DrEvil Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 От всичко свързано с национализъм и национална гордост ми се повдига. От религии също. Елементарните хора се делят по националности. Останалите се групират по интереси. (Лични наблюдения и убеждения) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Че до общо мнение няма да достигнем - това е ясно... Оправдания много, но по-добре потърсете причината в себе си! Периодично като се вдигне шум за шльокавицата във форума и се надига вой до небесата как всеки можел да си пише както му е удобно и как това не е мерило за култура образование и т.н. Като ви е толкова мил българския, защо не се въведе правило за задължително ползване на кирилица при постване във форума? То май само ние останахме с латинските постове... От друга страна, по въпроса за субтитрите, те и английски не знаят... То не може да научиш чужд език преди своя... Английския не е само елементарните реплики по холивудските екшъни... За образованието... Тези, които се оправдават с училището, са направо смешни. Да не си мислите, че ние сме ходели всеки ден на даскало? Не сме... Да не би при нас да не е имало компютри, дискотеки, мацки, ако щете и наркотици? Жестоко се лъжете! Просто аз между тези работи съм намирал време да прочета и някоя книга... Когато нещо ме е интересувало, но в училище не са му обръщали достатъчно внимание, съм ходел в библиотеката и съм търсел още източници на информация... Стига сте мрънкали - жалки сте! Точно хора като вас погубват езика и националното ни самосъзнание! ПРИЗОВАВАМ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДА СЕ ВЪВЕДЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПИСАНЕ НА КИРИЛИЦА!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
James Bond Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 турският език да стане официален аз пък съм Дядо Коледа и слагам подаръци под елхата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Ей ти още едно от 5-те - гъзоблизачеството на нашите мили политици... Луди ли сте бе, къв турски. Дай да приемем за официален език на българия (умишлено с малка буква) македонския! Не бе, шльокавицата. Абе много говоря против Волен, ама в такива ситуации трябва някой екстремист като него да направи нещо! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Който е чел вестници, знае за какво става въпрос. над 6000 човека искат да има втори официален език Турски. А защо забравяте 20000 души, които събра митингът на Атака?Аз бях на шествието и знам.И знаете ли кое е най-лошото, с което Болен започна речта си - Защо, по дяволите ДПС поднася венци пред паметника на Апостола?Сгади ми се, когато видях как БЪЛГАРСКИ войници поднасят венци пред паметника на БЪЛГАРСКИ национален герой, от името на ТУРСКА партия.Отвратително е!!!Сгади ми се и от друго - поведението на привържениците на Атака.Това уж беше траурно шествие...Накрая стана мизерия.Единственото, което ме трогна най-много беше една възрастна двойка - дойдоха пред паметника на Апостола, хванати под ръка, държейки една факла с две рози.Това са ХОРА!!!Това са БЪЛГАРИ!!!Българи и хора са и тези, които бяха оставили съвсем мъничка китка кокичета, точно над огромния и ужасно кичозен венец на СДС - Младост.Няма да коментирам ВМРО, които са на всяка манджа мерудия и така и не се научиха, че когато свири химна, знамената не се веят като парцали, а се държат "за почест". Против съм турският език да е втори официален. Да ви изложа и няколко не толкова националистични причини.Нали всички пищят за Европа?Ами въведете някой европейски език за втори официален!Защо да се връщаме към феодализма и Анадола?Нали драпате напред?Защо я карате назад тогава? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tankis Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 След години, ще има ли такова нещо, като "Република България" ? Не ми се вярва. Ние сме като някаква граница, връзка. Ние сме пазара. Нищо чудно да стане втори национален език. Тъжно е, но истината боли Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Ами...може и друго да се случи.Подготвят се разни неща.Други си умират.България остава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Който е чел вестници, знае за какво става въпрос. над 6000 човека искат да има втори официален език Турски. Начи ще го кажа по меко за да няма обидени. Който иска да си плямпа на Гаджалски опа на Турски да си ходи в Турция. Аз искам да забранят ДПС като партия пък камоли Турския да ми бил втори официален в БГ. Е тва ако стане и ще е най-големия резил на всички времена. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Начи ще го кажа по меко за да няма обидени. Който искам да си плямпа на Гаджалски опа на Турски да си ходи в Турция. Аз искам да забранят ДПС като партия пък камоли Турския да ми бил втори официален в БГ. Е тва ако стане и ще е най-големия резил на всички времена. Еми ДПС е противоконституционна партия така че... ТРЯБВА да я забранят. Пък и Доган е лежал в затвора ама след 1989 са го освободили заради няква амнистия. Нямам нищо против малцинствата стига да има хармония няма проблем ама турците много си позволяват. Преди време някъв турски ИДИОТ ( опа обидих идиотите да ме извиняват ) каза, не НАСТОЯ да има турска телевизия, училища ИЗЦЯЛО на турски и други шитове. Така че трябва малко да ги стегнем малцинствата в смисъл да изолираме такива опасни хора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CadaveriaIX Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 е моят коментар Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Еми ДПС е противоконституционна партия така че... ТРЯБВА да я забранят. Пък и Доган е лежал в затвора ама след 1989 са го освободили заради няква амнистия. Така че трябва малко да ги стегнем малцинствата в смисъл да изолираме такива опасни хора. А ако знаеш на какво ги учат в мохамеданските училища....И ако знаеш какво се случва на християнските параклиси близо до такива училища....Нищо, следващия път като ходя към Устина(това е на няма и 20 км от тука) ще снимам и ще постна снимките. Срам и Позор - Настрадин Настрадин е кучи син, заразил се е със спин, от арабска висша лига и сега едва го вдига. Настрадин, Настрадин, Настрадин е кучи син Настрадин, Настрадин, заразил се е със спин! Настрадине, Настрадине няма да ти се размине, Настрадине, Настрадин, моят нож през теб ще мине! Настрадин, Настрадин, Настрадин е кучи син Настрадин, Настрадин, няма да умре от спин! А това е поздрав за всички мюсщлмански свине....Обвинете ме в нетолерантност и ще ви обвиня в същото Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Аз на Ахмед Доган шапка му свалям, че успя да помогне за запазването на България встрани от етнически конфликт. Нещо към което "Атака" ни зове. Резултата от един етнически конфликт ще бъде същия, какъвто в Югославия и Македония. За щастие до там няма да се стигне, т.к. нашите турци се различават от такива като Grimjaur. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Да не би да им е лошо на Югославия и Македония. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Ми то от Македония ако остане нещо, по добре да си го взимаме отсега и да слагаме яка граница, че цялата албанска ще стане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 1.Аз на Ахмед Доган шапка му свалям, че успя да помогне за запазването на България встрани от етнически конфликт. 2.За щастие до там няма да се стигне, т.к. нашите турци се различават от такива като Grimjaur. 1.ТЦ!!!!Ахмедчо се опитва да ни превземе отвътре, човече....Поразпитай хора дето знаят и помнят.Пък и градските архиви са обществено достъпни 2.Какви като мене?Я ми виж по-горния пост и мнението ми за Атака. Ти май си от ония, дето харесват изрази като "Левски - терорист" и "турско присъствие на Балканите"..Е всяка коза за свой крак....Или свиня... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Grimjaur-чо, няма кого да разпитвам. Аз помня. През далечната 1989 година, когато си бил на 5 годинки, бях на две екскурзии с моторите (от Варна) до Шумен, зада млатиме амуджите. Факт от моя живот за който след като пораснах и почнах да мисля със собственната си глава, винаги вече ще се срамувам. Аз имам национално съзнание но то не се изразява в тупане по гърдите с викове "Булгааааар!!!". А Ахмед си гледа интереса (икономическия) и си взема това, което му се дава в замяна на това за което му свалям шапка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Аз пък не се тупам в гърдите и не викам "БУлгааааар".Аз кротко заявявам, не без гордост, че родът ми е от Батак.Доганчо е съден като терорист и за мен ще си остане престъпник.И тук е реда да те попитам:теб каква майка те е раждала?И знаеш ли своя род и език?Защото аз знам рода си вече 258 години назад във времето.И знам добре езика си.А ти? Rosie (04:37 AM) : muahahahhaha ivelina kaza 4e onq samo ako si svali shapkata zaedno s glavata sh mu povqrvala 4e svalq shapka :}}}}}}}} Така...това е цитат на една девойка....нищо лично, просто мнението и на другите... Rosie (04:40 AM) : i btw az "nashite: turci en poznavam GRIMJAUR (04:41 AM) : хехехехеехххехе дам....