WriteR4e Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Интересно защо само малцинствата си търсят правата? ТЕ искат техният език да стане втори официален, ТЕ искат да не плащат ток, и да гледат телевизия, ТЕ искат турци да управляват България... Защо никой българин не си търси правата, не прави подписки, или поне не го прави толкова, че да се разчуе както тази глупост, не протестира срещу Доган и неговата сган в парламента, въпреки че е забранено дори от конституцията на РБ. Всички правят теми по форуми, пише се по вестниците, на всеки му пука уж... обаче винаги малцинствата си получават тяхното... недай си боже турският да стане официален. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Интересно защо само малцинствата си търсят правата? ТЕ искат техният език да стане втори официален, ТЕ искат да не плащат ток, и да гледат телевизия, ТЕ искат турци да управляват България... Защо никой българин не си търси правата, не прави подписки, или поне не го прави толкова, че да се разчуе както тази глупост, не протестира срещу Доган и неговата сган в парламента, въпреки че е забранено дори от конституцията на РБ. Всички правят теми по форуми, пише се по вестниците, на всеки му пука уж... обаче винаги малцинствата си получават тяхното... недай си боже турският да стане официален. Щото българина си е единак по Default. А тея... влезе ли един някъде мъкне със себе си другите. Просто сепаратизма между българите и малцинствата е голям, а отделно от това между българите също има такова разделение. Така че... шмайзера в ръка и който иска да ходим да браним Родината. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Малей колко промити мозъчета тука Плюят, псуват, режат пишки, ама ако утре видят двама цигана да джобят наше момче, ше се обърнат на другата страна Аре първо свикайте ВНС и тогава сменяйте Конституцията. По зле сте и от мюсюлманите и реакцията им на карикатурите. Ама на ония педали-педофили от Атака минети ше правите ако има едно лесно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitar Kostadinov Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 estestveno 4e protiv ari nema nujda da stava vtori ezik tva balgariq li e ili turciq kogato v turciq balgarskiq stane vtori oficialen togava v balgariq moje da se govori za podobno ne6to Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 не са луди тези дето искат, луди сме тези дето им даваме. а момента да искат са го избрали перфектно. аре сега само държавата да им скръцне със зъби официално и всички мюсюлмани ще ни скочат, заради глупостите с карикатурите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Оставете турците, всякаква друга арабска сган ще допълзи тук след влизането ни в ЕС и ще се чувстваме чужденци в собствената си държава. :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Национализмът, в разумни граници, е хубаво нещо. А сега да погледнем статистическа информация на една европейска страна, която е малко по-напред от нас в доста отношения. Финландия - два официални езика - финландски и шведски. Шведски се говори от 5.5% от населението. Хммм... Не знам дали паметта не ме лъже, но ми се струва, че у нас има малко повече от 5.5% етнически турци. Хмммм. ХММММ... Може би е време да спрем да крещим АТАКА по улиците, защото турците не са само Доган. Аз лично познавам и момчета и момичета с турски произход и нито един от тях не се е опитал да ми избоде очите или да ме помохамеданчи. Просто... просто спрете да живеете в 19-и век! Link to comment Share on other sites More sharing options...
