Jump to content
BulForum.com

Турският език - втори официален език в България

karaman

ЗА или ПРОТИВ Турският език да стане втори официален език в България  

280 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ангийския заличава наред всички езици и разликите се проявява в акцента причината може би най-вече е САЩ де.

Аз не виждам нищо лошо в това целия свят да говори на един език.На една гнусна за мен зграда в София е окачен един хубав надпис "Обединението прави силата".Извенете ме,но докато има различни езици,нации,религии,раси......обединение неможе да има или ако го има то е само локално.Мнението ми е много утопично,знам,но никой неможе да ме обеди в противното.

Гласувах против въвеждането на "2-ри национален език",но ако има тема за световен език съм за.

А и някой направил ли е елементарната сметка какъв процент от населението на страната са тея 6000 човека?Ако ние от Каршиака,където сме дори много повече,искаме квартала да стане столица никой няма да обърне внимание,обаче щом става въпрос за турски език всичко пламва.После нямало подклаждане на етническите проблеми..... :angry:

• Replies 193
  • Created
  • Last Reply
A shto se otnasq do towa dali BG e na ryba na grazhdanska woina ili ne, razbira se az se molia da NE sme, no prochitaiki mneniqta na mladite hora wyw foruma wse poweche se pritesnqwam i se chudq do kyde shte ni dokara tazi omraza kym turcite ? Razbiram da mrazish nqkoi parazit byrkasht kofite, prosqsht po ulicite, chowek deto ne e wizhdal bania ot 5 godini ili hora koito blokirwat wlakowe za da mozhe dyrzhawata t.e. nie da im plashtame toka.

Не знам за теб, но аз не мога да мразя някой, в подобно състояние... Никога не съм разбирал удоволствието в това, да отидеш да нариташ някой, който е толкова зле, че му се налага да рови по кофите, за да не умре от глад. :angry:

Освен това, присъединявайки се към бойкота на шльокавицата, аз спирам да обръщам внимание на постове в тази тема от хора, пишещи "инсцинировка", "всъщтност", "зграда", "извенете", "обеди" и си мислят, че "не може", "не знам" и т.н се пишат слято...

Нищо лично, но аз ако съм един собственик на фирма, НИКОГА няма да взема неграмотен човек на работа. Ама какво ли се чудя, имам колеги, които завършват висше политология и правят правописни грешки като първолаци... Те ти български език...

Иначе и аз нямам против целия свят да говори на един език... НО САМО АКО Е НА БЪЛГАРСКИ!!! ;)

... Запитайте се кой има полза от това напрежение в момента. Отговора е повече от ясен - Меди Доганов. Играчът. Много е добър, наистина трябва да му свалите шапка, след като успява така майсторски да планира и провежда мероприятията си. Личи си, че е минал добра школа в ДС. Само вие не ми е ясно как се оставяте да ви манипулира така както си иска и да ви направлява в посоката в която иска...

В добавка към перфектното изложение на ov3rm4n искам да подчертая колко интересно е, че съдбата винаги си прави невероятни иронични шегички с тълпата. Самият факт, че най-успешният и исторически значим български политик от новата ни история е... турчин си е абсолютен майтап и подигравка с всички пенещи се и търсещи място в историята образи, започвайки от Костов, минавайки през Царя-кобург, Станишев и свършвайки С Болен Сидеров. Ахмед Доган е единствения политик, който не крие принадлежността си към ДС в миналото, както и развитието на бизнеса си в настоящето. Нещо повече - той даже вече открито афишира най-новите си завоевания, като например супер луксозния спа комплекс "Орфей" в Девин (виж снимката). Защо? Ами защото си е оплел здраво кошницата и си е завързал още по-здраво гащите. Просто се е бетонирал отвсякъде.

А това е станало и продължава да става благодарение на целокупната подкрепа на българското население, включително и най-вече на елементи като боленсидеровци и т.н.

Наздраве!

pict00793lb.jpg

Godfather, не е за наздраве щом и на Серго думите пак ги изтълкуваха:

Властта очаква етнически стълкновения около 3 март и отсега се подготвя за тяхното предотвратяване, стана ясно от изявление на Сергей Станишев.

На въпрос на "Монитор" има ли данни за предстоящи акции на националистите, премиерът каза, че очаква провокации и на 3 март, и по време на честванията на Априлското въстание.

още... от ДЕСИСЛАВА РИЗОВА

SEX е думата!!!!

ЕЕЕ в циганска държава живеем и това си е!

Ама тея от ДПС са си за ДЪНЕНЕ !

Писна ми от простотии , само с глупости се занимават 240 'умни глави' !

