XMD Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 Може ли да се сложи и ако може какво трябва да се купи и как да се монтира? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 http://mladkonstruktor.bg/pcrc.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sairos_ Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 Лесно и просто Link to comment Share on other sites More sharing options...
ludiq3 Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 eto te tuka moje da vidi6. edin syvet za tova ot mlad konstruktor tyi kato go pravih naskoro na shemata i na platkata sa dadeni edin integral 78l50 i tranzistora koito ne se se6tam to4no obozna4enieto mu. obyrni gi naobratno i dvete. bih kazal 4e tova e nai lesnata 4ast ot napravata ne distancionnoto. ako nqkoi go polzva tova ot MK pls da kaje edin soft s koito raboti. 4e tozi IRasistant ne moga da go podkaram. i kakvo distancionno polzva na syotvetniq soft. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 Kакви проблеми имаш с IRAssistant ? Ако мога ще се опитам да помогна, ползвам го от 4-5 години. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daddydj Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 @kicko, подкарвал ли си IRAssistant със схемата от МК? Кой драйвер използваш ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 не съм, защото нямам такъв приемник затова питам какъв е точно проблема - работи ли с WIRC или не, тестван ли е хардуера както е казано там на сайта на Млад Конструктор (да му подадеш захранване и да гледаш дали мига диода като насочиш дистанционно и натиснеш бутон).... ето тук преди време се опитвах да помогна на един друг собственик на такъв приемник, но него го мързяло да си потърси приемника и да пробва това което му казах да направи.... Погледни какво съм написал там (само първата страница на topic-а е достатъчна) и пробвай настройките, после дай някакъв feedback. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 Значи аз си направих това на МК , на Windows 98 с WIRС си работи перфекно и много ма кефат функциите които предлага , сичко можеш с него да правиш , с всякакво дистанционно - дори мошката да местиш. Да ама на ХР Irassistant неще да го засече , какво ли не опитвах , сумати теми за тая програма четох , ама неще да ми тръгне с ХР . Ако някой знае и му е тръгвала тази програма нека да пише как става че много се ядосвам така а ето снимка на това дето го правих - стана доста компактно: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ludiq3 Posted February 26, 2006 Share Posted February 26, 2006 za moq problem da si kaj i az. intalnata mi e irasisstant. sys universalno distancionno sym. kogato natisna nqkoi buton na distancionnoto dioda svetva no na learn ni6to ne namira. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted February 26, 2006 Share Posted February 26, 2006 ахам, и какво правиш по въпроса ? пробва ли 1200, 8,n,1, RTS on, DTR off ? друго какво пробва ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dido`87 Posted February 27, 2006 Share Posted February 27, 2006 Аз също имам проблем с тая джаджа. Сглобил си я. Пробвах я като подадох напрежение и диода свети при сигнал от дистанционното. Когато я свърцжа към копмютъра обаче и включа програмата диода свети непрекъснато независимо дали му подавам сигнал. И това е. Нищо не засича. Пробвах вече с почти всички софтуер който може да съществува сигурно... на XP съм... Link to comment Share on other sites More sharing options...
daddydj Posted February 27, 2006 Share Posted February 27, 2006 kicko, въпросната схема от "Млад Конструктор" работи безпроблемно с WIRC (под уин98). За съжаление (както предполагам вече знаеш) WIRC не работи за ХР. Ама ми се налага да ползвам ХР и => IRAssistant. Сега ще пробвам разни настройки (пак) и ще пиша. EDIT: Провах асистант-а със следните настройки: Speed: 1200 Byte Size: 8 Parity: None Stop bits: 1 DTR control: Enable RTS control: Enable Xon/Xoff: Off Read interval timeout (ms): 10 Сега светодиода мига при натискане на някой бутон от дистанционното, но опцията learn от irassistant не реагира. Бъркам ли някъде в настройките на COM Driver-a? Трябва ли да се правят настройки на порта от уиндоус-а ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dido`87 Posted February 27, 2006 Share Posted February 27, 2006 Абе просто това нещо като че ли не се поддържа от Win XP и т'ва е. Колкото и теми да чета по форумите, няма нито един с XP който да го е подкарал! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted February 27, 2006 Share Posted February 27, 2006 С IrDA закачен на куплунга на дъното може ли да се контролира пц-то? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted February 27, 2006 Share Posted February 27, 2006 daddydj пробвай с girder под XP. Работи без проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daddydj Posted February 27, 2006 Share Posted February 27, 2006 Пробвах, но нещо не мога да нагодя СОМ драйвера ... EDIT: Пак същата работа. Светодиода реагира, ама гирдер-а не. Какви настройки точно си направил на драйвера? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted February 28, 2006 Share Posted February 28, 2006 пробвай същите настройки дето си написал, но с DTR disable този МК приемник почва да ме дразни, някой може ли да ми даде един да го разбъзикам ? ама след няколко дни, че сега точно PC-то ми нещо е болно и не иска да отлепи, пък на лаптопа нямам нужните tools. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted March 1, 2006 Share Posted March 1, 2006 пробвай същите настройки дето си написал, но с DTR disable този МК приемник почва да ме дразни, някой може ли да ми даде един да го разбъзикам ? ама след няколко дни, че сега точно PC-то ми нещо е болно и не иска да отлепи, пък на лаптопа нямам нужните tools. Е ако искаш ще ти го дам за няколко дни да го "разбазикаш" - дано успееш да го подкараш , че вече се побърквам - една година го мъча , ама неще А под 98 съм го ползвал много време и си работеше без никакъв проблем Link to comment Share on other sites More sharing options...
