toneff Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 Може ли да ми кажете каква е разликата между АТА SATA и SATAII ? И коя марка хард е добра за ползване от АТА SATA и SATAII ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
toneff Posted February 22, 2006 Author Share Posted February 22, 2006 фактически по доброто решение за копуване е SATA II или нещо от рода на : Хард Диск 200GB Seagate SATA II , 7200 rpm , 8MB - 5 години гаранция ( примерно ) ... а някакви грешки бъгове в тезе SATA II ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizirixo Posted February 23, 2006 Share Posted February 23, 2006 awe то ся SATA II не е точно II, а е 1.1 може да се каже, че са така: - АТА (Ultra ATA 100/133) - S-ATA 150 - S-ATA 150 + (което се продава под името SATA II в момента) - S-ATA II (която я няма на пазара) това което се продава в момента под това име не може да достигне прослувитите 3ГБ/с Seagate в момента не са едно от най-добрите !!! Ако трябва да се подредят по марки: Hitachi - Samsung - Seagate - Maxtor (отлично > много добро > добро > бива) !!! не се подвеждайте по голямата гаранция !!! тя е действително 5 години, ако се подпише декларация, че ще транспортирате харда до главния сервиз... Ако няма такава декларация гаранцията е 3 години... Фирмите могат да дадът и 5години, но нали знаете, че няма да я приемат.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
greg Posted February 23, 2006 Share Posted February 23, 2006 Ако трябва да се подредят по марки: Hitachi - Samsung - Seagate - Maxtor пропуснал си да напишеш че класацията е в обратен ред или ако трябва да сме по-точни (бива-зле-добро-добро) като все пак изключваме някои 'value' или 'cost effective' модели Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted February 23, 2006 Share Posted February 23, 2006 мисля че точно е имал предвид такава подредба а макстор не са лоши но създават и доста проблеми понякога на хората , а Seagate немога да кажа че са зле. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GUI Posted February 23, 2006 Share Posted February 23, 2006 немога Хм, и посланието на подписа ми не е лошо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizirixo Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 Подредбата си е посочения ред !!! отлично - много добро - добро - бива Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 Аз не съм съгласен Самсунг да е в класацията. За останалите имаме история и твърдо съм за Hitachi (IBM) > Seagate > Maxtor А за Fujitso никой нищо не казва, а повечето ми преносими PC-та са с такива Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizirixo Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 все пак говорим май само за 3.5" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 Ако трябва да се подредят по марки: Hitachi - Samsung - Seagate - Maxtor (отлично > много добро > добро > бива) Подредбата си е посочения ред !!!отлично - много добро - добро - бива Аз не съм съгласен Самсунг да е в класацията. За останалите имаме история и твърдо съм за Hitachi (IBM) > Seagate > Maxtor абсолютно съм съгласен че самсунг няма място тука и ми се струва че пропускате някой не безизвестен Link to comment Share on other sites More sharing options...