diabolik Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Да ма хванат за шпека, който иска турски-->да си хваща пътя.Тука е България! И Доган и всички останали гадове вън. Представете си втори език в Турция да е българския Ако там стане тва, тогава и тука може турски иначе да си хващат такъмите и дим да ги няма(през комина,ако усещате намека) Национализмът, в разумни граници, е хубаво нещо. ХММММ... Може би е време да спрем да крещим АТАКА по улиците, защото турците не са само Доган. Аз лично познавам и момчета и момичета с турски произход и нито един от тях не се е опитал да ми избоде очите или да ме помохамеданчи. Така е и аз познавам такива турци. Но предполагам, както и аз така и останалите говорим, за тъпите турци, които искат повече от колкото заслужават. Трябва да си знаят мястното и границите, а не да искат да получат нещо, което не им се полага, и то най- малко "по исторически път" Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Точно това е. Това са само 6 000 човека-приблизително 1/12 от населението.... 1/12 от около 5.5 милиона е 6000 !? НЕка да си изясним аз нямам нищо против турците или циганите просто мисля че Турския език не е уместно да е официален! И незнам що се заяздаш! Абе малко ми се спи и сам болен+това е форум и сам малък и имам компютър от скоро! СЕГА ВЕЧЕ Всички да ми проверят пота по букви! Не че нещо ама се пише поСта, първите две букви са ти главни, пише се заяЖдаш, а да освен това ти липсват 2-3 кила запетайки... ne mislq 4e takava prostotiq e vuzmojno nai-malkoto vsi4ki istinski bulgari 6te idat i6 te zapalqt parlamenta koeto nqma da e za 1vi put tfa bi bilo edna ot nai-golemite prostotii v ogromnata ni istoriq!!! Това, дето си запалихме Парламента беше огромен позор... В основата на това "демократично деяние", между другото, седи пак циганин - Костов... Малей колко промити мозъчета тука Плюят, псуват, режат пишки, ама ако утре видят двама цигана да джобят наше момче, ше се обърнат на другата страна Аре първо свикайте ВНС и тогава сменяйте Конституцията. По зле сте и от мюсюлманите и реакцията им на карикатурите. Ама на ония педали-педофили от Атака минети ше правите ако има едно лесно Ако аз го видя и преценя, че мога да се намеся ефективно, ще ги смачкам... Ако ли не, поне ще се опитам да направя нещо... Последното изречение нещо не го разбрах... Волен Сидеров нещо взе да откача, но в интерес на истината той отдавна предупреждаваше за тази опасност... Национализмът, в разумни граници, е хубаво нещо. А сега да погледнем статистическа информация на една европейска страна, която е малко по-напред от нас в доста отношения. Финландия - два официални езика - финландски и шведски. Шведски се говори от 5.5% от населението. Хммм... Не знам дали паметта не ме лъже, но ми се струва, че у нас има малко повече от 5.5% етнически турци. Хмммм. ХММММ... Може би е време да спрем да крещим АТАКА по улиците, защото турците не са само Доган. Аз лично познавам и момчета и момичета с турски произход и нито един от тях не се е опитал да ми избоде очите или да ме помохамеданчи. Просто... просто спрете да живеете в 19-и век! И аз познавам свястни хора, но ти сравняваш шведски с турски... Не може в една страна с изконни православни традиции да се приеме за официален език турския!!! P.S. И ако някой не е разбрал, макар че е очевидно - гласувам ПРОТИВ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GUI Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Може би трети - ЦИГАНСКИ?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Що пък не.. и без това по-голямата част от населението ни си пада яко по турските музики и танци.. чалгари, мангали, гюбекчии, кючекини Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 А де - и аз това се питам - що да не? Слушате чалга, нали? Кефите се на мангали от рода на Кондьо, Милко, Азис... Тука дето се биете в гърдите по форумите и викате "Булгаар, Булгаааар" - колко от вас са чели История славяноболгарская?! Колко от вас са чели Елин Пелин, Ботев, Вазов, Дебелянов, Емилиян Станев, Вапцаров, Яворов?! Ревете постоянно, че в училище ви занимавали с глупости, а под глупости визирате Българската литература, която е основния камък на българската култура - не щете матура, виждате ли, това било глупост... А какво ви прави българи?! Не е ли именно българската култура? Именно тая литература, която е опазила езика и самосъзнанието българско? Вижте се - 90% от вас не могат да се изразяват правилно на български. Две думи не можете да напишете без да направите 20 правописни и граматически грешки. А се пишете защитници на българския език. Засрамете се. Така ли ще го защитите? Като не го знаете... Тая подписка дето са я пуснали за турски език е напълно излишна - поколението