Jump to content
BulForum.com

собствен WAP портал

LaN

Recommended Posts

Искам да се извиня на всички ви заради факта ,че преди съм чел една подобна тема тук ,но не успях да я намеря въпреки опитите които положих и е твърде вероятно да се повтарям с някого.

Искам да направя мой си wap/сайт портал ,който да си пускам от компа ,когато ми потрябва.Предназначението му не е за мен,а за няколко мои приятели които нямат кабели и софтуер на телефоните си за връзка с компютрите.Аз имам (така си купих телефона - с пълен комплект оборудване) и поради тази причина преди време бая неща си изпонасвалих за gsm-a.Сега всичките места в нета,от които можеше да се дърпа през телефон са платени (поне многото известни на мен) или закрити.Плащането за такова нещо е отвратително според мен (особенно цените които искат са направо нагли) ,та въпросът ми е може ли да се направи такова нещо на собственият компютър и когато някой познат поиска да си дръпне нещичко - аз да пускам портала ? Не съм запознат почти (да не кажа никак) с бази данни и тъй нататък, простете невежеството ми, затова ви моля за обяснение като за абсолютен новобранец в тази област :)

моля модераторите да извинят 2-та ми поредни поста, направих го с цел да се обърне внимание на темичката ,че много ми е интересно от няколко дена насам и мира не ми дава :)

Значи пробвах се с тия wap хостинги - голяма тъпня е ако предварително не си направиш страничката ти.Аз искам да си я направя и да я кача после да се хоства нейде.За целта поработих с доста софтуер за направа на wap/wml странички - всичко което пробвах бе пълен боклук (с изключение на 1 ,но за него не ми достигат познанията по wml ,да не кажа че никакви ги нямам :) ) .Програмите които позлвах ги изпонамерих в http://www.download.bg/prg_browse.php?q=wap .Както казах пробвах всички ,с изключение на тази : http://www.download.bg/prg_view.php?id=16568 - CardOne .Тя единствена може да вкарва и ринг тонове доколкото забелязах от екрана ,предполагам че поддържа и цветни картинки (докато останалите такива програми преобразуват цветните в черно бели,което сами разбирате не е целта на занятието) .За съжалени ,горепосочената програмка вече не е достъпна за свободно сваляне.Обходих всичките познати места за download на софт - никъде нищо (демек - няма я) .Някой да удари едно рамо с това ? Или поне да ме насочи към някоя програма за направа на wap страници,която да поддържа ринг тонове и цветни картинки ? 2 дена се мъча с тая занимавка и решение никакво :angry:

А няма ли да е най-лесно,ако твойте приятели си купят кабели и свалят софтуер от нета.Кабелите мисля,че вървят по 10лв,но ще им е много по-удобно,както на тях,така и на теб!!!

А няма ли да е най-лесно,ако твойте приятели си купят кабели и свалят софтуер от нета.Кабелите мисля,че вървят по 10лв,но ще им е много по-удобно,както на тях,така и на теб!!!

мисля че ще пренебрегна твоят пост ,защото няма място в тази тема :angry: ако не можеш да помогнеш - не се обаждай . Мисля ,че няма да има нужда да ти давам линк към правилата на форума !

мисля че ще пренебрегна твоят пост ,защото няма място в тази тема :angry: ако не можеш да помогнеш - не се обаждай . Мисля ,че няма да има нужда да ти давам линк към правилата на форума !

Знаех си,че ще стане така!Незнам просто исках да помогна!Доколкото разбрах на теб ти трябва wap портал само за няколко твои приятели и за това дадох идеята,че ако си купят кабели ще е много по-лесно,но ако не е само за тях...а за много хора,тогава да!Sorry

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...