в-к Монитор:

Значи, ако тея постигнат исканията очаквайте втори ген. Радко Младич :devil

@KARAMAN tozi general Радко Младич ne e li bil onzi deto cigani iznasilili da6terq mu i toi vdignal obsada na stoliupinovo i im nalojil na 4erveie ve4eren 4as i koito go naru6il opitval AK-47 tozi sa6tiq obgradil ciganskata mahala s tankove i ro6al ku6ti bez da mu migne okoto ako bqh na negovo mqsto dori smartnata si prisada da napi6a s tezi si deistviq si4ki cigani po domova kniga stroeni na nqkoiblok dolu i moite voinici raztrel na si4ki si4ki da umrat i da se zali4at sledite ot plovdivskite mangali

tova e spored men darjavata ne e trqbvalo da go spira tozi general(ne sma siguren dali tova e imeto deto karaman go dade ) oba4e trqbvalo e da si premal4i i si4ki da umrat vednaj za vinagi tova e az go kazah nazad iz postovete ama te sa paraziti i ako prodaljavame da si zatvarqme o4ite za teh skoro darjavata 6te si bade 4isto romska a nie bulgarite 6te ostanem malcinstvoto tupkano i opliuvano i za6to li mi posledni prou4vaniq so4at 4e bulgarite ve4e sme 60 % 30% cigani i 10 % turci zamislete se dali do 10 godini vmesto nie da se opravim ciganite da se opravqt i nie da qdem pi6kirite

ATAKA bih kazal az. Pisna mi ot prostotii. Predi godina imashe skandal, 4e turci iskali da izdigat pametnik na Shipka :angry: Moje li takova neshto ??? Sega puk vtori ezik Turski. Novini na turski ili po to4no na mai4in ezik :sick

ATAKA

mortal_dreams ето ти малко материал по темата за ген. Радко Младич ;). Дали искаш да си част от нещо подобно?

Сребреница

От март 1993 до юли 1995 армията на Република Сръбска /АРС/ държи града под обсада. Най-близката територия, контролирана от мюсюлмани, отстои на 100 километра по въздух. Анклавът е в пермаментен дефицит на храна, лекарства и гориво. Течаща вода няма, защото босненските сърби са разрушили централния водопровод.

Бедственото положение не се променя, когато ООН обявява Сребреница за "зона за сигурност" и изпраща там военен контингент от 600 души, снабдени с леко оръжие. Анклавът остава обкръжен от части на Корпуса "Дрина", които прогресивно ограничават наземния достъп на хуманитарни помощи. Различни международни организации осигуряват хвърлянето на храна от хеликоптери.

Анклавът е превзет за шест дни през юли 1995 от Корпуса "Дрина". В бягството си жителите на Сребреница се разделят на две - една колона от 10-15 000 мъже тръгва през гората в опит да достигне зона на босненската армия.

Друга част от около 20-25 000 души остава изтласкана в най-северните части на анклава и обкръжена от подпалени къщи и армията на босненските сърби.

Тази втора група е подложена на двудневен терор с избирателни екзекуции, телата от които са безразборно натрупани на видими места. Босненските сърби с внезапни жестове заколват няколко деца в тълпата, която държат под око и изнасилват жени, някои от които губят разсъдъка си. Готовността на хората да избягат с цената на всичко достига степен на лудост. Към края на втория ден няколко бежанци се самообесват.

Босненските сърби разделят мъжете от жените и качват жените и най-малките деца на автобуси. Отвеждат ги към "мюсюлмански" зони. Повечето от депортираните оцеляват физически.

В Сребреница остават само мъжете и момчетата над 13 години. Майките им повтарят днес едни и същи изречения: "изтръгнаха ми го от ръцете", "тогава му чух гласа за последен път".

Част от останалите мъже и момчета са убити на място в Сребреница. Други са отведени към друго място за екзекуции - Братунац. Оцелели няма.

На 14 юли 1995 холандските войници от ЮНПРОФОР обикалят анклава и не намират в него "нито един жив мюсюлманин".

През това време колоната мъже, тръгнала през гората, е попаднала в засада и е разбита на две. Малка част достига мюсюлманската зона. Другите няколко хиляди са заловени. Босненските сърби събличат голи част от тях. После три дни търсят място, което да побере всичките арестувани - по стадиони, ливади, складове и училища. Накрая ги разделят на групи, отвеждат ги с камиони до местата за екзекуции, подреждат ги в линия и ги разстрелват. Веднага след това пристига багер, който да изкопае масовия гроб. Оцелели са единици, които са се престорили на умрели.

Масовите гробове с тела от Сребреница са 39. Съдът приема, че убитите са между 7 и 8000 мъже. Почти 2000 от тях са били на възраст между 13 и 24 години.

Аз не виждам нищо лошо в това целия свят да говори на един език.На една гнусна за мен зграда в София е окачен един хубав надпис "Обединението прави силата".Извенете ме,но докато има различни езици,нации,религии,раси......обединение неможе да има или ако го има то е само локално.Мнението ми е много утопично,знам,но никой неможе да ме обеди в противното.

Забравяш придчата за Вавилон,млади момко.То дето се вика е хубаво да се разбираме,ами тогава защо не учат български всички други(реторичен въпрос).Всички сме различни и събирането на раси религии,ще постигне само едно:Цвят на кожата-жълто-кафяв,Бог-парите,ценности-забравена дума (предполага се че пак става дума за някакви пари и скъпи предмети.)