аз ги познавам...живял съм из помаклъка Rosie (04:42 AM) : basi daje novinite na turski turcite ne gi gledat 6otto ne gi razbirat i sq kao e vtori ezik syvsem ni6to nma da razbirat...hmm dosta zabavno shte e :}} Rosie (04:42 AM) : a v turciq 6to ne slojat vtori ezik Bg a ? tam kolko bylgari ima aaaaa?? mama immm Момичето е от Хасково... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 е моят коментар Евала Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Аз моя род си го знам 1300+ години назад във времето. Мама ме е учила да се отнасям с любов с другарчетата си, защото насилието винаги поражда насилие. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 А мен са ме учили друго - да нямам вяра на вълци в овчи кожи....или костюми.Учили са ме, че историята се нуждае от предатели.Учили са ме, че хората като тебе първи вадят бялото знаме. И друго - както е казал основоположникът на идеята за Балканска федерация, другаря Георги Димитров:"Аз нямам причини да се срамувам, че съм българин." Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Не е задължително да си хипер националист за да отхвърлиш турския език като втори официален. Само като се сетиш за ония прекрасни 500 годинки любезно наречени от историците "османско присъствие" хахаха . Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Съжелявам, но още прадядо ми със сигурност е ходил с костюм, а не с потури и фес, така че... А и не съм плод на векове кръвосмешение, ами дедите ми са доста пръснати териториално. Имам българска, славянска, тракийска и гръцка кръв. Може и турска да имам. Знам ли коя прапрапрабаба къде са я напънали. Да чувал съм го, че покорната главица сабя не я сече, ама ти по добре знаеш, че родът ти нали е от Батак. Предавам се - повече няма да споря. Турски език като втори официален няма да има. С този внос на англичани пенсионери по скоро английския ще да е Започнало масовото клане. Развилнелите се орди на турския башибозук избили над 3000 души - мъже, жени и деца. Запазвали живота си само онези, които приемали чалма или кърпа на главата си. Преди да обезглавят жертвата, палачите питали: „Искаш ли да се спасиш - сложи чалма”, т. е. потурчи се, или по-накратко „чалма или брадва”. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Да чувал съм го, че покорната главица сабя не я сече, ама ти по добре знаеш, че родът ти нали е от Батак. Ами аз лично предпочитам да е френски или немски...Англия поддържа интересите на османците и Дизраели най-нагло заявява:"По-добре да бъдат избити 100000 българи, отколкото да пострадат интересите на английската корона". Да, покорна главица сабя не я сече.Затова никога не съм се покорявал. Пък за тебе....не знам..Много българи са пръснати териториално.Обаче колко от тях са останали българи....Край на спора, че навлизаме в друга тема и ще стане мазало... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Как не схващате каква е играта... Играта е много проста - никой не иска втори национален език в България. Като казвам "никой" то значи никой - даже и Меди Доганов, бившия щатен служител на ДС от татово време. Доганов иска друго, цели друго с това активно мероприятие. Доганов е подготвян за ролята която играе в момента - подготвян е именно от българското разузнаване - ДС. И играе ролята си перфектно - всякакви такива протурски и етнически напрежения са туширани, канализирани и овладяни. И то точно в момента когато бяха стигнали върха си - залагаха се бомби, отвличаха се деца - някои помним периода 1980-1989 - ако него помните идете на гарата и се огледайте за паметна плоча. От внедряването на Меди Доганов тези неща престанаха. Екстремистите бяха изолирани и оставени извън играта. Тези факти няма да намериш в градския архив, Grimjaur... В градския архив ще намериш само това което някои са счели за удобно да намериш. Килеринчо, питаш какво и е на Югославия в момента - надявам се е риторичен въпроса ти. Защото Югославия в момента я няма. И я няма защото Милошевич се поведе по акъла на "националисти" от обкръжението си (точно такива като Болен в България в момента). Тръгна да премахва автономията на Косово - автономия, която си е съществувала винаги. До този момент на никой в Косово не му е минавало през акъл да се отцепва от Югославия, напротив много им беше добре да са част от нея и още щеше да им е добре. Сърби и мюсулмани си живееха прекрасно в прекрасни вазимоотношения, като истински граждани на една държава. Но когато посегнат на свободата ти - това е нормалната реакция - посягаш към брадвата и браниш каквото