madnez Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 Dokaraha mi eidn printer Na prednia panel pishe Siemens i ima 4 butona (Line feed,Form feed,tof set and Select) . Na zadnia panel pishe: Siemens Drucker 9011-28 S22967-Z18-N20. Chastite mu vatre v nego sa ot siemens procesora e na OKI i t.n. glavno sa chasti ot OKI. Moi chovek go ischisti i go stegna orpavihme mu kasetata namerih nqkvi kombinacii ot butoni koito go nakraha da printira printva perfektno. No kogato opitah da go varja s pc-to i probvah da emuliram driverite s podoben printer ne stana a driveri to4no za toq model nikade. Tova edno na um drugoto kupih predi vreme kabel ot tuk koito ot ednata strana e 9 pina jenski i vliza v 9 pina majkia na printera i 25ca LPT, no qvno kabela ne e za nego ta i tova se okaza problem. Napravih si 9pinov na 9 pinov za COM1 no sashtata rabota. I poneje se poqviha 2 pokazatelq edinia kabela drugia driverite i neshto ne uspqvam da go izumuvam. Ta molbata mi e ako nqkoi ima podobno jivotno ili e vijdal nqkade ili pak ima info za nego da mi dade q driveri q neshto drugo. I ako ne drugo to pone s kakvo moje da se emulira i ako ima v neta nqkade printeri s takav 9 pinov vhod nqkfa shema kade otivan na COM1 (9 pina) v pc-to. Blagodaria predvaritelno ako iskate moje i snimka da kacha ako shte varshi rabota. Kato mashinka e perfekten no bez info e kofti Link to comment Share on other sites More sharing options...
risho Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 Опитаи с драивери за ОKI ML-292 и принтерски серииен кабел. Мисля че ще се получи Link to comment Share on other sites More sharing options...
madnez Posted February 22, 2006 Author Share Posted February 22, 2006 znachi tochno takiva probvah na OKI 292 ML No neznam do kolko sam ulichil na kabel kakvo shte reche "serien printeren" mojesh li da mi dadesh nakrainicite mu da gi vidq. Che kakto spomenah na printera e neobichaino 9 pinov port mashki pri tova kato COM1 prilicha Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 Ами той е предвиден да печата, управляван по сериен (COM) порт. Естествено, че няма да работи, щом си го вързал на паралелен (LPT) порт. Така, че ориентирай го към COM порт, ако не си преправял кабела. Link to comment Share on other sites More sharing options...
madnez Posted February 22, 2006 Author Share Posted February 22, 2006 ami az hubavo shte go varja kam COMski port ako predpolojim che e taka kakto kazvash. No napraktika kabel 9pinov jenski kam 9 pinov jenski ne namerih. Namerih 9pinov jenski na 9pinov majki i napravih edno udaljenie edin vid koito go pravi jenski na jenski obache go napravih vseki sas vseki izhod toest pravi 1-1 2-2 3-3 i t.n. pri tova go probvah s sqkvi driveri ne reagira. Vapros abeshe dali trqbva kabela da e prav kakto sam posochil gore ili ima nqkade razminavane. Zashtoto ochevidno pri prav nqma reakcia ako izobshto moje da se podkara s teq driveri tozi kashon . Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 А в настройките на принтера указа ли изрично, че не е на LPT1(както си го слага по подразбиране), а на COM1 или COM2? За свързването на пиновете в преходника мисля, че си постъпил правилно. Кросването на 2 и 3 пин (т. нар. null modem) се прави, когато се вързват два компютъра примерно. П.П. Само за информация поствам как се прави преходник DB9-DB25 (за сериен порт!): Link to comment Share on other sites More sharing options...
madnez Posted February 22, 2006 Author Share Posted February 22, 2006 ukazah razbira se nali go addvash i izrichno te pita kade si go varzal Link to comment Share on other sites More sharing options...
greg Posted February 23, 2006 Share Posted February 23, 2006 ако принтера е сериен освен кабела трябва да уцелиш и настройките на протокола най-често се използват 8N1 hardware (RTS/CTS) или none flow control но скоростта ще трябва да налучкваш като почнеш от 9600 нагоре Link to comment Share on other sites More sharing options...
the batman Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 според мен първо го накарай да работи под DOS , така ще си сигурен че кабела ти е наред става с командата DIR >>> COM1 (ако си го турил на КОМ1) трябва да ти разпечати съдържанието на директорията върху листа по същия начин както изглежда на екрана . и после вече всички матрички са направени да емулират EPSON ili IBM . затова под Windows му тургаш драйвер Epson FX-80 ili IBM Propriter и няма начин да не проработи за по-добри резултати после може да експерементираш с друг драйвер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
madnez Posted February 25, 2006 Author Share Posted February 25, 2006 s proprinter sam probval no za pod dos ne sam se setil mnogo ti mersi shte opitam dovechera i shte pisha. Link to comment Share on other sites More sharing options...
madnez Posted February 26, 2006 Author Share Posted February 26, 2006 probvah pod dos moje bi ne sam uluchil na kabel sigurno li e che bez driver shte printne ako kabela e podhodqshtia ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
madnez Posted February 27, 2006 Author Share Posted February 27, 2006 napravih kabel po edna ukazana shema no qvno i tozi ne e pod xp otvariam edno cmd pisha dir >>com1 printera pravi nekvi dvijeniq i nishto v consolata ne dava greshka prosto minava na nov red. Mai shte da e ot kabel no kak adjeba da izumuvam 9 pinov jenski na 9 pinov jenski .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.