Дедите ни са се борили срещу туската паплач толкова години,всеки български род е бил поругаван и обезчестяван,реки от кръв помнят Родопите.Батак,Белащица и колко още имена на градове трябва да изброяваме.Не не ми казвайте,че това е минало и сега живеем в друг свят.На дали Турция щеше да ни освободи и признае като държава след влизането в 20 век.Всичко е въпрос на ценности и идеали.Нетрябва да забравяме кои сме и от къде идваме.Нетрябва да забравяме какво са ни причинили и какво ни накараха да преживеем.Кръвта помни всичко това.Ще завърша така:

"Помнете,но не мъстете"

Ами твърдо съм против,защото ако разрешим това ще стане като в Македония.Виждате какво става там с шиптърите!

Доган скоро ще го утрепят и то не заради политически, а икономически интереси.Когато 1 човек съсредоточи прекалено много влаения в ръцете си и е на върха на пирамидата, го премахват.

Днес поразгледах по-обстойно темата. След като прочетох мненията на ov3rm4n си седя, чеша се по голямата рошава глава и се опитвам да не изглеждам както се чувствам - ТЪПО! Надявам се и по другите форуми, мегдани, кръчми и въобще местата където хората словесно доказват национализма си над чашката да има и други хора като ov3rm4n, да накарат народа да се позамисли...

Еми видях мнението на netrootbg и на Караман... И мога да кажа че тва с Радко Младич тука в България НЕ може да стане, но ако турчалята продължават така сами ще си създадат условия за да стане и това реалност. Става малко като в анимацийките. Ся реват тука че искат тва-онова хора кат баушите от АТАКА реват да го духат и после в ООН ни наричат нацисти, расисти и т.н, а те правят мили очички и се правят на големите жертви.

Еми сори ама наистина прекаляват. Не стига че си имат незаконна партия ами и още искат. Кат станат повече от нас тогава да мислим. Сега ТЕ са малцинството и живеят в НАШАТА държава. Така че или в Турция или да си мълчат.

ЕДИТ: Кюрдите в Турция някой да ги е признавал???

Според мен , цялата работа е направена само , за да предизвика напрежение между българи и турци..та какво са 6000 човека?И то всички те , предполагам турци ..нищо не са , колко му е на някой да иде в Кърджали(например) и да събере тия подписи с повечко желание..

Защо изобщо го мислим това? Кога примерно ще има втори официален български в Търция? Тогава евентуално може нашите политици да се замислят дали да правят добавки към конституцията.

А не то не новини по БНТ на турски, а сега и 2-ри официален език. С това нещо немога да се примиря :angry1 :angry1 То така щото всеки гласува за ДПС и БСП така ще е те ще ни оправят. Вече се чуда и си мисля , че турците и циганите година-две ще са повече от нас :angry1 .

Епа кои са тия 5ма ве,кой е гласувал 'да'? :angry:

Еми някой рязан сигурно :angry1 А пък ако я направят тая глупост да сложат турския като 2ри официален език :angry1 :angry1

Ето 1 мембър на един друг форум,казва:

Трябваше да видите как на парламента редом до българското знаме се вее и турското, жалко че шофирах и не можах да снимам то "нещо" което не бих искал да става постоянна гледка а има хора стремящи се към нещо подобно :-(

Незнам до колко е така,но съм склонен да вярвам.. :angry1

То в България,нема толкова турци,колкото мангали-за мен не са хора

Трябва да се вдигнем на бунт!

Срещу кого бе цървул? Бе я четете преди да пишете бе. Употребяват ви както си искат. С вазелин и без вазелин

едит: бил си 15 годишен. Не се отнася за теб, на теб акъла ти е толкова

МНОГО ТВЪРДО ПРОТИВ!

Иначе не знам какви хора пишат съобщения от вида:

на ацц 4u6kata мое6 ли да му смени6 маила или паса 6тото не сам играл с него от 1-2 години и не си знам паса а маила ми е semoa@mail.bg ама ве4е го няма тоя маил изтрит е и някои друг си е напраил тоя емаил плс ако мое6 да напраи6 не6о пи6и на Toe@mail.bg

или

Здр.Искам да те питам ако моеш да оправиш ацц или да ми кажеш майла и по лс пасс то ще сам ти многоо благодарен.Начи 1 пат да си смена пасс на ацц и то зе та и пасс на майла не знам а па и нз дали не е изтрит майла. Ако моеш да ми каеш ка ми е пасс на майла(по ЛС) или да ми смениш майла на ацц ( по ЛС)

Става въпрос за играчи на диабло 2 сървъра в дата. Има и такива постове, на които не може да разбереш и една дума. А аз постове на латиница ги подминавам без да ги чета. Даже и в този форум. Сложете един транслатор за тези, които нямат кирилица и пишат от зали или от работа.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...