daddydj Posted March 1, 2006 Share Posted March 1, 2006 Пробвах без DTR ... пак същата работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 1, 2006 Share Posted March 1, 2006 Понеже имам интерес за такова дистанционно, но нямам време да търся части, платки и т.н. искам да питам дали има готово, сглобено, марково и тествано дистанционно за компютър. Ако има ще съм благодарен ако кажете няколко думи за съответния модел - какви функции точно може да изпълнява, надеждно ли е като цяло и неговата цена. Мерси предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
redmadman Posted March 1, 2006 Share Posted March 1, 2006 Sairos_ е дал линк към такова дистанционо Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted March 1, 2006 Share Posted March 1, 2006 ами в началото на темата има един линк към hardwarebg за Logitech UltraX Media Remote, така че, ако искаш "купешко", ето ти, за под 40$ !!! другия вариант за "купешко" е да го получиш в комплект с тунер, моето едното е такова - от Pinnacle тунер, но го ползвам не с оригиналния софт ами с IRAssistant трети вариант - в МОСТ съм виждал да продават едни, на българска фирма Неомонтана. Комплект приемник, дистанционно с доста бутони и софтуер. Мисля, че софта е Girder. Те предполагам са варианти на тези самоделките, но хората са си направили платки, кутийка, малко по-културно. Предполага се че е тествано и поне с това дистанционно дето дават и с този софт действа. Попадало ми е в ръцете за кратко, вече не мога да си спомня с Girder или с IRAssistant го подкарах. Само помня, че тръгна, че собственика му остана доволен, и че Girder не ми допадна. Какво може ? Почти всички команди които може да се задействат с keyboard shortcuts може да ги настроиш на клавиш от дистанционното. Може и движения с мишката и clicks, ама те не ми се е налагало да ги ползвам. Освен това, има системни функции - стартиране на програма, промяна на група от настройки на бутоните с други и т.н. Примерно с един бутон може да вадиш меню на екрана от което избираш Winamp, Windows Media Player, Media Player Classic, TV tuner.... и след избора съответната програма се стартира, или ако е стартирана прозореца и се вади на преден план, и бутоните на дистанционното се "препрограмират" за нея. Това са възможности на IRAssistant, другото вече зависи от дистанционното което имаш и от приемника. Проблема с дистанционното който може да възникне е следния - при мен едно дистанционно Sharp от телевизор не работи - като натисна бутон IRAssistant получава код, натискам пак - друг код, натискам пак - отново различен... И не може да се обучи защото очаква да получи 6 поредни еднакви кода за да е сигурен че този бутон това точно праща. Това обаче става с приемника ми самоделка, а с този от Pinnacle тунера не става, там си работи. Върви го разбери, инфрачервена му работа.... Ама с дистанционното от видео Sony си работи без грешка, също и с дистанционното от тунера, което го предпочитам защото има много повече бутони. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted March 1, 2006 Share Posted March 1, 2006 PC-то само с IrDa на COM ли може да се контролира или и с такъв на куплунга на самото дъно? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted March 1, 2006 Share Posted March 1, 2006 да, това на COM не е IrDA а е само IR приемник и то специален за дистанционни, така че е различен от IrDA което се закача към дъното или има и варианти на COM или USB на сайта на IRAssistant пише че някои модели IrDA-та може евентуално да проработят, аз с едно пробвах и не стана Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted March 1, 2006 Share Posted March 1, 2006 да, това на COM не е IrDA а е само IR приемник и то специален за дистанционни, така че е различен от IrDA което се закача към дъното или има и варианти на COM или USB на сайта на IRAssistant пише че някои модели IrDA-та може евентуално да проработят, аз с едно пробвах и не стана Щото и аз така си помислих, че нещо и при мен не иска. Явно ще трябва да си правя приемник само. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.