дето расте сега ефективно затрива българския език, като поголовно не го знае и не иска да го знае. След десетина години ще си говорим на английски, когато искаме да се разберем, защото на български няма да можем. Български ще знаят единици. Останалите ще говорят някакъв измислен българо-циганско-турско-английски в който българското ще е само името му. Така че - начина да защитите езика си не е като се тупате в гърдите по форумите и се правите на много патриоти - начина е да поддържате езика ЖИВ! Като го знаете, като го използвате правилно. Останалото е празни приказки и пози. По форумите е лесно да си патриот. Дори и на развален български... Не това е начина обаче. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakatak_zick Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 А де - и аз това се питам - що да не? Слушате чалга, нали? Кефите се на мангали от рода на Кондьо, Милко, Азис... Тука дето се биете в гърдите по форумите и викате "Булгаар, Булгаааар" - колко от вас са чели История славяноболгарская?! Колко от вас са чели Елин Пелин, Ботев, Вазов, Дебелянов, Емилиян Станев, Вапцаров, Яворов?! Ревете постоянно, че в училище ви занимавали с глупости, а под глупости визирате Българската литература, която е основния камък на българската култура - не щете матура, виждате ли, това било глупост... А какво ви прави българи?! Не е ли именно българската култура? Именно тая литература, която е опазила езика и самосъзнанието българско? Вижте се - 90% от вас не могат да се изразяват правилно на български. Две думи не можете да напишете без да направите 20 правописни и граматически грешки. А се пишете защитници на българския език. Засрамете се. Така ли ще го защитите? Като не го знаете... Тая подписка дето са я пуснали за турски език е напълно излишна - поколението дето расте сега ефективно затрива българския език, като поголовно не го знае и не иска да го знае. Така че - начина да защитите езика си не е като се тупате в гърдите по форумите и се правите на много патриоти - начина е да поддържате езика ЖИВ! Като го знаете, като го използвате правилно. Останалото е празни приказки и пози. По форумите е лесно да си патриот. Дори и на развален български... Не това е начина обаче. Абсолютно си прав,но не трябва да стоим със скръстени ръце.Трябва да направим нещо по-въпроса като се почне от малките неща. п.с.ако си визирал и мен в тази група...в голяма грешка си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TNT Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 А де - и аз това се питам - що да не? Слушате чалга, нали? Кефите се на мангали от рода на Кондьо, Милко, Азис... Тука дето се биете в гърдите по форумите и викате "Булгаар, Булгаааар" - колко от вас са чели История славяноболгарская?! Колко от вас са чели Елин Пелин, Ботев, Вазов, Дебелянов, Емилиян Станев, Вапцаров, Яворов?! Ревете постоянно, че в училище ви занимавали с глупости, а под глупости визирате Българската литература, която е основния камък на българската култура - не щете матура, виждате ли, това било глупост... А какво ви прави българи?! Не е ли именно българската култура? Именно тая литература, която е опазила езика и самосъзнанието българско? Вижте се - 90% от вас не могат да се изразяват правилно на български. Две думи не можете да напишете без да направите 20 правописни и граматически грешки. А се пишете защитници на българския език. Засрамете се. Така ли ще го защитите? Като не го знаете... Тая подписка дето са я пуснали за турски език е напълно излишна - поколението дето расте сега ефективно затрива българския език, като поголовно не го знае и не иска да го знае. След десетина години ще си говорим на английски, когато искаме да се разберем, защото на български няма да можем. Български ще знаят единици. Останалите ще говорят някакъв измислен българо-циганско-турско-английски в който българското ще е само името му. Така че - начина да защитите езика си не е като се тупате в гърдите по форумите и се правите на много патриоти - начина е да поддържате езика ЖИВ! Като го знаете, като го използвате правилно. Останалото е празни приказки и пози. По форумите е лесно да си патриот. Дори и на развален български... Не това е начина обаче. До някъде е смешно да се обвиняват 13,14,15 годишни дето и хабер си нямът от квото и да било.