toneff Posted February 25, 2006 Author Share Posted February 25, 2006 АМММмм преди ИБМ бяха много добра фирма за хардове, но лошото при тях беше че са бавнички, но много качествени... Според Мен двете марки ХИТАЧИ и СИЙГЕЙТ са най-добрите .... Макстор се скапват много бързо вече 5 приятела ми се оплакаха.. МАКСТОР са номер1 до 80ГБ АТА, но следващите от 80ГБ нагоре просто не са направени като хората... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 На стария компютър имам един 20GB Maxtor, който вече пета година няма никакви проблеми, а нерядко съм си изкарвал яда на кутията В сегашния имам Seagate 120GB SATA, с него също нямам никакви проблеми, но пък той е само на година и нещо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 Може ли да ми кажете каква е разликата между АТА SATA и SATAII ? И коя марка хард е добра за ползване от АТА SATA и SATAII ? Ами ако не се лъжа има тема за ATA и SATA. SATAII осигурява по-бърз трансфер на данни от SATA. Seagate в момента не са едно от най-добрите !!!Ако трябва да се подредят по марки: Hitachi - Samsung - Seagate - Maxtor (отлично > много добро > добро > бива) Точно така, а най-добри са EXCELSTOR АМММмм преди ИБМ бяха много добра фирма за хардове, но лошото при тях беше че са бавнички, но много качествени... Според Мен двете марки ХИТАЧИ и СИЙГЕЙТ са най-добрите .... Макстор се скапват много бързо вече 5 приятела ми се оплакаха.. МАКСТОР са номер1 до 80ГБ АТА, но следващите от 80ГБ нагоре просто не са направени като хората... Имал съм няколко срещи с хардове на maxtor. Досега не съм попадал на диск на maxtor, който да няма проблеми. Около 1999 maxtor купиха quatum. От quantum нямам оплаквания използвал съм дълги години два техни диска (10Gb). До колкото знам и Hitachi, и EXCELSTOR се произвеждат по патенти на IBM. От Hitachiтата досега не съм чул оплаквания, от EXCELSTOR определено доста хора са изпищели. Seagate са №1 поне на БГ пазара, но са малко по-скъпи от Hitachi. Този номер с гаранцията мисля, че отдавна е добре известен на всички. В интерес на истината един приятел имаше проблем с Seagate 200GB хард, но му е бил заменен с нов. WD са много стабилна марка, но дълго време не внасяха в България. Сега гледам, че в ценовите спесъци са се появили и хардове на WD. А Samsung правят добри телевизори Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizirixo Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 само мога да кажа, че новите самсунги са много добри !!! това че не се внасят в БГ и не са станали популятни е друг въпрос... не ги продават масово, щото им искат задължително ДДС... САМСУНГ показват отлични резултати в РАИД !!! имало е случаи 2х80ГБ АТА 100 в РАИД 0 да правят около 100-120мб/с Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 26, 2006 Share Posted February 26, 2006 САМСУНГ показват отлични резултати в РАИД !!! имало е случаи 2х80ГБ АТА 100 в РАИД 0 да правят около 100-120мб/с Лично си го видял или си разбрал от други хора? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizirixo Posted February 26, 2006 Share Posted February 26, 2006 Лично си го видял или си разбрал от други хора? а ми видял съм скрийн шот-ти... защото човека ги продаваше двата харда Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitar_90 Posted February 26, 2006 Share Posted February 26, 2006 Аз също смятам, че Хитачи са най-добрите. Имал, съм Сиигейт, Макстор и Хитачи (ИБМ). Хитачи-то просто е много по-добре от другите 2 марки, особено ако му се сложи и едно охладителче. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted February 26, 2006 Share Posted February 26, 2006 Защо сприте кой ХДД е по добър?! И какво разбирате под по-добър? Да е тих,да е бърз (50-55МБ/с четене) да е студент, да е безпроблемен на работа. Според мен това са характеристиките който се разбират пд добър ХДД. Според мен Макстора (моя) за времето от когато го имам никак не отстъпваше на конкуренцията си (това е от преди 2 години) дори и сега ще изостава от новите модели с няколко Мб/см но то е приемливо. Има дн тесче ХДД тач версия 3, ето една снимка как се представя моито ХДД като се има в предвид че е ДМ9 а не 10-та серия която предполагам ще е по-бърза. zizirixo - искам 4-ри снимки от Хитачи>Самсунг>Сеагате>Макстор - за да ме обедиш че макстор е на последно място А и темепературата никак не е висока на макстора А и да кажеш за самсунга в раид колко точно МБ/с има четене защото от 100-120 разликата е огромна ти ги изкара тия ХДД SCSI Ся по темата: Така САТА 2 си е деиствителна и това въобще не е което казваш ти САТА 150+, а си е сата 2 която е 300, но вие какво очаквате чудеса ли?! Разликата с САТА 1 ще е минимална разбира се. САТА 2 има 300МБ/с пропусклива способност, а САТА 1 има 150. Най-добре си вземи ХДД сата2, така или иначе си се решил И повечето писали из форума се обосновават теории който са чули, прочели някаде След като zizirixo представи снимков материал и се обоснове защо е подредил ХДД така - аз ще се съглася - защото когато фактите говорят и Боговете мълчат Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctora Posted February 26, 2006 Share Posted February 26, 2006 Аз не съм съгласен Самсунг да е в класацията. За останалите имаме история и твърдо съм за Hitachi (IBM) > Seagate > MaxtorА за Fujitso никой нищо не казва, а повечето ми преносими PC-та са с такива Pishe se Fujitsu. Ami ne sym mnogo dovolen imal sy 2 takiva. Edinia be6e mnogo baven, a drugia (na Laptop) se skapa na vtorata godina. Dobre, 4e ima 3 godini garancia Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizirixo Posted March 8, 2006 Share Posted March 8, 2006 След като zizirixo представи снимков материал и се обоснове защо е подредил ХДД така - аз ще се съглася - защото когато фактите говорят и Боговете мълчат ами и ти си член на ХВБГ, така че ако искаш питай Григор или Бачо Киро и те ще ти кажат защо са в този ред ... а и в ЕК форум-а имаше един човек дето в "подписа" му имаше 3 хдд-та сеагате, но в последствие ги смени с 3 на хитачи... (аве как му беше ника не се сещам... аве дато има каталог за VCD-ta) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted March 8, 2006 Share Posted March 8, 2006 ами и ти си член на ХВБГ, така че ако искаш питай Григор или Бачо Киро и те ще ти кажат защо са в този ред ... а и в ЕК форум-а имаше един човек дето в "подписа" му имаше 3 хдд-та сеагате, но в последствие ги смени с 3 на хитачи... (аве как му беше ника не се сещам... аве дато има каталог за VCD-ta) Е Григор и Бачо Киро да не са богове?! Много ми е интересно защото смяташ че те щом са казали така е така?! Дай линк кадето са го казали това Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizirixo Posted March 8, 2006 Share Posted March 8, 2006 опаля... ето няколко теста: http://storagereview.com/php/benchmark/com..._1=261&devCnt=2 http://storagereview.com/articles/200407/2...9revisit_2.html Много ясно,че Хитачи,ако не си чел наградите на HWBG за hardware Хитачи взе 1-во място,докато Баракудата взе награда за бездарие. p.s. не казвам че Сеагейт са лоши... просто не са най-добрите! p.p.s. ае стига толкова, че много се отклонихме от темата... и само СПАМИМ Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted March 9, 2006 Share Posted March 9, 2006 опаля...ето няколко теста: http://storagereview.com/php/benchmark/com..._1=261&devCnt=2 http://storagereview.com/articles/200407/2...9revisit_2.html p.s. не казвам че Сеагейт са лоши... просто не са най-добрите! p.p.s. ае стига толкова, че много се отклонихме от темата... и само СПАМИМ От тестовете който си дал виждам че Макстора има по-бавно време защото е 300ГБ. А иначе 64мб/с четене което е доста добре Аз това исках да ти кажа че макстор не са на последно място - те дори са най-бързи Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted March 9, 2006 Share Posted March 9, 2006 А в тестовете температура, шум, надеждност да има? Защото един диск се оценява комплексно. Не е номера да ми вие на умряло и да пече като ТЕЦ Тракия... Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted March 9, 2006 Share Posted March 9, 2006 А в тестовете температура, шум, надеждност да има? Защото един диск се оценява комплексно. Не е номера да ми вие на умряло и да пече като ТЕЦ Тракия... С един вентилатор се оправя проблема с печенето Аз моя го охлаждам с 80мм перкаи като цяло се представя доста добре. На 1800 оборота перката не се чува А темепературата е около 20*С Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.