имаш. И ето ти сега независимо Косово и съсипана Сърбия. Ако Милошевич има възможност да се върне назад във времето и да преразгледа решенията си от тогава - със хиляда процентова сигурност би взел коренно противоположно становище. Меди е подготвен от разузнаването да овладее ентическото напрежение в България и се справи отлично с това. Единствения проблем е, че трябваше да го свалят от сцената веднага след като изигра ролята си. Но го оставиха - оставиха го, защото точно в тоя период "демократите" ебаха майката на Държавна Сигурност и разузнаването и такива кадри като Меди Доганов останаха без контрол, получиха златния шанс да заиграят за себе си. А Доган е тарикат момче, каквото искате разправяйте - той такъв шанс няма да пропусне. Друга фундаментална грешка на "демократите" е че оставиха българските турци на Доган - никой, нито една партия, нито един "политик" не направи нищичко, за да ги откъсне от влиянието му и да ги интегрира в гражданското общество! Просто ги заебаха. И Доганов се превърна в единствения, който го е грижа за тях, в бащица - гледат го като бог в момента. Ако си бяха направили труда "демократите" да направят нещо за българските турци, да им обърнат внимание само дори - нямаше днес те да гледат Доганов в устата и да правят каквото им е казано от бащицата. Доганов щеше да остане без електорат и щеше да го духа. Но не - "демократите" бяха заети да "демократизират" България - вече така му се вика на секса - демократизирам... И ето къде се връщаме на играта в момента с искането за втори официален език. На някои "политици" и "демократи" им е дошъл от някъде малко акъл в кратуните и са се поогледали от къде мирише всъщност в тая държава. И взеха да понастъпват Доганов - далаверките с БЧК и мюфтийството, връзките с фирмите... Още повече, че в момента Доганов е абсолютно ненужен от гледна точка на първоначалното си предназначение - няма етническо напрежение, няма опасност. Решили са, че сега могат да се пробват да се оттърват от него - да наваксат изпуснтия момент във времето от зората на декорацията. Но Доганов е професионалист, обучаван от професионалисти. Веднага организира мероприятие, което отново да го направи необходим, незаменим, нужен - пуска отново в ход етническото напрежение, като го ескалира с това искане за втори език. Това е мероприятие. Активно мероприятие. За създаване на етническо напрежение, за да може Доганов да остане там където е. Разбирате ли? Разбирате ли, че с изказвания като вашите, с реакции като вашите, вие всъщност правите точно това което Доганов иска от вас да направите?! Иска да има напрежение - и вие с готовност му сътрудничите. Да, точно така - вие в момента работите за Доган. Замислете се и се осъзнайте. Не действайте първосигнално, а с разума си. Запитайте се кой има полза от това напрежение в момента. Отговора е повече от ясен - Меди Доганов. Играчът. Много е добър, наистина трябва да му свалите шапка, след като успява така майсторски да планира и провежда мероприятията си. Личи си, че е минал добра школа в ДС. Само вие не ми е ясно как се оставяте да ви манипулира така както си иска и да ви направлява в посоката в която иска. Това искане за втори език в момента е същия тип активно мероприятие, като това с паметника на загиналите турски войници на Шипка, ако го помните, че хората са с много къса памет... И в онзи момент Доганов се клатеше. И тогава имаше нужда от мааалко етническо напрежение, което да го остави на сцената като нужен и необходим усмирител... Разигра мероприятието с паметника, скочиха пак всякакви такива като вас тук и ето ти етническо напрежение, ето как Доганов отново остана на сцената. Закрепи се - и край - никой повече не чу за паметника на турците на Шипка. Така ли беше?! Е и сега е същото... И сега такива "патриоти" като вас, които действат първосигнално, ще му съдействат на Доганов с "патриотизма" и "национализма" си - ще нагнетят напрежение, турците ще се почустват заплашени (и с право то такива изказвания) и ще се бетонират около бащицата си, а той ще размаха пръст на тези, които се опитват да го разкарат - а сте ме разкарали, а отиде етническия мир, турците само мен слушат и само аз мога да ги укротя!! И ето ти Доганов отново в играта... Благодарение на "патриотите", които за пореден път е използвал и изманипулирал за целите си... Да ви е честит. Продължавайте все така да си го крепите Меди Доганов и да си го държите в играта... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Пак ни засра...както винаги.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.