А за системата която главоломно продължава да пада вертикално надолу ? А да - който го мързи си го мързи, ама и ти да беше роден 90 и някоя година сега щеше да пееш друга песен.Не може така да се хвърля вината и после оправяйте се.Малко е странно за 15 години качеството на образованието да падне в пъти.А това че ние си траем на задниците и оставяме народните представители да правят каквото си искат и вярвай или не но наистина в учебниците пише вече не "Турско робство" а "Турско присъствие" - нещо да имаш да кажеш ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krastnik Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Това ако стане ще е поредната постъпка на някои "държавници", че мислят единствено за благото ни отечество. Ние си живеем в България и едисвеният език трябва да си е българският. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Абе стига някой да погледне активноста в темата за годишнината от смърта на Левски и повече няма какво да говорим за българи. Всички сме цигани да си таковаме майката да си таковаме. Кво ми се обяснявате тука и ми се правите на големи патриоти. Лицемери сте всички, включително и аз. Двама души се сетиха да споменат нещо за един от най-великите българи дето се е раждал някога. Аз се срамувам от себе си, не знам вие с какви очи се пишете патриоти. Сефте от много време се изпускам да псувам, ама съм извън себе си от бяс. Да ви го кажа точно и ясно:"Българи вече няма, има сбирщина от анално продухани хора." Българи е имало едно време. Сега има само наведени. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortal_dreams Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 ax 6e im e*a maikata selska na tupite mangali i turci si4ki na sapun daje az 6te gi svarq mojete da kajete 4e sam nqkav rasist ama tuka ne im e mqstoto TURCI - gadni zaselnici da se vra6tat pri tqhnite si CIGANI - paraziti jiveqt na na6 grub i nie se trudim za da ni ograbvat sled tova i da iznasilvat i ubivat samo na sapun ili mar6 da gi nqma ne6ta da 4uq za siginin a kolkoto do @KILLERINCHO moga da kaja 4e dne6nite mladeji vkliu4itelno i az samiq nikva predstava si nqmame za tezi veliki hora i za6to li v u4ili6te ni karat da u4im za nakvi lainari po istoriq deto gi pomna to4no 1 den da ne govorim po drugite predmeti kolko shits ni se naliva vmesto da se obarne vnimanie na tezi izkliu4itelno vajni ne6ta @KILLERINCHO ti kaza kvi patrioti sme ? hah mi kak 6te sme kato za levski sme u4ili v 2-3 klas ne pomnq ve4e i to kvo mi ni6tu 6toto kvo da vkarat na4alnite daskali to togava ni6tu e nqmalo da shvanem sega mu e maikata da se napravi ne6to za obrazovanieto i da se izu4i po dobre na6ata istoriq ne na franciq angliq i na .... 6oto darjavata ni ne struva ni6tu ne struva i nie ne struvame 6toto sme mi6ki i seki se e svil i ne si pokazva nosa i za6to li ? mi kakvo moje da se napravi mi kajete ? politicite si znaqt tqhnoto i ne gi e*e naroda kvo misli seki smu4e ot darjavata bez da se pritesnqva nzm ama se zamislete ako sam govoril shits kajete mi da se popravq ama mislq 4e govorq seriozni ne6ta koito ne sa nqkvi shits koito gi pi6a sutrinta da si razdvija mozaka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 mislq che killer4o samiq ne znaeshe kvo iskashe da kaje to4no. Neznm dokolko e vqrno tva koeto karaman kazva...ama ako ima dori kapka istina - tva e nqkuv mega absurd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 TNT - айде стига вече сме си търсили извинения, а? На българина все някой друг му е отговорен. Друг има вина за всичко, той не. Системата, държавата, папата, политиците, филанкишията... Ако един човек милее за езика и произхода си - ще намери начин въпреки системата да поддържа нещата на които държи. Ако му е през кура за езика и за всичко - ще си намери извинения... Например че системата му е виновна... Това е истината. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Защо толкова се плашите, че българският ще изчезне бе хора? Вярно, че доста лесно подаваме задни части насам и натам, но още не сме изпаднали дотам, че да забравим кои сме и откъде сме. Или аз си въобразявам и положението е по-лошо...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopche Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 До някъде е смешно да се обвиняват 13,14,15 годишни дето и хабер си нямът от квото и да било. приятелю, най-малкото което могат да направят тези 14,15,16 годишните е да хванат по една книга и да четат. така ще си оправят правописа и горе-долу пунктоацията. само че не - те предпочитат да ходят по кафета, копютри, да пият и да пушат. и затова не е виновна системата, а родителите, на които не им пука за децата им. един чудесен пример е братовчед ми, който е на 16 години и прави по 2 правописни грешки в една дума не ми се мисли, ако някога трябва да си напише молба за кандидатстване на работа ov3rm4n е напълно прав, че след няколко години ще се говори на анлийски, защото сега като гледам някой филм и ми прави впечатление, че е преведено от en -> bg много добре, но е с правописни грешки. това ме навежда на мисълта, че се знае по-добре анлийския Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Е ми ще искат. Така ни се пада . След като буквално всеки втори от нас не си мръдна задника да гласува, така ще е. Вече си имат вицепремиер турчин, като не идем да гласуваме наесен , ще си имат и вицепрезидент турчин, и така нататък. До пълно колонизиране. Щото сме тарикати и не ни се гласува. И все много знаем, и все някой друг ни е виновен. Едва ли щяха да се правят такива абсурдни искания, ако елегантно и по закон ги бяхме оставили с двадесет души в парламента. Ама не, ние си падаме по салатено-ракиения патриотизъм. "Как ще ходя да гласувам, всички са маскари ..." . То човек каквото сам си направи, никой не може да му го направи, нали знаете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Според мен неграмотността на един човек не го прави по-малко патриот. Нима всички хайдути са били грамотни? Но наистина е срамно в днешно време да не знаеш собственият си език. Според едно проучване някакъв минимален процент от всички американски студенти могли да посочат на глобуса къде се намира родната им Америка!!! За сметка на това всяко сополиво американче се гордее, че е такова, а тук на втори юни като засвирят сирените и една минута не искаме да постоим прави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TNT Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 приятелю, най-малкото което могат да направят тези 14,15,16 годишните е да хванат по една книга и да четат. така ще си оправят правописа и горе-долу пунктоацията. само че не - те предпочитат да ходят по кафета, копютри, да пият и да пушат. и затова не е виновна системата, а родителите, на които не им пука за децата им. един чудесен пример е братовчед ми, който е на 16 години и прави по 2 правописни грешки в една дума не ми се мисли, ако някога трябва да си напише молба за кандидатстване на работа ov3rm4n е напълно прав, че след няколко години ще се говори на анлийски, защото сега като гледам някой филм и ми прави впечатление, че е преведено от en -> bg много добре, но е с правописни грешки. това ме навежда на мисълта, че се знае по-добре анлийския Съгласен съм с вас обаче не си ли мислите, че ако контрола се затегне няма да е малко по-така ? Например както ти каза за кафенетата, еми ако се следеше по-стриктно контрола с бележките и отсъствията може би малко от малко щеше да е по-добре.Защото след като го изключат и това дете се прибере вкъщи, родителите кат му теглят един здрав бой други ден ще си помисли пак дали ще ходи в кафенето да пафка цигарки, но не е така след като няма забележки от страна на училищното ръководство следва че ученикът си върши задълженията.Дали родителите знаят кво правят децата им ? Не ми се дават още примери но има още доста като например ценностната система на едно общество и как тя рефлектира към съзряващият човек.. Но щом мислите, че сами са си виновни така да е.Както обичаме да казваме "Квото си надробил, такова ше ядеш" - да се оправят .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.