BoFFo Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 Смешно е такова искане.И на теория и на практика това не може да стане.В България има околко 250 000 турци(без да смятам циганите макар че се имат за турци).А циганите са приблизително 800 000...по голяма вероятност има да стане циганския втория офиц. език отколкото турския.В държавите кадето има повече от един офиц. език примерно при население 10 мил да има 3-4 мил от този етнос.или близо 30-40 процента от населсението.Има и други вариятни в много държави има области кадето има по 2 официални езика.Но ОБЛАСТИ.примерно в Италия в северната част забравих как се казваше областа втори официялен е немски.В Северна Румъния също не знак как се казва областа втори е унгарски,в испания в Баската провинция освен испанския,баския има официялен и френски...така че примери много ,но не мисля че българското общество е толкова зряло да преприеме такова нещо ,ще има негодувание и то двата етноса ще има конфлитки и недаи си боже да стане както в Босна... Но не се притеснявайте... неизпълнимо е това искане..пък и Станишев го потвърди........ EDIT:Нямам време да си оправям грешките.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 Имаше транслатор. Нямаше ефект. Пак си пишеха както им е през пикалото - а някой май пишат и с него направо. Така че няма кой да си прави труда щом ще е на вятъра. Ако искат да пишат на кирилица - ще намерят начин. На "бунтарите" какво да им кажа... нищо няма да им кажа. То това да не е халва - режеш и ядеш... Но те няма как да го знаят на невръстната възраст на която са. Останалите - не се дразнете от подобни изказвания - ясно е, че са правени от дечица или от хора, чието умствено развитие е спряло на ниво 4-5 клас. Подминавайте с мълчание. Не спорете с такива, защото хората, които следят спора отстрани в даден момент може да не успеят да направят разликата между спорещите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudden Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 _ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 Sudden, има ли особена причина всеки твой пост да започва с "Така" или това си ти е просто езиков паразит? Шегичка... Ама обърни внимание и поработи върху изказа си. Не пречи и тук-там по някоя запетайка да слагаш, че иначе ти се губи мисълта. И коя е Бивша Югославия?! И защо е трябвало да приема български език? Изобщо - не ми повтаряй това което си чул оттук-оттам - кажи ми ти какво мислиш. Имаш ли собствено мнение. Иначе и аз мога да ти цитирам до утре на триста страници всичко което съм прочел и чул. Идеята на събирането на информация е да формираш на нейна база свое собствено мнение. Не просто да я складираш. За складиране на информация си има библиотеки. Факт е, че държавата се държи към другите етноси едва ли не като друга държава в държавата. Ето от това изречение нищо не схванах. Добре редиш думички и благозвучно се получава, ама ако и се получаваше нещо смислено... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Was ist? ? ? Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 Ако тая глупост стане аз болен/здрав - отивам на протест!И този който не отиде по неуважителна причина (ако разбира се обявят турския език за официален) няма право да се нарича Българин!!! Така и аз съм за общ световен език. Нямам против той да е английския обаче в момента този език е китайският(най-говорим в света). Китайския е общ светове език.... Дагстан Дагестан Точно това е. Това са само 6 000 човека-приблизително 1/12 от населението.... Да - 1/12...и с математиката сте много добре.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GUI Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 Слушате чалга, нали?Мне...Кефите се на мангали от рода на Кондьо, Милко, Азис...Мне... (дори вторият не съм го чувал) Все пак сред нас има и свястни хорица... Просто искаме да запазим държавата си БЪЛГАРия Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 Ми не вървете по свирката на Меди Доганов тогава. Мислете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 и по на болния свирката също Иначе мисля че това нещо е трудно да не кажа на практика невъзможно, но в бъдеще(вкл. и сега) има технически разработки в това отношение и именно такъв език(някакъв измислен технически) може да бъде направен. То отдавна има такъв език цък тука да видиш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudden Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 _ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord ico Posted February 23, 2006 Share Posted February 23, 2006 Трябва да се вдигнем на бунт! Качи си това да си излееш бунтовническия ти дуx. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted February 23, 2006 Share Posted February 23, 2006 вчера видях темата но ме мързеше да пиша...та какви са тия глупости?как така турския да стане втори език?не стига че партията им е противокоституционна ами ся и тва.то следващата им стъпка е да отцепят кърджалийско и да се присъединят към турция.новините на турски не им ли стигат и то по националната телевизия.ми тва го няма никъде в америка малко ли етноси има да не би те да имат новини по националната телевизия а кво ли остава да узаконят още няколко езика.не не бива така не че имам нещо против турците...то ако имах щях и да го използвам...ама тва което имат им предостатъчно. п.с.аре че излизам за мача дано направим Х че да ми излезе тотото Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4a Posted February 23, 2006 Share Posted February 23, 2006 Не знам но би трябвало да сме по сплотени бьлгарите еи вижте циганите като са сами са по тихи и от водата а ако се заkани6 на някои и идват 100 4века надахани .Мисля 4е има нужда от протести за6тото вижте гьрците онзи ден пак има6е ста4ка,но не само 100 4овека да идат пред парламента и да скандират нужно е целия народ да се дигне и на оправлява6тите 6те има запари под краката и 6а му доиде времето.М/у другото има някои цигани ,които са пове4е от някои бьлгари(не говора за оня от биг брадар ,но тои е добар пример)та един прияте ама наистина приятел се оказа 4е ми е откраднал gsm имам приятели цигани малко но те не биха напражели такожа не6то та моя "приятел" 6а го раскраса утре ако ме разбирате Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToRmEnToR Posted February 23, 2006 Share Posted February 23, 2006 Не ни стиска,да протестираме... 'Секи си мисли,че полицията ще довтаса и ще стане много лошо и за 'тва нещем бунтове и размирици...Пък и не само полицията довтасва в такъв момент... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted February 23, 2006 Share Posted February 23, 2006 По-скоро всеки си казва "Е,като излезат другите да протестират и аз може да излеза".И секи като чака другите отиват 50-100 човека. Link to comment Share on other sites More sharing options...
