root666 Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 Значи, постановката е следната: Дъщеричката много се е зарибило по детски филмчета, и за да мога и аз да се вредя да седна на компютъра, и ги пускам през TV OUT-a на видеокартата на телевизора. Съответно звука от звуковата карта също отива в телевизора с кабел. Въпроса ми е, може ли да си сложа втора звукова карта, която да си включа в тонколонките на компютъра, та да имам и аз звук, докато тя гледа филмчета. Абсолютно съм убеден, че преди повече от година в този раздел на форума, някой беше пуснал ръководство как да се направи това под Windows. Търсих, но не намерих темата. Ако някой има директен линк към темата, или поне си спомня името на автора, нека каже. Благодаря ви предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 Да може Аз в момента съм така и съм много доволен. Значи купих си една звукова карта за 5лв. и си е сложих (а на дъното си имам вградена) . Новата звукова карта е свързах с телевизора , а на мойта си и вързах колоните на компа. И като пусна (winamp , windows media player или друг ) в настройките има да си избираш през коя звукова карта да ти излиза звука. И значи аз си пускам филм да се гледа на тв-то (и там се чува) , а аз през това време цъкам на компа и си слушам музичка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 Темата може да се промени и на "3 аудиокарти в един компютър" - моят случай е такъв. Само трябва да се внимава да не се засекат IRQ-тата, иначе няма особен проблем. Btw, вече имаше такава тема преди няколко месеца. Link to comment Share on other sites More sharing options...
root666 Posted February 25, 2006 Author Share Posted February 25, 2006 Дай линк де... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 Ако си с бсплейър избираш 2рата саундкарта оттук: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sairos_ Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 Аз немога да разбера за кво трябва да си копуваш втора звукова карта като можеш да си купиш ТОВА Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 Аз немога да разбера за кво трябва да си копуваш втора звукова карта като можеш да си купиш ТОВА Щото човека не иска да разклонява един и същ аудио сигнал , а иска да изкара от компа два различни Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 Аз немога да разбера за кво трябва да си копуваш втора звукова карта като можеш да си купиш ТОВА Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 Хубаво де аджеба като може как точно става?Аз кат сложа другата карта и ми спира вградената на дъното(тоест като инсталирам драйверите) Ако може и на П.М. някой да ми обясни как да го направя и двете да работят ще съм много благодарен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 Control Panel -> Sound and Audio Devices -> Audio -> Default Device избираш картата по подразбиране. За всяка програма която искаш да ползва другата карта се бъркаш в опциите. Горе съм показал за bsplayer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 Хубаво де аджеба като може как точно става?Аз кат сложа другата карта и ми спира вградената на дъното(тоест като инсталирам драйверите) Ако може и на П.М. някой да ми обясни как да го направя и двете да работят ще съм много благодарен Ми и аз така се ядосвах два дена ама то кво било - влизаш в биуса и даваш на Sound Card on board ( т.е. вградената ти звукова карта ) да е на enable , а не на auto . Като дадеш тази опция ще ти тръгнат и двете. .........и да почерпиш Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 Ако 'другата' "карта" е някоя безподобна CMedia (наблягам на вторите кавички), спокойно можеш да не се ядосваш, че нещо не върви като хората, а единственото за което трябва да се ядосваш е на този, който е дръзнал да купува това подобие на звукова карта със също толкова безподобни нули и единици, наричащи себе си нагло "драйвери". Звуковите карти като такива започват от 20$ нагоре, и се наричат като най-малко общо кратно 'Creative'. Ако пък става дума за Creative в случая, то със сигурност проблема е нещо в твоя телевизор. Midex работи с качествени карти, знам, и всеки който работи с качествени неща, знае, че няма тревоги. И аз съм пускал две звукови колкото за пробата, с текущите ми компоненти, но просто реших, че не ми е нужно да товаря с още едни драйвери, особено защото дънния звук товари процесора недопустимо много за мен (да, дори и 5% са много, по-добре още един криейтив да ми е мирна главата). EDIT: Getzata, не става дума за 5-те % толкова, колкото до принципа. Ако трябва да перифразирам поговорката (една грешка, и после цял живот мъртъв), тя ще гласи така: По-добре един път додай 15$ (разликата от цмедиа до креатив), отколкото цял живот на сравнително по-некачествен звук/нестабилни драйвери/товарене на процесора от 5 до 8 или повече %. Защото въпреки че нямаш проблеми, повярвай, малко или много тая цмедиа ти дърпа от производителността доста повече отколкото една истинска звукова карта. Това на дъното ти не е истински звук. Моя на дъното е Реалтек, и разбира се е без предусилвател, не мога да го слушам със слушалки, както предимно слушам аз. Става само за ползване с усилвател, колони, ТВ. Аз си казвам, че никога няма да го ползвам, освен ако случайно някой ден не ми остане свободен PCI слот (с 6 съм). Не дай си боже някой ден да бъда насила накаран по каквато и да е причина да купя CMedia.. Същото важи и за захранване noname, или нещо от тоя род боклуци, с които не може да си сигурен кога ще ти