. А за усилвателя, Простака е прав. За колоните обаче, мисля че е по-добре да си купиш от магазин, не правени, тъй като рядко правените звучат добре. Нещо все не ги изчисляват както трябва... Успех! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted April 28, 2006 Share Posted April 28, 2006 Много поздрави ти пращам аз. Ако човека търси ще намери - за 100 лв. си намерих супер яка бас каса, измисляш малко пищялчици и качеството става екстра.. Аз не знам как така 500 лв. не били нищо за домашно озвучение.. Ми нищо са си ако държиш на качеството . Много са ако ти трябва, шумялка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted April 28, 2006 Share Posted April 28, 2006 Така че моят съвет е 2 хубави колони и усилвател. Така е,ако държиш на качеството,много вярно казано Ми нищо са си ако държиш на качеството .Много са ако ти трябва, шумялка. Това също е абсолютно точен отговор и няма какво повече да се добави,но всеки с мерака си,а тия 5+1 и тем подобни в магазините са си просто пълни боклуци без значение от цената им. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stapos Posted April 28, 2006 Share Posted April 28, 2006 Като човек който също се е занимавал с HI-FI , апаратури и техника искам да кажа и аз няколко неща. Според мен повечето компании си имат и добър клас и среден клас и висок клас апаратура. Качествения и Евтиния саунд обаче се продават на 2 отделни щанда в магазина. За да стане един саунд наистина добър и не само силен са необходими много, много неща като например помещението да бъде така преустроено че да не се губи от полезния звък никъде. Но това са ве4е само за тези които наистина чуват музиката а не я слушат само. Лично на мене до сега не ми се е отдавало възможност да си направя подходяща стая. Доброто предусилване и усилване са сърцето на музиката. Много е важно Ниските честоти да се изолират самостоятелно и да се пуснат само към басите така че там да могат да влизат само честоти до определен диапазон. Самите озвучителни тела пък са вече толкова много модели че човек е трудно да избере какво да си купи. За качествен и много моще звук препоръчвам един модел на JBL __K2__ , който не напразно е кръстен на недостижимия връх К2. Мощен , бих казал зврски саунд. За ценителите на качествения саунд пък препоръчвам ___Infinity_Beta_40___. Иначе повечето си караме с татковите Радиотехника - това е истината. "Prostaka" - аз също чакам творението. Вярвам ти защото щом ще е с ториадален траф........... мммммама миа. Качество и мощ. Но най вече с най-малко загуби и без вредни шумове. А ?!?!?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 28, 2006 Share Posted April 28, 2006 .. а тия 5+1 и тем подобни в магазините са си просто пълни боклуци без значение от цената им.. не съм особено съгласен тука. вярно, че не можеш да очакваш професионален звук но има разлика между колони за 100 и такива за 700 лева. (предполагам, че говориш за компютърни, затова и високата граница която съм дал е 700 лева.) Колони 5.1 са напълно задоволителни за домашни нужди на компютърен юзър. И на мен ми се иска да си купя Denon ресивер с 5.1 сглобен комплект от 2 трилентови Инфинити и 2 броя от по-малкия модел на същите трилентови колони. също така и център и събвуфер, но от 500 лева (колкото струват колоните ми в момента), цената ще иде на (ресивер - 1000 лева, 2 предни колони х 800лв/бр. + 2 задни колони х 450лв/бр. + център 500лв. + вуфер 800лв.) 4800 лева, което е една кола. всеки харесва хубаво, но е нужно понякога да бъдем и реалисти. друг е въпроса, че някои хора знаят какво е хубав звук и го различават от силен звук за разлика от други за които "да ми тресе джамовете" е единствената цел на говорителите, независимо, че бръждат и пръщат сякаш ще се скъсат всеки момент. .. JBL ..__K2__ , който не напразно е кръстен на недостижимия връх К2. Мощен , бих казал зврски саунд. За ценителите на качествения саунд пък препоръчвам ___Infinity_Beta_40___. Иначе повечето си караме с татковите Радиотехника - това е истината. горната колона не и потърсих даже цената но предполагам, че минава 1000 лева. Долната и аз съм си я харесал, но е 800 лева бройката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted April 29, 2006 Share Posted April 29, 2006 "Prostaka" - аз също чакам творението. Вярвам ти защото щом ще е с ториадален траф........... мммммама миа. Качество и мощ. Но най вече с най-малко загуби и без вредни шумове. А ?!?!?! Ами аз го направих ето ТУК,ама ми затвориха темата stapos и хич не е приятно така да те резнат за 4 месечен труд.Комерсиално било , на баба им хвърчилото.Здраве да е не е само тоя форум имам си и мой Link to comment Share on other sites More sharing options...
stapos Posted April 29, 2006 Share Posted April 29, 2006 горната колона не и потърсих даже цената но предполагам, че минава 1000 лева. Долната и аз съм си я харесал, но е 800 лева бройката. горната колона е 101% е в пъти над 1000 лв. но това е друг въпрос. Всяко качество си има цена. Между другото за чужия стандарт - говорим за не много скъпи колони. Има екзотични фирми които предлагат комплекти за по над 20 000$. А това за Инфинити-то е просто едно от най добрите неща на пазара относно качество и цена. Имал съм удоволствието да послушам няколко месеца на такива само 4е Бяха от предната серия - "Алфа" - които се отличаваха по много малко неща. Бета серията свири малко по стегнато и е по-мощна като Ватове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted April 29, 2006 Share Posted April 29, 2006 горната колона не и потърсих даже цената но предполагам, че минава 1000 лева. Долната и аз съм си я харесал, но е 800 лева бройката. тея jbl-ки, ако тая цена е реална са доста над 1000лв http://911.bg/a2/offers.asp?p=955394 edit: цената явно е реална, гледам в различните страни са от порядъка на 30 000евро, 27 000евро направо ненормална работа. един приятел чете коментари от един форум How much is a pair of (new) JBL K2 S9800 in USA (or in Denmark)? Tomas. In Germany it is 30.000 Euro! Horrible!!!!!!! They cost 27.000 Euro in Sweden. I thought that was a joke. Tomas Link to comment Share on other sites More sharing options...
stapos Posted April 29, 2006 Share Posted April 29, 2006 Да цената е такава. 2003 година струваха - малко над 20000$ за България, но предния модел. Това са Домашни Hi-Fi колони при това. . По мое време когато бях по-навътре в нещата се продаваха едни много добри за около 3200 лв. чифта. JBL - Sound Power 12. Не мога обаче да намеря линкове и снимки на тези красавици. Значи какво представляват. Около 1,6 метра е всяка - светло черешово дърво. 45-50 см. широка и толкова дълбока. Малко над 40 кг. всяка. 12" Активен бас с крайно стъпало в долната част на колоната. След това - среди и високи. Бас говорителя беше златен Бронз и идеално пасваше на черешовия цвят. 2х200 вата. В целия Пловдив не бях виждал по-красиви и по-мощни домашни колони. Честно казано не намерих усилвател който да ги изпъне както трябва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.