intense Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 Разбира се че не....тия в ред ли са ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawx Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 Против много ясно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
russsi Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 България се е запазила 1300 години защото е имала един език и българите, наречени турци също владеят български език и също владеят български език. Не бива да се допука Доган и други като него да владеят нацията ни. Официялният език е българският!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 Чакай,чакай,де вървиш...я си прочети пак словата,че като гледам бая си се пенил над клавиатурата и се е получило нещо,лишено от яснота Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8er Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 Оле... По-голяма тъпня не бях чувал!От къде на къде бе!Нестига, че им направиха новини на турски ами сега и официален език щяло да става!Цигани мръсни... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naghual Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 Аз пък си мисля, че и новините на турски са крайно излишни... Имат си сателити на всеки покрив, да си ловят турските програми и готово. Колкото до езика, еми недопустимо е... това че не сме политически врагове с тях заради загърбеното минало не значи, че трябва да ги допускаме наравно с нас и в управлението и.. да слагаме тяхния език наравно с нашия. Освен това нашия език е по-хубав.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 И за какво ги ручахте жабетата Гледайте новините по bTV Link to comment Share on other sites More sharing options...
TNT Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 Как не схващате каква е играта... Играта е много проста - никой не иска втори национален език в България. Като казвам "никой" то значи никой - даже и Меди Доганов, бившия щатен служител на ДС от татово време. Доганов иска друго, цели друго с това активно мероприятие. Доганов е подготвян за ролята която играе в момента - подготвян е именно от българското разузнаване - ДС. И играе ролята си перфектно - всякакви такива протурски и етнически напрежения са туширани, канализирани и овладяни. И то точно в момента когато бяха стигнали върха си - залагаха се бомби, отвличаха се деца - някои помним периода 1980-1989 - ако него помните идете на гарата и се огледайте за паметна плоча. От внедряването на Меди Доганов тези неща престанаха. Екстремистите бяха изолирани и оставени извън играта. Тези факти няма да намериш в градския архив, Grimjaur... В градския архив ще намериш само това което някои са счели за удобно да намериш. Килеринчо, питаш какво и е на Югославия в момента - надявам се е риторичен въпроса ти. Защото Югославия в момента я няма. И я няма защото Милошевич се поведе по акъла на "националисти" от обкръжението си (точно такива като Болен в България в момента). Тръгна да премахва автономията на Косово - автономия, която си е съществувала винаги. До този момент на никой в Косово не му е минавало през акъл да се отцепва от Югославия, напротив много им беше добре да са част от нея и още щеше да им е добре. Сърби и мюсулмани си живееха прекрасно в прекрасни вазимоотношения, като истински граждани на една държава. Но когато посегнат на свободата ти - това е нормалната реакция - посягаш към брадвата и браниш каквото имаш. И ето ти сега независимо Косово и съсипана Сърбия. Ако Милошевич има възможност да се върне назад във времето и да преразгледа решенията си от тогава - със хиляда процентова сигурност би взел коренно противоположно становище. Меди е подготвен от разузнаването да овладее ентическото напрежение в България и се справи отлично с това. Единствения проблем е, че трябваше да го свалят от сцената веднага след като изигра ролята си. Но го оставиха - оставиха го, защото точно в тоя период "демократите" ебаха майката на Държавна Сигурност и разузнаването и такива кадри като Меди Доганов останаха без контрол, получиха златния шанс да заиграят за себе си. А Доган е тарикат момче, каквото искате разправяйте - той такъв шанс няма да пропусне. Друга фундаментална грешка на "демократите" е че оставиха българските турци на Доган - никой, нито една партия, нито един "политик" не направи нищичко, за да ги откъсне от влиянието му и да ги интегрира в гражданското общество! Просто ги заебаха. И Доганов се превърна в единствения, който го е грижа за тях, в бащица - гледат го като бог в момента. Ако си бяха направили труда "демократите" да направят нещо за българските турци, да им обърнат внимание само дори - нямаше днес те да гледат Доганов в устата и да правят каквото им е казано от бащицата. Доганов щеше да остане без електорат и щеше да го духа. Но не - "демократите" бяха заети да "демократизират" България - вече така му се вика на секса - демократизирам... И ето къде се връщаме на играта в момента с искането за втори официален език. На някои "политици" и "демократи" им е дошъл от някъде малко акъл в кратуните и са се поогледали от къде мирише всъщност в тая държава. И взеха да