изгърми нещо, кога ще започне да ти забива компа без видима причина, а после се чудиш къде е проблема, а той да е в скапания отвратителен боклук, който продават с гръмкия етикет "Power Supply 350W", а то се оказва примерно премаркирано бай Мангалско производство има няма сто вата някакъв пълен боклук, взето от някоя кирлива китайска работилница за 1-2$ ..... Ама какво ли се чудя, в България всичкото измет що е боклук се внася, а хората трябва да свикнат да не купуват евтини боклуци , и после се чудим защо форумите са пълни с хиляди теми защо това или онова не работело. Не визирам изобщо текущата тема, а по принцип, надявам се поста ми не е много нервен, просто хората трябва да се змаислят повече за какво си дават парите, предполагам не са много хората, които си ги печелят седейки и не всички са мутри, и не разполагат с толкова пари, че д акупуват евтинията на Китай, има и такава поговорка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 Ми и на мене вградената ми е с-мидиа , ама нямам никакви проблеми с нея Спокойно си гледам филм (и изкарвам звука му на телевизора) , а през тва време си цъкам CS и слушам winamp ма колонките на компа ( а пък компа не ми е некъв звер 5GHz ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 И един мармот .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 Midex работи с качествени карти, знам, и всеки който работи с качествени неща, знае, че няма тревоги. Вярно...едната ми карта е "доста качествена" на цена, колкото за един добър гейм компютър с 19" TFT монитор , но пък другата е най-обикновена Live! Value, а третата е дънната - някаква измислена SoundMax (или нещо подобно), работеща до цели 96 Khz. Щом не се засичат в адресите и IRQ-тата - всичко е ОК. А с различни плеъри можеш да си ги пуснеш на 3 различни аудиопотока. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 дънния звук товари процесора недопустимо много за мен (да, дори и 5% са много, по-добре още един криейтив да ми е мирна главата). При мен разликата е още по-осезаема. Със звука от дъното CPU Usage ми е достигал до 20% при просвирване на мп3 с Уинамп. Сега с Audigy2 Value ми е 0-1 % Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 Хмммм до тука добре си ми работиха картите , ама защо като говоря по микрофоня (с скайп-а) се чува на мойте колони моя глас - отвратително се получава ): Може ли да се избегне това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 Хмммм до тука добре си ми работиха картите , ама защо като говоря по микрофоня (с скайп-а) се чува на мойте колони моя глас - отвратително се получава ): Може ли да се избегне това. Това е, защото човека, с който говориш много си е увеличил неговите колони и така се чува твоя глас през неговия микрофон до твоите колони. Може да се избегне като той си намали звука или те слуша със слушалки....или пък ти говориш по-тихо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 да ама и като не съм пуснал скайп , се чува сичко. Когато говоря на микрофона и се чува звука на колоните. Това е само при втората ми звукова карта (Yamaha) , а при вградената не се получава така , но немога да използвам входа на вградената , тъй като го ползвам като изход за суббуфер . Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 Ми и аз така се ядосвах два дена ама то кво било - влизаш в биуса и даваш на Sound Card on board ( т.е. вградената ти звукова карта ) да е на enable , а не на auto . Като дадеш тази опция ще ти тръгнат и двете. .........и да почерпиш М дам стана.Ще трябва да почерпя една две бири някой ден само свиркаш @tedy аз много добре знам какво да си купя ама парите ме спъват.Пък и аз неискам кой знае кво качество точно за звука.Да ми бачкат за 3 4 часа вечер някви смотани слушалки няма да дам сумати пари за Креатив при положение че и няколко вечери като съм преуморен изобщо може да не включвам и звук. Ако е за друг хардуер давам повече пари за да взема нещо качествено ама точно за Саунд парите ми се свидят Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 да ама и като не съм пуснал скайп , се чува сичко. Когато говоря на микрофона и се чува звука на колоните. Това е само при втората ми звукова карта (Yamaha) , а при вградената не се получава така , но немога да използвам входа на вградената , тъй като го ползвам като изход за суббуфер . Виж дали не си пуснал Mic Boost. Обикновено така става като е ON Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 И отметката MUTE на микрофона трябва да я има! Link to comment Share on other sites More sharing options...
root666 Posted February 26, 2006 Author Share Posted February 26, 2006 Уж всичко направих както трябва, инсталирах втората звукова карта(като марка и модел е еднаква с първата - Yamaha DS-XG 724), но като избера от менюто на Уинампа или БС плеърада ми свири по подразбиране на втората, при пускане на медиен файл, звука пак излиза само от първата аудиокарта? Къде греша? И има ли уиндоус медиа плеъра такова менюа се избере коя аудиокарта да е по подразбиране ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted February 26, 2006 Share Posted February 26, 2006 Windows media player-a може , Tools -> Options -> Devises -> Speakers -> Sound Playback - и от там си избираш от коя звукова карта да излиза звука . Успех ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 26, 2006 Share Posted February 26, 2006 ...и за Winamp: Preferences-->Plug-ins-->Output-->waveout output-->и си избираш коя карта да свири. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.