понастъпват Доганов - далаверките с БЧК и мюфтийството, връзките с фирмите... Още повече, че в момента Доганов е абсолютно ненужен от гледна точка на първоначалното си предназначение - няма етническо напрежение, няма опасност. Решили са, че сега могат да се пробват да се оттърват от него - да наваксат изпуснтия момент във времето от зората на декорацията. Но Доганов е професионалист, обучаван от професионалисти. Веднага организира мероприятие, което отново да го направи необходим, незаменим, нужен - пуска отново в ход етническото напрежение, като го ескалира с това искане за втори език. Това е мероприятие. Активно мероприятие. За създаване на етническо напрежение, за да може Доганов да остане там където е. Разбирате ли? Разбирате ли, че с изказвания като вашите, с реакции като вашите, вие всъщност правите точно това което Доганов иска от вас да направите?! Иска да има напрежение - и вие с готовност му сътрудничите. Да, точно така - вие в момента работите за Доган. Замислете се и се осъзнайте. Не действайте първосигнално, а с разума си. Запитайте се кой има полза от това напрежение в момента. Отговора е повече от ясен - Меди Доганов. Играчът. Много е добър, наистина трябва да му свалите шапка, след като успява така майсторски да планира и провежда мероприятията си. Личи си, че е минал добра школа в ДС. Само вие не ми е ясно как се оставяте да ви манипулира така както си иска и да ви направлява в посоката в която иска. Това искане за втори език в момента е същия тип активно мероприятие, като това с паметника на загиналите турски войници на Шипка, ако го помните, че хората са с много къса памет... И в онзи момент Доганов се клатеше. И тогава имаше нужда от мааалко етническо напрежение, което да го остави на сцената като нужен и необходим усмирител... Разигра мероприятието с паметника, скочиха пак всякакви такива като вас тук и ето ти етническо напрежение, ето как Доганов отново остана на сцената. Закрепи се - и край - никой повече не чу за паметника на турците на Шипка. Така ли беше?! Е и сега е същото... И сега такива "патриоти" като вас, които действат първосигнално, ще му съдействат на Доганов с "патриотизма" и "национализма" си - ще нагнетят напрежение, турците ще се почустват заплашени (и с право то такива изказвания) и ще се бетонират около бащицата си, а той ще размаха пръст на тези, които се опитват да го разкарат - а сте ме разкарали, а отиде етническия мир, турците само мен слушат и само аз мога да ги укротя!! И ето ти Доганов отново в играта... Благодарение на "патриотите", които за пореден път е използвал и изманипулирал за целите си... Да ви е честит. Продължавайте все така да си го крепите Меди Доганов и да си го държите в играта... Доган успокоява: Подписката за турско малцинство е фалшива По данни на МВР разпространената в Казанлък подписка с искания за признаване на турското малцинство е фалшива и е направена като протест срещу карикатурите на Мохамед, които са излезли в печата. Това заяви лидерът на ДСП Ахмед Доган, която е гост на Четвъртата конференция на младежкото ДПС, провеждаща се в София. Доган добави, цитиран от Дарик, че не вижда голяма беда в последните прояви на национализъм в страната, стига това да се прави в определена норма. Той коментира, че на този етап не вижда необходимост от специален министър, който да отговаря за усвояване на еврофондовете. Припомняме, това е идея лансирана от лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски. Ахмед Доган не отговори дали той е подал сигнала за отправените към него заплахи. Никой, който е поискал охрана, не е получавал такава, ако няма основание, каза той, коментирайки факта, че от известно време охраната му е поета от НСО след сигнал за запалаха. линк Хихи още ли не межете да осъзнаете как стоят нещата ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mita6ki Posted February 26, 2006 Share Posted February 26, 2006 dolo turcite.teq ne sa v red ako napravqt tursuqt ezik kato vtori oficialen.Te trqbva da sa bolni ot ne6to Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoqoJIa3a Posted February 26, 2006 Share Posted February 26, 2006 Чл. 3. Официалният език в републиката е българският. Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат. (2) Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие. Що не ми #$@%#$@%^#$@^$#&$%&%$ Кат са тръгнали, ми да земат и циганския да го направат официален ... и без тва са множът кат мравки ... а манафите ако искат да говорат на турски да си ходат у турско ... 500 години робство стигат.Няма пак да им играем по свирката ебати.Тва тука да не е пазар ... кой квот си иска си праи, както му отърва без да му пука.Ми ние по някое време ша земем да са чудим къде живеем ... България ли, Турция ли, къде ... Закво са се борили толкова много българи през изминалите векове??За да може някой си, някога си да затрие облика на страната, шото 6000 манафа искат нещо си??Аре мекия Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted February 27, 2006 Share Posted February 27, 2006 Само ще кажа на тези които са гласували "ЗА" да си ходят в Турция ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.